Anoniman -> RE: Fondant 2 (10.8.2012 17:47:46)
|
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR Fondant 2 Radi lakseg otvaranja rijesili smo da napravimo novu temu za fondant. Prva tema Fondant ce ostati ali je zakljucana. Prema americkom receptu sa stranice Joe''s Pastry 35 grama zelantina 1/5 dl hladne vode 1 1/2 dl glukoza 1 kasika glicerina 1 kasika margarina 1 kaskica vanilinog extrakta 25 dl secera u prahu (ili dok nenapravis tvrdo tijesto) Upute: Pomjesati zelantin sa vodom. [img]http://www.joepastry.com/pics/rolledfondant1.jpg[/img] Pustiti da ostoji i onda na pari istopiti (ili u mikrotalasnoj 2 puta po 15 sekundi). [img]http://www.joepastry.com/pics/rolledfondant2.jpg[/img] Dodati margarin i pustiti da se istopi, ako postoji potreba staviti jos koju sekundu u mikrotalasnu. [img]http://www.joepastry.com/pics/rolledfondant3.jpg[/img] Dodati zelantin u posudu gdje je nasut secer u prahu. [img]http://www.joepastry.com/pics/rolledfondant4.jpg[/img] Mjesati dok ne postane "tjesto" (za lakse mjesanje namazite ruke uljem malkice) [img]http://www.joepastry.com/pics/rolledfondant5.jpg[/img] Mjesite dok ne bude smjesa postala glatka i elasticna. [img]http://www.joepastry.com/pics/rolledfondant6.jpg[/img] I zapocnite sa farbanjem fondanta. [img]http://www.joepastry.com/pics/rolledfondant7.jpg[/img] Tortu za podlogu ispod fondanta mozete praviti koju zelite, bitno je da je cvrsta. Fil po torti koji se nalazi ispod fondanta kazu da je najprakticniji buttercream. Recept: 125 gr putera 200 gr šećera u prahu 3 kašike mlijeka Butter krem : Umutite puter sa šećerom u prahu, a onda dodajte mlijeko. Na tema Fondant imate mnogo lijepi i dobri savijeta cak i inspiracija za fondantiranje. Pogledajte kako je to sve pocelo: Fondant ja sam davno pravila smesu po drugom receptu, drugacije il mi se cini , cini mi se bez margarina dali po ovome praviti , ovako kako pise ili imase ono drugi nacin i koji je bolji
|
|
|
|