RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Mya_81 RR -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:33:31)

Nije ni meni, bas ne znam sta je uzrok. Čisto sumnjam da je do vrucina. Mislim, orosi se on zbog promjena u temperaturi, ako je jak frizider s dobrim hladjenjem pa kad izvlacis tortu stalno van onda je to neizbjezno [sm=hudicek1.gif] Ali topljenje u frizideru mi nije bas jasno. Jesi pratila recept bas kao i uvijek, nije bilo nekih promjena?




Honey3 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:36:40)

ma radila sam po receptu,kao i obicno,samo sto sam dosta manje secera u prahu potrosila[sm=zmeden.gif] vidis mozda sam i tu nesto zabrljala,jer je ona odmah, kad sam je oblozila, bila ucakljena,bas kao vlazna,vidi se na slici[sm=smiley13.gif]




Mya_81 RR -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:37:58)

Pa, ne bi bas odmah trebala biti ucakljena. Stavi secera koliko inace stavljas, bez obzira sto ti se pod rukom cini da je ok.




Mya_81 RR -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:38:30)

I nemoj odmah koristiti fondant, ostavi ga malo da dodje sebi [sm=smiley36.gif]




Honey3 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:43:03)

hvala ti Mya,slijedeci put necu stediti na seceru[sm=jezicek.gif] mozda sam zeznula cak i fruktozu,jer ja nju odokativno podijelim,nemam kuhinjsku vagu...




Mya_81 RR -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:46:37)

Hmmm, moze biti...jedna velika kasika ravno napunjena bi trebala imati oko 15 grama.




Honey3 -> RE: Fondant 2 (21.6.2013 23:49:09)


IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Hmmm, moze biti...jedna velika kasika ravno napunjena bi trebala imati oko 15 grama.

hvala ti i na tome,da i to znam[sm=smiley1.gif]
meni obicno ona kutija bude za cetiri fondanta,i malko ostane,znaci jedna mi se tura ukrade[sm=smiley36.gif]




Mya_81 RR -> RE: Fondant 2 (22.6.2013 0:00:41)

A treba biti 5 tura...mislim ako isti kupujemo onaj 500gr.




madam x -> RE: Fondant 2 (22.6.2013 14:56:51)


IZVORNA PORUKA: Honey3

ma radila sam po receptu,kao i obicno,samo sto sam dosta manje secera u prahu potrosila[sm=zmeden.gif] vidis mozda sam i tu nesto zabrljala,jer je ona odmah, kad sam je oblozila, bila ucakljena,bas kao vlazna,vidi se na slici[sm=smiley13.gif]


Meni se to jednom desilo, ja stavila preko noći na hlađenje, kad ujutro, on bukvalno sletio, ja ga pokupila prstima i prelila tortu čokoladom, srećom bilo je za goste, onako, bez posebnog povoda.

Ja sumnjam da je kod mene do vrste šećera, tad sam koristila neki lijevi i odmah sam vidjela, prilikom izrade fondana da nešto ne štima. Od tada me je uvijek strah da se ne ponovi.




Honey3 -> RE: Fondant 2 (25.6.2013 13:53:34)

Hej zene POOOMOOOC kako napraviti tortu violinu,imali iko kakav link,pleaseee,torta mi treba za sutra....




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (25.6.2013 13:56:47)


IZVORNA PORUKA: Honey3

Hej zene POOOMOOOC kako napraviti tortu violinu,imali iko kakav link,pleaseee,torta mi treba za sutra....


ovako...klasična torta pa izreži oblik violine u boji violine
http://www.freewebs.com/simplycakesbysandra/apps/photos/photo?photoid=55884724
a oblik odavde kopiraj
http://www.bojanke.rs/images/violina1.jpg

ili
tortu njenoga oblika..evo u slikama
http://bakergirl-x.blogspot.com/2010/04/violin-cake.html




Honey3 -> RE: Fondant 2 (25.6.2013 14:00:15)

ne znam Hanady kad bih pravila oblik violine,kako da iskruzim kore[sm=zmeden.gif] a voljala bih da bude oblik...




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (25.6.2013 14:18:45)

evo naše i ovdje
http://www4.slikomat.com/13/0625/mn-SL7316.jpg

a Honey...
ispeci kore u velikom plehu pa onda stavi na kore kartonski izrezanu violinu...možeo je sa računara iz dva dijela uraditi i statvi je tako...

odvade precrtaj je za modlu na karton
http://www.bojanke.rs/images/violina1.jpg




Amyla -> RE: Fondant 2 (30.6.2013 8:40:44)

Drage moje iskusne fondanice, treba mi par savjeta [sm=bravo.gif]

naime odlucila sam praviti tortu od fondana za drugi rodjendan od mog H, to je za mjesec dana, ali ja se vec uveliko spremam sto psihicki sto skupljanjem materijala. Mislila sam praviti neku sa oblikom bumbe, pa ako neko ima neku tutorial dobro bi mi dosao. i jos sam htjela pitati da li sam kupila pravi glicerin, u apoteci eurofarm, 100ml ali je u staklenoj prozirnoj boci, kao ono kad oni prave neki sirup, to me malo zbunilo jer ne znam da li ima vise vrsta [sm=zmeden.gif]




bebacha -> RE: Fondant 2 (30.6.2013 8:52:29)

Ja cu ti pokusat odgovorit
za glicerin neznam mada mislim da je to sve isto
a sto se tice torte
nisam razumjela jel hoces pravit 3D il samo sliku bumbe
ja ti preporucujem sliku bumbe od fondana jer se lakse pravi takva torta i imas vise mogucnoisti sto se tice ukusa torta
a i bit ce vjerovatno toplo pa je 3D torta rizik pogotovo ako nisi bas vjest s fondanom

a sto se tice slike netreba ti tutorijal
isprintaj sliku bumbe s neta i prema njoj rezes fondan i spajaš
njega je bas lahko napravit




bebacha -> RE: Fondant 2 (30.6.2013 8:55:12)

evo jednog mog bumbe[sm=smiley1.gif]

[img]http://www.dodaj.rs/f/2C/10b/4QfdjTGa/bumba.jpg[/img]




smajli80 -> RE: Fondant 2 (30.6.2013 9:17:37)

Evo kako je moja rodica napravila 3D Bumbu za sinov 1.rođendan,pravila ju je cjeli dan iako imaiskustva sa pravljenjem torti od fondana

[img]http://www4.slikomat.com/13/0630/3c5-24454-.jpg[/img]




Amyla -> RE: Fondant 2 (30.6.2013 9:24:01)

Znaci nije bas jednostavno napraviti bumbu, ja sam zamislila kao 3D ali vidim jos, mada ce vjerovatno biti nesto samo sa slikom [sm=smiley36.gif]




vjestica -> RE: Fondant 2 (1.7.2013 16:50:16)

nema šansi da pročitam preko 100 strana [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]
treba mi jednostavan recept za barbi tortu, ne morafondan preko ići,vjerovatno će samo šlag




Honey3 -> RE: Fondant 2 (1.7.2013 17:02:41)

Ja vjestice danas napravila,nisam je jos ukrasila.Kod mene dole okrugla,obicna torta bingo,i na nju cu staviti barbiku,kojoj sam napravila haljinu od plazma torte ove http://www.minjina-kuhinjica.com/desert/torta/svakodnevne-torte/plazma-torta/




Honey3 -> RE: Fondant 2 (1.7.2013 17:03:49)

I da,ja cu slagom ukrasiti,a moze ici i fondant preko [sm=smiley1.gif]




vjestica -> RE: Fondant 2 (1.7.2013 17:52:17)


IZVORNA PORUKA: Honey3

Ja vjestice danas napravila,nisam je jos ukrasila.Kod mene dole okrugla,obicna torta bingo,i na nju cu staviti barbiku,kojoj sam napravila haljinu od plazma torte ove http://www.minjina-kuhinjica.com/desert/torta/svakodnevne-torte/plazma-torta/

e super, taman mi treba ovako neki dobar, a jednostavan recept [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
ako ima još neki tips&trcks kako postaviti barbiku i oblikovat tortu, bila bih zahvalna [sm=smiley1.gif]
i jeli ovo dovoljna mjera da haljna bude samo od palzma torte, bez druge torte ispod?
ili da uduplam mjeru?
hvala[sm=smiley1.gif]




Honey3 -> RE: Fondant 2 (1.7.2013 18:05:48)

Ja samo skinula barbiku,omotala je prozirnom folijom do struka i oblikovala smjesu,onako rukama,lako je raditi,samo ruke kvasis u vodi...ostavis u frizider da se fino ohladi i onda ukrasavas slagom...A malo je ovo za tortu,treba ti dupla mjera,jer meni je ovo samo fazon,a ispod je povelika torta,jer ce biti dosta raje na rodjendanu[sm=smiley1.gif]




vjestica -> RE: Fondant 2 (1.7.2013 18:08:38)

super, hvala [sm=smiley1.gif]




Honey3 -> RE: Fondant 2 (1.7.2013 18:10:32)

I da napomenem morala sam skinuti dvije police iz frizidera da stane barbika [sm=smiley36.gif] Ti bi cak mogla raditi u neku kupolastu zdjelu,oblozis je najlonskom folijom,i na sredini gdje dodje barbika stavis rolne od kuh.papira.Ostavis u friz.i kad budes htjela ukrasavati,izvrnes naopako zdjelu da izadje smjesa,izvuces rolnu,uguras barbi,i eto[sm=smiley1.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>