myb@by -> RE: Kriticna trudnoca ili nisko nosenje (9.9.2009 23:37:20)
|
IZVORNA PORUKA: my_little_baby drage moje samo hrabro...ne dajte pesimizmu da vam se priblizi......i ja sam jedna od onih kojima je trudnoca rizicna...pa da vam i ja napisem svoje iskustvo.... Inace ocekujem rodjenje treceg djeteta aBd....prva trudnoca se zavrsila ne bas najbolje,porod u 25. sedmici,tezina 800gr..djevojcica-uspjela prezivjeti ,dans mamina princeza s posebnim potrebama.-Merjema.. ..nije na vrijeme uoceno da mi je grlic prirodno skracen da iznosi svega 2cm ,a uz to i izarazito niska trudnoca,i da kako mi je u drugoj trudnoci na pregledu doktor rekao nema sanse da donesem do kraja bez serklaze i uz to mirovanje plus ginipral...Druga trudnoca:od pocetka vodjena kao visoko rizicna ,prvi pregled u 4 sedmici trudnoce i odmah izmjeren grlic......serklaza radjena u 17sedmici...doduse grlic je ostao iste duzine i nisam se bila pocela otvarati ,,al doktor nije zelio rizikovati....posije sam primila i neke injekcije floresteron cini mi se za ubrzano sazrijevanje pluca kod beb ako bi ne daj boze doslo do prijevremenog poroda da beba ima vece sanse......mirovala jesam ,ali ne strogo..znala sam i prosetat i sjedila vise negoli sto sam trebala ,i na kraju jos i prenijela 8 dana..rodila zivog i zdravog djecaka ,Ahmeda.... E sad treca trudnoca......doktorica na pregledu vidjela da sam se pocela otvarati ,vanjsko usce bilo otvoreno jedan prst ,unutrasnje ulozivo za vrh prsta .zakazala mi serklazu koju sam uradila...u 20 ili 21 sedmici -ne znam sad tacno....ukljucen mi je ginipral .4x1 i apaurin 3x1...sto se mirovanja tice..tog kod men nema ni na mapi....jednostavno pored dvoje djece,ne mogu mirovati ,samo sam malo usporila tempo....i to je sve ...sad sam u 34.sedmici i nadam se da cu doci do kraja..... Drage moje ...samo se uzdajte u Boziju pomoc i na njega se oslonite,sve ce ionako biti Njegova volja.... ali ako sam ja koja zbilja ne mirujem izdrzala i dogural do 34.sedmice ..pa i vi cete aBd uz mirovanje i Boziju pomoc,uspjeti.. Glavu gore mile moje ....bice sve uredu aBd..ljubim vas i zelim sve najbolje Mogu samo reci da ti skidam kapu i da tebi kao i ostalim trudnicama koje moraju mirovati od srca želim sve najljepše i da uz Božiju pomoć sve bude kako treba,jer vi to stvarno zaslužujete [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|