RE: Danas sam tužna :( (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

lovepower -> RE: Danas sam tužna :( (16.5.2014 19:02:56)

danas sam tuzna jer gledam kako se ljudima ruse zivoti a ne mogu da im pomognem,jer je bliska porodica mm izgubila sve sto je imala kad je kliziste srusilo njihovu kucu,tuzna sam zbog svih ljudi koji spavaju pod tudjim krovovima i cekaju na pomoc,tuzna sam zbog trudnica koje spasavaju,majki sa malim bebicama,bolesnih i starih ljudi,i zbog onih koji se o svim ovim ljudima moraju brinuti i jos razmisljati sta i kako,neopisivo sam tuzna,bespomocno gledam i molim se Bogu da olaksa,jedino se uzdam u dobrotu nasih ljudi,u nasu dijasporu i ovu drzavu...bice bolje aBd[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

esmina i bebina mam -> RE: Danas sam tužna :( (22.5.2014 18:57:41)

Smajo ne izlazi mi ovo dijete iz glave od dana kad se taj zlocin dogodio...imam osjecaj da ne mogu funkcionisati normalno.El Fatiha ljepoto dzenetska

hatepsut -> RE: Danas sam tužna :( (22.5.2014 19:25:40)

IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Smajo ne izlazi mi ovo dijete iz glave od dana kad se taj zlocin dogodio...imam osjecaj da ne mogu funkcionisati normalno.El Fatiha ljepoto dzenetska

Danas vidjeh neki tekst i njegova slicica,naslov zastasujuci nisam ni citala ali je bio dovoljan naslov.Nije mi dobro [sm=smiley19.gif] uz sve sto mi se desava u porodici uz sve ovo sto se desava u drzavi i u regionu [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] toliko sam tuzna [sm=smiley13.gif]

esmina i bebina mam -> RE: Danas sam tužna :( (22.5.2014 21:29:29)

Ja moram procitati tako se osjecam mada mi dodoe da vristim...

Mrvica_83 -> RE: Danas sam tužna :( (23.5.2014 11:07:47)

Ja sam jucer procitala[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] I toliko sam se potresla .. zabolilo me sve sto u utrobi imam [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif].. Zamislila sam scene koje je neduzno dijete prozivjelo .. [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Za te neljude rijeci nemam i bolje da ostane to sto mislim u meni .. jer je crno i strasno .. A malom ljepotanu da dragi Allah dz.s otvori dzennetske kapije !!

lovepower -> RE: Danas sam tužna :( (5.7.2014 20:40:22)

juce je bilo pune 22 godine otkad te nema...
a ja u decembru punim 22 godine...
da ti barem miris znam...
nekako si znao da sam curica i kad kazu kako si se veselio nasmijesim se...
sad sam ja trudna kao moja mama tada,molim dragog Boga da unuk lici na svog dedu...
pa da ti gledam oci,gledam osmijeh...ehhh

...sanjam setam ulicom sa svojim ocem,stvari fale kad ih nemas a ne kupuju se novcem...

Misty_mama -> RE: Danas sam tužna :( (17.7.2014 13:16:29)

Mnogo sam tužna ovih dana... Gledam tu dječicu koju ubijaju u Palestini... Juučer vidim sliku žene i čovjeka, nisu više ni mladi, u očaju, agoniji, bolu neizmjernom... Bračni par koji je dugo godina pokušavao dobiti dijete, konačno im je uspjelo, i prije par dana je to dijete poginulo u bombardovanju [sm=smiley19.gif]

Gledam i ove tužne majke Srebrenice, Prijedora,... Majke koje su izgubile 5, 6 sinova... Čitam i maloprije o majci jednog od dječaka čije je strijeljanje vidjelo cijeli svijet.. Sin joj nije imao ni 16 godina... Kako je bilo gledati to?? Povrh svega, drugi sin joj je poginuo na tuzlanskoj Kapiji, a kćerka nedavno umrla od ifnarkta... Kakve su to žene heroine... A koliko je boli i tuge u njihovim očima, dušama, srcima... [sm=smiley13.gif]

A onda, nasuprot njih, gledam ove dvije 'majke' koje ubiše ili dopriniješe smrti svoje djece... Teško mi reči majka, ne znam kako bih ih nazvala... Ženetina koja je donijela malog rahmetli Smaju na ovaj svijet, i ova koja je nedavno bebu po rođenju zadavila i bacila u kontejner... O Bože! Mnogo me stislo u grlu...

vila_7 -> RE: Danas sam tužna :( (18.7.2014 10:22:14)

IZVORNA PORUKA: Misty_mama

Mnogo sam tužna ovih dana... Gledam tu dječicu koju ubijaju u Palestini... Juučer vidim sliku žene i čovjeka, nisu više ni mladi, u očaju, agoniji, bolu neizmjernom... Bračni par koji je dugo godina pokušavao dobiti dijete, konačno im je uspjelo, i prije par dana je to dijete poginulo u bombardovanju [sm=smiley19.gif]

Gledam i ove tužne majke Srebrenice, Prijedora,... Majke koje su izgubile 5, 6 sinova... Čitam i maloprije o majci jednog od dječaka čije je strijeljanje vidjelo cijeli svijet.. Sin joj nije imao ni 16 godina... Kako je bilo gledati to?? Povrh svega, drugi sin joj je poginuo na tuzlanskoj Kapiji, a kćerka nedavno umrla od ifnarkta... Kakve su to žene heroine... A koliko je boli i tuge u njihovim očima, dušama, srcima... [sm=smiley13.gif]

A onda, nasuprot njih, gledam ove dvije 'majke' koje ubiše ili dopriniješe smrti svoje djece... Teško mi reči majka, ne znam kako bih ih nazvala... Ženetina koja je donijela malog rahmetli Smaju na ovaj svijet, i ova koja je nedavno bebu po rođenju zadavila i bacila u kontejner... O Bože! Mnogo me stislo u grlu...

potpisujem . ovih dana sve je prepravljeno tim vijestima i bukvalno me krene gusiti i kao da zivim u nekom strahu [sm=smiley13.gif]

ziki -> RE: Danas sam tužna :( (18.7.2014 10:26:54)

IZVORNA PORUKA: vila_7

IZVORNA PORUKA: Misty_mama

potpisujem . ovih dana sve je prepravljeno tim vijestima i bukvalno me krene gusiti i kao da zivim u nekom strahu [sm=smiley13.gif]

isto [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Mirkica -> RE: Danas sam tužna :( (20.7.2014 8:24:00)

Da ovaj dan prodje i bice dobro , mislim njoj nece nikada biti dobro ali bice lakse kad spusti u zemlju svoje sinove :((( godinama mislim na ovu zenu godinama , i uvjek se pitam kakve su njene noci , nedao BOg nikome njene sudbine , draga majko neka ti Allah podari snage danas da izdrzis da spustis svoje sinove u zemlju, eto nasli su svoj mir konacno , neka im je vjecni rahmet .
Danas sam tuzna i mislim na tebe neka ti je Allah na pomoci

”Ja, Hava, majka, Bošnjakinja, ne halalim, Ne halalim neprocvalih šest pupoljka mojih, ruže neprocvale, ognjište da mi ukrase i Bosnu mirisom da namirišu.

Ne halalim usta osušena, noći bez sna, oči moje izvađene.

Ne halalim kuću, bez živog ognjišta, bez smijeha, mladosti.

Ne halalim bačene duvake, bešike bez čeda, njive bez sjemena.

Ne halalim pokidane stabljike, izdanke utrobe moje, korijen što mi se utrije.

Ne halalim, život bez sunca, bez radosti.

Ne halalim srce iščupano, ranu otvorenu.

Ne halalim, ne halalim, ne halalim…”

InLove -> RE: Danas sam tužna :( (20.7.2014 13:06:58)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Da ovaj dan prodje i bice dobro , mislim njoj nece nikada biti dobro ali bice lakse kad spusti u zemlju svoje sinove :((( godinama mislim na ovu zenu godinama , i uvjek se pitam kakve su njene noci , nedao BOg nikome njene sudbine , draga majko neka ti Allah podari snage danas da izdrzis da spustis svoje sinove u zemlju, eto nasli su svoj mir konacno , neka im je vjecni rahmet .
Danas sam tuzna i mislim na tebe neka ti je Allah na pomoci

”Ja, Hava, majka, Bošnjakinja, ne halalim, Ne halalim neprocvalih šest pupoljka mojih, ruže neprocvale, ognjište da mi ukrase i Bosnu mirisom da namirišu.

Ne halalim usta osušena, noći bez sna, oči moje izvađene.

Ne halalim kuću, bez živog ognjišta, bez smijeha, mladosti.

Ne halalim bačene duvake, bešike bez čeda, njive bez sjemena.

Ne halalim pokidane stabljike, izdanke utrobe moje, korijen što mi se utrije.

Ne halalim, život bez sunca, bez radosti.

Ne halalim srce iščupano, ranu otvorenu.

Ne halalim, ne halalim, ne halalim…”

Srce insanu da pukne [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

veeseelaa -> RE: Danas sam tužna :( (21.7.2014 2:17:06)

sad razumijem one bombaše samoubice

Mrvica_83 -> RE: Danas sam tužna :( (21.7.2014 8:52:06)

Drage, predrage majke - neka je svima Bog na pomoci !!! [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

ananas_ze -> RE: Danas sam tužna :( (22.9.2014 11:44:53)

prije 2 godine [sm=smiley13.gif]
http://doznajemo.com/2012/09/23/httpdoznajemo-comp30207/

Andy_Bec23 -> RE: Danas sam tužna :( (28.9.2014 19:33:20)

Jer sam sama i puno razmisljam.....

Jer nisam mojoj Bebi vec 5 mjeseci isla na grob :-( Kazu nemoj dok si trudna... Jako sam tuzna :-( [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

mimi_2in1 -> RE: Danas sam tužna :( (28.9.2014 21:12:14)

Jer stalno stizu neke lose vijesti, stalno se nesto lose desava..jer sam umornw...jer smo umorni svi....treba mi nesto lijepo, da vidim da zivot nije samo smrt, bolest i jad...jer vise ne zelim da slusam lose vijesti, da gledam drage ljude kako placu...tuzna sam danas, tuzna sam vec mjesecima....

bebaa -> RE: Danas sam tužna :( (28.9.2014 21:34:11)

IZVORNA PORUKA: mimi_2in1

Jer stalno stizu neke lose vijesti, stalno se nesto lose desava..jer sam umornw...jer smo umorni svi....treba mi nesto lijepo, da vidim da zivot nije samo smrt, bolest i jad...jer vise ne zelim da slusam lose vijesti, da gledam drage ljude kako placu...tuzna sam danas, tuzna sam vec mjesecima....

i tada kada ti je sve tako crno i sumorno,uzmeš svoje malo pile,pogledaš u njene nevine oči i skontaš da je ona tvoj cijeli veseli i najbitniji svijet...a za sve ostalo zaključaš vrata svog srca,da sve što je loše do tebe ne dopre,jer treba ti snaga i ljubav za nju,za koju živiš......za njih,za koje živimo.....[sm=smiley31.gif]

mimi_2in1 -> RE: Danas sam tužna :( (28.9.2014 21:51:21)

..zaista cu morati dati sve od sebe da sve to lose ne dopre do mene ovako jako kao sada. [sm=smiley13.gif] jer vidim da onda ona nista od mene takve nema. Zaista u njoj nadjem jedini mir. Legnem do nje kada spava..ili je gledam samo. Ljubav moja. Nadam se da cu sa vremenom nauciti ovo sto si napisala. [sm=smiley31.gif]

bebaa -> RE: Danas sam tužna :( (28.9.2014 21:59:48)

IZVORNA PORUKA: mimi_2in1

..zaista cu morati dati sve od sebe da sve to lose ne dopre do mene ovako jako kao sada. [sm=smiley13.gif] jer vidim da onda ona nista od mene takve nema. Zaista u njoj nadjem jedini mir. Legnem do nje kada spava..ili je gledam samo. Ljubav moja. Nadam se da cu sa vremenom nauciti ovo sto si napisala. [sm=smiley31.gif]

da,s vremeno...samo treba biti uporan.....presjeći i reći dosta.....vjeruj od kad ne gledam kojekakve emisije,ne pratim dešavanja,ne interesiram se za širu familiju...moj život ima svoju kolotečinu...stabilnu...a jedini cilj predamnom je moja mrvica....[sm=smiley1.gif]
naučiš da te se ne dotiče...probaj.....[sm=smiley1.gif]

elmaL -> RE: Danas sam tužna :( (30.12.2014 15:00:57)

Svako malo pogledam tvoju sliku, vidim radost i ljepotu u nim tamnim ocima i beskrajnu ljubav. Onda suze same krenu[sm=smiley19.gif] Napusti nas prerano, trebala si krenuti na fakultet, preseliti se, udati, narednog ljeta upoznati moju malu curu [sm=smiley19.gif]

Sjecam se nasih izlazaka i mog obecanja tvojim roditeljima da cu te 'paziti', sjecam se tvog smijeha, sve one ljubavi koju si svima davala....

Vec danima je tesko, ali danas posebno. Tvoju najdrazu pjesmu je trebao pjevati on na vasem vjencanju, a danas ce se on oprostiti od tebe zauvijek uz zvuk vase pjesme.

Boli, jer sam daleko, jer ne mogu zagrliti tvoju mamu i tatu i reci da mi je zao [sm=smiley13.gif]

Srest cemo se nekad opet....znam [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] Pippi moja [sm=smiley28.gif]

damma -> RE: Danas sam tužna :( (30.12.2014 15:33:13)

elma [sm=smiley31.gif]

Hannica -> RE: Danas sam tužna :( (30.12.2014 16:19:57)

Elma žao mi je.[sm=smiley31.gif]

koka i po -> RE: Danas sam tužna :( (30.12.2014 18:58:12)

IZVORNA PORUKA: elmaL

Svako malo pogledam tvoju sliku, vidim radost i ljepotu u nim tamnim ocima i beskrajnu ljubav. Onda suze same krenu[sm=smiley19.gif] Napusti nas prerano, trebala si krenuti na fakultet, preseliti se, udati, narednog ljeta upoznati moju malu curu [sm=smiley19.gif]

Sjecam se nasih izlazaka i mog obecanja tvojim roditeljima da cu te 'paziti', sjecam se tvog smijeha, sve one ljubavi koju si svima davala....

Vec danima je tesko, ali danas posebno. Tvoju najdrazu pjesmu je trebao pjevati on na vasem vjencanju, a danas ce se on oprostiti od tebe zauvijek uz zvuk vase pjesme.

Boli, jer sam daleko, jer ne mogu zagrliti tvoju mamu i tatu i reci da mi je zao [sm=smiley13.gif]

Srest cemo se nekad opet....znam [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] Pippi moja [sm=smiley28.gif]

kako je ovo tuzno[sm=smiley13.gif][sm=smiley31.gif]

bebaa -> RE: Danas sam tužna :( (30.12.2014 19:39:12)

IZVORNA PORUKA: elmaL

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bubydina -> RE: Danas sam tužna :( (30.12.2014 20:02:36)

elmaL [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 33 [34] 35   Sljedeća stranica >   >>