|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  145 146 [147] 148 149   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
11.1.2012 20:22:58   
tukica
Jeste Mersiha, bas vrijeme pici user posted image   bas sam sa prijateljicom komentarisala kako brzo dodje 9.mj. U pocetku mi bas nesto polako vrijeme prolazilo, a sad kako se priblizava rodjendancic, vrijeme leti... Kako tvoj bebac?

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 3651
11.1.2012 20:28:03   
mersiha 77
neka,neka tukice masallah user posted image
a mi starimo user posted image
ma evo ga konektovan a ja tipkamuser posted image
raste i moj i njemu ce uskoro 8 mjeseci u dobar casuser posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 3652
11.1.2012 20:45:12   
tukica
eh sad kad citam sve ove postove vezano za male bebice, sjetim se sta sam sve dosad i ja prosla, eh def. cu sa drugom user posted image znati bolje user posted image   mene nista nije mimoislo, tako da sam prosla i sito i reseto sa bebicom... svim mamicama ako je za utjehu, PROCI CE user posted image grcevi su najgori bar meni bili... znala sam se sa bebicom i mm vozati u autu jer bi tako najlakse zaspala i plakala sam jer sam ludila vise od frustracije zbog tih grceva... jos ljeto bilo, svi vani setaju, bezbrizni, nasmijani, sretni, a mi neispavani nikakvi se vozaramo autom po gradu... eh...

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 3653
11.1.2012 20:45:58   
Hannica
IZVORNA PORUKA: palachinken

Mi bili napolju! Jaaaaaooooo preporodili smo se! Prelijep je dan, toplo, sunce, lopov se nauzivao i naspavao vani user posted image

drznice, mogu mislit kako ti je drago zbog osmijeha! Samo mu pricaj i krevelji se, oni u tom uzivaju user posted image

minie, super sto vam je gel pomogao. Bebice, slobodno ti muzu reci da kupi u apoteci, bolje ti je odmah da pocnete s daktanolom, da se rijesite oboje sto prije.

Vidjela sam vas u TC,bar mislim da ste bili ti i M.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3654
11.1.2012 21:35:17   
drznica
Ja vam user posted image Bila mi je  patronazna vise od 2 sata. Masirala me,a ja plakala. Kaze da sam do sad sve pogresno dojila, moje grudi posto su male trebaju drugaciji polozaj od velikih. Ovaj polozaj koji mi je pokazala je za mene tezak, neugodan...al sve samo da prodje. Onda mi je rekla da mi beba nije okupanauser posted image Svaku noc je kupam... Uzela ona da okupa, eh kad ga poce trljati aaaa i stvarno ja ga nisam onako kupala, vidim sad ima i tjemenjace kako ga ona istrlja user posted image Ne znam da li sve ovu zenu trebam poslusati, jest odradila super posao smanjila mi je otok oko areole, omeksala (.) ali ovaj zacepljeni kanal je jos zacepljen. Moram stalno masirati, cak malo izdajati. Kaze odradili smo 60% sutra ce opet doci,kaze da cemo uspjeti. Ja sam sad pokusala sama njega da nahranim na ovaj njen nacin, slabo ide, cak mislim Anice da ce i kod mene bit manjak mlijeka ili je to zbog zacepljenosti kanalauser posted image On malo jede pa nervoza samo cucla...ne moze zaspat budi se.

Ne znam sta cu, toliko sam tuzna i uplakana...sad bih voljela da prestanem dojit jer patim oboje...a ne mogu ni prestat dok ima mlijeka. Ja koja sam toliko htjela dojiti, uzivala...
Grozno se osjecam.

Anice, kako ti rijesi to???

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 3655
11.1.2012 21:42:06   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: drznica

Ja vam user posted image Bila mi je  patronazna vise od 2 sata. Masirala me,a ja plakala. Kaze da sam do sad sve pogresno dojila, moje grudi posto su male trebaju drugaciji polozaj od velikih. Ovaj polozaj koji mi je pokazala je za mene tezak, neugodan...al sve samo da prodje. Onda mi je rekla da mi beba nije okupanauser posted image Svaku noc je kupam... Uzela ona da okupa, eh kad ga poce trljati aaaa i stvarno ja ga nisam onako kupala, vidim sad ima i tjemenjace kako ga ona istrlja user posted image Ne znam da li sve ovu zenu trebam poslusati, jest odradila super posao smanjila mi je otok oko areole, omeksala (.) ali ovaj zacepljeni kanal je jos zacepljen. Moram stalno masirati, cak malo izdajati. Kaze odradili smo 60% sutra ce opet doci,kaze da cemo uspjeti. Ja sam sad pokusala sama njega da nahranim na ovaj njen nacin, slabo ide, cak mislim Anice da ce i kod mene bit manjak mlijeka ili je to zbog zacepljenosti kanalauser posted image On malo jede pa nervoza samo cucla...ne moze zaspat budi se.

Ne znam sta cu, toliko sam tuzna i uplakana...sad bih voljela da prestanem dojit jer patim oboje...a ne mogu ni prestat dok ima mlijeka. Ja koja sam toliko htjela dojiti, uzivala...
Grozno se osjecam.

Anice, kako ti rijesi to???

Drznice NE ODUSTAJ...pregurali ste ovoliko vremena bebac je napredovao super...polako i smireno pokusaj da dojis kako ti je rekla... I poslusaj Azru kako ti je rekla za kupanje...meni stariju kupala i pokazala sta i kako treba i drzala sam se toga...u pocetku mi bilo neobicno ali kasnije se navikla... Ja nazalost nisam uspjela sa dojenjem iako mi je ista Azra dolazila prvih 40 dana!!! Jednostavno nije islo...kaze da se nikad nije susrela sa mojim problemom...Ti si barem uspjela da dojis svoje zlato od samog pocetka i ZATO NE ODUSTAJ SADA!!!

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3656
11.1.2012 21:43:37   
cipelica
Drznice zelim da ti te muke sto prije prodju. user posted image
Bas mi te je zao,neznam kako bi ti pomogla da ti olaksam jer nemam iskustva sa dojenjem, dojila sam samo 2mj i tjekom tog dojenja nisam imala problema. user posted image user posted image

mamino i tatino sunce *NOA *
7.6.2011

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3657
11.1.2012 21:47:00   
Amam
Tukice sretan rodjendanko generaciji i nama je u petak.
Da nam budu zdravi i zivi.
Drznice nemoj da se brines toliko,beba osjeti tvoju nervozu pa i ona bude nervozna.
Ti masiraj,izmlazaj po malo da si olaksas,masiraj,stavi kupusovu lisku koju prethodno malo razvaljas valjkom,samo nemoj na bradavicu.
Ti stavljaj bebu da doji,koliko god da izvuce dobro je za oboje.
Oko kupanja,ne znam sta bih ti rekla,sto nije okupan ne kontam,za tjemenicu samo ga namazi bebi uljem 1/2h prije kupanja i opet poslije pa onda lagano dok on doji ti ga cesljaj s cetkom za bebe.Ja sam tako radila i nikad mi djeca nisu imala tjemenicu.
Ti si sad umorna i nervozna pa mislis da bi bilo najbolje da ne dojis,ali vjeruj i mi smo to prosle,znam da je animagical isto deverala s zacepljenjem,mlijeka imas no sikiriki,samo da se procepi.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3658
11.1.2012 21:56:47   
drznica
Hvala vam drage moje na podrsci...ne mogu odustati i da hocu kad mlijeka ima... Sutra ce opet doci pa cemo vidjeti kako ce bit. U glavi mi je 1000 zasto 1000 zato.

Sto se tice kupanja,hmmm tesko je to opisati, taj njen nacin ali eto kupacu ga tako. Ja do sad kupala tako sto dijete drzim u ruci istrljam ga rukom kupkom, šamponom pospem, saperem izbrisem, namazem i cao...a ovo kod nje je rukavica na ruku sampon, bebu staviti na bok na sto i trljati kruznim pokretima od glave do pete...onda ga staviti da lezi ua kadici sa vodom i tom vodom ga "zapljuskivati" sapirati. Tako da radim 7 dana, a onda jednom sedmicno tako a ostale dane samo u kadi sapirati vodom.

Citav mi razmjestaj napravila u njegovom kutku...ma sva sam zbunjena, izluđena...nije zena kriva, zna sta radi i super je...ali ja sam uzas!!!

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3659
11.1.2012 22:00:45   
Amam
Ma daj bona nisi,pa ipak ti je prva beba.
Ja sam svoje od pocetka kupala u kadici plasticnoj,stavim onu frotirnu podlogu i tako ih s tom vodom okupam a na kraju saperem cistom.
Nemoj da se bacas u bedak,pa na pocetku si!user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3660
11.1.2012 22:31:34   
palachinken
Drznice, glavu gore. Niko se nije rodio naučen. Koliko si ti dosad beba okupala, sem svoje, pa da znas? A vala, i ja svoju preko ruke drzim u kadici i kupam, mislim ko i 90% mama. Za tjemenjaču se ne sikiraj, nije to znak nehigijene, tjemenjača se pojavi svakoj drugoj bebi, a pogotovo sad, kako se kapice nosaju i potpari se glavica. Za dojenje prvi put čujem, pravo da ti kažem, da ima poseban položaj sa sisate i ravne žene, ali vjerujem da patronažna zna šta govori. I nemoj da misliš kako si patila bebu, pa ne bi onoliko dobila na vagi da jesi.
Hajd sad glavu gore, kupus na siku i natjeraj to čedo da ti se smije!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3661
11.1.2012 22:38:25   
Selminja
Drznice kakvo odustajanje! I mene je zacudilo to kofol nepravilno dojenje, pa kako je M dobio na kilazi ako si nepravilno dojila? Jel i ja nepravilno dojim, jer nisam sisata, a nemam ragade? Iskreno, ja kupam E bas tako kako ti opisa. De ti razbij tu plocu a ostalo manje vise.

Neposredna veza do poruke: 3662
11.1.2012 22:41:54   
palachinken
Kad smo kod grudi, ja ću, još koji mjesec, moći M dobaciti sisu u krevetić, a da se ne mrdnem sa svog jastuka. 

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 3663
11.1.2012 22:44:20   
animagical
drznice, meni je azra bas pomogla, a isto mi se njen polozaj cinio cudnim i teskim,ali sam ispostovala kako mi je rekla i fakat odjednom uspjelouser posted image   to za kupanjeuser posted image pa nije smak svijeta ako ti i kupas po svom, ja sa kao ona kupala sedmicu pa ona jednom sedmicno...bas se dijete opere,nema stauser posted image

Neposredna veza do poruke: 3664
11.1.2012 22:45:04   
animagical

Kad smo kod grudi, ja ću, još koji mjesec, moći M dobaciti sisu u krevetić, a da se ne mrdnem sa svog jastuka. 

user posted image ti ko ja, sve su duze a uze...drama..ko zvaka

Neposredna veza do poruke: 3665
11.1.2012 22:48:10   
palachinken
Jel vi  to kupate bebe svaku noć? Dobro, mi smo se ljetos kupali stalno, ali sad idemo 2x sedmično. Mislim, od čeg se to beba isprlja pa je treba toliko ribati?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3666
11.1.2012 22:48:30   
Selminja

Mozes li kad lezis na lijevom boku dati mu desnu siku? Da bi to, da se ne okrecem po noci user posted image

Neposredna veza do poruke: 3667
11.1.2012 22:49:48   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Selminja

Mozes li kad lezis na lijevom boku dati mu desnu siku? Da bi to, da se ne okrecem po noci user posted image

Skoro pa mogu, samo se malo zarolam na stomak. Uglavnom, ne mrdam njega, nego sebe zakovrnem. user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 3668
11.1.2012 22:57:57   
animagical
i a to isto radim, malo se ko oborim na stomak, i dam onu suprotnu...prvi put me pogledaouser posted image ali se ne buni...

Neposredna veza do poruke: 3669
11.1.2012 23:01:56   
Selminja
IZVORNA PORUKA: animagical

i a to isto radim, malo se ko oborim na stomak, i dam onu suprotnu...prvi put me pogledaouser posted image ali se ne buni...

Aman user posted image ja sam mislila da je to nemoguce user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3670
11.1.2012 23:08:38   
animagical
selminja, lijen se insan svemu nauciuser posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 3671
11.1.2012 23:18:30   
Amam

Jel vi  to kupate bebe svaku noć? Dobro, mi smo se ljetos kupali stalno, ali sad idemo 2x sedmično. Mislim, od čeg se to beba isprlja pa je treba toliko ribati?

Ja isto,sta ga imam trljati svaki dan user posted image .
sto se tice sisatih i ne sisatih i ja sam cula da nas klasificiraju i po obliku,ja imam povelike ali "jabucaste"user posted image ,tj skoro pa mu nemogu dati ni s lijevog boka lijevu user posted image ,moram malo na stomak .
A bas me interesuje kakav je to polozaj mene su u bolnici naucili ono drzis desnom rukom djetetu glavicu i usput ti lezi na njoj a lijevom drzis (.) u obliku slova C,ali to moze dok su manji,tj laksi.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 3672
11.1.2012 23:46:41   
drznica
meni u bolnici rekose lezis i dojis...međutim to je pogresno...beba jeste dojila i dobija na kilazi njemu odgovara kako god...ali sam sebi problem napravila...ja sam zapravo riktala siku prema njemu,a trebam on da se ravna prema njoj. Pa danas jadno dijete ne zna sta ga snadje, zaronio u siku. Jede on i tako, ali ne znam ga bas cuvati, tezak, ukocim se sva,ma slomih se. Evo cekam da se probudi da opet vjebamo. Zaspao je u 21h i jos spava...znaci da nije gladan duša mamina.

E tacno da mi nema vas ja bih šiznula, a i ovako sam tu negdje. Ma vi sa velikim (.) nemate problema, a moje nisu navikle da su velike valjda pa evo problema...E tacno ne znam za sta nam sluze sem ovo da dijete mogu nahranit a i to slabo.

Odoh se masirati, grijati ... sutra novi dan, nova nafaka...nadam se da cu uspjeti!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3673
12.1.2012 0:09:03   
animagical
cuj -a i to slabo, a Mak dobio preko kilu! spomenik im treba diciuser posted image doduse ja cu svojim kad odrade svoj posao dici spomenik-palim borcimauser posted image ko zvake suuser posted image al nek djeca jedu, sta fali...ne bih mu taj cejf dirala

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3674
12.1.2012 0:10:42   
saritaa
Drznice nemoj da se sekiras, ja sa prvim djetetom nista nisam znala, ni kako se doji, ni kako se kupa,nego sve radila po "starinski" po savjetima svekrve i beba napredovala pravo, dojili 8 mjeseci, a sad znam puno vise i sve nesto po pravilima i nevidim neke razlike vala, nemoj misliti da sve sto si radila do sada da je pogresno,uzivaj sa svojom bebicom, i ja kupam tako kao sto si rekla i ne fali djeteu nista, mirise ko ruza user posted image
palachinken sto me nasmija sa komentarom o sikama, meni se poslije prvog djeteta nimalo nisu promijenila ali ovaj mali ce im dohakati cini mi se, i ja dajem H obe sike iz istog polozaja, prije nisam ni znala da je to moguce, mozda su mi zato sad razvuceneuser posted image
joj mi sutra idemo na vakcinu, nadam se da nece biti puno suza user posted image

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  145 146 [147] 148 149   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  145 146 [147] 148 149   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *