Amelaa RR -> RE: Visok prolaktin (PRL) (24.12.2010 9:49:20)
|
IZVORNA PORUKA: Sweety Radila sam svasta nesto, samo je prolaktin bio 790, pa je ginekolog trazio uzrok tome obzirom da je sve ostalo ok. Na kraju je MRI pokazao adenom na hipofizi. Pa, je onda i dr. Zelija trazila da uradim hormone stitne, ACTH, HGH, C-peptid, prolaktin. Gdje su svi nalazi ok, samo prolaktin ide i do 865. Nalaze sam vadila nesto privatno (laboratorija na Ilidzi ili u ordinaciji dr. Tawila), a ako uspijem od svoje doktorice opce prakse dobiti uputnicu na Kosevu. Ako ti trebaju br. telefona ovih privatnih laboratorija, javi pa cu ti poslati. Po mom iskustvu kod Tawila je nesto i jeftinije i mislim da su rezultati nalaza za pola sata gotovi. Ja sad pijem bromokriptin i siofor, pa bih trebala na kontrolu. Jesi ti vec radila prolaktin ili nesto drugo? Ja bih trebala raditi OGIT s inzulnemijama, FSH, LH, E2, progesteron, testosteron, kortizol, PRL, DHEA-S, androstendion, TSH, FT3, FT4, CRP, lipidi. Ja sam kontala raditi kod Tawila..i da li si ti vadila sve drugi dan ciklusa ili?
|
|
|
|