daisy87 -> RE: Porodilište Tuzla (12.1.2014 18:31:54)
|
IZVORNA PORUKA: almondray IZVORNA PORUKA: Hannan bubamara, ja sam se porodila prije 2 mj, i mogu ti reci da sma se prijatno iznenadila. Puno toga se promijenilo od prije 6g, ne forsiraju porode indukcijom, niko te ne gleda mrko ukoliko imas neke zelje, ja nisam cula da su na bilo koga povisili ton, sestra te prati na prvo tusiranje, voze te na krevetu do sobe.Jedina zamjerka, ali opet mozda zbog toga sto mi je drugo dijete pa imam iskustvo u dojenju, niko nije obracao puno paznje na dojenje, samo je jedna sestra dosla, stisla bradavicu, konstatovala d aima mlijeka i otisla.Hrana , za veceru je bila pura, i za dorucak caj, 2 kriske hljeba i pakovanje salame 6kolutica.Ja sma dosla nedjelju popodne i niko nije ni zavirio u kesu pa sam unijela hurme, stapice, cokoladice...za vrijeme trudova mozes nesmetano piti sok ili vodu. Da, cini mi se da su izbacili klistir, prvi put su me klistirali odmah ovaj put ne. Ako te jos nesto detaljnije zanima pitaj. Pa ti si imala kraljevski tretman[sm=smiley36.gif]. Tačno ukinuli su taj klistir hB[sm=smiley36.gif].Meni se potrefila manje-više prijatna ekipa , nije bilo galame i sl. U kesi uneseš sve sto misliš da će ti trebati. isto iskustvo imam kao hannan,izgleda da se procedura promijenila.samo sto se tice dojenja nama isto nisu nista govorile jer su sobi bile sve drugoorotkinje,a na mom prvvom porodjaju prije 3gofd.su nam sve objasniili okko dojenja i tad su u soboi bile vecinomm prvorotkkinje.mozda to ima veze.
|
|
|
|