RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Honey3 -> RE: Fondant 2 (16.6.2013 21:56:28)


IZVORNA PORUKA: bebacha

Hanady pisala sam ti na temi
meni se i juce i prekuce topio fondan ako nije u frizideru[sm=zmeden.gif]

I ja sam imala problem sa topljenjem fondanta[sm=zmeden.gif] malcu napravila tortu i sreca,ujutro sam je oblijepila a poslije podne se jela,sutradan u frizideru tj.danas sav fondant se istopio[sm=zmeden.gif] stvarno ne znam u cemu je problem,sreca pa je bila za nas,nije narudzba[sm=smiley13.gif]




Honey3 -> RE: Fondant 2 (16.6.2013 22:01:08)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0616/18s-SDC151_thumb.jpg[/img]
Evo je,vec se prvi dan caklila[sm=smiley36.gif]




Honey3 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 12:27:38)

pih ovdje niko nista ne pise[sm=zmeden.gif]
Evo mene opet,trebam pomoc.Za drugi juli treba mi torta barbika,medjutim,mislim da je mala samo onako u haljini,jer ce biti dosta gostiju,pa sam ja mislila jedan sprat onako okruglu tortu,a na drugi barbiku,dole da bude bingo a gore da bude plazma,sta mislite kako ce to izgledati ?? I jos fondant,sta da radim,evo gore sam pisala,zasto mi se topi ??? Ne bih voljela da mi se to desi sa ovom tortom,jer ne pravim za sebe....




bebacha -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 12:34:56)

ja vec dugoo zelim pravit barbiku al nemam priliku nikom
i planiram je pravit kao i ti
mada imam i tutorijal al bude malo manje
ako je bas puno ljudi onda jedna okrugla i gore baerbika
sad cu pokusat naci ovu moju
a za topljenje nisam pametno
meni je prekuse bilo uzas tesko napraviti tortu,fogura se topila
znaci nije problem toliko u visokoj temp nego u tu me sto ona kad se iznese iz friziderana sobnu temp orosi i to je topi
a mora se drzat u frizideru




Honey3 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 12:37:48)

ma moja je bila u frizideru,i samo kad smo rezali bila je vani,ali se do sutra sav istopio,i bas me sad strah da ne pogrijesim sa ovom tortom[sm=smiley13.gif]
nikad mi se ovo nije desilo[sm=zmeden.gif]




bebacha -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 12:38:15)

evo ga

http://www.coolinarika.com/recept/barbie-torta-by-pattyc/




bebacha -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 12:39:19)


IZVORNA PORUKA: Honey3

ma moja je bila u frizideru,i samo kad smo rezali bila je vani,ali se do sutra sav istopio,i bas me sad strah da ne pogrijesim sa ovom tortom[sm=smiley13.gif]
nikad mi se ovo nije desilo[sm=zmeden.gif]


cim si iznijela iz frizidera odma je orosila i gotovo
dovoljno je par minuta
i ja sljedece sedmice mora Alenu pravit torte i imam brigu




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 12:41:17)

meni se smaijeva topila...pisala sam...naime bez obzira na lijepo vrijeme mnogo je vlage u zraku...isparavanja i to očito fondatu ne valja...
možda će već sada krenuti na bolje[sm=smiley36.gif]
ja se tome nadam sikreno jer ja za utorka djetetu pravim[sm=smiley36.gif]

a barbika...
i sama kada sma planirala zvončicu barbiku ovako sma to mislila isto uraditi
,pa sam ja mislila jedan sprat onako okruglu tortu,a na drugi barbiku,dole da bude bingo a gore da bude plazma
s tim što ja nisma gore htjela plazmu već jednu moju ledenu tortu tzv ....nismo nešto posebno oduševljeni ukusom plazme...
eh sad...
mislila sma tako...pravila nisam...al logika...bilo bi dovoljno za sve




bebacha -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 12:44:32)

Hanady kakva je to ledena torta




Honey3 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 12:46:40)


IZVORNA PORUKA: bebacha

Hanady kakva je to ledena torta

i mene zanima,jer i meni plazma "onako"




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 12:55:13)


IZVORNA PORUKA: bebacha

Hanady kakva je to ledena torta


jedna moja :)
nepečena...da se modelirati da napravimo suknje[sm=smiley36.gif]

ovako ide
Uglavnom naziv sma pod ovakava preuzela davno...i zašto se tako zove ja pojma nemam[sm=smiley36.gif]

Ledena torta za zimske dane

potrebno
4 žumanceta
250 grama margarina
250 grama šećera u prahu
250 grama sjeckanih oraha
250 grama grožđica
250 grama žele bombona
400 grama petit keksa
malo mlijea
vanilija šećer ili ekstrat vanilije
200 gr Äčokolade za kuhanje

margarin/puter izraditi sa šećerom i dodati u žumanca kuhana na pari , pa orahe, pa nasjeckane žele bombone, pa grožđice ( prije nego ih stavite potopite ih u mlaku vodu da odstoje jedno 20 min sa ekstratom vanilije ili vanilija šećerom), kad se ovo umuti dodati petit keks koji se rukama mrvi u smjesu na manje komadiće,(može se i samljeti što bi meni bila variijnata za ovu barbiku :) i na kraju dodati istopljenju na pari čokoladu. Dobro umutiti, voditi računa da vam je zdjela u kojoj ovo radite velika jer je malo teže mutiti ovu smjesu, po potrebi od zavisnosti od gustoće za sjedinjavanje dodati malo mlijeka ( pola fildžana otpirlike). staviti u torten pleh, dekorisati po želji, sa vrhnjem ili Ä+čokoladom i žele bombonama kao ja, ostaviti da prenoći i to je to.

evo sličica

[image]http://www4.slikomat.com/09/0117/h7p-170120.jpg[/image]




Honey3 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 13:07:33)

hanady super ti ovo izgleda[sm=smiley20.gif]
bebacha u onu barbi tortu ide 1 kg putera,ili me oci varaju[sm=zmeden.gif]to mi je prejako




bebacha -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 13:13:06)

Hanady ovo nesto kao kasato,po mom gustu
inace volim ove torte tipa kasato,plazma

honey ja sam je dala onako samo radiprimjera kako se radi
i meni se nije svidjelo recept al jest postupak




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 13:14:30)

a evo pomoć za kupolu koju do prije imam jedna nam naša forumašica poslala davno davno u mojim cisiksnkim pripremama za istu
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1180345#0

Sastojci
Broj osoba:12 osoba
testo

8jaja
15kasika secera
6kasika brasna
2 kasike mlevenih lesnika
1 prasak za pecivo
1vanilin secer

krema

2pudinga od vanile
0.75 lmleka
200 gputera
150gnutella

slaganje sarlote

50 gnutella
20-30 gputer
borovnice
mleko
rum-ja nisam mislila stavljati



Priprema
Vrijeme pripreme:120 min
1
Testo:
Umutiti belanca sa secerom i vanilinim secerom, dodati zumanca i umesati brasno, lesnike, i prasak za pecivo. Podeliti testo na dva dela, oko 80% testa ispeci u cetvrtastom plehu za rolat, oko 20% u okruglom plehu za dno sarlote. Plehove naravno obloziti papirom za pecenje. Cetvrtasti deo istresti na vlaznu krpu i urolati u rolat.

2
Krema:
Skuvati puding od vanilije, kad se ohladi pomesati sa umucenim puterom, podeliti na pola i u jednu polovinu dodati 150 g Nutelle (ili eurokrema, linolade ili sta li vec, ovde u Hong Kongu ima samo nemacka Nutella pa to koristim).

3
Slaganje sarlote:
Rolat premaziti mesavinom nutelle i putera (sama nutella se tesko razmazuje, puter se moze izostaviti ako to nije slucaj). Iseci rolat na kriske oko 1 cm debele. Ovalnu zdelu obloziti aluminijumskom folijom, poslagati kriske rolata, i malo ih natopiti mlekom sa rumom ili Bailey’s irish cream da budu socnije. Ispuniti do pola kremom od nutelle i onda dodati borovnice ili drugo bobicas_to voce. Ispuniti do vrha kremom od vanilije, poravnati, i zalepiti okruglu koru koju takodje treba malo natopiti mesavinom mleka i ruma.
Ostaviti da prenoci u frizideru i onda istresti na tanjir i odvojiti foliju.





smajli80 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 13:22:14)

Evo naše barby-rodica mi pomagala.
Ali je samo donji dio torta-čokoladna a preko Barbykoju smo stavili u stalakda dobijemo na visini i obložili ga keksom i fondanom.

[img]http://www4.slikomat.com/13/0621/aif-fone-s.jpg[/img]




Honey3 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 13:29:46)

smajli super je,a ovo kupolasto,je li isto torta ?




smajli80 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 13:36:59)


IZVORNA PORUKA: Honey3

smajli super je,a ovo kupolasto,je li isto torta ?



Ne nije torta to smo uzeli onaj stalak iz mikrovalne i zaboli lutku (onako sa nogama) i učvrstili sa ostatcima kora,keksa(najobičnijeg),pomješanim sa topljenom čokoladom.Čekali da se malo stegne i formirali haljinu.Zaboli u haljinu i cjelu presvukli fondanom.
Ima dosta posla oko toga ali je dosta efektno[sm=smiley1.gif]




smajli80 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 13:38:24)


IZVORNA PORUKA: smajli80


IZVORNA PORUKA: Honey3

smajli super je,a ovo kupolasto,je li isto torta ?



Ne nije torta to smo uzeli onaj stalak iz mikrovalne i zaboli lutku (onako sa nogama) i učvrstili sa ostatcima kora,keksa(najobičnijeg),pomješanim sa topljenom čokoladom.Čekali da se malo stegne i formirali haljinu.Zaboli u haljinu i cjelu presvukli fondanom.
Ima dosta posla oko toga ali je dosta efektno[sm=smiley1.gif]


Mislila sam tortu[sm=smiley1.gif]




Honey3 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 13:39:41)

pa ovako bi otprilike mogla moja izgledati,dole okrugla torta,a gore barbika u haljini,isto torta[sm=smiley1.gif]




madam x -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:10:44)


IZVORNA PORUKA: Honey3

pih ovdje niko nista ne pise[sm=zmeden.gif]
Evo mene opet,trebam pomoc.Za drugi juli treba mi torta barbika,medjutim,mislim da je mala samo onako u haljini,jer ce biti dosta gostiju,pa sam ja mislila jedan sprat onako okruglu tortu,a na drugi barbiku,dole da bude bingo a gore da bude plazma,sta mislite kako ce to izgledati ?? I jos fondant,sta da radim,evo gore sam pisala,zasto mi se topi ??? Ne bih voljela da mi se to desi sa ovom tortom,jer ne pravim za sebe....


Evo moje neke...nemam pojma šta je unutra, davno je bilo, ali je i haljina torta, mislim da sam
gornji dio pekla u nekoj metalnoj zdjelici, pa sam onda dobila taj oblik.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2002530992956&set=a.1384911792862.2056093.1534022821&type=3&theater




amra_sa -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:14:29)

Divna torta [sm=bravo.gif]




Honey3 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:16:15)

super zinanina,taman ovako nesto ce biti...samo mi je sad fondant bas briga[sm=smiley13.gif]




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:17:47)


IZVORNA PORUKA: Honey3

super zinanina,taman ovako nesto ce biti...samo mi je sad fondant bas briga[sm=smiley13.gif]


ja mislim da će se bolje ponašati ovih dana...
nema više toliko vlage u zraku...vrućina je duža...
kad praviš ti...koji dan ti treba...javim ti ja kako se moj ponašao sada kada budem u ponedeljak radila aBd




Mya_81 RR -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:24:20)


IZVORNA PORUKA: Honey3


IZVORNA PORUKA: bebacha

Hanady pisala sam ti na temi
meni se i juce i prekuce topio fondan ako nije u frizideru[sm=zmeden.gif]

I ja sam imala problem sa topljenjem fondanta[sm=zmeden.gif] malcu napravila tortu i sreca,ujutro sam je oblijepila a poslije podne se jela,sutradan u frizideru tj.danas sav fondant se istopio[sm=zmeden.gif] stvarno ne znam u cemu je problem,sreca pa je bila za nas,nije narudzba[sm=smiley13.gif]


Ne kontam kako mislis istopio? Zbunjuje me ovo? Kompletno ono sto je bilo preko torte se bas topilo kao da je bilo na nekom toplom mjestu ili?




Honey3 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:30:26)

Jeste Mya,bukvalno postao providan,i klizio niz tortu,to mi se do sad nije desilo[sm=zmeden.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>