Azure -> RE: Razgovori o svemu po malo (6.12.2009 18:14:50)
|
Mile moje evo mene napokon. irena molim te MOLIM TE nemoj se sekirati. Sigurno nije nista strasno. Meni je moja dr. rekla da su za sada bebe poprilicno slicne gramaze. Mala je razlika, ali da ce kasnije doci do vece razlike. Nece biti da jedna beba ima recimo 4 kg a druga 1.5 kg, ali ce biti veca razlika. I to je normalno. Kod tebe su dvojajcani blizanci i to je drugacije nego kod jednojajcanih. Kod jednojajcanih u pravilu jedna beba se brze i vise razvija od druge zato sto su u istoj placenti. Kako su te vec savjetovale nase drugarice idi i potrazi drugo misljenje. Bices mirnija. Samo se nemoj sekirati to ti je najbitnije!!!!!!!!!!!! Drage moje oprostite sto se nisam ranije javila, nikako mi nije bila prilika, ali sam mislila na vas. suzi bilo nam je super u igraonici, doduse kratko, ali Azrica je izabrala da ide na gimnastiku. Ne voli da izostaje. Ona je odlucila da idemo. Ali opet cemo doci. Igraonica je prelijepa i ja bih je zaista preporucila dragim mamama da dovedu svoje pacice na jedno lijepo i bajkovito mjesto. Hvala ti sto si nas pozvala. Sinovi su ti preslatki, posebno me se dojmio Edi. Valjda zato sto sam primijetila njegove simpatije prema meni otkako me ugledao. Htio je doci do mene, sjesi u krilo i smjeskao mi se. Izljubi ih obojicu za mene. malena mila moja, ti prelijepo izgledas i ona haljina ti preslatko stoji. Ne mogu vjerovati da je nisi mogla obuci, pa nisi se udebljala za par dana toliko. Ako cu te utjesiti ja sam vec mjesecima u istoj suknji samo mijenjam rolkice i majcice. I osjecam se ko baba, jos se gegam i nista niscim ne ide. Bas sam jucer isla da nadjem nesto za obuci, ali ono sto sam nasle je fakat preskupo da bih sada dala po 80-100 km radi jos 2 mjeseca sto bih obukla par puta. Evo jedino sto bih ti mogla savjetovati, a to planiram otici i ja, otici opet u Zaru u Azel France i tamo pronaci nesto kao i prosli put po 5 km. Ili recimo za tridesetak KM pa da mozes promijeniti. Zaboravih da vam kazem a posebno Ireni, jer je trazila, pronasla sam stramplice tople debele sa stopalima u Kljucu koje mogu na moj stomak. Ali nemojte ici u Kljucevu prodavnicu jer su tamo 17 KM, otidjite u Kljucev diskont, kod slasticarne Parkusa, tamo su iste 10 KM. Ja sam se urahatila kad sam ih obukla. Hem toplo hem ne steze. Guma im je jaca, ali nije prosivena pa je mozete zamijeniti. Ja sam recimo samo presjekla i izvadila gumu, drugu nisam ni stavljala jer mi ni ne treba. E sada da vam kazem i jednu lijepu vijest. Napokon sam isla internisti na pregled i pritisak je pod kontrolom. Zatim sam otisla na GAK dr. Nikulinu, pogledao mi je nalaze i rekao da nema problema da sada dobijem one injekcije za ra zvoj bebinih pluca. malena evo znam da te to interesuje pa da ti javim. U GAK-u daju Dekstametazon. Ali je meni dr. rekao da su učinkoviti Flosteron injekcije koje nemaju na GAK-u i da se moraju kupiti, pa da se odlucim. I mi smo se odlucili da kupimo Flosteron. Nasli smo ih u privatnoj apoteci Dina. Cetiri ampule kostaju 93 KM. Tacnije zovu se Diprophos - 1 ml. Kupuju se na komad. Tako da znas, mada iskreno vecina trudnica gore prima taj Dekstametazon koji oni daju, mi smo se ipak odlucili za ove. Ja sam ti sretna i mirna. Dva dana sam se vodila da lezim na GAK-u, ali je dr. dozvolio da dolazim ujutro i navecer da primim po jednu injekciju. Osjecam se puno sigurnije, jace i samopouzdanije. Kaze mi muz da zracim. Valjda sam sada sigurna da ako se bebe rode ranije bice dobro. A bebice se odlicno razvijaju, odgovaraju nedjelji u kojoj su. Opet su obje okrenute glavidom dole, i po prvi put mi je dr. rekao, da ako ovako ostane stanje, kakvo jeste mogla bih se poroditi i prirodno. To me jako veseli jer ne zelim na carski. Uglavnom puno sam smirenija i sretnija. Sutra idem privatno svojoj dr. Maji na pregled, pa cu vidjeti sta ce i ona reci. Drage moje pozelila sam vas puno i nadam se novoj kafici i cavrljanju. Grlim vas i ljubim, sve vas. Ej, da ja zaboravila sta nam je sa levom je li bio dan D. Cetvr tak prosli cini mi se?!! Zna li iko ista, kako je proslo?? leva javi nam se, kako god da je proslo, uz tebe smo. I irena molim te ne sekiraj se.
|
|
|
|