|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant 2
7.5.2014 21:06:26   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: danija7

Nije uspio user posted image

ko?
fondant

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu danija7)
Neposredna veza do poruke: 2976
   RE: Fondant 2
13.5.2014 7:29:10   
Dzenana_G
user posted image
Na kraju i nije bas ispala kako sam zamislila, ali sam morala ispunjavazi princezine zelje.
Kruna ni nakon dva dana susenja nije mogla stajati sama pa sam morala improvizorati. Naibitnije je da je slavljenica zadovoljna bila i da smo fino zasladili

_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2977
   RE: Fondant 2
13.5.2014 10:37:20   
canim
Bas je lijepa, nekako njezna tortica user posted image

jeli vi radite fondant po onom receptu na pocetku teme ili je doslo do nekih izmjena? Imam jedan rodjendan pa bih tortu napravila, a kontam sto nebih probala i fondantom ukrasiti

Recept s pocetka teme

35 grama zelantina
1/5 dl hladne vode
1 1/2 dl glukoza
1 kasika glicerina
1 kasika margarina
1 kaskica vanilinog extrakta
25 dl secera u prahu (ili dok nenapravis tvrdo tijesto)

Buttercream
Recept:

125 gr putera
200 gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka

Butter krem : Umutite puter sa šećerom u prahu, a onda dodajte mlijeko.


Kako sam skontala od dosadasnje price:

- Glukozu kupiti u DM, jeli to ona alnature marka ili koja ?
- Glicerin jestivi kupiti u apoteci, ima u BBI -1 jel ?
- Secer u prahu, najbolji onaj franckov ?
- jeli mora margarin u fondant, jeli moze puter ? ja margarin nikad ne kupujem pa bih morala maksuz kupiti radi jedne kasike ?
- vanilinog ekstrakt, jeli moze vanilin secer ?
- boje ima u supermarketima...

Jeste li pravili kakvu vocnu tortu pod fondant ?




(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 2978
   RE: Fondant 2
13.5.2014 10:43:40   
bebacha
ja radim samo minjin recept za fondan
100gr fruktote +20 ml vode
1 kesica zelatina + 50 ml vode
1 kasika glicerina
oko 900 gr secera


ja koristim master secer a sad i bony
nemam problema nikakvi
vocna torte moze pod fondan samo da nije mekana puno a da je fino obložiš buter kremom
glicerin samo trazi glicerin bez objasnjenja
znaci nemoj trazit jestivi jer ga neces dobituser posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2979
   RE: Fondant 2
13.5.2014 11:00:29   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: bebacha

ja radim samo minjin recept za fondan
100gr fruktote +20 ml vode
1 kesica zelatina + 50 ml vode
1 kasika glicerina
oko 900 gr secera


Meni je fondan uvijek (svih 5 puta koliko sam pravilauser posted image ) bio odličan po ovom receptu.
Fruktozu kupila u DM-u (nije alnatura, piše "das gesunde plus").
I pravula sam voćnu tortu sa malinama pod fondan, doduše imala je 4 tanke kore, a između fil s voćem.

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2980
   RE: Fondant 2
13.5.2014 11:04:34   
canim
Jeli velika/supena kasika user posted image

A jeli recept za buttercream Ok, ili ima jos neki ?

Odoh da vidim minjin recept.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2981
   RE: Fondant 2
13.5.2014 14:53:29   
minie
Jeste, velika supena kasika glicerina. Ja ga kupim u apoteci Anis kod Pink televizije, 100 ml je oko 3 KM (dovljno za 10 mjera fondana)

Boje imas u Bingu, Tusu. Podloge za tortu isto u Bingu.

Moze i vocna torta, samo malo "tvrdji" fil napravi, i da nema u njemu slaga, jer on topi fondan.

Meni je 1. put nekako bio najljepsi fondant, najbolje se oblikovao i tada sam kotistila Franck secer u prahu, meni se pokazao kao najbolji.

Butter cream moze ovako, ali ja stavim 125gr putera/margarina i 125 gr secera i 2 kasike mlijeka i bude fin



< Poruku je uredio minie -- 13.5.2014 14:55:34 >


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2982
   RE: Fondant 2
13.5.2014 21:38:50   
canim
super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2983
   RE: Fondant 2
13.5.2014 22:10:15   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: canim

super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.

za ovu bijelu ne znam...
al znam za ovu :) ona ide super pod fondat i višnje sma mjenjala i jagodama i malinama i kupinama :)
http://www.coolinarika.com/recept/725986/


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2984
   RE: Fondant 2
13.5.2014 22:10:41   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

user posted image
Na kraju i nije bas ispala kako sam zamislila, ali sam morala ispunjavazi princezine zelje.
Kruna ni nakon dva dana susenja nije mogla stajati sama pa sam morala improvizorati. Naibitnije je da je slavljenica zadovoljna bila i da smo fino zasladili

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 2985
   RE: Fondant 2
13.5.2014 22:11:01   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: minie

Jeste, velika supena kasika glicerina. Ja ga kupim u apoteci Anis kod Pink televizije, 100 ml je oko 3 KM (dovljno za 10 mjera fondana)

Boje imas u Bingu, Tusu. Podloge za tortu isto u Bingu.

Moze i vocna torta, samo malo "tvrdji" fil napravi, i da nema u njemu slaga, jer on topi fondan.

Meni je 1. put nekako bio najljepsi fondant, najbolje se oblikovao i tada sam kotistila Franck secer u prahu, meni se pokazao kao najbolji.

Butter cream moze ovako, ali ja stavim 125gr putera/margarina i 125 gr secera i 2 kasike mlijeka i bude fin



user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2986
   RE: Fondant 2
13.5.2014 22:39:10   
canim

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: canim

super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.

za ovu bijelu ne znam...
al znam za ovu :) ona ide super pod fondat i višnje sma mjenjala i jagodama i malinama i kupinama :)
http://www.coolinarika.com/recept/725986/


user posted image super, na ovu sam skroz zaboravila

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2987
   RE: Fondant 2
14.5.2014 8:55:45   
aidana
Juce sam pravila fondant i mickey mouse od njega i to puna 4 sata! Najgore sto jos nisam zavrsila.
Imam sljedeci problem, istresla sam citavu bocu crne boje ali sam ipak dobila samo tamno sivu. Mogu li ja nekako dodatno prefarbati sive dijelove da bude tamnije? Moze li se boja mijesati necim, recimo secerom u prahu, da bude malo gusca jer je ova previse tecna i samo se razlije?
Bas me smorilo ovo, razmisljam da ne pravim opet fondant s kojim bi prekrila cijelu tortu vec da ga kupim ili da jednostavno polijepim ovo na bijelu kremu pa kako god izgledalouser posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2988
   RE: Fondant 2
14.5.2014 9:50:01   
canim
aidana od onog sto sam ja citala, dosta zena da bi dobilo intezivniju boju nakon sto naprave figurice farbaju cetkicom fondant.

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 2989
   RE: Fondant 2
14.5.2014 20:42:18   
Hanady RR
aidana nije niko reko da je lako fondatat :) al ne odustaj dok zavšiš postane zaraza...sa svakom novom torticom ipravljaš greške iz prethodne.
Dobiti crnu i crenu eterika bojama u prahu ili bilo kojom drugom koja se mješa sa vodom je najteže...
al svakako možeš malo crne pomješati sa kap-dvije vode i četkicom preći sve djelove gdje ti crna biti treba...s tim nemoj puno navlažiti to pazi, razljevaće ti se na sotali dio torte...
a te boje sa vodom mješaš al vrlo malo vode na prah staviš...ja čak stavim prah na bijeli fondat pa sa prsta kapnem vode i valjam...naravno valjam na šećeru u prahu jer ododvanjem vode mjenjaš osnovni recept i onda mu treba još ćešera u prahu...


sada za preko naparvi pola mjere, sve upolovi, neka ti ostane bijelo i prebaci pa poredaj napravljeno biće urednija i sigurno ljepša od toga na ščlagu a sigurnija posbeno jer fondat i šlag nisu baš u ljubavi nekoja :)

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2990
   RE: Fondant 2
14.5.2014 21:23:39   
aidana

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

dodvanjem vode mjenjaš osnovni recept i onda mu treba još ćešera u prahu...



To mi se desilo kada sam dodavala crnu boju jer je tecna, i kao sto sam napisala citavu bocicu sam potrosila, sve je postalo uzasno ljepljivo pa sam morala dodati jos doooosta secera. Posto je ta boja tecna, kistom je recimo kao da koristim vodene boje, bojim se da ce mi opet razmeksati fondant. Zato sam mislila moze li se ta boja pomjesati sa secerom da dobijem neku gustocu pa onda da mazem. A mozda bi mi bilo bolje da kupim eteriku u prahu umjesto ove samo sto je ja jos nisam nigdje vidjela.

Danas nisam vise nista radila, bilo mi mrsko po ovoj kisi ici maksuz kupovati boju a i pukao mi je glavni crni dio glave user posted image to me jos dodatno obeshrabrilo. Vidjet cemo sta ce sutra biti user posted image



(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2991
   RE: Fondant 2
14.5.2014 21:31:28   
Hanady RR
koja je kod tebe boja crna...
i eterika ti je u prahu...
to se stvi praha boje kašika kada je crna u pitanju a na to kap-dvije vode...
nemoj toliko razblaživati

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 2992
   RE: Fondant 2
14.5.2014 22:54:27   
aidana

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

koja je kod tebe boja crna...



COVE tecna crna u bocici, nisam ja nista dodatno razblazivala vec je takva boja

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2993
   RE: Fondant 2
14.5.2014 23:06:28   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: aidana


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

koja je kod tebe boja crna...



COVE tecna crna u bocici, nisam ja nista dodatno razblazivala vec je takva boja

e ja tu nisam probala još :(((
a kažu da je ok :(((
možda bi išlo bolje da si pola mjere fondata radila samo crnu, i direktno u fruktozu stavila par kapi te bojeuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 2994
   RE: Fondant 2
15.5.2014 13:08:45   
aidana

IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: canim

super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.

za ovu bijelu ne znam...
al znam za ovu :) ona ide super pod fondat i višnje sma mjenjala i jagodama i malinama i kupinama :)
http://www.coolinarika.com/recept/725986/


user posted image super, na ovu sam skroz zaboravila


ako ide fondant preko onda se izostavi ova ganache krema tako?

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2995
   RE: Fondant 2
15.5.2014 15:16:47   
minie

IZVORNA PORUKA: aidana


IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: canim

super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.

za ovu bijelu ne znam...
al znam za ovu :) ona ide super pod fondat i višnje sma mjenjala i jagodama i malinama i kupinama :)
http://www.coolinarika.com/recept/725986/


user posted image super, na ovu sam skroz zaboravila


ako ide fondant preko onda se izostavi ova ganache krema tako?



Tako je, malo vise butter creama i bice ona super.
A nemoj tako brzo odustajati, da znas koliko sam ja sati pravila Winnija user posted image , a tek Hanady svog "slavnog" Spidermanavuser posted image


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 2996
   RE: Fondant 2
16.5.2014 0:37:46   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: aidana


IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: canim

super, hvala

jeli moze ova torta pod fondant, treba mi neka cokoladna s jagodama ili malinama

http://www.coolinarika.com/recept/samo-jedna-torta/ za sad nadjoh ovu, odoh jos traziti po coolinariki, ako imate sta provjereno javljajte.

za ovu bijelu ne znam...
al znam za ovu :) ona ide super pod fondat i višnje sma mjenjala i jagodama i malinama i kupinama :)
http://www.coolinarika.com/recept/725986/


user posted image super, na ovu sam skroz zaboravila


ako ide fondant preko onda se izostavi ova ganache krema tako?


možeš...a i ne moraš..ja sma mazala granche...al jači radila malo, pa kad se ohladila stavila buter creme al pravo malo je je ova prije razvna baš...i super bilo


i dobro ti mini kaže...gdješ odustajat tako lako...bar nisi ubila herojauser posted image ko neke vamouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 2997
   RE: Fondant 2
16.5.2014 0:55:48   
Medi_87
user posted image user posted image Spiderman is dead

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2998
   RE: Fondant 2
16.5.2014 1:11:09   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Medi_87

user posted image user posted image Spiderman is dead

nemoj nikome reći ko je krivacuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2999
   RE: Fondant 2
19.5.2014 22:19:57   
lela89
nakon silnih proucavanja i gledanja tutoriala, evo i moje prve dvije torte s fondanom, prva je za mm-ov a druga za maleckin rodjendan, fondan radjen po minjinom receptu :)

user posted image

user posted image



_____________________________

14.10.2011 andjelak
13.5.2013 majski cvjetic
21.7.2014 plavi placko

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  118 119 [120] 121 122   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *