|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  160 161 [162] 163 164   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali sam trudna ?
13.5.2013 20:34:29   
emef
Drage moje, nova sam...
kao sto vidim, vecina nas ima iste muke a i nade. Ja sam prije 9 mjeseci imala biohemijsku trudnocu i od tada nikako ponovo da ugledam Muz i ja silno zelimu Poslednjih 3 mjeseca svaki mjesec kasni po 5-6 dana. Prosli mjesec sam imala 16.4. a 4.5 (ako se dobro sjecam) nakon odnosa sam imala tackicu krvi na papiru, koja me zbunila. Stomak mi se inace poslednjih mjeseci naduva, izgledam kao u 5 mjesecu trudnoce. Sad me muci pomalo i zgaravica, zeludac me pomalo boli a na svakih 15 min moram piskiti Boli me po dnu stomaka na desnoj strani, cudan osjecaj zatezanja.
Strah me i da se nadam da bi to ovaj put moglo sta biti jer su mi simptomi drugaciji nego prvi put.
Sto je najgore, nit znam kad su mi plodni dani nit kad tacno trebam dobiti....
Sta vi mislite...Pozz

(odgovor članu emma7)
Neposredna veza do poruke: 4026
13.5.2013 22:03:25   
*andjela*
pa kad je (ne) ocekujes...ako je rano jos sacekaj koji dan i uradi test,pozakace ti sigurno....bar ces se rasteretiti i znati na cemu si
navijam da si user posted image user posted image user posted image

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu emef)
Neposredna veza do poruke: 4027
13.5.2013 22:42:06   
emef
Pa po ovom od proteklih mjeseci...ako sam prosli imala 16.4 i ako opet bude kasnilo 5 dana, znaci iza 20. bi trebalo biti....Ma ti testovi me vise deprimiraju. Sramota me vise u apoteci i kupovati ih :DDDD

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 4028
15.5.2013 13:15:22   
swedica
emef draga moja i ja sam tako nekako zbunjena, isto kao i ti, imamo slicne neke simptome i mene jako boli stomak na levoj strani ja sam imala 24.4 a prije 5 dana mi se isto pojavilo blago krvarenje da ga nazovem krvarenje to je samo nesto malo dve tri kapi,zbunjena sam i neznam vise ni kada su plodni dani niti sto,ako netko zna nesto neka javi pozdrav svima

(odgovor članu emef)
Neposredna veza do poruke: 4029
21.5.2013 17:30:51   
emef
a jesil ti vec radila test???? ja nisam sad cesto na forumu pa ne mogu da upratim ko sta kad pise? Ja sam 17.radila test i pozitivan je, evo sad pijem dabroston, folnu kiselinu i prenatal. Svaki dan imam osjecaj da cu dobiti, pogotovo kad duze stojim na nogama, tak da moram da odmaram. 1.juna imam termin za pregled, a do tad cu se ucrvati. Nemam nikakvih posebnih simptoma, nit mucnina, nit zelja za nekom posebnom hranom, niti gadost....najgore mi je sto svako deset min moram u wc i apetit mi se otvorio..zapravo, ne budem gladna, samo na jednom osjetim i pocnem drhtati. Grudi me pocinju boliti. Eto to je moje trenutno stanje.

(odgovor članu swedica)
Neposredna veza do poruke: 4030
21.5.2013 17:46:49   
aida.

IZVORNA PORUKA: emef

a jesil ti vec radila test???? ja nisam sad cesto na forumu pa ne mogu da upratim ko sta kad pise? Ja sam 17.radila test i pozitivan je, evo sad pijem dabroston, folnu kiselinu i prenatal. Svaki dan imam osjecaj da cu dobiti, pogotovo kad duze stojim na nogama, tak da moram da odmaram. 1.juna imam termin za pregled, a do tad cu se ucrvati. Nemam nikakvih posebnih simptoma, nit mucnina, nit zelja za nekom posebnom hranom, niti gadost....najgore mi je sto svako deset min moram u wc i apetit mi se otvorio..zapravo, ne budem gladna, samo na jednom osjetim i pocnem drhtati. Grudi me pocinju boliti. Eto to je moje trenutno stanje.

Ako je test pozitivan onda si sasvim sigurno trudna user posted image stoga cestitam user posted image
Mene je stomak prvih mjesec dana trudnoce bolio bas ko da vu dobit, znam da sam jedva ustajala iz kreveta, bas me bolio.. Naravno, sve je bilo uredu, tako da sve je to normalno user posted image
Zelim ti skolsku trudnocu, lagan porod i zdravu bebicu user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu emef)
Neposredna veza do poruke: 4031
21.5.2013 20:28:56   
swedica
emef ja nisam radila test,ali ossjecam da su mi dojke natekle i imam bol u stomaku,nikakve mucnine ne osjecam,onaj tipican osjecaj kad treba da dobijem,jer i ocekujem,sad trebam, ako se kojim slucajem ne desi neko cudo sto bih ja volila,za tebe mi je jako drago zelim ti lijepu trudnocu,jer vjerujem da si u drugom posto je i test pokazao ipak javi se kad ljekar potvrdi stanje pozz

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 4032
21.5.2013 21:29:09   
emef
hvala vam drage moje na cestitkama, drago mi je cuti i kako ste vi podnosile trudnocu, ipak kad covjek zna da nije jedini sa odredjenim tegobama, lakse mu bude. Mene bas stomak danas muci, i cio dan sam skoro u krevetu, osim ono sto svako malo moram u wc, poludjet cu od ovog mokrenja :(
Swedice, kad ti jedan dan izostane ti uradi test, meni je onaj obicni sad pokazao jako blijedu liniju a onaj osjetljivi test sam sutradan uradila i bas se vidjelo. Al uglavnom nemoj ga raditi ranije, koliko god si nestrpljiva. Nista se u dan dva nece promijeniti a mnogo psihicki znaci kad znas, il ce ti pokazati il nece ...nema ono, a sta ako je ovo il ono.
Javit cu vam se kad uradim sve nalaze ako Bog da...valjda do tad sve bude u redu.

(odgovor članu swedica)
Neposredna veza do poruke: 4033
22.5.2013 15:13:41   
swedica
pozdrav svima!!! Evo da se javim ponovo i da kazem da je dosla danas user posted image i jako sam user posted image vise sam zbunjena i neznam ni oko plodnih dana,pa bih vas zamolila ako ste neka raspolozene od vas da mi to malo pojasnite, u MARTU NARAVNO 2013 SAM IMALA :
07.03.2013 PONOVO 30.3.2013U APRILU 26.4.2013 I EVO DANAS 22.05.2013 SVE SE NEKAKO IZMIJESALO MOLIM NEKOG DA MI POM OGNE OKO PLODNIH DANA.POZDRAV VELIKI SVIMA

(odgovor članu emef)
Neposredna veza do poruke: 4034
   RE: Da li sam trudna ?
22.5.2013 15:27:56   
Lellaa
http://www.plivazdravlje.hr/zdravlje-online/kalendar-ovulacije draga swedica evo ti link pa prati svoje plodne dane user posted image lijep pozdrav

< Poruku je uredio malena27 RR -- 22.5.2013 15:46:22 >

(odgovor članu swedica)
Neposredna veza do poruke: 4035
22.5.2013 15:57:21   
emef

IZVORNA PORUKA: swedica

pozdrav svima!!! Evo da se javim ponovo i da kazem da je dosla danas user posted image i jako sam user posted image vise sam zbunjena i neznam ni oko plodnih dana,pa bih vas zamolila ako ste neka raspolozene od vas da mi to malo pojasnite, u MARTU NARAVNO 2013 SAM IMALA :
07.03.2013 PONOVO 30.3.2013U APRILU 26.4.2013 I EVO DANAS 22.05.2013 SVE SE NEKAKO IZMIJESALO MOLIM NEKOG DA MI POM OGNE OKO PLODNIH DANA.POZDRAV VELIKI SVIMA

Zao mi je sto je user posted image dosla, al nemoj se brinuti, opusti se i bit ce sve ok. Sto se plodnih dana tice, prestani ih brojati. Ne vrijedi. Kad ti je sudjeno i bit ce user posted image .
Muz i ja zivimo silom prilika na dvije razlicite strane i dok smo racunali i uklapali da on dolazi kad su mi plodni dani, nista nije bilo, covjek je previse tad okupiran time. Kad smo prestali brojati dane i prepustili se sudbini, evo cekam svoj prvi pregled.
Ja sam tog misljenja, sve je to sudbina i sta god mi da radimo, racunamo, kalkulisemo, od toga nema nista.
Zivi zdravo, pij cajeve za plodnost, oni nece naskoditi, odrzavaj zdravlje i pregledaj se na vrijeme i bit ce sve ok. Ja ti to od srca zelim.

(odgovor članu swedica)
Neposredna veza do poruke: 4036
22.5.2013 16:04:09   
ena0002

IZVORNA PORUKA: swedica

Pa ciklusi su ti kraci ali saraju.....ne znam ja sam uvijek znala kad mi je ovulacija ali po plodnoj sluzi nakon koje bi taj ili slj dan uvijek osjetila bol od pucanja folikule...nisam nikad nesto posebno brojala plodne dane ali su se kretali oko 13 dc a meni su ciklusi duzi i po 32 dana. Imas one trakice za ovulaciju pa mozes probati i sa njima

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu swedica)
Neposredna veza do poruke: 4037
22.5.2013 16:11:46   
aida.
Plodni dani su od dvanaestog do sesnaestog dana kad brojis od prvog dana kad si dobila. Znaci ako si dobila 22. plodni dani su ti od 02. do 06. iduceg mjeseca. Tako pise u knjizi koju ja imam, planiranje trudnoce, trudnoca, bebe..

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 4038
24.5.2013 20:36:02   
swedica
Hvala vam drage moje na vasim savjetima misljenjima,nekako se sa vama covjek lakse osjeca kad zna da nije sam
ja sam zakazala vrijeme kod ljekara pa ce mo da vidimo sta ce da kaze javim vam se sa novim vijestima emef kako si ti?

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 4039
24.5.2013 21:46:48   
emef
Super, najbolje se covjek ipak osjeca, kada ode na pregled i cuje misljenje strucne osobe. Sto se mene tice, standardno, prespavam pola dana, ostatak dana jedem i idem u wc user posted image Stomak me i dalje pomalo boli al izdrzi se. Brojim dane do pregleda ako Bog da.

(odgovor članu swedica)
Neposredna veza do poruke: 4040
25.5.2013 19:09:29   
mi@7
pozdrav svima..nadam se da neka od vas ima iskustva sa sekretom kao simptomom trudnoce?ja se iskreno nadam da bi to mogao biti neki znak user posted image user posted image ..vec nekoliko dana imam puno sekreti i sve druge simptome pms-a ili trudnoce ,jer su slicni..osim ove sekrecije ,nju nemam nikad ovolikouser posted image ..inace mi je 26 dc..a user posted image bi trebala za dva dana ???? puno srece svima u iscekivanju user posted image user posted image

(odgovor članu emef)
Neposredna veza do poruke: 4041
25.5.2013 20:00:08   
Naida8

IZVORNA PORUKA: emef

Cestitam user posted image user posted image user posted image .. Ja nisam vjerovala da sam trudna ni poslije 3 testa - sve dok nisam otisla ginicu, jer Boze, nisam imala mucnine, niti neke druge posebne simptome.. Sada sam 9. sedmica, a simptomi su naglo poceli negdje od 5-6. sedmice.. Uglavnom uzivaj i jedi dok mozes, a mozda budes i jedna od onih sretnica koju mucnine zaobidju. Mene stomo jos uvijek pomalo kao boli, vise osjecaj zatezanja s lijeve strane (tu nam bebce lezi user posted image ) i dr. mi je zato preporucio onaj magnezij direct u prahu (u vrecicama dodje) Uzivaj i sretno nam svima!!!

(odgovor članu emef)
Neposredna veza do poruke: 4042
   RE: Da li sam trudna ?
26.5.2013 12:14:45   
*andjela*
Mi@7 kod mene se pojavljivao sekret koji dan prije nego sto sam uradila test..jedno jutro dok sam pila kafu kao da nesto iscuri iz mene...i to me prati i dan danas ja sam 9 sedmica,skoro pa 10 user posted image ispocetka mi se samo spavalo i bila sam umorna i jela sam ko luda a onda od 6-7 krenulo gadjenje mucnine,povracanje,sad par dana kao da bolje jedem...pa vidjecemo dalje...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.6.2013 13:14:56 >

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu Naida8)
Neposredna veza do poruke: 4043
26.5.2013 12:59:27   
L_una
bokcure moje...nova sam ovdje... i kao i vi...hrpu problema,dilema,pitanja... pa ako mi možete bar malo pomoći... uff... ovako... imam neredovite cikluse užasno... i po par mjeseci... al ok... ovako stanje... zadnjih 2 mj.znači 3 i 4 imala kao smeđi iscjedak ... i sasvim malo svježe krvi...3 dana... i onda ništa...neznam ak to menga il šta... dalje. prije nekih cca 3 tj sam imala osjećaj kao da sam sva vlažna i boljeli me jajnici nekako čudno. i iza toga nakon cca 10 dana ( prije tjedana dana od danas) iza odnosa meni se pojavila sukrvica..i tako u dva dana 3 puta...i to skoro pa ništa..ošla na wc i na papiru malo bilo..i ništa više...i ja odmah pojurila po test da vidim drugo jutro...i bilo negativno..e sad.mene bole jajnici,probada me,malo sam umorna i imam filing da česće idem na wc. glava me zna boljeti..e sad...neznam čemu da se nadam ..da opet probat test.nakon koliko...nestrpljiva...

(odgovor članu emef)
Neposredna veza do poruke: 4044
26.5.2013 17:43:05   
emef

IZVORNA PORUKA: L_una

bokcure moje...nova sam ovdje... i kao i vi...hrpu problema,dilema,pitanja... pa ako mi možete bar malo pomoći... uff... ovako... imam neredovite cikluse užasno... i po par mjeseci... al ok... ovako stanje... zadnjih 2 mj.znači 3 i 4 imala kao smeđi iscjedak ... i sasvim malo svježe krvi...3 dana... i onda ništa...neznam ak to menga il šta... dalje. prije nekih cca 3 tj sam imala osjećaj kao da sam sva vlažna i boljeli me jajnici nekako čudno. i iza toga nakon cca 10 dana ( prije tjedana dana od danas) iza odnosa meni se pojavila sukrvica..i tako u dva dana 3 puta...i to skoro pa ništa..ošla na wc i na papiru malo bilo..i ništa više...i ja odmah pojurila po test da vidim drugo jutro...i bilo negativno..e sad.mene bole jajnici,probada me,malo sam umorna i imam filing da česće idem na wc. glava me zna boljeti..e sad...neznam čemu da se nadam ..da opet probat test.nakon koliko...nestrpljiva...

L_una, pa kad ti je zvanicno bila zadnja menstruacija??? Sacekaj taj datum i uradi test...ako ne dobijes ni posle, odi doktoru, to ti je najsigurnija varijanta, nek te pregleda i ustanovi zasto su ti i proteklih mjeseci tako neuredne menstruacije.

(odgovor članu L_una)
Neposredna veza do poruke: 4045
26.5.2013 19:09:10   
malena29
prije svega pozdrav,.-,.-, mame molim vas de mi pomozite kako da izračunam plodne dane,.-, zadnju mengu sam dobila 14 maja,,,kroz 26 dana,,a prošli mjesec sam dobila 19 aprila kroz 31 dan,,,,,skroz mi se ciklus poremetio,,,nemogu da upratim a inače odnos sa dečkom imam bez zaštite,.-, i da još ovo:dali postoji ovulacija u trudnoći nemojte mi se smijati molim vas odgovorite,.-,očekujem tu sluz kroz 14 dana od menge međutim nema je,.-,.-, kako to ide,.-, pls:(.-,:(

(odgovor članu emef)
Neposredna veza do poruke: 4046
26.5.2013 20:03:40   
mi@7
*andjela* hvala puno na odgovoru ,nadam se da je i kod mene isti razlog user posted image ..ostali simptomi su mi onako,moze biti i pms, ali eto dok user posted image ne dodje vjerovacu da je user posted image user posted image ..tebi puno srece ,lijepu user posted image user posted image i jos ljepsu user posted image ..uzivaj draga user posted image

(odgovor članu L_una)
Neposredna veza do poruke: 4047
29.5.2013 11:42:25   
T_A_J_A
pozdrav, nova sam na forumu, a vidim da imamo svi jako puno istih ili slicnih problema i pitanja koji nas muce...
izostala mi je mjesecnica ovaj mjesec ali 10 dana prije pojavio mi se smjeckasti iscjedak i trajao je 4 dana... ocekivala sam pored toga mjesecnicu na vrijeme, ali nje nema.... radimo na user posted image ... sta mislite sta je i ima li nade da sam trudna?
hvala punooooo

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 4048
29.5.2013 12:56:36   
Leptiri
Ako nisi radila testic obavezno ga uradi. Moguce je da je bilo implantacijsko krvarenje. Od srca ti zelim user posted image .user posted image user posted image user posted image

"Na uho ću ti šaptati tajne, a kada ih prepoznaš,
ti samo glavom kimni i ostani u tišini. " Rumi

(odgovor članu T_A_J_A)
Neposredna veza do poruke: 4049
29.5.2013 18:22:34   
T_A_J_A
uradim test sutra pa pisem... nadam se i ja da cu vidjeti user posted image ... hvala punoo

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 4050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  160 161 [162] 163 164   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  160 161 [162] 163 164   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *