Ajca -> RE: Porodilište Tuzla (20.2.2013 8:45:33)
|
Ni moje iskustvo nije bolje nego kod ostalih.Ovo mi je prvi porod ali sam od ostalih cula da je to stanje na gradini lose i kada sam otisla da se porodim to sam i dozivjela.Od samog prijeme(neljubaznosti)pa nadalje.Prvo ocekuju od tebe da sve znas sta i kako i ako nesto pitas kao da si s neba pao i jednostavno im smetaju pitanja koju su sasvim normalna,sto ti kao prvorotka nemas pojma i sto je normalno da pitas,njima to ne godi.MOje iskustvo je bilo gore poslije poroda nego sam porod.Relativno brzo sam se porodila al tek poslije krece ona borba,jedno 5 sati sam lezala na hodniku dok mi nisu nasli sobu da me prebace u nju.Kad su to konacno odlucili sestra koja me je primila me je poslala da se sama istusiram i ja sam naravno pala u nesvijest jer sam izgubila previse krvi i tek sam porodjena.Nasla me je tako i pocela poljevati hladnom vodom,dosla sam sebi i ona meni govori kako nema da mi da cistu spavacicu(spavacica koja se nalazi na meni je u kojoj su me kao primili,u kojoj mi je pukao vodenjak u kojoj sam se porodila i na kraju pala u nesvijest,,toliko je bila mokra i krvava da je se i krv i voda zajedno cijedila niz mene),a oni nemaju da mi daju cistu(na pitanje da mi neko donese od kuce,kazu da je ne higijenski,a njihovo je kao higijenski).Na meni se ta spavacica osusila,ja sam se tresla od zime,a nisu imali da mi daju prekrivac,dobila sam nesto kao plahtu,a ta plahtu,a ta plahta je tanja nego ona obicna djecija pamucna pelena.Od svega toga sam dobila temp.i groznicu i oni nisu nista poduzeli.Poslije svega galama na tebe da kontrolises krvaranje(sto je nemoguce) i da pazis na plahte koje se nedaj Boze mogu promijeniti i dosta toga..........................Sve u svemu jedno grozno iskustvo,jedva sam cekala kuci....................
|
|
|
|