jasmin -> RE: Razvod braka!! (19.9.2012 11:57:02)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Šta uraditi... kada suprug: 1. Ženu naziva *urvom (ona radi i nakon posla pravac kuća, nema prijateljice jer njemu ne odgovaraju, svaki korak gdje je - šta je mora njemu javiti jer se on "brine za nju") 2. Svaki put kada ona želi otići roditeljima u posjetu mora tražiti dozvolu (jer je jednom mjesečno otići roditeljima savim dovoljno-bar po njemu) 3. On ide na rekreacije, kafe svaki dan, povremeno izlazi dok ona sjedi kući s njegovim roditeljima 4. Život se vrti oko novca koji mora da se štedi i samo mora da se gradi i ulaže (on joj daje džeparac od njene plaće) 5. Uvijek je bitno šta "mahala" priča 6. Kreće se u istim krugovima kao i bivša vjerenica 7. Nikada nema niti jedan sms u telefonu 8. Na sms-ove supruge ne odgovara 9. Uloga žene je da pere, pegla, kuha, a ostatak dana šuti Razvod? Razgovor ne pomaže jer se isti svodi na stavku 1... Imas dvije opcije: 1. Da odrzavas `fasadu` kako bi se drugi divili ljepoti i stabilnosti,ali da nakon odredjenog vremena kod manjeg `zemljotresa` sve postane prasina. 2. Da sebi budes najpreca! Skvo RR je imala divan potpis,nesto kao :"Onaj ko uvijek gleda da drugima ugodi ili je lud ili ce to postati" (Skvo ispravi me ). Zasto je bitno da drugi misle da je meni lijepo,a nije mi lijepo? Ko su mi oni,i gdje ce ikada oni biti ? U prvom slucaju mucis sebe citavo vrijeme,patis,venes,trpis...dok ne obolis. U drugom slucaju ces sve ovo zivjeti samo kratak period i proci ce,ali ti ces biti sretna i zadovoljna,preporodices se. Koliko si znala tm prije nego si usla u brak? Je li vam bas uvijek bilo tako ili se `odjednom` pocelo desavati? Da li bas nema nacina da se razgovorom sve rijesi? Vjerovatno imas neke samo tebi svojstvene `cake` kojim prilazis srcu tvog muza,jesi li ih iskoristila?
|
|
|
|