|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant 2
26.1.2012 21:23:11   
Ninushka
Mora da je do glicerina ili do ovog zeničkog-željezarskog vazduha user posted image ali džaba do mene ne dopire ni jedno ni drugo, miša mu! ;)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 176
   RE: Fondant 2
27.1.2012 20:27:43   
Esmeralda
Interesuje me koliko treba fondana za jednu tortu standardne velicine, gledala sam kazu po kg, jel to ne ukljucuje nikakve dekoracije samo da se prekrije

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 177
   RE: Fondant 2
27.1.2012 20:28:28   
Esmeralda
Ja sam kontala kupiti kupovni, jer nebih pravila neznam da li bi mi dobro ispalo a ovo s glicerinom neki ga nadju neki ne...pa bas i neznam

(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 178
   RE: Fondant 2
27.1.2012 20:30:04   
palachinken
Oko kilogam ti moze biti i da prekrijes tortu i da je ukrasis!

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 179
   RE: Fondant 2
28.1.2012 22:00:30   
ElmaB
Evo jedna svadbena, jedna riođendanska i bila je još jedna ali ne stigoh uslikati.

user posted image

user posted image





_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 180
   RE: Fondant 2
28.1.2012 22:06:39   
palachinken
Svadbena je divna! Pogotovo ovo centralno cvijeće. user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 181
   RE: Fondant 2
28.1.2012 22:34:26   
ElmaB
Hvala ti, samo me je napatila, ogromna je bila, ali uspjela sam, hvala Bogu!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 182
   RE: Fondant 2
28.1.2012 22:46:57   
madam x
Elma, divno, kao i uvijek user posted image user posted image .

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 183
   RE: Fondant 2
28.1.2012 22:48:32   
ElmaB
user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 184
   RE: Fondant 2
29.1.2012 0:09:52   
ananas_ze
prekrasne su objeuser posted image uzivam u ljepoti njihove jednostavnostiuser posted image

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 185
   RE: Fondant 2
29.1.2012 10:23:34   
ElmaB
Bit će ih ove sedmice još, hvala Ananas!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 186
   RE: Fondant 2
29.1.2012 11:56:58   
D_K
Elma - prelijepe se torte.. A prva mi je user posted image user posted image

_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 187
   RE: Fondant 2
3.2.2012 0:37:01   
Hanady RR
evo još jedne moje...

http://www4.slikomat.com/11/0203/4q6-407470.jpg

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 188
   RE: Fondant 2
3.2.2012 6:19:38   
ElmaB
Super je Hanady!user posted image user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 189
   RE: Fondant 2
4.2.2012 9:10:15   
Cickolini
Hej drage moje ... hitno mi treba recept za fil. Biskvit cu praviti to znam, ali bi zeljela neki super recept za fil. Zamisljala sam da bude okus banana, cokolada mozda malo i keksa jer volim da u torti ima jedan fil malo krokantan. Pomoooozite...

Danas mi je plan da napravim to cudo od torte. Za fondant imam sve pripremljeno samo ne jos fil zeza. To je za reprizu rodjendana od mog malog indijanca. Vratili se kuci pa i u NL da proslavimo rodjendan ... pa je meni sinula ideja da ja napravim tortu.

Poooooomoziteeeee hitnooooo!!!

_____________________________

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 190
   RE: Fondant 2
4.2.2012 9:22:03   
ElmaB
1 litar mlijeka staviti u šerpu da prokuha, u međuvremenu u posebnoj posuditi umutiti 6 kašika brašna, 6 kašika šećera, 6 kašika mljevenog keksa i malo mlijeka. Kada mlijeko prokuha dodati smjesu i kuhati na tihoj vatri par minuta. Skinuti sa šporeta, potpuno ohladiti i dodati 150 gr omekšalog putera i sitno sjeckane banane. Eto nadam se da sam ti pomogla.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 191
   RE: Fondant 2
4.2.2012 9:23:35   
palachinken
Cickolini, ja bih 'vako: naoraviš ganache kremu (vrhnje za kuhanje zagriješ do vrenja, skloniš sa vatre i preliješ preko čokolade za kuhanje, miješaš dok se otopi i ostaviš da se ohladi. Hladnu izradiš mikserom) i u nju umiješala mljeveni ili još bolje, rukom mrvljeni keks. E onda redaš kora-banane tanko na ploškice-krema-kora-banana-krema-kora.
Okolo tortu premažeš buttercreamom (margarin, šećer u prahu, malo mlijeka, umiksano) i stavljaš fondan.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 192
   RE: Fondant 2
4.2.2012 9:24:45   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Hej drage moje ... hitno mi treba recept za fil. Biskvit cu praviti to znam, ali bi zeljela neki super recept za fil. Zamisljala sam da bude okus banana, cokolada mozda malo i keksa jer volim da u torti ima jedan fil malo krokantan. Pomoooozite...

Danas mi je plan da napravim to cudo od torte. Za fondant imam sve pripremljeno samo ne jos fil zeza. To je za reprizu rodjendana od mog malog indijanca. Vratili se kuci pa i u NL da proslavimo rodjendan ... pa je meni sinula ideja da ja napravim tortu.

Poooooomoziteeeee hitnooooo!!!


najbolji i najednostavniji fil a svima drag je onaj sa žumancima i čokoladom....

izmuti 10 žumanaca mikserom...
pa stavi na paru (dole šerpa sa vodom koja je porkuhala a gore ta šerpa sa umućenim žumancima) pa mješaj na pari kašikom...kad se zagrije dodaj 100 gr čikolade za kuhanje... mješaj dok se ne otopi. skini sa vatr sačekaj 10-tak minuta i unaci na kocke izrezan pute 250 gr pa mješaj mikserom dok ne dobiješ kompaktnu kremu...u ovaj fil možeš dodtati i oraga mnjevenih ili lješnjaka ili badema 100gr...
kad naparviš fil neka ti stoji u frižideru oko 10-tak minuta da se malos tisne lakše ćeš ga mazati po korama da ti se ne razljevauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 193
   RE: Fondant 2
4.2.2012 9:46:15   
Cickolini
Hvaaala vam drage moje ... ma vi ste zmajevi. Odlucila sam se za ovaj fil od Palachinken. Reci mi samo mogu li to vrhnje za kuhanje zamjeniti "Kremom za torte" sa okusom veilije, ali mislim da imam i bananu. Malo mi je problem je ovdje nemam nasih proizvoda, a ne znam objasniti na holandsko sta mi tacno treba hahahaha

Bi li bilo bolje da dodam i malo gustina hahah Ja to kupila, a nikad torte nisam napravila. Cula da treba hehe E da i imam i onu aromu banane u flasicama hahah Treba li mi to hehe

Je li bolje i banane uvaljati u neki fil ili ih je bolje onako redati. Zna li neko koliko mi toga treba z atortu od 25 cm ?!

Sorry sto peglam sa dosadnim pitanjima, ali ja veze nemam oko ovoga. Znam samo da mi se svidja i da hocu i ja da pokusam... nadam se da je dovoljno hahahhaha

< Poruku je uredio Cickolini -- 4.2.2012 9:48:34 >


_____________________________

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 194
   RE: Fondant 2
4.2.2012 9:52:43   
palachinken
Ne znam vjeruj mi kakvu imaš kremu za torte i koliko će se stisnuti. Ja sam na ovo mislila, jer se, nakon mućenja i hlađenja, dobro stegne, a za fondanku ti treba čvrsta krema
user posted image
A banane bih ja na tanko i samo poredala.
Kremu bih radila 0,5l vrhnja i 300gr čokolade za kuhanje. I ne bih stavljala aromu, ali bih banane pošpricala limunom prvo, da ne pocrne.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 195
   RE: Fondant 2
4.2.2012 9:54:00   
Hanady RR
neće ti ova krema do palachinken uspjeti bez vrhanj za kuhanje...de raspitaj s ekod ovih naših žena kako se to kod vas tamo vabiuser posted image
nije krema od vanilije isto što i vrhnja za kuhanje...

ako hoćeš nešto sa tim materijalom koji imaš...evo ti treća krema...
u pola litre mlijeka ukuhaj 8 kašika gustina...znači staviš mlijeko da porkuha iz toga pola litra izdvoji hladnog mlijeka oko 10 kašika pa to promejšaj sa gustinom...
kad mlijeko porkuha stavi gustin i stavi 6-7 kašika šećera i skuhaj kao puding...
onda skloni nek se ohladi pa u jednoj zdjeli izradi puter jedna mikserom pa prohlađenu kremu doddaji i mješaj mikserom dalje dok ne ujednačiš..
u tu kremu stavi tog skstrata od banane slobdono...
a banane poslači il po kori il po kremi onako narezane...na kolutove il dužinom...al obavezno banane malo poprskaj sokom od limuna da ti ne pormjene boju da ne pocrne.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 196
   RE: Fondant 2
4.2.2012 10:16:44   
Cickolini
Hanady a mogu li u ovu tvoju kremu umijesati cokoladu za kuhanje i keks??? Mislim da sam nasla vrhnje za kuhanje holandsko. Samo ovo je kao ono nase Vrhnje za kuhanje Dukatovo "Brzo & Fino", a na njemu nema torte nacrtane. Mislim da je ovo slicno.

Palachinken krema je ona u prahu... kao puding sto se kupuje ...

_____________________________

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 197
   RE: Fondant 2
4.2.2012 10:20:09   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Hanady a mogu li u ovu tvoju kremu umijesati cokoladu za kuhanje i keks??? Mislim da sam nasla vrhnje za kuhanje holandsko. Samo ovo je kao ono nase Vrhnje za kuhanje Dukatovo "Brzo & Fino", a na njemu nema torte nacrtane. Mislim da je ovo slicno.

Palachinken krema je ona u prahu... kao puding sto se kupuje ...


čokoladu za kuhanje možeš istopiti nije frka.....istopi je u mlijeko koje kuhaš....
al ovaj keks možeš dodati...samo biće ti pregusta i presuha bojim se...iskreno mislim lično da ti je keks višak...user posted image

a vrhnje za kuhanje brzo i fino je za slana jela...može bit slično al ja nikada nisam grache sa njim pravilauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 198
   RE: Fondant 2
4.2.2012 13:16:40   
Cickolini
Hvala puuuno ... recite mi sta koristite kao ljepilo za ove dekoracije. Mislila sam da one same stoje, a vidi na you tubu da se pricvrste nekim kao ljepilom??? Zeljela sam onu masnu oko torte napraviti.

_____________________________

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 199
   RE: Fondant 2
4.2.2012 13:20:42   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Hvala puuuno ... recite mi sta koristite kao ljepilo za ove dekoracije. Mislila sam da one same stoje, a vidi na you tubu da se pricvrste nekim kao ljepilom??? Zeljela sam onu masnu oko torte napraviti.


razmuti malo šećera u prhau u vodi...
time namazeš il prstom il kistom i ljepiš

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *