minie -> RE: Fondant 2 (13.8.2012 15:01:32)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: minie Super, pravim je za bajramski kolac [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] hvala draga Eh imam samo jos koje pitanje, da li kasike trebaju biti vrhom pune ili ravne? Koliko se kreme otprilike dobije i da li se moze pomijesati sa margarinom za kreme i kolace, mislim bude li ljepsa? A mijesacu je najvjerovatnije sa orasima, mljac, mljac... hm sad kašika koliko puna.... ja pune stavim...ono ne sad da spada s anjih...al pune definitvno kako uguraš u kesicu sa gustinom i zahavtiš to joj je mera... a naravno ...baš sam zabpravila glavno... kad skuhaš ostaviš malo porhladiš kremu...al ne previše da ti s ene grudva...u drugu zdjelu izradiš puter ili margarin za kolače ...pa odoješ kremu i mutiš dok ne dobiješ kremu jednako umućenu...na ovih 500 ml mlijeka dovoljno je 150 gr putera ili margarina... sad koji kolač radiš zavisi ti količina...recimo za onaj monte kolač ide litar mlijeka i na njega čitav puter/margarin... Hvala ti draga, pravim je definitivno za Bjaram, a je li moguce da je to krema koja ide u jednu tortu sa coolinarke, ti si bas stavaljala link, idu u nju visnje i preko ganache krema (bas si govorila da stavljas odmah preko fondant). Jela sam je neki dan na jendom rodjendanu i bas mi se svidjela.
|
|
|
|