|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
21.3.2013 9:14:45   
bebica1989
8 dana kako mi kasni user posted image a jucer mi se pojavila sluz kao kod ovulacije,citala sam negdje da je moguce od trudnoce ?da li je neko imao slicno iskustvo,a test sam radila nakon jednog dana kasnjenja i pokazao minus,a kontala sam ako mi nedodje do 25 ponoviti test?

Ne vezimo srce za dunjaluk,jer samo tad bice nam lako podnijeti iskusenje.....

(odgovor članu minchis)
Neposredna veza do poruke: 3976
21.3.2013 11:34:09   
Tijanica23
Pozdrav svima.
Nova sam na forumu i imam nekoliko pitanja.
Imam genetski policisticne jajnike.Ciste su cas tu cas nicu,male su i oko jajnika su..
E sad user posted image su da kazem redovne i idu obicno na 30-32 dana.
U novembru sam imala 8.11 i oko 20 su mi pukle ciste,odnosi su redovni konstatntno jer radimo na user posted image ...
U decembru nisam dobila uopste,ali sam zato dobila naredni put 8.1.2013 trajala je par dana ...
sledeca je bila 16.02. i trajala jedva 4 dana a inace su po 7 dana i sa ogromnim vbolovima i odlivima.
Ova je bila neubicajena,stomak mi je naduven,grudi su me bolele 10-ak dana a sad su samo osetljive bradavice i bele su.
nisam sigurna da li sam user posted image a za test se plasim da ga uradim jer mi je vise muka od negativnih testova. sada kasni 6 dana...ne znam sta da radim i jeste ili nije???
Ukoliko neko moze da mi odgovori bila bih zahvalna...

(odgovor članu bebica1989)
Neposredna veza do poruke: 3977
21.3.2013 11:43:06   
Wish
Tijanice može biti i da si trudna a može biti i da nisi,niko ti ne može dati 100% tačan odgovor koji bi najbolje bilo da dobiješ tako što ćeš ipak uraditi test i otkloniti ili potvrditi svoje sumnje. Zato brzo po testić i javi nam čim prije rezultat a ja ti želim da to budeuser posted image Pozzićuser posted image

(odgovor članu Tijanica23)
Neposredna veza do poruke: 3978
21.3.2013 12:18:35   
Leptiri
Nemoj sebe drzati u neizvjesnosti, jer napetost ti moze prouzrokovati kasnjenje user posted image . Ako si trudna super, pocni da zivis kaouser posted image , a kao je minus onda nastavi da radis na user posted image i eto...stvari su takve kakve jesu, ne mozes nista promjeniti,ali ono sto mzes jeste uraditi testic...pa bice i user posted image uskoro. user posted image

(odgovor članu Wish)
Neposredna veza do poruke: 3979
21.3.2013 12:22:03   
dandi84
IZVORNA PORUKA: Leptiri

Nemoj sebe drzati u neizvjesnosti, jer napetost ti moze prouzrokovati kasnjenje user posted image . Ako si trudna super, pocni da zivis kaouser posted image , a kao je minus onda nastavi da radis na user posted image i eto...stvari su takve kakve jesu, ne mozes nista promjeniti,ali ono sto mzes jeste uraditi testic...pa bice i user posted image uskoro. user posted image

Leptiri mudro zboriš i ja se slažem user posted image ...Ipak ti kasni već danima i najbolje da odmah znaš na čemu si...Test će sad sigurno pokazati ispravno....Pozzz i javi nam...user posted image

Život nam vraća ono što mi drugima dajemo....

15.07.2012. god -missed ab. (8 ned+4)

28.12.2013. god -ugledali smo user posted image

29.08. 2014. god. - rođen N, mamino žuto pile...

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 3980
26.3.2013 8:32:12   
bebica1989
ja sam jutros radila test i negativan je a danas mi je 13 dan kako kasni,vec par dana glava me povremeno boli, grudi pomalo zasvrbe,a bradavice bolne na dodir,,ponekad imam grcenje u stomaku,i sto i je najcudnije imam providnu rastezljivu sluz kao kod ovulacija vec danima? sutra sam planirala dok pa vidjecemo,jel ko imao ovako iskustvo?

Neposredna veza do poruke: 3981
26.3.2013 9:11:49   
Andy_Bec23
draga bebica idi doktoru , jer svako kasnjenje menstruacije nemora odmah da znaci trudnocu. Naravno od srca ti zelim da si trudna ali za svaki slucaj posjeti doktora bit ce ti lakse. Meni je jednom kasnila radi vodene ciste tj anovulatornog ciklusa u kojima se js pretvorila u cistu pa mi dao lijek da ta cista pukne i nakon 7 dana sam dobila menstruaciju....

Od sveg srca ti zelim da ti bude kako ti sebi zazelis.

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

Neposredna veza do poruke: 3982
26.3.2013 9:52:13   
bebica1989
svakako sutra sam planirala doktoru,jedino ako danas dodje user posted image onda necu,al nemam nikakvih naznaka da bi dosla,javim se sta god da bude user posted image

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 3983
26.3.2013 11:52:06   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: bebica1989

svakako sutra sam planirala doktoru,jedino ako danas dodje user posted image onda necu,al nemam nikakvih naznaka da bi dosla,javim se sta god da bude user posted image

sretno od srca ti zelim user posted image

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

Neposredna veza do poruke: 3984
27.3.2013 0:01:21   
Anoniman
evo ovako.. zadnjih par mj imam odnose, ne redovno, sa zaštitom. ali imam osjećaj da sam trudna. gusti iscjedak, često mokrenje, onaj osjećaj kao "mrdanje" u stomaku. menga mi je ugl redovita sad mi kasni 6 dana. u par mj sam radila tri testa koji su bili negativni. kad god dođem na pregled dr otišao. med sestra kaže da je nemoguće da test pokaže neg ako sam trudna iako imam mengu. ovih par mj sam pod učestalim stresom. čitala sam da postoji tzv umišljena trudnoća. znam da je moguće da sam sve umislila al taman kad se malo smirim i opustim osjetim ono u stomaku. privatno ne mogu kod gin, nisam u mogućnosti.. što vi mislite, dali se neko susreo sa sličnim problemom??

(odgovor članu Andy_Bec23)
  Neposredna veza do poruke: 3985
27.3.2013 11:22:42   
bebica1989
ev stigla sam od doktora,,kaze nisam trudna ,maternica uredna,user posted image oba jajnika imaju folikule al desni je vise,neki su popucali a neki nisu jos,user posted image znaci ocekivati je ovih dana,dao mi je da pije 5 dana po 2 tablete dabroston,poslije tog bih trebala dobiti,,rekao mi da uradim prolaktin,i da dodjem prvi dan kad dobijemuser posted image ,da se dogovorimo sta dalje

Neposredna veza do poruke: 3986
27.3.2013 18:39:31   
dandi84

IZVORNA PORUKA: bebica1989

ev stigla sam od doktora,,kaze nisam trudna ,maternica uredna,user posted image oba jajnika imaju folikule al desni je vise,neki su popucali a neki nisu jos,user posted image znaci ocekivati je ovih dana,dao mi je da pije 5 dana po 2 tablete dabroston,poslije tog bih trebala dobiti,,rekao mi da uradim prolaktin,i da dodjem prvi dan kad dobijemuser posted image ,da se dogovorimo sta dalje

bebice hajde super je...Mislim zao mi je sto nema bebe ali hvala Bogu opet je sve ok,zdrava si...Biće user posted image ..Makar si uspjela nesta dogovoriti sa doktorom...

Neposredna veza do poruke: 3987
2.5.2013 23:39:57   
malena27 RR

IZVORNA PORUKA: emma7

zdravo neznam dali sam trudna tek sutra idem kod doktorice na pregled imam par simptoma trudnoce ali radila sam test i bio je negativan kao sto znamo nisu 100% tacni....
mengu sam imala prije 8 dana ali bila mi je malo i bila je kratka....
udebljala sam se 1.5kg prije sam pokusavala da se udebljam i nisam micala sa 55kg. sad imam 56.6kg i raste :)
imam osjetljive grudi u pocetku su me bradavice boljele nisam mogla grudnjak nositi tj. prije 3 dana sad me manje bole ali me po nekad svrbe i imam osjecaj da ce mi puci :)
umorna sam prije me je smirivalo prostiranje vesa sada crknem dok ga prostrem i nemogu dugo na nogama i one me pocnu boljeti.
povecan apetit prije pojedem jedva pola sendvica sad pojedem 2
osjetljivost na mirise fuj
promjena raspolozenja sve mi ide na zivce sad mi se place sad bi se samo svadjala jadan moj muz samo to mogu reci
bol u ledjima uzasan probada me u doljnem dijelu ledja nemogu se namjestiti da spavam, stomak me boli u donjem dijelu kao da cu dobiti samo jace ili kad lezim pocnu jaki zigovi po citavom stomaku to traje jednu minutu......ne mogu se nastimati da spavam jer me grudi bole znaci nemogu na stomak niti na ledja uzas sta vi mislite da li sam trudna ili je nesto drugo.....prosli mijesec smo imali cesce odnose jer zelimo bebu :)user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 3988
   RE: dali sam trudna ?
4.5.2013 23:24:41   
trudnica21
Ovako drage moje dame , trudnice procitala sam vecinu foruma i ove teme pa cu postavit i ja svoje pitanje. Ispricacu vam sve kako bi imale cjelo ukupan uvid u moju situaciju. Zadnju vjesticu sam imala 18.4 , a odnos sam imala 28.4 prvi plodni dan po mom racunanju. Decko i ja se nismo cuvali jer zelimo bebu i svrsio je u mene.. meni ciklus varira 30 -31 dan nekad zakasni par dana al rjetko.. ja danas cjeli dan imam neki iscjedak zuckaste boje , boli me donji trbuh grceve imam kao da cu mengu dobit svaki sekund. primjetila sam i da su mi bradavice vece nego inace.. molim boga da sam trudna.. sto vi mislite u subotu mi decko dolazi s terena dali je rano za tad napravit test ... nestrpljiva sam jako ja se osjecam trudno hehe mada to mozda i umisljam od silne zelje za bebom i da test pokaze user posted image

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 3989
   RE: dali sam trudna ?
6.5.2013 11:19:06   
Lejla Ka
Trudnice imaš li ikakvih manifestacija ovulacije osim proračuna, tipa nekih znakova koje možeš primjetiti?

Rano ti je da radiš test. Najvjerovatnije je da će ti se pokazati negativan pa ćeš se bez veze razočarati.

Kad kažeš da si zadnju menstruaciju imala 18.04. jel to njen prvi ili zadnji dan?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu trudnica21)
Neposredna veza do poruke: 3990
7.5.2013 22:54:28   
emma7
eh ovako nova sam ovde pa da vas sve pozdravim imam simptome trudnoce vec 8-9 dana i prije 8 dana radila sam test i bio je negativan vjerovatno prerano uradjen.krsta me uzasno bole, stomak takodjer kao da cu dobiti ali bila mi je menga prije 12 dana sasvim malo posto inace imam obilnu mengu i kratko je trajala grudi su mi natekle ali su me prije par dana boljele sada su samo nateknute na bradavicama su mi se pojavile Montgomeryjevih žlijezda na lijevoj ima vise na desnoj imaju dvije, sinoc sam nesto gledala tu bradavicu i slucajno sam maleck kapljicu iscijedila neke tecnosti dali je to samo u trudnoci da se pojave ili.....i udebljala sam se.....muz mi stalno govori da sam trudna ali nezelim sebi da priznam da sam trudna jer bi me to rastuzilo kad bi saznala da nisam pa me zanim kakva su vasa iskustva sa simptomima unaprijed hvala na odgovorima
i da zaboravih bila sam kod doktora i rekla mu kakvo je stanje da sam radila test i da imam bolove on me je samo pregledao dole i kao imam bolove zbog bijelog pranja inace nikad nisam imala bolove a i kao sto znamo trudnice dobiju ili im se poveca bijelo p.zbog trudnoce i dao mi neke tablete da pijem uzas sta reci sutra cu ponovo raditi test nadam se da ce bitiuser posted image user posted image

< Poruku je uredio emma7 -- 7.5.2013 23:03:46 >

Neposredna veza do poruke: 3991
7.5.2013 23:16:21   
dandi84
IZVORNA PORUKA: emma7

eh ovako nova sam ovde pa da vas sve pozdravim imam simptome trudnoce vec 8-9 dana i prije 8 dana radila sam test i bio je negativan vjerovatno prerano uradjen.krsta me uzasno bole, stomak takodjer kao da cu dobiti ali bila mi je menga prije 12 dana sasvim malo posto inace imam obilnu mengu i kratko je trajala grudi su mi natekle ali su me prije par dana boljele sada su samo nateknute na bradavicama su mi se pojavile Montgomeryjevih žlijezda na lijevoj ima vise na desnoj imaju dvije, sinoc sam nesto gledala tu bradavicu i slucajno sam maleck kapljicu iscijedila neke tecnosti dali je to samo u trudnoci da se pojave ili.....i udebljala sam se.....muz mi stalno govori da sam trudna ali nezelim sebi da priznam da sam trudna jer bi me to rastuzilo kad bi saznala da nisam pa me zanim kakva su vasa iskustva sa simptomima unaprijed hvala na odgovorima
i da zaboravih bila sam kod doktora i rekla mu kakvo je stanje da sam radila test i da imam bolove on me je samo pregledao dole i kao imam bolove zbog bijelog pranja inace nikad nisam imala bolove a i kao sto znamo trudnice dobiju ili im se poveca bijelo p.zbog trudnoce i dao mi neke tablete da pijem uzas sta reci sutra cu ponovo raditi test nadam se da ce bitiuser posted image user posted image

Ako već ne vjerujes doktoru i jednom negativnom testu najbolje bi bilo da uradis betu da bi bila sigurna...Beta će ti pokazati stvarno stanje odnosno ima li ili nema trudnoće...Mislim da nema potrebe za strahom...Ili jesi ili nisi...Ako jesi ne pij te tablete nikako a ako nisi onda ides dalje u nove pobjede...U svakom slucaju javi rezultat testa....Pozzz...I ako se trudite za bebu dođi da se družis sa nama u čekaonicu http://www.ringeraja.ba/forum/cekaonica-u-maju/m_1734361/mpage_14/tm.htm#1740683...

< Poruku je uredio dandi84 -- 7.5.2013 23:18:07 >

(odgovor članu emma7)
Neposredna veza do poruke: 3992
8.5.2013 15:10:24   
Lejla Ka
Emaa, tebi je rano i za simptome i za testove, ako ti se menstruacija završila prije samo 12 dana. Koliko ti inače traje ciklus?

S druge strane, ako sumnjaš da ti je to krvarenje koje si imala prije dvanaest dana prava menstruacija, onda bi trudnoća (da postoji) bila sad tolika da bi je i test i pregled kod ginekologa sigurno potvrdio, tako da je negativan test najvjerovatnije ili prerano urađen poslije menstruacije ili realno negativan. Znam da je to najteže kad želiš trudnoću, ali nema ti druge nego da se strpiš još kojih desetak dana.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 3993
8.5.2013 16:25:59   
vanchi88
cure pitanje jedno
trebam dobiti 12og maja, znaci za 4 dana.... uradila sam jutros test ali sve mi se cini da dodje linija kad pogledam sasvim bleda i nestane ... sta to znaci???

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3994
8.5.2013 16:26:46   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: vanchi88

cure pitanje jedno
trebam dobiti 12og maja, znaci za 4 dana.... uradila sam jutros test ali sve mi se cini da dodje linija kad pogledam sasvim bleda i nestane ... sta to znaci???

da ponovis test ujutro..ili uzmi neki kvalitetniji, ne znam koji si koristila.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 3995
8.5.2013 16:36:56   
vanchi88
ma joj koristila sam neke bezze sa ebay-a sto sam narucivalaa

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 3996
8.5.2013 16:44:00   
Visnja RR
uzmi "clear blue"

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 3997
8.5.2013 17:43:34   
dandi84

IZVORNA PORUKA: vanchi88

cure pitanje jedno

Vanchi ja ti želim da ujutru bude dobro vidljiva ta druga linija i da nas obraduješ aBd....user posted image user posted image user posted image navijam za to...

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 3998
8.5.2013 20:35:15   
emma7
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Emaa, tebi je rano i za simptome i za testove, ako ti se menstruacija završila prije samo 12 dana. Koliko ti inače traje ciklus?

S druge strane, ako sumnjaš da ti je to krvarenje koje si imala prije dvanaest dana prava menstruacija, onda bi trudnoća (da postoji) bila sad tolika da bi je i test i pregled kod ginekologa sigurno potvrdio, tako da je negativan test najvjerovatnije ili prerano urađen poslije menstruacije ili realno negativan. Znam da je to najteže kad želiš trudnoću, ali nema ti druge nego da se strpiš još kojih deset_ak dana.

ako to mogu i nazvati mengom jer mi je malo bilo vise kao neko krvarenje i kratko je trajala neka tri dana a inace mengu imam 7-8 dana i obilna je predprosli mijesec smo se trudili ja i moj partner oko bebe inace prije nismo jer smo pazili....danas citav dan imam nelagodu kao i jucer kao da cu svaki cas procuriti krsta uzasno bole stomak povremeno zaboli kao pred mengu ali me vise prati ta nelagoda da cu dobiti i mnoge stvari nemogu da radim kao npr.pranje sudova jer se umorim brzo pa moram sjesti glava me je sinoc bolila caj pijem nenormalno i jabuke zderem kao krava inace ih nevolim lubenica ima dugo dana mi se jede a gdje je naci u ovo doba godine :) inace kod nas su doktori uzasni nerade svoj posao kako treba ja odem da vidim dali sam trudna ma nije me ni pitao nista po tom pitanju samo mi uvalio neke tablete koje nepijem jer nisam sigurna jesam li trudna sacekala sam 9 dana od proslog testa nisam ga ni danas radila jer me je strah sta ce pokazati nadam se da cu sutra skupiti hrabrosti da ga uradim i dragi mi govori da su mi bradavice potamnile i pojavile su mise zlijezde inace nikad ih nisam imala i ako se bradavice ukrute pocnu da me bole ili pece :( ni sama vise neznam

< Poruku je uredio emma7 -- 8.5.2013 20:37:39 >

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3999
8.5.2013 20:46:49   
mala1990
Dobro večer svima!...Vjerovatno sam pogriješila temu zato se unaprijed ispričavam...MM i ja radimo na bebici vise od godinu dana, menstrualni ciklusi su mi užasni, na što je moj ginekolog rekao da je to normalno posve zbog vremena u kakvom danas živimo...al da skratim, nemam policistične jajnike...al nemam ni mengu po 3, 4 mjeseca osim ako je ne izazovem duphastonom od kojeg imam nuspojave, tako da njega vise ne pijem...zadnju prirodnu sam imala 4.02.2013...od tada ništa, do danas kada mi se pojavilo par kapi sukrvice na gaćicama...pa mi to nije jasno, dali uopće može postojati mogućnost trudnoće...nadam se al čisto sumnjam...ako ima neko slično iskustvo molim da ga podjeli samnom...user posted image

(odgovor članu emma7)
Neposredna veza do poruke: 4000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *