lepetetka -> RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri (30.1.2012 11:00:25)
|
IZVORNA PORUKA: Djana IZVORNA PORUKA: veeseelaa Naprimjer: ja ne dozvoljavam psovanje mom djetetu, kada se desi da se meni omakne, ja sjednem pored nje i izvinem joj se i kazem da sam pogrijesila, pa nastojim to ne raditi vise. Takodjer kada se desi to mom muzu zamolim ga da joj se izvine, prvo mu je bilo smijesno - kasnije je skontao zasto isto Što se tiče druge djece, kad uvidim da je dijete neodgojeno nastojim da se moje dijete nikako više s tim djetetom ne druži Možda sam rigorozna al šta da se radi Djeca zaista upijaju Neki dan smo bili u igraonici Bambi, ja ostavila malenu samu i ne prodje malo ona plače, traži me Kaže tamo djeca psuju i govore ružne riječi I ona se sama ne osjeća dobro s takvom djecom Moram reći da se radilo o dječacima Prosto mi nije jasno šta je sa roditeljima istih??? Bože sačuvaj Slazem se [sm=smiley1.gif] i potpisujem! Veselaa nisi u pravu, nije riječ da li je dječak ili djevojčica, nego upravo kako roditelji odgajaju, i ja kad lanem izvinem se, i on zna da to ne valja i ne psuje, kada mm lane on ga naruži i kaže nemoj baba psovati (prije je bilo "nemoj soviti")[sm=smiley1.gif] A kod moje jetrve troje djece :dva muška i curica, vjeruj ona lane ko kočijaš, i ja i nju naružim ako je moj E tu i kažem joj kako to ne valja, kako je ružno..A sina joj nisam čula da je psovao još je stariji od curice [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|