Lulu_08 -> RE: Razvod braka!! (28.12.2010 13:25:31)
|
IZVORNA PORUKA: tweety IZVORNA PORUKA: hanabanana Draga moje dijasporke, ja stojim iza onog što sam rekla, nigdje u normalnom demokratskom svijetu sud neće dodijeliti djecu majci jer tako piše u zakonu. Uvijek i jedino se gleda interes dijeteta. Pa tako sud neće dati djecu majci koja je na teškim drogama, promiskuitetna ličnost, alkoholičarki, koja misli da je batina iz raja izašla i slično......a sve zato što je žena. I to je tako i u Austriji, i u Skandinaviji a i na brdovitom Balkanu. Kad smo već kod Austrije, zakoni zabranjuju svaku vrsta nasilja nad djecom. Nasilje se ne smije primjenjivati ni u odgoju/vaspitanju. Ovdje ću napomenuti da se " puc po guzi " smatra nasiljem, baš kao i svaka vrsta psihičkog zlostavljanja. U slučaju da roditelj(i) svojim ponašanjem ugrožavaju dobrobit djeteta, sud mora donijeti odgovarajuća rješenja kojim će zaštiti dijete. Ako je dijete svakodnevno ugroženo, Služba za brigu o mladima (u Beču "MAG ELF" -"Amt für Jugend und Familie") obavezna je i protiv volje roditelja neodložno reagovati i preduzeti mjere za zaštitu djeteta. S druge strane htjela bih napomenuti da je Švedska prva zemlja koja je zakonom zabranila tjelesno kažnjavanje djece još davne 1979. godine. S toga majka koja koristi puc puc kao odgojnu metodu može samo sanjati da dobije starateljstvo nad djecom. I da ne navodim dalje. Nemojte mi brkati kruške i jabuke. I svako u svoj kut vrtića. hanabanana je upravu.Bila sam u Norveškoj i znam kako stvari funkcionišu.Sve je u interesu djeteta jer je dijete na prvom mjestu. Potpisujem, živjela u Holandiji 12 godina i vidjela nekoliko puta oduzimanje djeteta majci zbog ovisnosti, promiskuitetnog ponašanja i sl. Teško je suditi kada su stručne stvari u pitanju, najbolje je ostaviti riječ stručnjacima, u ovom slučaju pravnicima.
|
|
|
|