Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 20:42:52
gerberka
IZVORNA PORUKA: lejlaze
a ja sam narucila mali plisani "skafandercic" - i stize nam za par dana za izlazak iz bolnice. onaj sa usima na kapuljaci. ne mogu sada naci sliku. pravo mi je slatko.
lejla, gdje????? kako ????
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 20:47:01
vjestica
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
ivana, mislim da se vidimo onda, ja cu nazvati ujutro.
zene, prije raznih cajeva i sl, zar ne bi trebalo prvo tacno ustanoviti o cemu se radi, koja je bakterija i sl? dalje, uvin caj je "los" i za zene koje nisu trudne, zato se nikad ne smije dugo koristiti. a meni nije jasno, ako sam upratila, kakve veze ima urinarna infekcija (za koju se pije uvin i brusnica) sa gljivicnom infekcijom (svrbez i sekret)???
nikakve vagina i uretra su 2 različita otvora i različiti sistemi meni zaista niej jasno da ima masa žena koje to ne znaju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 20:47:06
Sandrich
Silver postavi slikice kad stigne krevetic da i mi vidimo a ti si super sa kilazom, svaka cast, kazzu da je idealno 11kg dobiti a ti se sigurno neces udebljati 2kg do poroda tako da si garant bas ono fit trudnica Gerbic pa gdje si mi ebemu misa.....ma drug nas je dobro nemoj da se sikiras, mora malo i pajkit....znas da sam ja pisala da cijelu trudnocu slabije osjetim bebu, i sad kad mi je mm bio ostajali budni nekad i do 3, 4 ujutru i ja skontam da se ona budi oko 10 navece i tad se javlja, bas smo je osjecali, al eto ja ko zaklana kad zaspim pa koliko god da udara ne moze me probudit
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 20:49:45
Silver
Lejlaze ja sam slican skafandercic vidjala ovdje u Lindex-u u Sarajevu, malo je poskup, ali preeemeden, ja sam mislila uzeti jedan ali kad budem sa bebom mogla izlaziti, znaci velicinu od 2-4 ili tako!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 20:51:05
lejlaze
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: lejlaze
a ja sam narucila mali plisani "skafandercic" - i stize nam za par dana za izlazak iz bolnice. onaj sa usima na kapuljaci. ne mogu sada naci sliku. pravo mi je slatko.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 20:51:43
gerberka
sandrich, ja kad crkla nisam..vise me panika uhvatila stomak utrrnuo a boliii i tvrrdd..a stalno osjetim, pa kad se ovo razvuklo - panikaaa sad sam ok
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 20:52:55
lejlaze
IZVORNA PORUKA: Silver
Lejlaze ja sam slican skafandercic vidjala ovdje u Lindex-u u Sarajevu, malo je poskup, ali preeemeden, ja sam mislila uzeti jedan ali kad budem sa bebom mogla izlaziti, znaci velicinu od 2-4 ili tako!
Ovaj je oko 30 KM (15 eura) . e sad ako imas nekog vani - sad ima i popust od 15 % na kupovinu tako da izadje 11,? eura....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 20:55:00
Sandrich
jel ima neka radnja za bebe odakle se moze sa interneta narucivati?? kod nas ovdje nista skoro nema, a i kad sam bila u TL sve bezveze a ne moze se naruciti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 20:55:23
Silver
Sandrich idu slike cim se sve instalira aBd to sam duzna, jer sam ja uzivala gledajuci kako su druge forumasice pripremale sobice ili kutke za sve bebare! A sto se kilaze tice...nisam se namjerno nesto pazila, jela kao i dosad, ali uvijek ostajala u pokretu, doduse nisam ni morala mirovati, sila zakon mjenja naravno! Evo i sad kako sam prestala da radim, non stop radim po kuci, ili hodam po gradu, skoro svaki dan sam i vani negdje! To bi bio moj recept, ukoliko trudnoca protice bez problema!
Gerbo zao mi je sto si se nasikirala...znam kako je bezze...meni je maloprije stomak bio kao kamen, danas sam mozda i 6 sati bila u gradu po radnjama, i kad sam dosla kuci i sjela poceli me grcevi u nogama hvatati, sad sam zalegla da odmorim...zasluzeno i evo castim se cokoladom...treba se kretati ali i znati mjeru!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 20:57:53
lejlaze
IZVORNA PORUKA: Sandrich
jel ima neka radnja za bebe odakle se moze sa interneta narucivati?? kod nas ovdje nista skoro nema, a i kad sam bila u TL sve bezveze a ne moze se naruciti
i ja bih volila da znam. crnjak mi uvijek moliti nekog. ali eto nisam cesta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 20:59:37
lejlaze
Silver, kod nas je krevetic na kraju zavrsio u nasoj spavacoj sobi i tu je i ostao. sada u njegovoj sobi ima krevet za djecu u koji jos nikad nije zaspao. tako da mi je bila bolja investitcija da sam kupila veeeeeeeeeeliki bracni krevet
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 21:01:49
pauza
gerbo mila, nemoj toliko da se sekiras - pa mora baby malo i da odmori, bolje neka malo i pajki, pa znas i sama kako boli kad udara... on to malo da postedi svoju mamicu:-)) silver, prijo moja, koji krevetac si ti narucila u adaxu... i mi cemo tamo uzeti onaj maja lip cini mi se, bijeli... jedva cekam:-)) sto se tice uve i brusnice, meni dr nije preporucila niti jedan niti drugi kad sam joj rekla da me mokraca pece... ali znam da je brusnica dobra za preciscavanje organizma i da unistava baje, pomaze da se izbace, a nije samo za urinarni trakt, pa sam je sama pocela piti i pomoglo je... pa sad cisto sumnjam da se brusnica ne smije u trudnoci, bar ja nigdje nisam procitala da steti.... dok npr za uvu jesam, ali to nije neki zvanicni izvor, nego rekla - kazala....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 21:05:31
Silver
Lejlaze...kod nas je mali stan, tako da ce moj kod nas u sobu ali imace makar svoj kutak krevetic sam narucila onaj vecih dimenzija 140x70, ali sve sam premjestila da bi stao i on nekako...kad vidim krevetic u sobi znacu da sam blizu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 21:18:23
pauza
Vjerujem ti duso moja... i ja sam pocela kupovati sitne stvari, krupne smo vec odabrali i uskoro kupujemo i to:-)) narucila danas od svog majstora komodu za previjanje, pa ce i to biti gotovo za 7-10 dana... ma jedva cekam da pocnem sad ove krpice prati i slagati.... sebi uzela spavacice, ves i te sitnice... ma pocelooo je jest da ja imam jos mjesec i po, ali meni drago da pomalo pripremam, a i dani brze prolaze.. sad sam na g.o. pa bi mi bilo bas dosadno da svaki dan nesto ne uradim za bebu:-)) znam koji je panda krevetac, divaaaan je, uh sto ce moj mali zet da se sepuri u velikom kreveticu:-))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 21:29:45
gerberka
zna li neko pomoci..ja seljanka ubacila iz aparata karticu u laptop pogresno ne moze izaci, samo komp zvucnio signalizira da je zaglavila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 21:37:37
Silver
Sandrich ovaj krevetac ce kostati 330 KM i madrac 120 KM, krevetac je 140x70, povjera se podnica u 3 nivoa i ogradica na 2 nivoa, bijel, fin...meni prelijep mogu se skloniti stranice i ostane krevet za dijete, malo je problem sa prostorom jer su mu vanjske mjere 160x80cm ali opet sam nastimala da stane ABD. a u adax-u cini mi se ima od 150 KM pa do 500-600 KM... i madraca ima od 100 do 180 KM, nisam sigurna jer slabo sam gledala ostale...
Prijo znaci pravis komodicu za princezu moju! Ja sam na kraju skontala kako cu , kupila u azelu onu podlogu za presvlacenje za 5 KM i prijatelj ce nam napraviti drvenu podlogu, da je mogu prebaciti preko krevetca i da se nespada, imacu mjesta ispocetka na kreveticu jer je podugacak, kupila za 3 KM u azelu isto navlaku za tu podlogu imaju pamucne i frotirne i u bojama, a danas uzela i one jednokratne babylove podloge, nesto mi slatke bile
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 21:52:29
pauza
gerbo mila, ni ja ti pojma nemma oko te kartice:-(( a sto se tice podloge i moja moze na krvetac direktno, ali sam slaba sa mjestom za bebine stvari zato sam se najvise odlucila za ovu komodicu koja cve kasnije koristiti za stavri, neovisno od presvlacenja... skupe mi bile u radnjama, jer da ista valjaju su 300km, pa odlucila da pravim... a ovaj majstor nam je doduse pola namjestaja u stanu pravio... zlatne mu ruke:-)) nego prijo, je li se te podloge pamucne sto si kupila moraju stavljati ili je samo pozeljno??:-)) u kom azelu si uzela, ja ne znam ni da to postoji:-)) a babylove si u DM-u pretpostavljam... ni to ne znam kako izgleda... ja mislila stavio se pelena na onu podlogu i to je to... bas sam neupucena:-))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 22:00:46
Silver
podloga je ona spuzvasta oblozena ono plastikom, kao sto ces i ti imati na komodici gore, kao szo imaju sve komodice, moja je cisto bijela a iskreno, ova navlaka za nju sa gumom i ove babylove...pojma nemam jesu li potrebne ja to po volji...jos u azelu podloga bila 5 KM a navlaka za nju 3 KM pa nisam mogla odoljeti! A kupila u azelu na dobrinji! Babylove u DM-u
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 22:01:01
anđelo
Gerbo,ako je baš ,baš kartica zaglavila,moraće ti neko rasklopit lap top pa da onda karticu izvučeš,i opet sklopiti.Žene moje o kakvim navlakam pričate, šta ste to kupovale u azelu,ja neupućeno isto skroz.Za šta to služi ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.12.2011 22:01:32
pauza
sandrich, krevetaca ima od 100Km pa do 500Km... a madraca isto tako ima od 50KM pa do 200, zavisi od materijala i nekih dodataka... zavisi koliko planiras/mozes potrositi .... a onda krenes u obilazak:-)