RE: Da li sam trudna ? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Derya -> RE: Da li sam trudna ? (17.12.2012 23:46:13)

Vec sam pisala na forumu svoj problem. Ukratko [sm=smiley1.gif] kasni mi [sm=hudicek1.gif] vec dobrih 20 dana [sm=zmeden.gif]. Test sam sam radila 10 dana poslije kasnjenja bio je negativan, i danas 20 dan isto negativan! Da napomenem, nemam apsolutno nikakvih simptoma trudnoce, osim sto sam imala smeđi iscjedak u vrijeme ovulacije, tj poslije zadnje menstruacije i trajao je dugo 7-10 dana. Pa me zanima postoji li ikakva mogucnost da test laze, iako mi apotekarka kaze je jako osjetljiv i da pokaze trudnocu kad kasni 1 dan. Ili je neka upala, cista? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

kupina -> RE: Da li sam trudna ? (18.12.2012 15:19:50)

Darya kad ti vec toliko kasni najbolje ti je javi se ginekologu,da ne nagadjas danima sta ti je[sm=smiley1.gif]
Ja tako uvijek radim,jer ja ne bih mogla cekati 20 dana[sm=smiley1.gif]

Mrvica_83 -> RE: Da li sam trudna ? (18.12.2012 18:11:45)

Derya .. Prilicno dugo ti [sm=hudicek1.gif] kasni i test bi vec trebao pokazati ako je [sm=nosecka.gif] u pitanju .. Obzirom da izostanak menstruacije moze zaista znaciti 100 drugih stvari (sem trudnoce) preporucila bih ti da odmah zakazes pregled kod doktora koji moze provjeriti sta se dogadja [sm=zmeden.gif] Iznimno stresan nacin zivota je samo jedan od potencijalnih uzrocnika ..U svakom slucaju zelim ti mnogo srece i da sve bude u najboljem redu [sm=smiley1.gif]

Derya -> RE: Da li sam trudna ? (18.12.2012 23:33:55)

IZVORNA PORUKA: Mrvica_83

Derya .. Prilicno dugo ti [sm=hudicek1.gif] kasni i test bi vec trebao pokazati ako je [sm=nosecka.gif] u pitanju .. Obzirom da izostanak menstruacije moze zaista znaciti 100 drugih stvari (sem trudnoce) preporucila bih ti da odmah zakazes pregled kod doktora koji moze provjeriti sta se dogadja [sm=zmeden.gif] Iznimno stresan nacin zivota je samo jedan od potencijalnih uzrocnika ..U svakom slucaju zelim ti mnogo srece i da sve bude u najboljem redu [sm=smiley1.gif]

Evo od jucer imam ponovo smeđi iscjedak, nikad mi se ovo nije desavalo [sm=smiley19.gif] mislim na ovakav iscjedak! Menstruacija je znala kasniti max do 15 dana, bila sam zbog toga kod doktora prije 4 mj, i kaze da je sve ok, imam duze cikluse. A termin mogu dobiti tek poslije Nove ili kod drugog doktora. Svakako hvala na odgovorima. [sm=smiley1.gif]

P.S. Kako zivjeti bez stresa?[sm=smiley1.gif]

kupina -> RE: Da li sam trudna ? (19.12.2012 14:06:02)

Mozes zatraziti i drugo misljenje,tj otici kod drugogo doktora [sm=smiley1.gif] Moras li cekati jos min 15 dana i imati upitnik iznad glave?

P.S. zar je moguce zivjeti bez stresa [sm=zmeden2.gif]

Bebica11 -> RE: Da li sam trudna ? (19.12.2012 15:05:20)

slazem se, jesil radila nalaz hormona, svakako potrazi misljenje i drugog ljekara, sretno

Mrvica_83 -> RE: Da li sam trudna ? (19.12.2012 19:12:41)

Derya .. Potpisujem Kupinu .. Ja sam uvijek za to da se potrazi jos jedno misljenje - nista ne skodi .. Mnoge zene iskustvima dokazuju da su trazile 2 i vise misljenja da bi bile sigurne .. Neizvjesnost je najgora [sm=zmeden.gif] Sretno u svakom slucaju - drago mi je ako sam ti makar malo pomogla [sm=smiley1.gif] [sm=smiley31.gif] za tebe

Derya -> RE: Da li sam trudna ? (20.12.2012 23:14:32)

Evo zene da vam se javim, dobila sam jucer ujutro [sm=smiley36.gif]. Ide sve normalno kao i kod proslih [sm=hudicek1.gif], kod doktora cim prije, cisto da vidim u cemu je tacno problem..A ne zelim kod drugog doktora, kod ovoga idem vec duze vrijeme i nemam problem sa terminom. Kod drugih bi cekala jos duze, tako je to kod nas. Jos jednom puno vam hvala, lakse je kad cujem bilo kakav odgovor. Mrvice [sm=smiley31.gif] evo i tebi jedan [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Pozdrav

darki -> RE: Da li sam trudna ? (25.12.2012 23:03:20)

pooozz djevojke..malo sam zbunjena al nadam se da imate iskustva pa da mi pomognete...prije dva tjedna smo ja i moj dragi odlucili na bebu i sad proslo je par dana nakon odnosa da mi je pocelo blago krvarenje i trajalo mi je 5 dana mislim da je menga mada i poslje toga ja imam siptome kao da sam trudna a i imam osjecaj da je to to...jos imam neredovne cikluse al uvijek dobijem od 25 do 30 dan gore dole...neznam el to dobro sto krvarim jesam li ili nisam sve mi je nepoznato a test jos nisam napravila da se nerazocaram jer bi to htjela, mada cu napravit ovi dana kad ni to neznam kad mogu..pomozite mi[sm=smiley19.gif]..ljubim

Mrvica_83 -> RE: Da li sam trudna ? (26.12.2012 8:04:48)

Draga Darki [sm=smiley1.gif] Prije svega dobro nam dosla - nadam se da cemo se druziti i da ces jako brzo ugledati svoj plusic [sm=bravo.gif] Sto se tice tvog pitanja prije svega me zanima koji je datum tvoje posljednje menstruacije ??? To nisi navela a veoma je bitno kako bi se otprilike moglo utvrditi kada ti je bila Ovulacija / plodni dani i da li ste bas tada ti i muz imali odnose ..
Iz ovoga sto si napisala nisam mogla ustanoviti da li je menstruacija dosla kada si je ocekivala , da li su simptomi nesto drugaciji ? Manje krvarenje i sl .? Dogodi se da [sm=hudicek1.gif] i dodje iako je doslo do zaceca ali ( koliko sam pratila na temama ) menstruacija je malo drugacija nego inace .. Sto se tice testova postoji vise vrsta - ja sam radila test 3 dana nakon ocekivanog dolaska [sm=hudicek1.gif] i bio je [sm=rozacrtici.gif] .. No vidjela sam da su zenice uzimale i testove koji mogu pokazati slabo vidljivu drugu crticu i do 10 dana prije dolaska menstruacije .. Dakle testovi mogu biti razliciti [sm=smiley1.gif] U svakom slucaju ti zelim mnogo srece , javi se sa informacijama .. Cak i ako [sm=rozacrtici.gif] ne bude ovaj mjesec dogodit ce se u nekom narednom aBd !! Mnogo [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

darki -> RE: Da li sam trudna ? (26.12.2012 20:31:44)

hvala mrvice na odgovoru...draga imala sam [sm=hudicek1.gif] 26,11 a sad mi je doslo 19- tog s tim da je bila dva dana smeckaste boje i to ono rijetko rijetko plus ostala druga tri dana je bila zarko crvena isto u naletima po vise krvi evo prestalo mi je bilo 25-tog a cice su mi i dalje natecene i leda me bole..stalno surfam po netu da nadem neke odg al ili sam zabrijala u glavi ili stvarno jesam al evo cekam da produ blagdani da mogu uzet test pa cu vidjet kad sam zbunjola hehehe...javim sve kak je proslo i hvala na svemu [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]..nadam se [sm=nosecka.gif] :P

Mrvica_83 -> RE: Da li sam trudna ? (26.12.2012 20:59:58)

Darki mila nema na cemu [sm=smiley1.gif] Ovaj ciklus ( ako je ciklus bio ) je onda dosao 24 dan .. Vi ste odnose imali otprilike 5 dana prije toga .. Hmmm .. Ovulacija je otprilike na sredini ciklusa nekako ali sve je moguce [sm=bravo.gif] Ja bih voljela da je to kod tebe bila neka zakasnjela ovulacija i da si [sm=nosecka.gif] Sto se tice simptoma vrlo je moguce da si od silne zelje malkice sebe ubijedila u trudnocu ( meni se desilo ) ali ne mora znaciti .. Uradi testic i cak i zakazi kontrolni pregled kod doktora ( ako to vec nisi uradila ) jer je veoma pozeljno prije planirane trudnoce napraviti pregled i neke pretrage da budes mirna i sigurna da je sve ok [sm=bravo.gif] Mnogo srece ti zelim pa se javni sa lijepim vijestima !!

negrica -> RE: Da li sam trudna ? (11.1.2013 18:00:24)

cao dragee...
ja sam u totalnom haosu tj zbunjena .. ja i moj muz zelimo drugu bebu dobila sam mens 10 dec 2012 i opet 30dec 2012 druga mens nije kao sto je inace nije obilna i malo cudne boje.. trajala skoro dva dana inace cetiri.. uradila sam test trudnoce bio je negativan. vec danima imam mucninu ponekad bolove u stomaku.. ova druga mens me jako zbunila dali je moguce da sam u drugom stanju ili dali je neko imao slicno iskustvo.. hvala

Maja1309 -> RE: Da li sam trudna ? (14.1.2013 14:58:02)

Draga negrica, evo nastojati ću ti pomoći koliko znam :)
Kažeš da si 10.12.2012 imala menst, pa opet 30.12.2012.

Koliko ti inače traje ciklus?

Ako ti je ciklus 28 dana. Recimo da ti je po školski ovulacija bila oko 24.12, onda bi ti 30.12 mogla biti implementacija. ovo ja pretpostavljam na osnovu svega što sam iščitala na ovu temu. već oko 7.1, dobar test na trudnoću bi ti je i pokazao ako postoji.

Kad si radila test?
Koliko ti inače traje ciklus?

I jel ima šta novo od tvog zadnjeg posta :)

littlebee -> RE: Da li sam trudna ? (14.1.2013 17:53:17)

Pozdrav svima! [sm=bravo.gif]

Nova sam ovdje, a učlanila sam se jer i ja želim zatrudniti [sm=duda.gif]. za početak jedno pitanje, je li moguće da prvog dana začeća nema nikakvog iscjetka?

Mrvica_83 -> RE: Da li sam trudna ? (14.1.2013 19:41:52)

Littlebeee - dobro nam dosla [sm=smiley1.gif] I da ubrzo dodjes do ostvarenja svoje zelje odnosno da dobijes svoju [sm=duda.gif].. Ako zelis mozes nam se pridruziti u cekaonici .. Gdje zajedno cekamo nase [sm=duda.gif] , druzimo se i razmjenjujemo iskustva [sm=smiley1.gif] .. Izvoli link : http://www.ringeraja.ba/forum/m_1524078/mpage_17/tm.htm#1537124
Sto se tice tvog pitanja .. U principu je jedan od znakova rane trudnoce vodenast iscjedak uglavnom bijele boje zbog navale hormona .. E sad .. ja se uopste ne sjecam toga nego cinjenice da su me grudi boljele i bile veome osjetljive i da sam imala veliki pritisak na mokracni mjehur .. Drzim ti fige da si vec [sm=nosecka.gif] Da li ti kasni menstruacija ili ?? Ovo pitam jer nisam bas najbolje shvatila dio : prvi dan zaceca [sm=zmeden.gif] Da li to znaci da ste tek imali nezasticen odnos pa osluskujes neke simptome ili ?? [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

littlebee -> RE: Da li sam trudna ? (14.1.2013 19:59:49)

Hvala na ovako lijepoj dobrodoslici :) valjda sam bila nejasna...da, računala sam plodne dane, tek smo jučer imali odnos, a ja već sad nestrpljivo osluškujem simptome - moj muž ludiiii [sm=smiley36.gif]

vjestica -> RE: Da li sam trudna ? (14.1.2013 20:04:41)

prerano ti je za bilo kakve simptome

animagical -> RE: Da li sam trudna ? (14.1.2013 20:12:42)

meni su se simptomi pojavili tek nekad iza seste sedmice,kad sam vec odavno znala po beta hcg da sam trudna, pa mi i nisu nesto znacili..nekako simptomi imaju smisla kod mozda neplaniranih trudnoca,ako zaboravis kada si imala menstruaciju,pa tip o tome postane sumnjivo...

Mrvica_83 -> RE: Da li sam trudna ? (14.1.2013 21:01:59)

Slazem se sa drugaricama sa foruma .. Bas je rano da ama bas ista osjetis .. Sad moras biti strpljiva i ne razmisljati pretjerano o tome jer mozes i umisliti simptome od silne zelje [sm=smiley1.gif] Stoga sada budi malo strpljiva a ja drzim fige da uskoro ugledas svoj [sm=rozacrtici.gif][sm=smiley31.gif]

negrica -> RE: Da li sam trudna ? (15.1.2013 0:59:30)

draga majo hvala na odgovoru. cirklus mi traje 28 dana. test uradila 3jan mislim il 4jan. jos uvek nisam uradila test od tog dana al imam mucnine i naduven napet stomak

Maja1309 -> RE: Da li sam trudna ? (15.1.2013 8:28:04)

Draga negrice, tebi [sm=hudicek1.gif] danas 8. dan kasni, 3 ili 4.1 kad si je radila mogla ti je pokazati + ali i ne.
A dans, 8 dan, mislim da bi moralo pokazati +. Odi kupi test i uradi ga, ne trebaš imati prvi urin jer ti već dugo kasni možeš i sa popodnevnim.

Reci mi jel se dugo već trudite da zabebiš?

negrica -> RE: Da li sam trudna ? (15.1.2013 21:38:22)

netrudimo se dugo mislim da smo uspeli odmah vec imam 4godisnjeg sina. nisam bila sigurna zbog [sm=hudicek1.gif]koju sam dobila krajem dec. sutra kupujem test i javljam rezultat.. hvala na odg i da ti se sve zelje ostvare cmok

Mrvica_83 -> RE: Da li sam trudna ? (15.1.2013 21:40:02)

Negrice Potpisujem Maju i navijam da bude [sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Maja1309 -> RE: Da li sam trudna ? (16.1.2013 8:21:34)

Negrice gdje si nam [sm=smiley1.gif] obraduj nas jutros [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  155 156 [157] 158 159   Sljedeća stranica >   >>