Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hvala vam sto mislite na mene. Istina je da sam malo u panici, ali bice ono sto treba da bude. Sekiracijom mogu samo odmoci! Mali! Ja sam radila Triple test, nalaz iz krvi i vezan je za daunov sindrom. Radila sam izmedju 16 i 17 sedmice. Hvala Bogu ne spadam u rizicnu grupu. Za taj marker nisam cula, pa ako te jos nesto ineteresuje vezano za ovaj test pitaj! Cujemo se!
Sada sam se cula sa Suzanom. Ostala je u bolnici veceras, pa ce joj ujutro raditi cirklazu. Dobro je, nije pretjerano u panici. Rekla je da ce mi se sutra javiti kada se, ako Bog da, probudi. Tako da cu vas obavijestiti sta je bilo, ako vam se ona od kuce ne javi ranije!
Jucer vam se nisam javljala jer i nisam bas najbolje se oscjecala. Cula sam se sa Suzanom oko 16 sati jucer. Zahvat je prosao dobro i ona se osjecala ok. Upravo tada je krenula kuci, pa je nisam htjela previse zamarati. Bitno je da je sve proslo u najboljem redu! O detaljima ce vam ona sigurno pisati! Kako ste mi vi jutros?
Uh hvala Bogu da je sve prošlo kako treba! Sada čekam da još ona javi! Elma, šta se desilo? Jesu li hormoni odradili svoje pa ti je palo raspoloženje ili te boli? Čuvaj se, znaš da su nam ove 20-te sedmice kritični period. Meni je kalendar danas pokazao da sam uška u 25. sedmicu.
Ja se super osjećam, bebe su se jučer cijeli dan vrtile, pa sam bila odlično raspoložena. Pregled je u srijedu i već sam nestrpljiva.
Drage moje duplice... Stvarno ste prava srca kad se i pored svih i mene sjetite.. Drago mi je sto je kod vas sve OK,ako mi vjerujete evo i ja cekam da nam se Suzi javi, da vidimo kako je sve proslo, i da nam da sve detalje... Ja sam OK,juce s MM isla u Fis, kupovali smo stvari za nasu bebicu... Krenuli smo iz Sarajeva oko 11 ujutro, a dosli sinoc oko pola 9.... Kad smo dosli, noge nisam osjecala.... Al smo zavrsili sve, i tako mi je drago.... U Fis-u zaista ima prelijepe odjecice za malene, MM i ja smo se izgubili kad smo dosli na djeciji odjel.. Nismo vise bili sigurni ni koja velicina nam treba, ni sta nam treba... Crkli smo.... Al od zadovoljstva....
Ljubim vas sve, moje drage duplice.... Cuvajte mi se puno...... Suzi,javi nam kako bi???
Nije mi palo raspolozenje, nego sam opcenito bila lose. Izgleda da je to, kako mi je dr rekao, zbog iscrpljenosti organizma. Osjecala sam neku slabost, a i u grcu sam od pregleda zbog onog sto mi je rekao da mogu ocekivati prijevremeni porod. Tog straha sada ne mogu nikako da se oslobodim. Inace, ulazim u 29. sedmicu, ako Bog da. Po cijeli dan samo lezim i stalno mi se spava. Na kraju sam skontala da vise ne mogu da se sekiram. Sta dragi Bog da, tako ce i biti. Ljubim vas sve pa se cujemo!!
Prije svega, VELIKO VAM HVALA sto ste mislile na mene i sto ste stalno pitale kako sam. Vidim na forumu, a i Elma mi je rekla. Stvarno ste mi super, hvala jos jednom.
Evo me, ziva i zdrava . Kao sto znate, u cetvrtak sam otisla na kliniku, gdje su me i ostavili. To jutro sam obavila internisticki pregled (EKG, pluca, anamneza...), popodne sastanak sa anesteziologom, i to je bilo to. Ostatak dana sam provela u sobi, sa jos 4 zene. U petak oko 09:45 su dosli po mene i onda sam u sobi gdje su zene netom poslije carskog reza lezala i cekala da mene pozovu u operacionu salu. Bila sam cijelo vrijeme bas mirna i smirena. Carski rez je pravo zeznut... One se jadnice bude iz narkoze i vidis da ih nevidjeno boli rana, sto je i logicno. Tu sam cekala nekih 45 min. , i u jednom momentu me uhvatila neka slabost, lose mi, pascu u nesvjest. Javi se sestri i onda malo legnem na krevet, poprskali me vodom. Ma izgleda da je to bilo podsvjesno, da atmosfera nije bas bila ruzicasta, pa pretpostavljam da je od toga. Dosla Dr, obisla me i rekla mi da cu ja brzo u salu. I eto, stavili me na sto, dali anesteziju, i onda sam se probudila na intenzivnoj. Odmah zagrlila stomak . Pri dnu stomaka, vrlo podnosljiv bol, kao pred menstruaciju, tu sam lezala nekih 2 h i onda sam sa sestrom odsetala lagano do svoje sobe. Popodne oko 5 su me pustili kuci i sve je poslije bilo lakse! Sada malo mirujem, samo sam se vama na brzinu javila. Cucemo se. PUSA za sve vas!!!
Suzana da te i ja pozdravim i drago mi je da si dobro. A jesi me nesto raznjezila sa tim grljenjem stomaka i sjetila sam se svoje trudnoce i tog provjeravanja jeli sve u redu. Cuvaj se i zelim ti sve najbolje.
Suzana, jako mi je drago da si se javila na forum. Sada, zaista, odmaraj sto vise i cuvaj se! U toj istoj intezivnoj sam i ja lezala poslije carskog . Ruzan osjecaj, boli, a i uslovi nisu Bog zna kakvi. Ali, eto sve prodje!!! Ja sam se u srijedu najavila kod dr Murtezica na kliniku, cisto da ga podsjetim na sebe, jer u koliko i porod krene ranije da mu se mogu javiti. On me je porodio i sa Teom. Pozdra, pa se cujemo!
Cao cure, Kako ste, vidim da se svasta izdesavalo kod vas. Drago mi je da ste dobro, narocito Suzana da je sve proslo ok, mada me i elma zabrinula sa svojim padom sa stolice. Ja sam isto nekako utucena i neraspolozena, najvjerovatnije zbog kontrole od prosle sedmice, imam jako nisku posteljicu, samo sto oni ne dijagnosticiraju placentu prviu prije sedmog mjeseca, imala sam jos jedno manje krvarenje i eto mirujem. Moram da mirujem, sta cu, pokusavam sebi organizovat dan da makar nest citam da se povrh svega ne osjecam beskorisno. Odo drage moje pa se cujemo. Cuvajte se i svoje bebice mazite.
Maida, i ja sam mirovala veci dio trudnoce. Tek sada mogu da se krecem, ali sada sam vec preteska i stalno mi se manta zbog lose krvne slike. Sinoc sam uzasno lose spavala. Predvecer sam cak i povracala, bilo mi je muka, a u noci sam se budila hiljadu puta zbog grceva u nogama i rukama, ali i kontrakcija. Uh...
Dobro jutro, drage moje!Nadam se da ste dobro i vi i vaše bebice! Ja vam se moram požaliti i reći kako opet nisam oka sklopila, ali ovaj put zbog hemoroida. Iskočio je ni sama ne znam kako!Nisam ni na boku mogla spavati od bolova, o spavanju na leđima da ne govorim. Cijelu noć sam prehodala, čak i film "Džin i čokolada" na Novoj TV pogledala šetajući oko TV-a
Liječim se kantarionovim uljem i svinjskom mašću. Imam i Faktu mast, ali nisam je stavljala iako u uputstvu piše da ne škodi trudnicama. U srijedu idem na pregled, pa se iskreno nadam da će se povući do tada. Da li je neka od vas imala isti problem i kako se liječila?
Idem ja dalje, ni sama ne znam kuda, ali ni sjediti za kompom ne mogu.
Maida draga, oprosti mi - od svoje muke nisam vidjela tvoju. Nemoj se brinuti, lezi i odmaraj. Znam da je teško, ali moraš. I ja sam ležala na početku trudnoće, plakala danima jer nisam navikla biti zatvorena i još u horizontali, pa sam nekako izdržala. Hvala Bogu ima knjiga, novina, interneta, Tv-a pa se nekako izdrži. Čuvaj se, uz tebe sam
Elma, i ti se čuvaj, bliži se kraj i sve je teže. Sve me to čeka pa me malo i strah čitati o tim mukama. Ali dobro, što se mora nije ni teško. Ljubim i tebe
Suzi prvo moram da ti kazem da si jako hraba i da se nadam i zelim ti svu srecu da do kraja izneses bez problema i drago mi je da je taj zahvat prosao kako treba.
Elma B i tebi mogu samo pa pozelim da sve naj i da sto duze izdrzis a sve nas to ceka pa se mogu suosjecat sa svima ovdje na ovom forumu
Issa nista se nesikiraj to sa svinjkom mast je super jel ti domaca i nesoljena uzmi napravi male kuglice i zaledi u frizider pa ih navecer kad legnes gurni dole sto duze oprostite na mom opisu al moram se tako izazit ,kako je meni vi ste sve malo duze trudne od mene meni hiljadu misli joj sta cu ja kako cu ako meni to pa se pocela osluskivat pa me muci pritisak u donjem dijelu stomaka neznam jestel vi imale problema stim il je to normalno , al mi je sreca sto imam vas pa mi pisete o svojim problemima koje mogu i ja da imam pa mi pogne kako ste vi to predeverale zato samo hrabro trudnice moje .
Maida mogu ti reci da sao da se cuvas i da se sto vise odmaras jer mi trudnice samo to i mozemo u ovakvom stanju a ja sam osoba kojoj neda mira i samo nesto hodam radim po kuci koda ce smak sviejta mjesto da uzivam u masazama stopala relaksaciji da sto vise lezim odmaram se gledam filmove, citam knjige ,heklam he he he i cuvaj se a kao sto je neko vec spomenio sto se mora nije tesko
Samo da vam brzinski odgovorim, jer i ja izbjegavam da sjedim, i ovih dana uglavnom sam u lezecem polozaju.
Baby, ne umaraj se previse... I ja sam imala isti taj pritisak, kada budem aktivnija, kao na grlic materice tegovi, i vidis, morala sam raditi serklazu. Ne mora znaciti da ce i tebi biti isto, ali cuvaj se, ne radi po kuci vise nego sto moras! ;) Issa... Hemoroidi su zeznuta stvar. Moja prijateljica ih je dobila poslije poroda i kaze da joj je to bilo gore... I ja sam cula da je svinjska mast pravi lijek... Nadam se da ce brzo proci. Elma, vjerujem da ti je sve teze i teze, svima nam je... Mi se nadam se vidimo ubrzo. Maidice, mirovanje je zaista velika zrtva, pa vidjeces na kontroli, mozda ne budes morala bas lezati.. Glavu gore, sve ce proci.
Eto, i od mene malo podrske vama, pa kad mognem, opet se javim!
Pusa,
S.
PS: Amia, amelaa, hvala vam na toplim rijecima! :)
Maida, i ja sam mirovala veci dio trudnoce. Tek sada mogu da se krecem, ali sada sam vec preteska i stalno mi se manta zbog lose krvne slike. Sinoc sam uzasno lose spavala. Predvecer sam cak i povracala, bilo mi je muka, a u noci sam se budila hiljadu puta zbog grceva u nogama i rukama, ali i kontrakcija. Uh...
Kako ste mi vi?
Pozdrav i cujemo se!
Draga ElmaB, pokušaj jeste što više gožđica radi popravljanja krvne slike, a ako ih ne voliš (kao i ja) pomiješaj ih sa kikirikijem. Čudna je kombinacija, ali pravo ukusna. Želim ti da ti se krvna slika brzo popravi. Čuvaj se
Suzi, lezi i odmaraj, a ako Bog da, vidimo se uskoro. Ako nista naletit cu ja tebi! Buducamamo, hvala ti na savjetu. Jedem ja to sve, ali imam problem sto se tice hrane koja je puna zeljeza. Naime, ja sam operisala zucnu kesu prije godinu i pol, tako da mi masa hrane, poput spinata, cvekle, oraha, jaja..., ne odgovara. Zato, sada malo i povracam jer imam terapiju za zeljezo. Ali, sta cu! Valjda ce sve biti ok. Da mi je izgurati jos barem nekoliko sedmica, samo da mi bebe ne budu puno u inkubatoru, a ja cu svoje stanje, ako Bog da, popravljati poslije poroda! Bebe su ipak najvaznije!!! Issa, to sto koristis za hemeroide je super stvar. Te masti ce ih omeksati, a ako ti pocnu krvariti, tj. kada sazriju, onda slobodno stavi malo bivacin praha, da se osuse. Tako sam ja radila u prvoj trudnoci. Baby i ostale trudnice veliki pozdrav!!!
ja stavrno ne znam puno oko toga šta se sve može, a šta ne može u trudnoći, ali da li postoji mogućnost da umjesto oralno preparate za željezo primaš putem inekcija npr. OHB? Samo ideja... Sretno i izdrži još malo. Uskoro ćeš ako Bog da držati svoje bebe u naručju. Želim vam svima puno zdravlja i sreće
Postoji mogucnost da zeljezo primam intravenozno, ali u tom slucaju bih trebala lezati u bolnici. Dr mi to sada ne preporucuje, jer kaze on, to bi sada jako lose djelovalo na moju psihu. Posebno sto bih morala lezati na patologiji sa zenama koje cuvaju trudnocu, a tu se nagledas svega. Nego, jesi li probala ista od onoga sto sam ti bila napisala vezano za tvoj problem?
Cao cure vidim danas te mi pravo aktivne odmaraj te se ja vama al i sebi usput stalno ponavljam . Elma vidim da si pisutna jel bolje kako bebacice ija evo sebi vec razvukla pa cu neku knjigu pocet citat neznam jos koju kazu da je mrak KUPOHOLICAKA U INOSTANSTVU kaze moja sestra ona je se naglas smijala ko malo dijete toliko komedija prava .
Joj, opet nisam dobro . Sinoc sam opet imala kontrakcije i neke sitne, ali cudne, bolove. Prvo u predjelu stomaka, pa kasnije u krstima. Nisu se ponavljali u redovnim vremenskim intervalima, ali i jutros me pomalo bolucka. Najgore od svega sto se ja uspanicim i jos mi bude gore. Sutra, ako Bog da, idem na kliniku kod dr. Murtezica sto me je porodio sa Teom, pa da vidim hoce li mi sta reci ili cemo tek tako razgovarati o porodu. Vidjecemo! Nadam se da danas necu morati u bolnicu i da ce me ovo prestati boljeti. Eto, ja se raskukala!!!
Draga ElmaB, nadam se da će ove tvoje muke uskoro proći, a svakao razgovaraj sa svojim dr. o tome kroz šta prolaziš. Vjerovatno je sve to normalno, ali ipak neće ti škoditi da te, ako ništa, on barem umiri. Ja još nisam počela s onim ispiranjima, a čekam sad i papa test koji će i biti gotov sutradan i odlazak kod divanovića 28.02. radi drugog mišljenja vezano za polip na endometriju. Nemam nikakvih simptoma upale i sl., a i ovaj polip me zabrinjava, pa hoću da vidim šta će mi i on reći. Biće to sve ok, aBd. Ti se čuvaj i pokušaj manje da se brineš i paničiš, jer znaš da i tvoje bebe brinu s tobom. Želim ti da sutra sve prođe puno bolje nego što očekuješ. Drži se, pusa