lakyi -> RE: Problemi s prolaktinom (PRL) (20.9.2012 11:01:55)
|
Korisnici na ovoj temi: lakyi Odštampaj [Odgovori na poruku] Stranica: << < Prethodna stranica 42 43 44 45 [46] Korisnik Poruka << Starija tema Novija tema >> RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 11.7.2012 15:30:06 Nema novih poruka CICIKA MICIKA 74 Objave: 269 Status: odsutan Ja pijem pola tablete bromokriptina uvece ,dobila sam lijek skoro ,a gore sam napisala da mi je 769 prolaktin na 3dc,na 9dc 709 ,a godinama se pokazivao 644 ,i niko nikad nista ,a ja se slomih radeci na bebi ,zanima me da li ce mi pomoci ovaj lijek da prolaktin dodje u normalu ,znam i da nije mnogo visoka vrijednost ,inace sam sitnije konstitucije ,imam idealnu visinu i tezinu ,ovaj lijek me samo malo umrtvi kad ga popijem al posto ga uzimam pred spavanje svejedno mi. (odgovor članu quess) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1126 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 11.7.2012 18:43:44 Nema novih poruka quess Objave: 12 Status: prisutan cicika micika ovo uopće nisu velike vrijednosti prolaktina tako da mislim da će kod tebe bez problema bromergon oborit prolaktin.meni je isto jako brzo bio oborio al sam ga morala prestat pit jer sam cijelo vrijeme imala krvarenje.osobno mi je puno bolji dostinex al on ne ide na recept,al šta se može.Ti pošto nemaš nuspojava osim spavanja slobodno nastavi sa bromergonom i vidit ćeš kroz koji tjedan prolaktin će doć u normalu.Moja poznanica ga je pila 3 mjeseca jer je imala prolaktin skoro 2000 i nije imala mjesečnice i kad je otišla na kontrolu ostala je doslovno paf jer je već bila trudna nepun mjesecuser posted image .Zato samo naprijed (odgovor članu CICIKA MICIKA 74) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1127 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 11.7.2012 21:27:15 Nema novih poruka CICIKA MICIKA 74 Objave: 269 Status: odsutan daj boze ,u svakom slucaju ga pijem ,a niti bromokriptin ne ide na recept ,a znam da je dostinex dosta skup lijek.Zanima me ako idem na IVF da li cu morati piti i dalje ovaj bromergon ,ili......vadicu u petak hormone al svakako cu ih opet izvadit na 3 dc prije nego krenem u postupak za svaki slucaj (odgovor članu quess) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1128 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 12.7.2012 12:25:41 Nema novih poruka quess Objave: 12 Status: prisutan i bromergon i dostinex se piju dok se ultrazvučno ne potvrdi trudnoća, e sad, može se zatrudniti i sa povišenim prolaktinom al svaki ginekolog kod kojeg sam ja bila je rekao da je bolje da prolaktin bude što niži jer se valjda jajašce bolje ugnijezdi u maternicu i manje su šanse za spontani, tako da ti je moj prijedlog prvo riješit prolaktin (koji ti inače nije tako visok ) pa onda radit nauser posted image (odgovor članu CICIKA MICIKA 74) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1129 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 12.7.2012 20:27:23 Nema novih poruka CICIKA MICIKA 74 Objave: 269 Status: odsutan ma ne moze se ne raditi na bebi ,dr.zna da se ne pazimo ,obustavili smo par mjeseci stimulaciju,sad pijem vec 11dana bromokriptin ,nema govora da zbog toga ne idem na IVF ,nek mi spustaju prolaktin uz ostale lijekove. (odgovor članu quess) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1130 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 12.7.2012 22:15:32 Nema novih poruka linea Objave: 166 Član od: 12.7.2012 Status: odsutan Cicika Micika i ja sam na bromergonu od aprila mjeseca pijem 1 i po tab dnevno i za mjesec se prolaktin vratio u normalu a 1350 je bio ....ali imam i siofor(metformin) uz to..i zavisi u kojem sam stadiju ciklusa pijem klomifen ili dabroston... i cekam user posted image samo hrabro i pozitivno :-)) (odgovor članu CICIKA MICIKA 74) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1131 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 13.7.2012 18:36:29 Nema novih poruka CICIKA MICIKA 74 Objave: 269 Status: odsutan meni je rekao da pijem po pola tablete uvece i kontrola za mjesec dana ,vidjecem,danas mi je bio 20dc vadila sam progesteron i prolaktin ,a ovaj pijem od 9dc pa cemo vidjeti jel malo spao. (odgovor članu linea) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1132 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 23.7.2012 1:52:10 Nema novih poruka Hanka Objave: 7 Član od: 20.7.2012 Status: odsutan Ja sam imala visok prolaktin i zbog toga nisam mogla ostati trudna. Dr mi je dao dostinex da pijem i nakom mjesec dana prolaktin je bio u granicama normale. Moram napomenuti da mi je dr rekao da ne bih smjela ostati trudna dok pijem dostinex i da je to razlika između njega i bromergona. Nakon tog mjeseca mi je rekao da nastavim još jedan mjesec sa terapijom pa da onda jedan mjesec ništa ne pijem i tek onda da pokušam zatrudniti. Ja nisam pila taj drugi mjesec već pokušala.... i uspjelo. Pila sam neke homeopatske kapi nakon toga. (odgovor članu CICIKA MICIKA 74) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1133 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 24.7.2012 14:39:40 Nema novih poruka Mirela86 Objave: 13 Član od: 6.10.2009 Status: odsutan Sa dijagnozama Hiperprolaktinemia i PCOS, ja trudna!!!!! Četiri godine braka, od toga dvije godine na Dostinexu i Utrogestanu, sve ok dok pijem, cim prestanem prolaktin skače i izostaje menstruacija! Gotovo dvije godine nisam otišla ginekologu ni popila niti jednu tabletu! Od marta, koliko se mogu sjetiti nisam dobila i odem ginekologu da mi propise nesto za izazivanje menst., i na UZ, TRUDNA!!!! Sreći i šoku nema kraja!!! Nemojte gubiti nadu!!!! (odgovor članu Hanka) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1134 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 24.7.2012 19:21:14 Nema novih poruka quess Objave: 12 Status: prisutan čestitam trudnicama na user posted image ja evo ovih dana šetam na folikulometriju,nakon dostinexa konačno prolaktin blizu gornje granice,danas je dan D pa čekam da muž dođe sa posla i navali na meneuser posted image user posted image user posted image i držim fige da za 15tak dana ugledamuser posted image (odgovor članu Mirela86) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1135 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 25.7.2012 16:47:54 Nema novih poruka ikaaaaa Objave: 23 Član od: 22.7.2012 Status: odsutan pozzz ženice.... isti problem...visoki prolaktin.... terapija bromengom.....imam jedno pitanje..... dali ste vi od bromengona gubile na kilaži? ja otkad ga pijem izgubila sam 4 kg....jedem normalno, u opće nisam gubila apetit.... dali je koja imala takav problem? (odgovor članu quess) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1136 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 27.7.2012 12:17:11 Nema novih poruka quess Objave: 12 Status: prisutan ikaaaa ja sam od dostinexa gubila na kilaži a on je sličan bromergonu pa tako da odgovor je DA (odgovor članu ikaaaaa) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1137 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 3.8.2012 14:51:50 Nema novih poruka smajli80 Objave: 659 Član od: 23.3.2010 Mjesto: Happyland Status: odsutan Drage moje.... Ne bih nikog da uvrjedim što vam postavljam pitanja o PRL, jer znam da ste ovde većinom trudilice a ja imam dvoje prekrasne djeceuser posted image user posted image Čitajući vaše postove vidim da imate velikih problema za zatrudnjivanjem uzrokovanim visokim PRL.Imala sam manjh problema zatrudnjivanjem i održavanjem trudnoće.Prije kćerke sam imala 2 spontana pobačaja u 8ned.user posted image . Čitala sam da je jedan od simptoma visokog PRL i iscjedak iz dojke koji sam imala prije zatrudnjivanja ali nisam pridavala neku važnost tome niti mi je kad ko rekao bilo šta o tome. Sad imam user posted image od 6mj koju dojim i još nisam dobila ciklus.Znam da je to sasvim normalno sve dok dojim zbog visokog PRL.Tako je bilo i sa kćerkom nju sam dojila samo 6 mj i dobila mj.dana po prestanku dojenja. Da li je moguće da je taj PRL uzrokovao taj primarni sterilitet i te spontane pobačaje i kad bi se on trebao dovestii u normalu poslije dojenja. Jer bih htjela da to provejrim- Hvala vam na odgovorima, želim vam svu sreću i da dočekate taj dan kad ćete uzeti u naručije svoje malo čedouser posted image user posted image user posted image _____________________________ Mamina velika curica 5.3.2008 Mamin mali dječak 26.1.2012. (odgovor članu quess) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1138 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 6.8.2012 12:38:02 Nema novih poruka quess Objave: 12 Status: prisutan smajli80 visoki prolaktin je nešto što muči i nas trudilice i vas mame i svi smo tu da pomognemo jedna drugoj ja imam povišen PRL al nikad nisam imala iscjedak iz grudi koji je može se reći prvi od simptoma povišenog PRL.imala sam spontani i rekli su mi da je mogući uzrok povišeni PRL jer on otežava ugnježdenje jajne stanice i lakše dolazi do gubitka trudnoće.PRL može uzrokovat sekundarni sterilitet al nije sigurna zaštita od trudnoće jer moja je frendica 4 mjeseca nakon poroda (a dojila je) opet ostala trudnauser posted image (odgovor članu smajli80) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1139 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 6.8.2012 18:25:05 Nema novih poruka smajli80 Objave: 659 Član od: 23.3.2010 Mjesto: Happyland Status: odsutan IZVORNA PORUKA: quess smajli80 visoki prolaktin je nešto što muči i nas trudilice i vas mame i svi smo tu da pomognemo jedna drugoj ja imam povišen PRL al nikad nisam imala iscjedak iz grudi koji je može se reći prvi od simptoma povišenog PRL.imala sam spontani i rekli su mi da je mogući uzrok povišeni PRL jer on otežava ugnježdenje jajne stanice i lakše dolazi do gubitka trudnoće.PRL može uzrokovat sekundarni sterilitet al nije sigurna zaštita od trudnoće jer moja je frendica 4 mjeseca nakon poroda (a dojila je) opet ostala trudnauser posted image Hvala ti puno na odgovoru,sad mi je puno toga jasnije.Kad prestanem dojiti moraću otići da izmjerim koliki je. Hvala ti još jednom na odgovoru i zaista vam od user posted image želim da što prije osjetite prelijepe čari majčinstva.user posted image _____________________________ Mamina velika curica 5.3.2008 Mamin mali dječak 26.1.2012. (odgovor članu quess) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1140 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 19.8.2012 20:43:43 Nema novih poruka ikaaaaa Objave: 23 Član od: 22.7.2012 Status: odsutan pozz cure.... već duže vremena se borim sa visokim prolaktinom..... pod terapijom bromengona sve je super, 22-28....kad prekinem piti tablete nakon samo tjedan dana poveća se na 900-1000... u 6 mj ove godine radila sam MR hipofize i nalaz je bio ok. endokronolog mi je rekao da pijem bromengon 2 puta na dan bez prestanka, i sa dobrim nalazom prolaktina...tako sam i uradila, naravno na user posted image pokušavamo već 3 godine.... evo sad mi kasni već 6 dana, nebi mi smjela kasniti ako pijem bromengone, jer uvijek je bila točna ko sat s njim.... dr mi je savjetovao da još malo pričekam pa da uradim test 24/26.8.. ženice toliko me je strah, neznam dali je to opet kakav poremećaj u organizmu (mislim nebi smio biti jer pijem terapiju).... zanima me samo jel vama kasnila user posted image dok ste pile bromengon? meni nije nikada i zato mi je čudno...nemam baš nikaqkvih simtoma trudnoće isim što me užasno boli koda treba doći svaki čas, puca me vrućina, i grudi su mi se promjenile.... za test mi je muka već jer toliko sam ih u 3 godine napravila i uvijek su mi bili negativni.... strah me je užasno.... stoga ako je koja imala sličan problem, pomagajte.... jer stvarno nebi smjela kasniti uz stalnu terapiju jel tako???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (odgovor članu smajli80) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1141 RE: Problemi s prolaktinom (PRL) 21.8.2012 20:27:17 Nema novih poruka tara@ Objave: 10 Član od: 23.4.2012 Status: odsutan Ikaaa sad tek vidim tvoju poruku,nemoj da se brines ja imam isti problem po nekad mi kasni i do 10 dana uz bromokriptin. Doktor mi je predlozio da provjerim prolaktin za vreme koriscenja terapije jer se to moze desiti i ako prolaktin previse opadne sto je kod mene bio slucaj pa sam morala smanjiti terapiju. Moguce da je i trudnoca nikad se ne zna user posted image U svakom slucaju ne brini jer bromokriptin nije toliko strasan,ja sam prosle godine radila vto i pila sam ga cijelo vreme i doktor kaze da se on pije i do treceg mjeseca trudnoce kod osoba sa povisenim prolaktinom Sacekaj jos malo pa uradi test,a mozes i da provjeris prolaktin Pozz (odgovor članu ikaaaaa) [Pošalji privatnu poruku] Neposredna veza do poruke: 1142 Stranica: << < Prethodna stranica 42 43 44 45 [46] [Odgovori na poruku] Stranica: << < Prethodna stranica 42 43 44 45 [46]
|
|
|
|