|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koje pelene koristite?
1.7.2010 20:03:58   
Anidae
haha, tetka prava legenda, ko moja nena, koja kaze da djetetu treba svasta davati da jede poslije 6 mjeseci da "bude debelo i zdravo"... Isti princip user posted image
Ja nisam rekla da ti nisi upravu za platnene pelene ali opet kazem ako se cesce mijenjaju manje su sanse za infekcijom... I sama sam pobornik onih koje sije nasa clanica ali trenutno nisam u mogucnosti da ih kupim a prvom prilikom cu ih naruciti definitivno jer ako njih iskljucivo koristim treba mi opet malo vise para za pocetak pa et taman od babina jer neznam ionako dokad ce ih beba koristiti!

Mama i tata ocekuju svoga djecaka polovinom avgusta...
Prezivjeli smo sve i svasta i dogurali do 8.-og mjeseca :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1151
1.7.2010 20:31:03   
aida.
koristim pampers i stvarno su dobre... e sad rekli su mi za te HAFU pelene, nismo jos probali al imamo namjeru..ko ih koristi, kakve su? violeta, vec sam pisala da su uzas... sve prodje...
neka je pitala sta da uzme za pocetak..meni je pampers premium care za pocetak najbolji, stvarno, najmekanije, dobro upijaju, oblikuju se po bebinom tijelu..bas su super... na pcetku, prvih par sedmica koristila sam ih i super su, poslije presli radi cijene na sleep and play al nismo zadovoljni, sad smo na active baby i naaaaaajjjboolje su!!!
a to za platnene obicne ppelene, slazem se sa hanady 100%... vise se potrosi na struju i peglanje, jos zahmet oko toga, na kraju sve ispadne isto... ne znam kako se neko moze zezat oko toga, pored svih ostalih obaveza oko bebe...

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1152
2.7.2010 14:23:02   
mamina cura
IZVORNA PORUKA: aida.

a to za platnene obicne ppelene, slazem se sa hanady 100%... vise se potrosi na struju i peglanje, jos zahmet oko toga, na kraju sve ispadne isto... ne znam kako se neko moze zezat oko toga, pored svih ostalih obaveza oko bebe...

Nemojte pisati nesto u sta se ne razumijete user posted image Ovdje mislim na peglanje, zezanje sa platnenim i da mame koje koriste platnene crkaju od posla.... - To moze napisati samo mama koja koristi platnene pelene za svoju user posted image

A tetra pelene upijaju mnogo manje nego savremene platnene ali to ne znaci da se ne mogu i ne smiju koristiti - samo se trebaju cesce mjenjati. Do upala i infekcija moglo je doci samo koristenjem ODVRATNIH melni gaca koje kupujete u apotekama....kako to smrdi.... To je najobicnija plastika koju stavljaju na bebe i tako gledajuci - meni su takve platnene (sa melni gacama) iste kao i jednokratne...user posted image Tu koza nemoze da dise... bebu uzasno zulja... i kako smrde....

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1153
2.7.2010 15:25:23   
Anidae
aida dakle, pampers premium care...za pocetak...Ja sam to pitanje i postavila, a meni trebaju samo na pocetku jer ih ja ne planiram dugorocno koristiti... Meni se isplate i pamucne tetra i ove koje mamina cura sije jer one se ne peglaju a masinu ionako valja paliti non-stop, i sad mi pere svaki dan jbt a nas 2 u kuci samo, muz i ja user posted image osim toga, imam muza, mater, svekrvu koja ne radi pa cak za nuzdu i nenu koja je u boljoj formi nego ja, dakle necu se sama brinuti za sve,barem ne u pocetku, a kasnije cu se naviknuti... Racunica je 3-puta bolja i kad su finansije u pitanju, a najgore od svega, ja nemogu prosto zamisliti onu skripu jednokratnih pelena na njeznoj bebinoj kozi...Uzasavam se od toga...
mamina cura Ti i ja se cujemo poslije 15.-tog avgusta kada ce pristici prve pare s babina... djecak je,saznali smo konacno, pa nam pripremi neki uzorak s auticima user posted image user posted image user posted image Samo ti sad mene zabrinu s tim melni gacama jer ja narucila od rodbine iz amerike punooo obicnih platnenih pelena...Pa sta da stavljam onda preko njih, one svedske ili... da trazim para (iako oni insistiraju da posalju paket) pa da narucim odmah ove tvoje??? Najgore mi sto oni hoce poslat paket budalastinja pa se ja dosjetila reko kad vec trose nek posalju nesto konkretno jer j...o krpice da izvines,iamm toga na tonu user posted image

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 1154
2.7.2010 15:41:43   
mamina cura
Odmah ih zovi i naruci COVER za platnene - to su zastitne gacice posebno radjene za ovu svrhu. Imas na internetu razlicitih proizvodjaca u SAD-u sto je super ali treba sad izabrati ;)
Inace sam cula sve najbolje za Mother ease cover http://www.mother-ease.com/

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1155
2.7.2010 15:58:17   
lavić Simba
MOLFIX zakon....user posted image user posted image user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 1156
2.7.2010 16:50:43   
Anidae
IZVORNA PORUKA: mamina cura

Odmah ih zovi i naruci COVER za platnene - to su zastitne gacice posebno radjene za ovu svrhu. Imas na internetu razlicitih proizvodjaca u SAD-u sto je super ali treba sad izabrati ;)
Inace sam cula sve najbolje za Mother ease cover http://www.mother-ease.com/

Skontala... dakle nesto kao gace a ispod njih mogu ici obicne pelene... pretpostavljam da ne propustaju jer nebi svaki put kad se beba upiski da moram mijenjati komplet odjecu i posteljinu...Mah, nesto kontam, kad vec imaju ove kosto ti sijes, ja njih zovem debele platnene , da im posaljem link netom pa neka kupe odmah ove pobogu, barem 10 kom,njima to tamo nije nista a sami su rekli hoce da se potrose user posted image Onda meni sto usfali ja cu se krpiti jednokratnim dok od tebe ne narucim opet ovakve po svojoj zelji i skupicu ih taman dovoljno da prestanem jednokratne upotrebljavat, plus ostanu i za drugu bebu akobogda... Samo mi reci kako da ih susim zimi jer mi se cine podebele za susenje,susilice nemam a jednosoban mi stan user posted image

Neposredna veza do poruke: 1157
2.7.2010 22:07:01   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: pjenica mala

Mi koristimo sada Hafu pelene, baš su dobre i jeftine, nikada nam još nije prošlo. Mi smo se odlučili za gaćice-pelene.
Koštaju 60kom- 17,50 KM.

ma ja sam kupila ove katastrofa su,svako kakljenje citavu je moram presvuci

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu pjenica mala)
Neposredna veza do poruke: 1158
3.7.2010 13:22:00   
mamina cura
Ovo mi se cini super -  http://www.swaddlebees.com/Products/Fitted-Diapers/s945  - bambus je inace jako dobar materijal za platnene :) 

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1159
3.7.2010 13:53:57   
Trnoruzica
A zna li iko gdje u Sarajevu ima pelena, tih Hafu?

Neposredna veza do poruke: 1160
3.7.2010 20:38:43   
mamaajna
na alpasinu u masrsu sam ja kupila

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu Trnoruzica)
Neposredna veza do poruke: 1161
3.7.2010 20:41:14   
Trnoruzica
Mamaajna, hajde mi malo poblize objasni gdje, jer sam ja na Kovacima, pa taj dio i ne znam bas dobro. I kakvi su brojevi? Nama treba broj 5, ali samo za navece, jer smo se rijesili pelena, pa da probamo te, posto su mi nekako povoljne. Hvala ti mnogo user posted image

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1162
3.7.2010 20:48:42   
škorpija
hafu pelene možeš kupiti i u samoposluzi mars na željinom stadionu, znači baš ispod stadiona je radnja

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 1163
3.7.2010 21:06:08   
mamaajna
ma ima taj nekakav br.odgovara nesto izmedzu 4-5 gacice su navuces ih a kada ih skidas razderu se sa strane.dosta su deblje i ako nema bodi user posted image na sebi za cas se srozaju

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1164
3.7.2010 21:07:36   
koka i po
Meni su bolje obične Hafu,pelene ,ne gačice.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1165
3.7.2010 21:08:21   
Trnoruzica
Hvala vam mnogo, jos jednom user posted image
Ipak mi je Grbavica blize, pa cu tamo pogledati

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1166
3.7.2010 21:10:30   
mamaajna
ma nema tih obicnih samo ove gace ostale a gdje si ti kupila obicne

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

Neposredna veza do poruke: 1167
3.7.2010 21:11:55   
koka i po
IZVORNA PORUKA: mamaajna

Ma daleko sam ja od Sa.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1168
3.7.2010 21:13:56   
mamaajna
aaaa mislila sam da si ovde uppssss

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1169
5.7.2010 9:24:10   
Dzenana_G
Mamina cura gdje u Sarajevu da kupim te gacice koje ne propustaju da stavim preko tetra pelena?

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1170
7.7.2010 15:00:31   
Anidae
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Mamina cura gdje u Sarajevu da kupim te gacice koje ne propustaju da stavim preko tetra pelena?

Ja nisam iz Sarajeva al jesam iz Tuzle gdje je izbor tih pamucnih pelena,gaca i ostalog sto nije vjestacko nikakav... Ali gledala sam neke stranice po netu gdje se mogu naruciti i platnene pelene i te tzv. cover gace pa ukucaj na google i procackaj malo... Naravno mozda bi ti voljela da to opipas prije nego kupis nego da kupis na slijepo ali ja licno jedino za to rjesenje znam... Mene isprepadase s ovim melni gacama, sad sam opet zbunjena oko svega toga a krajnje je vrijeme da se odlucim vise sta hocu po pitanju pelena user posted image

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1171
8.7.2010 14:29:02   
lavić Simba
molfix od pocetkauser posted image user posted image ...a probala sam plavi pampers nevalja propusta i osjeti mi se bas puno mokraca...violeta su mi grube...probali i DM nisu lose ali suskaju i izvlace se kao oni konci sa strane...tako da nama MOLFIX najboljiuser posted image user posted image user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1172
8.7.2010 17:59:18   
Trnoruzica

IZVORNA PORUKA: mamaajna

Ne znam pitas li mene, ali svakako cu odgovoriti. Kupila sam na Čobaniji, 23 KM, 6o komada. Pelene su predobre user posted image . Imaju i one ali bas, bas rastezljive trakice, zaista su super. Toplo ih preporucujem user posted image

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1173
10.7.2010 23:28:00   
Ninushka
Drage mame, interesuje me da li ima neko ko je već koristio tetra pelene, one obične pamučne, moj dragan i ja samo se odlučili na te pa me zanima ima li neko savjete. Znam da se u početku koriste 3 takve pelene za široko povijanje, i da kao Švedska pelena ide preko i to smo nabavili....ali ima li neko još šta dodati?

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 1174
11.7.2010 12:22:21   
tehna
ja sam svojim klincima uvijek koristila pampers i naravno ponovo ih sada koristim jer su mi one uvijek bile efikasne i extra zato....ja sam zauser posted image user posted image user posted image user posted image pampers user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *