|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  227 228 [229] 230 231   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
6.12.2011 14:11:59   
animagical
IZVORNA PORUKA: LilaDin

Eh zene moje drage ja sam juce bila kod doktorice i napokon mi je potvrdila user posted image , 5-6 nedjelja user posted image . Vidim da puno vas ima problema sa sekretom, ja ga imam prilicno puno i u posljednje vrijeme me pece i svrbi, medjutim doktorica je rekla da ne brinem i da pijem sto vise uvinog caja i caja od brusnice. Kaze da je sve uredu i da je bebana "velika" 4,9 mm user posted image .. ja sam bila toliko izgubljena od srece da nisam uspjela ni jedno pitanje da joj postavim user posted image , al nema veze najbitnije mi je da je rekla da je sve ok, pa cu za slijedeci put napraviti spisak pitanja da ih opet ne bih zaboravila.. user posted image user posted image user posted image

on je strogo zabranjen u trudnociuser posted image

(odgovor članu LilaDin)
Neposredna veza do poruke: 5701
6.12.2011 14:14:51   
gerberka
uvin se ne smije u trudnoci, usput brusnica i uvin neutralis jedan drugog kad se konzumiraju zajedno

gdje ste sve bile kad je mene svrbilo, osjecala sam se jedinom na svijetu user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 6.12.2011 14:15:51 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5702
6.12.2011 14:18:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anđelo

IZVORNA PORUKA: Djana

Lana_ ne znam nista prirodno, nadam se da ce neka od trudnica imati bolji savjet!

A da li neko zna kako da se rijesim zatvora i lose probave user posted image user posted image
Nama na vježbama su rekli da za ovaj problem je dobar hippov čaj od anisa ,komorača i još nečeg.Ima u kesicama i u granulama ,pa izaberi.Ja nisam još ovaj čaj probala a namjeravam ga kupiti,svi kažu da je dobar.user posted image

to sam imala citavu trudnocu grrr , al zato sam tamanila kiwi ko luda bgm odma te protjera 100% user posted image

(odgovor članu anđelo)
  Neposredna veza do poruke: 5703
6.12.2011 14:20:56   
Semica

IZVORNA PORUKA: gerberka

semice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kako ti je meden ticker, a jos medenija tvoja bebolinauser posted image
sta radi, slusa li user posted image
mene moj  user posted image udara stalno, al sve za njegauser posted image

Hvala Gerbo :) A kako kad-nekad slusa nekad ne...kako joj dodje....upravo lezi u kreveticu i gleda u onaj vrtuljak muzicki...smjeska se...pa malo guguce...pa pocne da kenjka hoce da se uzme-ja joj samo pridjem pocnem joj pricat-onda se opet smije i tako...
Kod tebe mudonjica? :)))) Dusa....Samo neka udara.....Nemoj zab snimiti da imas za uspomenuuser posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5704
6.12.2011 14:22:45   
gerberka
semice user posted image probala sam jednom ali se umiri..kad si ono ti snimala..u 9 mj jelde? 

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 5705
6.12.2011 14:23:54   
Semica
a to za uvin caj....ja kad sam oticala meni su na GAKU rekli da pijem sto vise tog caja ili brusnice ( min1,5 l dnevno)....jojjj naprosto covjek da poludi..jedan kaze smijes jedan ne smijes....hajd ti budi pametan...

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 5706
6.12.2011 14:26:55   
Semica

IZVORNA PORUKA: gerberka

semice user posted image probala sam jednom ali se umiri..kad si ono ti snimala..u 9 mj jelde? 

Ja sam pokusavala dugo ( skoro svaki mj.od kako su se poceli udarci vidjeti ) i isto tako kao da se namjerno umiri svaki put...a mislim da je ono snimano nekoliko dana prije nego sto cu uci u 9 mj. ;)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5707
6.12.2011 14:32:56   
sanela.asja
Nemora biti uvin caj ima i Uroloski Caj Pharmamed proizvodi on je jos bolji i nije stetan

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 5708
6.12.2011 14:46:47   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image

stotinu doktora stotinu misljenja

eto meni jedan dade te vaginalete, drugi zabranio na GAK-u,
pa mi taj s GAK-a prepisao caj od brusnice i uroloski kad sam imala upalu mjehura,
dodjem u apoteku da kupim uroloski kad tamo mi nece prodati kazu ne smije se, sadrzi uvu user posted image
cirkus pravi user posted image

(odgovor članu sanela.asja)
  Neposredna veza do poruke: 5709
6.12.2011 14:47:42   
LilaDin
Citala sam na forumima da se ne preporucuje uvin caj, al valjda zna zasto mi je to rekla i da nece biti problema.. jooooj sad sam zbunjena skroz user posted image

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 5710
6.12.2011 14:57:07   
pauza
zeneee, kojim deterdzentom perete bebine stvari i stavljate li omeksivac?? iko??

(odgovor članu LilaDin)
Neposredna veza do poruke: 5711
6.12.2011 15:03:13   
lejlaze
pauza, ja ni sa prvim djetetom nisam stavljala omeksivac u pocetku. a koristim uvijek persil. a ni sada ovo sto sam do sada prala, nisam stavljala omeksivac.

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 5712
6.12.2011 15:09:36   
Semica

IZVORNA PORUKA: pauza

zeneee, kojim deterdzentom perete bebine stvari i stavljate li omeksivac?? iko??

Bonux-i lenor baby sensitiveee

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 5713
6.12.2011 15:18:18   
Anoniman
Mi smo sve stvari za user posted image oprali Arielom i stavljali smo Ornel baby soft omeksivac. Nadam se da nece biti nikakvih alergijskih reakcija.
Robica stoji u posebnom ormaricu i kad ga otvorimo lijepo nas zapuhne onaj blagi baby miris... mmm... nista ljepse user posted image

(odgovor članu Semica)
  Neposredna veza do poruke: 5714
6.12.2011 15:55:57   
maajaa
IZVORNA PORUKA: Djana

Lana_ ne znam nista prirodno, nadam se da ce neka od trudnica imati bolji savjet!

A da li neko zna kako da se rijesim zatvora i lose probave user posted image user posted image

Pokusaj sa "Biolectra Magnesium Direct"

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5715
6.12.2011 17:19:02   
Miracle*3
Gotovi nalaziiiii
Ko ono skoro kaze da broji one zvjezdice na nalazu, e meni sad 10 zvjezdica.

Zene, imam leukocita malo vise u urinu. Sta to znaci? A bakterija pise malo?user posted image user posted image

I prvi put u zivotu mi je KS losa, od kad znam za sebe, pa cak i u trudnoci sa KS nikad nisam imala problem niti sa zeljezom, a sad zeljezo na samoj donjoj granici

(odgovor članu maajaa)
Neposredna veza do poruke: 5716
6.12.2011 17:42:35   
gerberka
leukociti ukazuju na upalu
a za ks ne brini, beba vuce sebi user posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 5717
6.12.2011 17:46:36   
gerberka
mene glava boli, tlak mi malo skocio 

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5718
6.12.2011 17:59:04   
KupusLivada
gdje ste zene, sankate li se?

skola dojenja: http://www.ringeraja.ba/forum/m_1117419/mpage_1/key_/tm.htm#1117419

ne znam da je neko postavio na ovoj temi. ide li ko ove sedmice?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5719
6.12.2011 18:37:17   
Sandrich
meni dr. na pocetku rekla da ne pijem uvin caj, a sad mi rekla da mogu piti 600ml dnevno radi bubrega. Kod nas ako zaglavis u bolnici niko te ne pita hoces il neces vec moras popiti 1,5l uvinog caja dnevno, brusnice ni na mapi, tako da de ti sad znaj. Mislim da ne treba niti jednog caja piti previse vec mijesati. Ja sam jedno vrijeme pila obicni vocni iz kesice i rijesila se bakterija. user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 5720
6.12.2011 18:44:51   
ivannna
Kupus livada, bas sam ja prekjucer postavila isti link, pa niko nista user posted image . Idem ja u četvrtak u 18, jedva čekam user posted image

Jucer na onim vjezbicama za trudnice sestra rece da se ni slučajno ne koriste nikakvi omekšivači kad se pere robica dječija, njima na nekom seminaru rekli da je to otrov živi, pa i za odrasle što manje, a što se tiče deterdženta da bude onaj neki Sensitive pa koji god.
Danas sam uživala u pogledu na blago zabjeljeli grad, pogotovo kad se ukazalo i malo sunca, iako je dosta vode po cesti, sav se smočiš, to ne volim.

Grebo jedva danas na kraj izađoh sa bolom u želudcu, uuužas, imala sam osjecaj da će mi se rupa napraviti, ko da sam solnu kiselinu popila user posted image

Stvarno ljudi zar niko ne zna ništa za bebicu, nije valjda još uvijek u bolnici user posted image

Neposredna veza do poruke: 5721
6.12.2011 19:04:01   
KupusLivada
ivana, mislim da se vidimo onda, ja cu nazvati ujutro.

zene, prije raznih cajeva i sl, zar ne bi trebalo prvo tacno ustanoviti o cemu se radi, koja je bakterija i sl? dalje, uvin caj je "los" i za zene koje nisu trudne, zato se nikad ne smije dugo koristiti. a meni nije jasno, ako sam upratila, kakve veze ima urinarna infekcija (za koju se pije uvin i brusnica) sa gljivicnom infekcijom (svrbez i sekret)???

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 5722
6.12.2011 20:21:51   
Silver
Hi cure, vjerujem da ste nas vec zaboravile user posted image slabije sam se javljala ovih dana i sedmica...

Jos uvijek smo 2u1, ustvari mislim da po tickeru sutra ulazimo u 9-ti user posted image Danas sam narucila krevetac u adax-u, pa sam presretna zbog toga, sticice u za 6-7 dana, otprilike tad idemo i kupiti AS, nju dobivamo na poklon, samo da odemo da je kupimo! Ja sam kupila po pakovanje newborn pelena i jedno pakovanje 2 od babylove...cula sam dosta dobrog o njima pa sam mislila probati... Uzela sam tecni persil sensitive za pranje bebine robe, mislim da je vrijeme da pocnem polako!

Jucer smo bili na kontroli, i od ponedeljka pocinjemo sa ctg-om, do sad sam se udebljala 9 kg. i doktorica je zadovoljna, eh malo mi je zeljezo opalo sa 18 na 11 pa je dr. dala totemu ampule da pijem do poroda, kaze trebace mi zeljezo i poslije poroda, da bi bila jaca i sta ja znam...pa sam jutros prvi put pila...user posted image onako moze se gutati ali eto...nije mi trebalo bas user posted image

Eh toliko od nas sad za sad! Ah da jos, cujem se redovno sa DRZNICOM, ona je dobro a i macak mali! Ici cu ovih dana kod nje pa cu vam pisati detaljnije!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 5723
6.12.2011 20:34:08   
gerberka
cao cure..danas sam isla na rucak u restorean, hapili ribu i dođem kuci, legla da odmorim..spavala sve do prije pola sata..probudi me bol u stomaku, tvrd ko kamen, boloviii...osluskivala bebu, nista..i kako se to razvuklo...mislim da sam dozivjela nervni slom...osjetila sam je, ali u onim bolovima i ono kako je nisam cula...jao koliko straha!!!
jos dolazim sebi
idem da vas citam

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 5724
6.12.2011 20:40:49   
lejlaze
Silver, i meni je doktorica propisala ampule - meni su grozne. ja se moram psihicki pripremiti da je popjem. user posted image
zato sad forsiram vise  cveku .. samo da izbjegnem ampulu user posted image user posted image user posted image
Ja sam sa prvim djetetom koristilia Babylove pelene i meni su super.
i ja sam jucer kupila iste 2 od Babylove.
super za krevetic user posted image user posted image user posted image
a ja sam narucila mali plisani "skafandercic" - i stize nam za par dana za izlazak iz bolnice. onaj sa usima na kapuljaci. ne mogu sada naci sliku. pravo mi je slatko. 

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 5725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  227 228 [229] 230 231   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  227 228 [229] 230 231   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *