de_de -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 21:01:47)
|
Pozdrav, evo i mog izvjestaja. Bila sam kod porodice Osmic, u kucu nisam ulazila, jer je vec bilo nekih ljud. Kao sto je Visnja napisala pokupila sam namirnice koje je Djana kupila ( napunila je gepek mog auta)i njenih 50 KM, ja sam jos dodala 30KM i paket pelen. Da ne bi ponovo pisala citirat cu svoj mail, koji sam poslala uredniku Lukavac x:I ja sam isto toliko zbunjena. I ja sam sad predvece otisla do njih, ponijela namirnice i pare koje smo prijateljica i ja skupile. Aida (mlada mama) mi se cini nekako zbunjena, ja sam im predala namirnice i pitala da li u subotu zene mogu doci, rekla je da mogu. Onda sam ih pitala za osiguranje, da bi mi Aidina mama rekla "u povjerenju" da ce Aidu neki covjek prijaviti u firmu na mjesec dana kako bi opet imala pravo na osiguranje. Malo sam se raspitala po naselju (slucajno sam srela poznanicu, a momak koji zivi u kuci, i o kojem brinu Aidini roditelje je rodjen u istom selu kao i ja). Kazu da je Aidu suprug istjerao, da je mali operisan i da im pomoc treba. Elem, na moje veliko iznenadjenje, pred kucom smo zategli momka kojeg sam vec spomenula, koji ima odredjena ogranicenja (od rodjenja ima odredjenje smetnje u intelektualnom razvoju), a njega i njegovu sestru (koja ima iste probleme kao i on) cuva (prihvatila je voditi racuna o njima) Aidina mama; tako da njih 7 (kako sam ja shvatila) zivi u kuci. E sad da li imaju jos kakva primanja (osim tudje njege) stvarno ne znam...
|
|
|
|