Suzana -> RE: Razgovori o svemu po malo (21.10.2009 16:32:04)
|
IZVORNA PORUKA: mama 2x U pravu si Suzana sada samo razmisljanje o trudnoci. Ja sam polako usla u 35 nedjelju, slijedece sedmice cu na ultrazvuk da vidimo kako su bebe. Nadam se da sam presla kritican period i sad kad sam u 9. mjesecu malo sam opustenija. Ne mogu da nadjem taj CD o dojenju. nadam se da cu jis u bolnici pokusati, al ne znam kako ce to biti izvodljivo sa ranom poslije carskog, i dvije bebe. Ti si prava utjeha ki podrska sto se tice toga. pozz mama 2x tebi se baš približilo, neka je sa srećom. Super je što si ušla u 9. mjesec, sada se što više primiri, jer svaki dan je bitan za bebe. I spavaj, spavaj, odmaraj, prikupi snage i energije, trebaće ti, pogotovo u početku. I ja sam rodila na CR. Dva dana sam bila u intenzivnoj, a onda sišla na porodiljsko i bila sa bebama. Čim smo se spojili, nadošlo je i mlijeko. Nije lako, jer ne znaš šta trebaš, kako da dojiš, ja sam izbjegla upalu grudi, i imala sreću da mi je glavna sestra Fadila jako pomogla i razbila ploče koje su se stvorile. Teško jeste, dvije su bebe, rana boli, ali dobiješ konjsku snagu zbog svoje djece, boriš se, ne spavaš, ali se boriš za njih. Meni su poslali pumpicu pa sam pumpala samo da bi kolostrum popili, ali najbolje je bebe stavljati na grudi. Dojićeš jednu po jednu, jednu bebu na jednu siku, a onda drugu na drugu. Mame koje doje jednu bebu, jedan podoj ide jedna, drugi druga. Kada dođeš kući, sve će biti lakše. Žene koje ti budu govorile da ne možeš dojiti dvije bebe, reći ćeš im da želiš da dojiš i da vjeruješ da možeš, i da poznaješ ženu koja je dojila dvije bebe. Imam ti i broj od najpoznatije babice u SA, koja je specijalizovana za dojenje. Evo poslaću ti i njen broj na PP pa da imaš za svaki slučaj. Iščitaj sve teme na podforumu DOJENJE. I to će ti mnogo značiti, bar da se malo potkuješ teorijom, a onda i da se ispraksiraš i postaneš ekspert! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Želim ti ugodan ostatak trudnoće i puno sreće. Azure, petak 20:30 h Palma... Da još jednom sebi u glavu pritefterim. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image] PS: dvojke se garant porodila!
|
|
|
|