Lejla Ka -> RE: Da li sam trudna ? (26.2.2013 13:33:27)
|
IZVORNA PORUKA: swedica imam jako redovne menge mislim svaka dodje tacno u dan, pratim plodne dane,znam da ih racunam,hvala malo sam dosla do sebe iskreno da ti kazem nisam isla kod ginekologa ima duze vremena kontam ,sve doci ce trudnoca jer ipak sam samo jednu godinu u braku Ono što bi smetalo bi bile neke najčešće urođene mane tipa pregrade na materici ili dvoroge materice, ali takve malformacije se najčešće utvrde već na prvom ginekološkom pregledu. Znaš li primjetiti ovulaciju, ne računati? Bez obzira na redovnost ni jedna žena nije ista, pa ni njeni ciklusi, tako da čista matematika slabo pomaže. Ovulacija zna dati simptome tipa bolova u preponi, napetosti područja materice, sluz koja izlazi iz rodnice postaje sličan bjelancetu. I trebala bi otići ginekologu, ako ništa zbog redovnog uzimanja papa testa, pa nek ti kaže da je na prvi pogled sve u redu. U principu 12 mjeseci nezaštićenih redovnih odnosa se smatra nekim tolerantnim periodom da se ne pokreću dijagnostičke metode koje bi analizirale mogući problem sa začećem.
|
|
|
|