batterfly -> RE: Kriticna trudnoca ili nisko nosenje (28.4.2009 14:56:57)
|
Ne bih trebao biti veliki problem niska trudnoca, ali se moras pridrzavati onoga sto ti doktor kaze...i bice sve u redu... Ako ti do 22.ge sedmice tvoj doktor nije nista spomenuo oko toga kakva ti je trudnoca-MJENJAJ, odmah!!!!! Ja sam imala dvije trudnoce i u obje mi je uradjena serklaza...i radi niskog nosenja i kratkog grlica maternice... Moj doktor ni u jednom momentu nije htio da rizikuje moju trudnocu, te se, uopste, nije dvoumio da li da uradi serklazu ili ne.... Taj zahvat nije uospte strasan i traje vrlo kratko..Laicki receno, uzme konac i omota ga oko grlica....Meni samo nije jasno zasto mnogi doktori to izbjegavaju, pogotovo u Sarajevu....jer znam dosta trudnica koje nisko nose, kojima je skracen grlic, a nisu podvezane....Praksa mog doktora je da takve slucajeve podveziva....I znam da se serklaza obavlja do 20.te sedmice trudnoce, ne znam da moze kasnije??? Kasnije ti samo moze savjetovati mirovanje i dati terapiju da pijes.... Da ne bude zabune, za one koje ne znaju, podvezivanje i serklaza je isto. LP
|
|
|
|