Hanady RR -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 13:14:30)
|
a evo pomoć za kupolu koju do prije imam jedna nam naša forumašica poslala davno davno u mojim cisiksnkim pripremama za istu http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1180345#0 Sastojci Broj osoba:12 osoba testo 8jaja 15kasika secera 6kasika brasna 2 kasike mlevenih lesnika 1 prasak za pecivo 1vanilin secer krema 2pudinga od vanile 0.75 lmleka 200 gputera 150gnutella slaganje sarlote 50 gnutella 20-30 gputer borovnice mleko rum-ja nisam mislila stavljati Priprema Vrijeme pripreme:120 min 1 Testo: Umutiti belanca sa secerom i vanilinim secerom, dodati zumanca i umesati brasno, lesnike, i prasak za pecivo. Podeliti testo na dva dela, oko 80% testa ispeci u cetvrtastom plehu za rolat, oko 20% u okruglom plehu za dno sarlote. Plehove naravno obloziti papirom za pecenje. Cetvrtasti deo istresti na vlaznu krpu i urolati u rolat. 2 Krema: Skuvati puding od vanilije, kad se ohladi pomesati sa umucenim puterom, podeliti na pola i u jednu polovinu dodati 150 g Nutelle (ili eurokrema, linolade ili sta li vec, ovde u Hong Kongu ima samo nemacka Nutella pa to koristim). 3 Slaganje sarlote: Rolat premaziti mesavinom nutelle i putera (sama nutella se tesko razmazuje, puter se moze izostaviti ako to nije slucaj). Iseci rolat na kriske oko 1 cm debele. Ovalnu zdelu obloziti aluminijumskom folijom, poslagati kriske rolata, i malo ih natopiti mlekom sa rumom ili Bailey’s irish cream da budu socnije. Ispuniti do pola kremom od nutelle i onda dodati borovnice ili drugo bobicas_to voce. Ispuniti do vrha kremom od vanilije, poravnati, i zalepiti okruglu koru koju takodje treba malo natopiti mesavinom mleka i ruma. Ostaviti da prenoci u frizideru i onda istresti na tanjir i odvojiti foliju.
|
|
|
|