lepetetka -> RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri (6.1.2012 22:56:39)
|
Rabi slatko, neka ste se malo giligili, i meni ga nekad bude žao ako stvarno nemam vremena za nešto što želi, imam scena kada nju dojim, ja jedem i njega hranim, zna sam ali eto hoće da ga ja hranim :) I on je ponekad ljubomoran, kada nju ono gnjavim a on kaže: a što mene ne voliš?, e onda zovnem i njega pa se svi tako gnjavimo, ne zna se ko koga ljubi ja njega on seku, u krug...Volim ih puuuuno ali nekad osjetim i da mi treba pomoć sa strane a baš je i nemam.... Ma sva djeca na neki način slušaju a opet na neki drugi ne slušaju...treba nalaziti najbolji put do njihovih čula, niko od ovih ženica nije zapostavio svoju djecu sigurno, te stvari se dešavaju pored nas i mi ih gledamo, a sve ove mame na forumu su tu da nešto novo nauče, razmijene iskustva, i tu su da shvate kako roditi, dojiti, hraniti, oblačiti, zabavljati, učiti lijepom ponašanju...Mene ne brinu ove mame, mene zabrinjavaju one koje stave nogu preko noge, zaždiju cigaru, kahvenišu i ne reaguju ni na koji način na ponašanje svoga djeteta, ne posežu ni za jednom vaspitno-odgojnom metodom, pa bilo to pričanje, zamajavanje, zaigravanje ili puc puc... Žene prepuste djecu samim sebi.. A mi ovdje sve na neki način reagujemo..
|
|
|
|