detaljuša -> RE: Problemi s prolaktinom (PRL) (16.1.2013 16:45:33)
|
Radimo na bebici već 15ti ciklus... Prolaktin koji sam navela je iz prošlog ciklusa, friški su nalazi... Naručila sam se za magnetnu, a u međuvremenu ganjam da uradim i profil prolaktina, jer sam čitala da se i on treba uraditi, iako mi godinjak nije rekao, to sam dok sam čekala termin kod njega počela ganjati preko svog ginekologa... Ako misliš ponovo raditi prolaktin možda ti je bolje raditi profil prolaktina (mjeri se svakih 15 tak minuta, 2-3 puta tako da se eliminiše ili makar smanji uticaj igle, stresa)... jest malo komplikovanije izganjati, ali konsultuj se sa svojim ginekologom. Ja možda previše stvari sama čitam i kontam šta bi moglo biti, iako je daleko od moje struke, i pokušavam nešto samoincijativno nalaza raditi, ali da sam slušala svoju doktoricu (koja je btw super žena) još uvijek bi bila na onome ''mlada si ti, doći će to, samo polako...'' (ljudi koji nisu bili u ovakvim situacijama ne mogu shvatiti koliko je sve ovo frustrirajuće - kažem ja koja kontam šta znači godinu pokušavati, šta će tek reći neko ko godinAMA pokušava... [sm=smiley13.gif] ) u suštini osjećam se bolje kada nešto radim, poduzimam... a ne samo čekam... [sm=smiley1.gif] Ma to za ovulaciju mi je čudno skroz, prolaktin u suštini sprječava ovulacije koliko sam ja upoznata, a evo ja upravo sad radila test za ovulaciju - i pozitivan (i to ovulacija uvijek 14 ili 15 dan ciklusa uvijek). Već neko vrijeme mjerim i bazalnu temperaturu i tu mi pokazuje ovulacije stalno (nije to toliko vjerodostojno ali eto). Samo se bojim da nije još neki problem upitanju, kao što je prohodnost jajovoda... jer što mi je jedan doktor rekao ako su mužu dobri nalazi, ja ovuliram, mora biti problem u samom činu susretanja ili nesusretanja... [sm=zmeden.gif] Svaki ciklus su mi velika očekvianja, posebno u periodu ovulacije, a vjeruj mi sad... apsolutno se ne nadam ničemu, jer kako mi ''ne valja prolaktin'' u glavi mi je da bez terapiju ne mogu ništa, a još gore me strah da nije još neki problem... (test ovulacije sam radila samo da se uvjerim da i u ovom ciklusu ovuliram)... žao mi ciklusa koji će proći dok ja izganjam magnentnu... ali nikad se ne zna, čitala sam toliko priča o ženama koje su zatrudnile kad su im rekli i da ne mogu, a kamoli kad samo nisu očekivale [sm=smiley36.gif] Tako da glavu gore možda za mjesec dana budemo pričale o nekim tamo trudničkim temama [sm=bravo.gif] eto ga gotov esej [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|