|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
19.10.2011 12:35:28   
soraya
Zdravo, drage moje. redovno vas čitam,ali nisam bila bas nesto aktivna u pisanju ovih dana. Ja sam jutros radila OGTT test, e bas je i ono maltretiranje...Dok sam popila onu odvratnu tecnost, pa svakih pola sata bockanje u prst i davanje urina. Bas mi se oduzilo,ali hvala Bogu da sam i to zavrsila. Maloprije mi sveki javila (posto i ona radi u DZ) da je podigla nalaz i da je nalaz dobar, tj.negativan. Kada su mi uzimali krv nataste secer mi bio 5,1 , u sveki kaze da je u konacnom nalazu secer iznosio 5,2. Samo ubuduce malo smanjiti dozivljaj sa uzimanjem cokolada i ostalih slatkisa. a meni kad naumpadne slatko mogla bih bez problema cijelu cokoladu sama pojesti.

Vidim bit ce nama uskoro jos bebica, ako Bog da. xxl trudnicama koje ocekuju bebije svaki cas zelim brz i lahak porod i jos brzi oporavak! Pusa za sve vas! 

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1051
19.10.2011 12:37:51   
animagical
bebice, ctg prvo ide sedmicno, pa zadnju sedmicu svako 2-3 dana, a kad preneses svaki dan...eh kad podosta preneses dva puta na danuser posted image ugl ctg je bez veze pregled...govori samo o stanju bebe u tih 10
min jos ako beba tad spava nasekiraju te, tjeraju u setnju...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1052
19.10.2011 12:52:19   
Bebica11
hvala animagicaluser posted image user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 1053
19.10.2011 12:53:20   
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical

bebice, ctg prvo ide sedmicno, pa zadnju sedmicu svako 2-3 dana, a kad preneses svaki dan...eh kad podosta preneses dva puta na danuser posted image ugl ctg je bez veze pregled...govori samo o stanju bebe u tih 10
min jos ako beba tad spava nasekiraju te, tjeraju u setnju...

Potpisujem! Ja ga bas nikako ne volim, beba mi se uzbudi bezveze. Mislim da je nuzan samo kad se doceka termin i prenese

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1054
19.10.2011 13:21:45   
Gift
e deste zenice..ja sam sva bljak..bila danas na kontroli a nisam svu noc oka sklopila...imam urinarnu infekciju, dobila antibiotike, vaginalete i uroloski caj, u subotu idem na pregled na GAK...dobila sam 2,5 kg i pritisak mi 130/90 sto je za mene povisoko, kaze dr. mozda mi se voda nakuplja zbog upale user posted image , a kad sam dosla kuci pregledam mjere bebice i vidim da je HC dosta mali a dr. mi nije nista rekao, ustvari pise da je glava nisko i nepodesna za mjerenje a ipak stoje i oznake i taj HC zaostaje...al nije mi rekao da s bebom nesto ne valja, al evo ja sad ne mogu da se smirim...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1055
19.10.2011 13:22:49   
animagical
ma sensia nije ni tad neophodan...meni bi bolje pomoglo da su mi  jedan uzv uradili nego 15 puta ctg kad su me primili u bolnicu...

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1056
19.10.2011 13:59:47   
pahuljica_25
Hellooooo ženiceuser posted image
Evo i nas, danas sam nešto raspoložena Bože na hajjr,kažem mm da mi je sada da beba krene pa da idem na porod kad sam ovako poletnauser posted image Mene od jutros bole prepone,tačno imam osjeća kako mi se dole sve razmičeuser posted image Počela sam jesti i hurme za svaki slučaj...
Što se tog CTG.-a tiče možda su i upravo ovi naši u Tuzli na GAK-u što uopšte ne rade obavezno CTG nego samo po potrebi i stanju trudnice.Tako da nas dodatno ne traumiraju.

Gift draga,ma nemoj se brinuti oko tih mjerica,kod mene je u 35 sedmici beba imala hc i bpd u 40 sedmici,a ostale mjere u 38 i 39,po tome je moja beba sad ogromna a kad sam bila na GAK-u doktorica koja mi je radila UZ kaže da je to sve ok,čak da beba i nije toliko drastično krupna i da se te mjerice razlikuju u par milimetara,tako da ne brini biće to ok aBd.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1057
19.10.2011 14:47:57   
KupusLivada
Gerberko, vidim imš slične simptome i terapiju, ja sam isto pitla ženice ovdje za aparin i gynipral i dobila sam super savjeta... ovako, doktorka mi je rekla da probam izgurati sa samo jednim apaurinom, ujutro, i to mi je rekla pravo apaurin pa malo poslije gynipral. žene ovdje su su mi rekle da prvo nešto pojedem, i to je super savjet. znači idealno bi bilo doručak - 15 min pauze - apaurin - 30 min pauze - gynipral (kod mene se to nastavlja dabroston - vitamini itd u nedogled...). Molim te da dobro pročitaš uputstvo za gynipral, piše sa čim se ne smije miješati, da smanjiš unos soli, tečnosti, itd još puno toga.  Ako ti počne srce puno lupati i ruke se trasti, probaj da se što više uspraviš ako ne smiješ šetati, meni je bilo samo gore kad sam pokušala da mirujem u tih kritičnih 30 min. nadam se da će biti sve ok ...

Dush draga, čisto iz radoznalosti, koje si godište? Ja kad sam dobila prvu user posted image bili su samo vir ulošci i cik cak vata marke tosama, ako je i bilo nešto drugo ne sjećam se user posted image a u ratu ni to nego pamuk čisti... znači strpi se i kani se sintetike, ne moramo sve biti u bijelim uskim trapericama ko na always reklami heheheh

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 1058
19.10.2011 14:57:28   
KupusLivada
Gift, imaš li kojeg doktora na tel nazvati da te umiri?

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 1059
19.10.2011 15:05:27   
ametist
Pozdrav drage zenice. Svim novopecenim majcicama cestitke od user posted image . xxl trudnicama koje iscekuju svoje bebice zelim brz i lahak porod i jos brzi oporavak!
imam jedno pitanjce, koje strample/hulahopke nosite? Cini mi se da su postojale Jadran hulahopke-grilonke za trudnice. Zna li iko gdje ih mogu kupiti?

Neposredna veza do poruke: 1060
19.10.2011 15:09:07   
Bebica11
zenice za 3 sata aBd pregleduser posted image nadam se da cu vam se vratiti s lijepim vijestima

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 1061
19.10.2011 15:13:55   
mala75
IZVORNA PORUKA: Bebica11

zenice za 3 sata aBd pregleduser posted image nadam se da cu vam se vratiti s lijepim vijestima
[/quote

samo dobre i očekujemo, naš problem je što sad samo sjedimo kod kuće i nešto osluškujemo i onda stvaramo same sebi paniku a onda odeš kod dr i kaže sve je ok. javi se kad dođeš

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1062
19.10.2011 15:17:04   
pauza
zenice moje samo da vam mahnem...
danas mi je prava ludnica na poslu, i juce je bila, ali danas pravi haos.... a vec dvije noci jako slabo spavam pa sam sva k'o zombi :-( neki ruzni grcevi u stomaku, bole me prepone, kiselina, aritmije, proljev, ma fuj.... sve mi se skupilo user posted image user posted image
babilonko, svu srecu svijeta ti zelim, kao i svim user posted image  koje ovih dana cekaju svoje user posted image .... ostalim zenicama veliki hug saljem user posted image
e silver, ides li sutra na vjezbice mozda... ja mislim da bi trebala konacno poceti (ako dodjem sebi) user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1063
19.10.2011 15:41:37   
gerberka
KupusLivada ti si pravo scr , hvala ti na objasnjenju, odg sam ti na pp..hvala jos jednom mila user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 1064
19.10.2011 15:51:06   
gerberka
IZVORNA PORUKA: pauza

zenice moje samo da vam mahnem...
danas mi je prava ludnica na poslu, i juce je bila, ali danas pravi haos.... a vec dvije noci jako slabo spavam pa sam sva k'o zombi :-( neki ruzni grcevi u stomaku, bole me prepone, kiselina, aritmije, proljev, ma fuj.... sve mi se skupilo user posted image user posted image

a da odeš pauzice doktoru cisto reda radi...mene je boljelo u dnu stomaka, pritisak i grcevi, pa eto..mirovanje

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 1065
19.10.2011 15:57:01   
Bebica11
zanzibarka sta ti radis na RR??? Ili ce nam stici lijepe vijestiuser posted image

mala75 javim se cim stignem kuci aBd, najvise mi je da mi rijesi misteriju ovih bolova, koji ne prestajuuser posted image samo prelaze iz krsta u donji dio ledja, kukove i sl

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1066
19.10.2011 15:58:49   
zanzibarka
hej drage moje user posted image  mene vratila doktorica, ja se spremila i ponijela stvari ali me nije ope vaginalno pregledala i eto opet u petak, iscekujemo i iscekujemo, ali sam se zato vazdan nahodala sa mm, nema gdje nismo bili, dan je predivan, izgleda babilon ostala cim se ne javlja user posted image  

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1067
19.10.2011 16:00:39   
Anoniman
Mene prepone uzasno bole, a i imam bolove u donjem dijelu stomaka. Sve pretrage sam obavila i gin me poslao i na komisiju za serklaz, kad tamo nista corak. Na kraju je zakljucak da tesko nosim i da sam osjetljivija nego druge trudnice. Bol u preponama i pritisak u donjem dijelu je kazu cest za zene koje nize nose, sto je kod mene slucaj. Eto tako mi grah pao user posted image ali najbitnije od svega je da user posted image super napreduje. user posted image . Mjerama je sedmicu ispred i napredan. Mozda i urani.

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 1068
19.10.2011 16:02:08   
Bebica11
zanzibarko trznu me, ja kontala sad ce neko javiti s tvog nika da si se porodilauser posted image

reci mi kako je raspolozena doktorica, valja meni sad njoj na oci, a od vage imam poseban strahuser posted image

nema nam babilon ni vodolijeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 1069
19.10.2011 16:07:03   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Mene prepone uzasno bole, a i imam bolove u donjem dijelu stomaka. Sve pretrage sam obavila i gin me poslao i na komisiju za serklaz, kad tamo nista corak. Na kraju je zakljucak da tesko nosim i da sam osjetljivija nego druge trudnice. Bol u preponama i pritisak u donjem dijelu je kazu cest za zene koje nize nose, sto je kod mene slucaj. Eto tako mi grah pao user posted image ali najbitnije od svega je da user posted image super napreduje. user posted image . Mjerama je sedmicu ispred i napredan. Mozda i urani.

dinamitna moja jedna drugarica je nosila nisko i nedavno je rodila 11 dana prije termina....tako da moze koji dan ranije al ako nemas drugih komplikacija nece previse rano, ne sekiraj seuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1070
19.10.2011 16:14:13   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

dinamitna moja jedna drugarica je nosila nisko i nedavno je rodila 11 dana prije termina....tako da moze koji dan ranije al ako nemas drugih komplikacija nece previse rano, ne sekiraj seuser posted image

Ma kako ono ti sinoc rece... Da je upasti u tu 37 sedmicu pa nek izlazi user posted image Sve mi se cini da ce zajedno s user posted image izaci bar 2 moja rebra jer ih stalno zlostavlja user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 1071
19.10.2011 16:49:14   
dush
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
Dush draga, čisto iz radoznalosti, koje si godište? Ja kad sam dobila prvu user posted image bili su samo vir ulošci i cik cak vata marke tosama, ako je i bilo nešto drugo ne sjećam se user posted image a u ratu ni to nego pamuk čisti... znači strpi se i kani se sintetike, ne moramo sve biti u bijelim uskim trapericama ko na always reklami heheheh

81 sam godiste (jos koji dan i punih 30 godina u guzicu strpala user posted image ). Pa napisala sam vec da kada sam dobila prvu user posted image bili su samo ti vir ulosci, zato mi se i gade :D I nije mi bilo jasno zasto bas njih se nosi u bolnicu, pa mi objasnise. :)

Btw i ne nosim bijele uske traperice, nije to za moje kile user posted image Samo kazem da su mi always udobni, pogotovo ovi pamucni (samo sa jedne strane ) sto su poceli da proizvode u zadnje vrijeme.

Neposredna veza do poruke: 1072
19.10.2011 17:04:37   
Sensia
Hej drage moje,

Sta ste to vi o uloscima razvezle user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

babilonka garant ostala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pa nek joj dragi Bog podari svu srecu svijeta i sto prije da bude sa svojim user posted image
a za vodolijicu ne vjerujem ne ide to bas tako expresno garant hoda sad malo dok je lijepo vrijeme. Sad ce se ona nama javiti pa da znamo kako je proslo....

ja filovala paprike za tri dana user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pa cekam dragog da dodje s posla.......
Sve me zivo boli, stomo mi do koljena cini mi se, pisulja dosta mirnija....... al vise sam sama sebi dosadna koliko kukam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 1073
19.10.2011 17:28:57   
Anica1
Vodolija nam sad skinula serklaz pa se opustila user posted image Uziva user posted image

Joj Sensia posalji koju paprikicu ovamo kod mene user posted image Meni mrsko kuhati a i krsta me ubise, bas sam se zabrinula sta je ovo, zaboli pravo i tako drzi jedno 15-tak minuta i onda popusti, uzas user posted image

Mozda nam je Babilonka vec sa svojom bebicom user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1074
19.10.2011 17:41:44   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Anica1

Vodolija nam sad skinula serklaz pa se opustila user posted image Uziva user posted image

Joj Sensia posalji koju paprikicu ovamo kod mene user posted image Meni mrsko kuhati a i krsta me ubise, bas sam se zabrinula sta je ovo, zaboli pravo i tako drzi jedno 15-tak minuta i onda popusti, uzas user posted image

Mozda nam je Babilonka vec sa svojom bebicom user posted image

E vala da ikako mogu ja bih ti poslala, neka tebe miruj jos malo, nista od kuhanja. Kad budes 10 dana pred termin ako Bog da ima da kuhas sve zivo user posted image  
pomaze li gynipral ili apaurin, ne mogu da se sjetim sta pijes od terapije? Samo polako sigurno su one lazice nisi ni ti vise sitna trudnica ili bebi u zivac udara. pokusaj joj promijeniti polozaj?

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *