Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:18:30
Hannica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hannica
Hannice ne sekiraj se, bice sve ok, vazno je da su bebe dobro
a ja totemu pijem od 6tog mj a ti zeno nosis blizance, koliko ti je rekao da pijes???
2x1 a bas je ruzna,vec razmisljam kako cu se atjerati da je sutra popijem.S cim ti pijes,sa vodom ili sokom? Ja sam popila s malo vode i poslije zalila sa 1l vode. Ma ne sekiram se puno,nije nista strasno,samo bi mi bilo tesko otici u bolnicu zbog Hane.Ja danas otisla na par sati u Sa i pozelila je.
ja pijem sa sokom, pa bona sto s vodom, ja ne bih mogla s vodom, ide super uz Bona sok, promijeni miris i onda zalijem sokom i kockicu cokolade ili keks pojedem da neutralisem, ma proces zivi, vec 2 mj pijem
Sutra cu probati sa sokom.Ma nemam pojma kako to ide,nisam znala da je onako bljak. Meni bilo najlakse s vodom. Od cega sok najbolje neutralise onaj gadni miris. Ja imam osjecaj da cu cesto zaboraviti popiti dozu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:21:42
gerberka
curice moje gdje ste mi
nisam vam spominjala da me već par dana boli u dnu stomaka i nocas odem u bolnicu...grlic omeksan, uloživ vrh prsta..mirovanje, apaurin, ginipral. eto tako..pa imam pitanje za one koje piju ginipral ide li zajedno sa apaurinom..
hvala drage moje
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:22:54
Silver
Hej curee
Sweet cestitam!!!
Ja danas nisam isla na posao...dok sam docekala da mi uradi briseve i odnijela urin i briseve da rade, evc bilo haman 12 a ja do tad radim tako da...
Imam puno sekreta...pa cemo vidjeti sta je! A i puno bakterija u urinu i 8-10 leukocita pa ce mi uraditi urinokulturu i onaj bakteriogram da se vidi koje su baje Ja neosjecam ni bol ni peckanje ni svrab, zato me je ovo iznenadilo ali eto....
Ma jooj sto me je krenulo...ali dobro mora to tako povremeno izgleda!
Dobro je sto smo dobili uputnicu za uzv i rekla dr. da trazim 4d na gak-u obavezno! Kaze ona da neplacam, kad oni gore imaju!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:25:17
Anoniman
Hannice ja sam pila thotemu dva mjeseca i cekam da se rijesim ove bestije pa opet moram da nastavim. Uglavnom ja sam na ex sasipala thotemu i onda uzmem mentol bombonu, onu zelenu bez papira i bas neutralise ukus, a posle toga nataste pijuckam sumeci C vitamin da bi se ta thotema razgradila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:25:36
Bebica11
gerberko hajde strpi se a dosta si izgurala, samo malo primiri i bice to ok aBd, a kakav ti je bol bio, jel ostar ili tup, konstantan il s prekidima? i mene sad ponekad hvata pa zato pitam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:27:01
animagical
IZVORNA PORUKA: gerberka
curice moje gdje ste mi
nisam vam spominjala da me već par dana boli u dnu stomaka i nocas odem u bolnicu...grlic omeksan, uloživ vrh prsta..mirovanje, apaurin, ginipral. eto tako..pa imam pitanje za one koje piju ginipral ide li zajedno sa apaurinom..
hvala drage moje
obavezno skupa, smirice te i nece ti lupati srce od giniprala... polako, odmaraj, spavaj to najbolje smiruje, ako mozes...bice t sve ok aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:27:37
Hannica
IZVORNA PORUKA: Sensia
Draga Hannice kakvih 50 KM za gegice, heheh gdje si ti bila u shopingu zeno Bice to sve ok, jelde da je dovoljno da se jedna bebica okrene glavom a druga ce se okrenuti tokom poroda ? ma ti si zmaj svakako
Pa bilo je nekih jeftinijih,ali mi se nisu nesto pretjerano svidjale,takvih imamo i kod kuce.Valjda sam naletila na nove kolekcije kad nema nikakvih snizenja. Boga mi,koji god bodic uzmem u ruke sve po 17,18 KM,neki i preko 20. Ista stvar sa cizmicama za mene,koje god mi se svide nisu ispod 300 KM. Steta sto nisam imala mnogo vremenaza probavanje,mm je bio raspolozen da mi kupi jedne i po toj cijeni. Rekla sam mm da mi je tek sad jasno zasto onaj baby bazar onako dobro radi. Kad bi se prva beba okrenula glavicom onda mi mogla ici na prirodni porod,ali ona zasjela pravo,jos ni na jednoj kontroli nije bila okrenuta kako treba,ali...nada zadnja umire.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:31:28
gerberka
animagical
gerberko hajde strpi se a dosta si izgurala, samo malo primiri i bice to ok aBd, a kakav ti je bol bio, jel ostar ili tup, konstantan il s prekidima? i mene sad ponekad hvata pa zato pitam
a ja pijem samo ginipral pa ne znam za apaurin
počelo je pritiskom u dnu stomaka , ali ja sam mislila da me pritišće nogicama, jer je takav položaj..e onda povremeno oštra bol na par sekundi i prestane kao da ništa nije bilo...zatim sam primijetila dok šetam da pocne tupa bol i proteze se do leđa..kad legnem smiri se...
hvala vam na savjetima i podrsci animagical i bebice...naravno da cu se smiriti, sve za moje sunce!
< Poruku je uredio gerberka -- 18.10.2011 22:32:24 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:32:06
Hannica
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Hannice ja sam pila thotemu dva mjeseca i cekam da se rijesim ove bestije pa opet moram da nastavim. Uglavnom ja sam na ex sasipala thotemu i onda uzmem mentol bombonu, onu zelenu bez papira i bas neutralise ukus, a posle toga nataste pijuckam sumeci C vitamin da bi se ta thotema razgradila
Ja sam uzela obicni C vitamin u tableticama.Ne znam moze li se predozirati C vitaminom. Da li ga trebam uzimati dva puta kao i thotemu ili je dovoljno jednom. Pripremit cu ja svega,i soka od narandje i boba i cokolade....ja sam inace osjetljiva na okuse,skoro nista ne volim da jedem.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:33:25
gerberka
IZVORNA PORUKA: Silver
Gerbooo e joooj sto mi te sikiraju te neke stvari... ...ali slusaj sta ti dr. kaze, miruj popij terapiju na vrijeme i bice sve uredu!
Javice se zenice sto piju ginipral ili sto su pile!
A ti, sto bi rekla moja sveki, sve cetri u zrak i odmaraj!
pomilki pupu!!! saljem ti sad pp
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:33:43
Hannica
IZVORNA PORUKA: gerberka
curice moje gdje ste mi
hvala drage moje
Samo miruj i bit ce sve ok aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:34:10
Anoniman
Moze se predozirati C vitaminom, prositaj na uputstvu tih sto si kupila koja je preporucena doza dnevna. Meni jedna dr rece nedavno da se mogu odjednom piti dvije thoteme, da se ne pije ujutru i uvece, bas cu to da provjerim jos sad kad opet pocnem piti jer i ja isto kao ti sam osjetljiva na ukuse i to strasno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:38:15
Bebica11
Moze se predozirati C vitaminom, prositaj na uputstvu tih sto si kupila koja je preporucena doza dnevna. Meni jedna dr rece nedavno da se mogu odjednom piti dvije thoteme, da se ne pije ujutru i uvece, bas cu to da provjerim jos sad kad opet pocnem piti jer i ja isto kao ti sam osjetljiva na ukuse i to strasno.
jelo i meni su u apoteci rekli da mogu 2 odjednom i ja sam mjesec dana pila 2 odjednom sad samo jednu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 22:39:09
Hannica
Hajd javi molim te kad saznas,bas bih voljela da se rijesim dvije muhe jednim udarcem.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 23:14:56
Nina_Lana
Grebo ginipral i apaurin idu zajedno jer od giniprala srce jako pocne da lupa kao sto ti je animagical vec pisala apaurin da to smiri ...ja sam u prvoj trudnoci pila apaurin od 5mg...miruj, odmaraj i sve ce biti ok...
Ja o svojim bolovima ne smijem ni pisati , srecom kratkotrajni su, vjerujem da nisu bezazleni, ali mi se tako ne ide na preglede jer vise ni dr. ne vjerujem, a iskreno i mrzi me da hodam po ordinacijama...legem malo odmorim, popijem ponekad apaurin da se smirim...ne znam mozda grijesim, ali sve dok osjetim kretanje bebice mislim sve je ok ...
Babilonko i ostale koje sutra idete na preglede i porode sretnoooooo jedva cekam da i ja postanem XXL trudnica, a blizu sam hehehhe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 23:17:10
Anoniman
Nina_lana tako to obicno biva u drugoj trudnoci, u prvoj za sve pitas dr, a u drugoj ordiniras sam kao sto i ti, apaurin i odmor...sve ce to hB biti ok :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.10.2011 23:23:13
animagical
da pitam ove XXL trudnice, jeste li imale bolove u kukovima, meni se sad i to pojavilo ja se izgleda opasno spremam za
naravno da se spremas jesi trudna ili nisi sve trudnice se spremaju za bebu... to ti e od sirenja pubicne simfize i tezine uterusa...ne brini neces ti jos duuugo, rekoh ja da ces prenijeti nego, ozbiljno, ne brini nije tako lahko roditi... kad bude neces imati nikakve potrebe da ikoga pitas jel to to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.10.2011 0:20:38
zanzibarka
Draga minie pa nisam ni znala da si se porodila, cestitke od srca, zao mi sto si se napatila, ali bitno je da si sad sa svojim bebijem:) blago tebi
Zene sta ste se uspavale? Nigdje nikog :P Ja sutra narucena za porod, a malcice me danas ledja boluckala i prestala navecer, ali stomo se skroz spustio, nista nas ne boli, pa se pitam postoji li kakav porod bezbolni, ko da su mi epiduralnu dali:) Valjda mi nece ove sale prisjesti, molim Allaha da nam svima olaksa, ljubimo sve ja i ova moja vrcka u stomaku :) [/quote]