malena27 RR -> RE: Da li sam trudna ? (17.4.2012 9:47:50)
|
IZVORNA PORUKA: anastasija0702 Pozdrav svima evo ukratko imam jedno pitanje koje zvuči ludo ali moram pitati - ima li tko da je išao gin i da mu nije vidio ranu trudnoću te da mu je rekao da ima folikule? Zadnji m mi je bio čudan i pravila sam odma nakon njega test koji je bio -. Prije m sam imala smeđe krvarenje 3 dana. Stalno imam temp 37 koju prepisujem nekakvoj urinarnoj infekciji - kažu da imam neke bakterije u urinu to idem sutra viditi no što mi je nenormalno je da imam zadnjih 4 dana mučnine koje nikad nisam imala. Noćas me držalo od 12 do 2 sata ujutro sam se prevrtala. Osim toga jedini sumnjivi simptom mi je osijećaj otečenog stomaka ispod grudi u području želuca. Znam da vam ovo zvuči ludo ali nisam ni glupa ni neobrazovana. Isto tako nisam niti planirala bebu ovaj mj tako da ne mislim da sam umislila sve a osobito ne mučnine. Zadnji normalni m mi je bio 1.3. IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Moderatori će te vjerovatno prebaciti na neko od sličnih tema. U međuvremenu, nisam dobro skontala: da li ti kasni menstruacija ili si još uvijek u onom nekom periodu između menstruacija? Sve od simptoma koje si navela mogu biti i od viroze i od urinarne infekcije, tako da ti to nikako nisu pouzdani znakovi. Veoma rane trudnoće se teško primjete na UZV, kod nekoh ciklusa koji odstupaju od standarda, kod kasnih ovulacija teško se vidi trudnoća čak i nakon 6 nedelja od zadnje menstruacije. Test može biti lažno negativan, tj. možeš ga uraditi prerano pa da ne osjeti hormon trudnoće. IZVORNA PORUKA: chuci mučnina ti može biti od urinarne infekcije IZVORNA PORUKA: anastasija0702 Stvarno? Nikad nisam čula da nekome može biti mučnina od urinarne infekcije?? Pitala sam dr da li me može što boliti od urinarne infekcije ona je rekla da mogu češće mokriti i da mi može donji dio stomaka biti otečen. Meni je otečen dio oko želuca odnosno ispod prsiju i zadnjih par dana imam mučnine. Ovako zadnja normalna m mi je bila 1.3. Nakon 15 dana otprilike kad je doba ovulacije dobila sam smeđe krvarenje koje je trajalo 3 dana i nije me bolilo. To nisam nikad imala. Onda mi je m kasnio 8 dana i došao 7.4. te trajao samo 2,5 dana svijetla krv bez ugrušaka. Inače mi traje 7 dana i boli. Dan prije nego li ću dobiti imala sam zlatni iscjedak praćen bolovima. Naravno zabrinula sam se tel kad sam skužila da kasni i da mi je stalno temp 37-37.1 što sad pripisujem toj mogućoj infekciji. Danas sam bila gin koji kaže da nisam trudna da vidi folikule nove. Znači mislite da je to sve od te infekcije? malo čudno. IZVORNA PORUKA: Apotekarka Kod bakterijskih urinarnih infekcija osobito kod prisustva escherihie colli mogu se javljati bolovi u stomaku praceni mucninom i povracanjem i temp IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Da si zatrudnila u tom ciklusu iza 1.3., a ova ostala krvarenja nisu bile menstruacije nego neka krvarenja povezana sa trudnoćom, i da je trudnoća opstala do sad bi to sigurno znala. Ako si u tom ciklusu imala imala nezaštićen odnos, postoji mogućnost da se desila trudnoća koja nije opstala (ima nešto što se zove biohemiska trudnoća, desi se začeće ali se razvoj ne nastavi, dođe do promjene homonalnog statusa koji nekad čak da i pozitivan test na trudnoću, čak i menstruacija zakasni, ali se takva trudnoća ne održi i propadne) i koja je završila tim krvarenjem od 7.4. A opet, sve može biti uzrokovano i tom infekcijom. Trudnoća "stiže" do ispod grudi i do želudca tek krajem drugog početkom trećeg tromjesećja. IZVORNA PORUKA: bebbe RR I ja mislim da se radi o infekciji. Čak i funkcionalna cista na jajniku može stvarati osjećaj mučnije. A, isto tako, da si trudna test bi prepoznao HCG u tijelu... IZVORNA PORUKA: vjestica ako ti gin vidi nove folikule, onda sigurno nisi trudna IZVORNA PORUKA: anastasija0702 Hvala vam na korisnim informacijama. Ici cu sutra napraviti urinokulturu da vidimo da li ce mi dati antibiotik kskav i koja je bakterija. Zanima me jos nesto, ako je bakt infekcija treba li i muz otici na urinokulturu i smijemo li raditi na bebi za vrijeme upsle i pijenja antibiotika. IZVORNA PORUKA: reallove To je infekcija..Imala sam iskustva stim..Mucnina mi je dugo trajala pa sam otisla kod dr,uradila nalaze,nalaz je pokazao da imam eserihiju coli..Dobila lijekove,proslo je hB..Dok ne zavrsis lijekove,nema odnosa,tako je kod mene bilo... IZVORNA PORUKA: anastasija0702 da li ta escherichia smeta začeću ? treba li se onda i muž testirati ili ako nema simptome ne mora?
|
|
|
|