RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

lepetetka -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 12:39:09)

Hehe kupio mm onu teglicu teletina i neko povrće od 5mjeseci da joj dam, a ja sam unaprijed znala da je neće htjeti, i nije, i meni ono bljak.... pa rekoh mu da joj ne kupuje bezze baca pare, nisu ni jeftine, ja ću joj praviti pa šta hoće to ću joj i davati, do godine nek bira, a poslije će valjda htjeti kada bude jela ukusno kao i mi...

animagical -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 12:40:16)

lepetetka, i A vise voli voce ali i povrca pojede nekih stotinjak grama.. koliko dugo vam traje hranjenje? kod nas je t bukvalno dvije minute, najede se i nece vise da zine... nekako mi on to zacas, a zna i previse voca pojesti...koliko je previse? juce pojeo izblendano pola banane, cijelu krusku i kasiku baby rize[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] to je bila prepuna ona avent casa s poklopcom

lepetetka -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 12:41:27)

evo je skaće u Hopala, to vam je ono što zakačite za štok ili kao ja za plafon zabušila i eno je skakuće, malo se zabavi i u tom [sm=jezicek.gif]

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 12:42:30)

Ja M neki dan prvi put dala tikvicu i vidim mu poslije podne osip po stomaku. Nije zar da mu tikvica smeta?

lepetetka -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 12:45:48)

meni ništa nije previše dok ono zine kada prinesem kašiku sa njom, a sa sinom je bilo drugačije, on je bio glančer mali[sm=smiley36.gif] jeo bi stalno, sve zavisi od bebe, ma mislim da to i nije previše Animagical, pogotovo jer je voće [sm=zmeden.gif]

animagical -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 12:49:28)

palacinko a jel probao tikvu? to meni nekako isto, pa kontam,ako ne smeta tikva, nece valjda biti ni od tikvice? da nisi promijenila pelene, omeksivac, kremu... ili da ga nije ko ljubi po stomaku, A se zacrveni od toga?

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:00:43)

Nista novo taj dan sem tikvice. Tikvu jede vec 2 mjeseca. Doduse, jeo je s tikvicom krompir i karfiol. Probat cu mu dati posebno svaku od tih namirnica da vidim.

bebix -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:01:10)

Jutro drage moje drugarice, cim je suncano i ja sam happy[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Hvala na cestitkama furaju ovi mjeseci mashallah[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Palachinken, Senka sretni rodjendani vasim bebarama[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/darilo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/darilo.gif[/image]
Ciciban mila cuvam fige tebi i tvojoj E, da aBd sve hairli prodje i saljem ti jedan veeeeeliki[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

bebacha -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:02:46)

Palacinken kako je Mahdi.sta bi za antibiotik

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:04:52)

bebacho, nisam ga jos ukljucila. Pratim ga, ako dobije temperaturu, onda cu. On manje kaslje, a izvucem mu pravo puno onih gustih zrelih slinica iz nosa. Raspolozenje na nivou, jede, pije.

bebacha -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:06:11)

onda ce to biti ok.
nastavi tako.ja ti jos preporucujem caj od luka i jabuke.dr.Theis mukoplant balsam

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:10:48)

Eh da pije taj caj, pije i sljez a navece ga mucoplantom namazem i lupkam ga stalnp po ledjima, spavamo s lukom.

bebacha -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:13:37)

sta da ti pisem kad sve znas.
samo tako nastavit.i da lupkaj ga po ledima i bice to ok.znas li kako ide pravilno lupkanje

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:19:00)

IZVORNA PORUKA: bebacha

sta da ti pisem kad sve znas.
samo tako nastavit.i da lupkaj ga po ledima i bice to ok.znas li kako ide pravilno lupkanje

Mislim da sam uhafizala, kao vakuum da se napravi malo izbocenim dlanom, valjda pravilno radim.

mala_sa -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:21:42)

Helou i od nas [sm=smiley1.gif]
Adin nocas i danas nikakav, spavanje je bilo katastrofa (budio se svakih sat vremena) - gore nego kad se tek rodio. Jutros place za svaku sitnicu... Bice da nas je uhvatio onaj skok u razvoju sa 9mj [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Pitanje: sta mislite koliko dugo se koristi onaj park za igru, mi ga kontamo sad kupiti (pa neznam isplati li se, ako cu ga koristiti samo dok ne prohoda)[sm=zmeden.gif]

Lepetetka moj A hoce bas svaku kupovnu teglicu - i to hranjenje traje max 5min, on samo otvara usta i spuca 120gr sad pa sad. A kad mu ja napravim jedino voli spinat, sve ostalo nesto pomalo melja po ustima i opet kad mu ponudim kupovnu iza ove moje, tu kupovnu spuca cijelu [sm=smiley29.gif][sm=smiley24.gif]

Palachinko ja sam nekad procitala da tikvica moze tesko pasti bebicama. E sad mozda moze i da izazove alergiju (to se ne sjecam). Al probaj mu opet dati kad se to smiri, pa ces znati.

Demented mi smo ovo pili oko 1,5 mjesec. S tim sto smo i sa hranom dosta zeljeza unosili (spinat, jaja, meso). I otprilike nal je trebalo oko 2,5 mjeseca da to regulisemo.

Mersiha ma draga niko nas nije posvadjao, nego ja tamampocnem tipkati - A tad bas nesto pocne da zanovijeta i tako pola stvari zaboravim napisati... Kako nam je djug?? [sm=smiley31.gif]

Amam sta mislis da ti danas pitas doktora smije li on ovo piti, pa da ti ja posaljem postom jednu kutiju??? [sm=smiley31.gif]

Malim bebicama sretni mali rodjendancici, i M sretan prvi polurodjendanko [sm=darilo.gif][sm=darilo.gif]

[sm=darilo.gif]

bebacha -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:23:38)

posto smo mi lezali na pulmogij imamo iskustvo s tim.
lupkas ga 3 put dnevno,prije jela.stavis ga preko koljena,glava dole i drrzis ga ispod vrata(da ti ne sklizne)i ono sakom pravis vakum i lupkas od sredine leda prema vratu,s obje strane.srednjom jacinom.a mozes ga stabit i preko jastuka,ono jastuk ispos stomaka

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:25:20)

mala sa. sta je park za igru, daj sliku!

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:26:54)

IZVORNA PORUKA: bebacha

posto smo mi lezali na pulmogij imamo iskustvo s tim.
lupkas ga 3 put dnevno,prije jela.stavis ga preko koljena,glava dole i drrzis ga ispod vrata(da ti ne sklizne)i ono sakom pravis vakum i lupkas od sredine leda prema vratu,s obje strane.srednjom jacinom.a mozes ga stabit i preko jastuka,ono jastuk ispos stomaka

Eh hvala na detaljnom objasnjenju!

bebacha -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:30:29)

nema na cemu,nadam se da sam pomogla

star -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 13:54:28)

IZVORNA PORUKA: palachinken

star, jel moguće da mu taj AD koji pije ne odgovara?

ne vjerujem da je do AD-a ...od rodjenja pije isti...nismo nista mijenjali..ma valjda ce i to proci...

Bebice i mi smo s Muhamedom odmah setali poslije vakcine..isli jednoj i drugoj majki..samo ga nismo taj dan i sutradan kupali...ostalo sve isto i hB nikad nije imao temp..cak je bio raspolozen..samo hladne oblogice i to je to..

demented -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 14:00:48)

Demented mi smo ovo pili oko 1,5 mjesec. S tim sto smo i sa hranom dosta zeljeza unosili (spinat, jaja, meso). I otprilike nal je trebalo oko 2,5 mjeseca da to regulisemo.

Joj nadam se da ćemo i mi uspjeti ubrzo to regulisati. Najgore su ove crne stolice i pelenski osip. Nadam se da je i to od sirupa i da nije ništa drugo. Još mu se zadnjih par dana javio i osip po licu.
Stvarno više poludih od svega.
Što se tiče parka(nisam sigurna šta je to tačno) ali ako misliš na onaj krevetić sa mrežom mislim da je već veliki za kupovinu i brzo će ga prerasti.

lepetetka -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 14:18:48)

mala_sa ja sam skontala da su ove kupovne malo rjeđe, pa i ja dodam malo prokuhane vode da i kaša bude rjeđa kao u teglicama, ona baš ne voli da melja po ustima ako je gusto, odmah mi to pokazuje na jeziku i neće da uvuče [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] recimo ako joj bananu dajem ono stružem kašikicom, bude i malo većih mrvica pa neće, a kada je izmiksam i dodam malo vode spuca, prosto ne voli gustu hranu...

mala_sa -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 14:21:38)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0119/rxu-pho-li.jpg[/img]

Cinko evo ovo je park.

Demented i moj A je imao bas tako crne stolice, al nije imao nikakav osip. Da mu nisi uvela nesto novo od hrane, ili promijenila detardjent, omeksicav, pelene - da nije osip od toga??
Sjecam se da je i A prvo dobio sirup za zeljezo i nakon jedne kasike sva mu se guza zacrvenila, i onda nam propise ovaj prah, i njega je super podnosio.

Lepetetka eh onda imamo isti problem, moj A takodjer nece nista sto je malo gusce i sa komadicima [sm=smiley29.gif] Sad me i to zadeveralo jer nece ni ove teglice od 8+mj jer sadrze komadice, bojim se kako ce nauciti zvakati??? Jedino sto hoce sam je plazma ili hljem - to uzme u ruku i lijepo grize i zvace [sm=smiley29.gif]

demented -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 14:30:58)

Taj park super izgleda. Mogao bi mu biti interesantan i kad bude malo veći.
A što se tiče osipa i ja razmišljam da nije nešto tako. Jedino što sam počela koristiti omekšivač ali ne za njegove stvari nego za sve ostalo pa mislim da nije uzeo neki sekin jastuk ili slično. Inače sve stavlja usta i preko lica. Uvijek spava sa dekom na glavi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Doktorica reče da prestanemo sa sirupom nekoliko dana pa da vidimo šta će biti. Ako ništa uzećemo neki drugi sirup a pitaću doktoricu i za taj prah definitivno.

palachinken -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (19.1.2012 14:34:46)

Ahaaa to je ona igraonica. Šta ja znam, mislim da hiperaktivne bebe taj mali prostor sputava i da nece htjeti u to.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  177 178 179 [180] 181   Sljedeća stranica >   >>