|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
25.11.2011 22:30:26   
animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11

ja nisam nista kupovala tj nikakve silikonske bradavice(iako su mi male i ravne) ni kapice, ni pumpice za izdajanje, ni dude....kontam to kupovati po potrebi

jedino sta bi mi od stvari iz apoteke stvarno trebalo, NAPISITE MI jer idem po gel u subotu pa da znam

kad izadjes iz bolnice treba ti hidrogen i beonicin prasak za pupak..dzaba sto kazu u bolnici da ne treba, patronazna ce ti reci da treba a i vidjeces i sama da curka i prljavo bude ako se ne cisti i ne zaprasuje..vecina zena s rr je to koristila, ako ne i sve... treba ti koji paketic sterilnih gazica, od 15 dana D3 kapi...i 99% da ce ti za neku potrebu zatrebati fizioloska, pa mozes kupiti jednu bocu, kosta nesto sitno, 3-4km....i vata....i jedan kamion virova, bivacin sprej i rivanol....to za odrzavanje rane...meni je puuuno pomoglo, uz jedno 10-ak tusiranja rane dnevno, bas mi je bila uredna rana, bez crvenila, gnojenja...mora se bas odrzavati, jer curi krv po rani pa se zacas uprlja i pece...ja sam imala 36 konaca a nijedan se nije upaliouser posted image   eto svasta ja nabrojahuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4951
25.11.2011 22:33:22   
gerberka
bebice akoBogda da se riješiš s hajrom i što prije nam se vratiš sa princezom user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4952
25.11.2011 22:33:36   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Bebica11

ja nisam nista kupovala tj nikakve silikonske bradavice(iako su mi male i ravne) ni kapice, ni pumpice za izdajanje, ni dude....kontam to kupovati po potrebi

jedino sta bi mi od stvari iz apoteke stvarno trebalo, NAPISITE MI jer idem po gel u subotu pa da znam

kad izadjes iz bolnice treba ti hidrogen i beonicin prasak za pupak..dzaba sto kazu u bolnici da ne treba, patronazna ce ti reci da treba a i vidjeces i sama da curka i prljavo bude ako se ne cisti i ne zaprasuje..vecina zena s rr je to koristila, ako ne i sve... treba ti koji paketic sterilnih gazica, od 15 dana D3 kapi...i 99% da ce ti za neku potrebu zatrebati fizioloska, pa mozes kupiti jednu bocu, kosta nesto sitno, 3-4km....i vata....i jedan kamion virova, bivacin sprej i rivanol....to za odrzavanje rane...meni je puuuno pomoglo, uz jedno 10-ak tusiranja rane dnevno, bas mi je bila uredna rana, bez crvenila, gnojenja...mora se bas odrzavati, jer curi krv po rani pa se zacas uprlja i pece...ja sam imala 36 konaca a nijedan se nije upalio[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  eto svasta ja nabrojahuser posted image

hvala ti animagical evo dodala sam na spisak i ovo sto si nabrojala

uh svaka cast pa si izgurala s toliko konacauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 4953
25.11.2011 22:37:28   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

bebice akoBogda da se riješiš s hajrom i što prije nam se vratiš sa princezom user posted image

amin, dovite samo da ne moram na CR,strah me anestezije jer sam alergicar al bice ok aBd

danas sam pricala sa onom drugaricom sto je 3 rodila s gelom, kaze ovaj zadnji put prije 2 mj njih 5 inducirano isto jutro s gelom, 1 se porodila za 2 sata, druga za 4, moja drugarica za 9, a 2 morale na CR, tako da je sve individualno, i jos mi je rekla da se lezi 2 sata a onda sto vise hodati da se otvori, i kaze da mi je super stvar sto ne moram dan ranije lezati u bolnici i da se najedem dobro ono jutro pred porod aBduser posted image njih dan prije klistirali i samo ih drzali na vodi i caju

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4954
25.11.2011 22:48:57   
gerberka
o tome smo mi i razgovarali bebice, nije siguran gel..pitaj ti ila za hranu, er se cr ne radi kad je žena sita..Nemoj da mislis da ti sta slutim, vidjela sam mnoge zene , uz gel izleti beba kao čep user posted image što i tebi želim user posted image samo eto raspitaj se to da se dobro najedes..i da, bez laka za nokte..valjda prate da li nokti tamne, sestre su tamo zene upozoravale user posted image  

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4955
25.11.2011 22:50:11   
gerberka
a ja imala i aceton u kozmetickoj torbici pa rekoh sestro da znatem da mi u potrebi skinete user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4956
25.11.2011 22:53:41   
lejlaze

i da, bez laka za nokte..valjda prate da li nokti tamne, sestre su tamo zene upozoravale user posted image  

nisam znala razlog zasto, ali znam da ne daju lak na noktima. hvala za informaciju.... znaci da se ne "sredjujem" user posted image user posted image user posted image

bebice da sve prodje naj bolje i naj lakse. dace dragi Bog.

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4957
25.11.2011 22:55:17   
animagical
bebice ako sutra ne budem na netu, zelim ti hairli i  lahak porod i brz oporavakuser posted image

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 4958
25.11.2011 22:56:13   
gerberka
IZVORNA PORUKA: lejlaze

i da, bez laka za nokte..valjda prate da li nokti tamne, sestre su tamo zene upozoravale user posted image  

nisam znala razlog zasto, ali znam da ne daju lak na noktima. hvala za informaciju.... znaci da se ne "sredjujem" user posted image user posted image user posted image

bebice da sve prodje naj bolje i naj lakse. dace dragi Bog.

ja sam svako jutro bila full našminkana, sredi se, sestre lude na to user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 4959
25.11.2011 22:58:06   
lejlaze
joj nemoj da ih provociram, trebam ja lezati gore user posted image user posted image user posted image , moram biti "fina"user posted image

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4960
25.11.2011 22:59:14   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: animagical

bebice ako sutra ne budem na netu, zelim ti hairli i  lahak porod i brz oporavakuser posted image

hvala animagicaluser posted image

i ja cu sutra aBd biti al rjedje, moram u apoteku pa se kupati, doci ce i zaova(kojoj nismo rekli da cu u nedjelju) ima da se iznenadiuser posted image i jos malkice stan i sve srediti, da vrijeme brze prodje

gerbo i kod nas ne daju lak a na CR se ide tek uvece il ako nesto bas ne krene ne dao Allah, uh ja cu traziti i drip i sve samo da ne idem na CR, ako treba i 2 gela, vidim na hrvatskim forumima nekim zenama djeluje tek 2.gel i sl. jer sam alergicna na anestetike neke, a ako bas moradnem onda epiduralnu da me ne uspavljuju jer prosli put sam na 2 anestetika alergicno reagovala jedan je propofol koji uspavljujeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 4961
25.11.2011 23:05:36   
Bebica11
E moje zenice, mene je malo i strah, ne poroda vec komplikacija ne daj Boze, samo nek se sve hairli zavrsi, jos 32huser posted image samo da prodje i da bude za mnom ako Bog dauser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4962
25.11.2011 23:08:43   
gerberka

joj nemoj da ih provociram, trebam ja lezati gore user posted image user posted image user posted image , moram biti "fina"user posted image

džaba ti finoca, tad jos gore prođes draga lejla vec to zavisi od njihovog raspolozenja..cast izuzetcima

gledam video zajedno od pocetka..rodiliste u hrvatskoj..rodiliste prijatelj djece..koja ljepota od usluga!đđbebice i mene je strah cr, anestezije zbog hipofize

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 4963
25.11.2011 23:59:36   
drznica
Bebice, ti ode jos malouser posted image
Želim ti sve najbolje, da sto lakse prodjes i pises nam...
Ja sam veceras opet isla na CTG, hvala Bogu OK je...prije toga pojela monte i napila se soka...ma beba u stomaku pravi šiz user posted image Rece mi dr.ako sta osjetim da odmah dodjem, ne znam sta je mislila, meni pravo dobro. Samo sam dobila informaciju da je htjela da me porodi veceras uz indukciju, kao da me rijesi svega, da ne cekam....aaaaaaaaaaa pa ja jedva prst otvorena...ne mogu da vjerujem da je to pomislila! Valjda zbog ovih dukata sto DIno Merlin dijeli hahahah.

Sutra je moj DATE...ali ocito prenosim...i sad me panika hvata da li cu se ikad  otvorit ili cu stvarno morati na indukcijuuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4964
26.11.2011 0:08:06   
Miracle*3
Hej zene, ja sam se prije sat vremena okliznula u kupatili. Noge su mi isle u stranu, kao da cu napravit spagu. Jedva sam se uhvatila za kadu i zaustavila. U tom momentu nije me tako jako zabolilo kao sto m sad boli. Ta bol je najveca u ledjima i onda kad dodje do stomaka prestane i opet. popila sam apaurin i  evo lezim na boku, ali me strahuser posted image user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4965
26.11.2011 0:35:28   
gerberka
miracle, prati mila..trebalo bi prestati..najvažnije je da nema krvi

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 4966
26.11.2011 7:59:10   
Silver
Juuuutrrrooooo spavaliceeee....

Moj braco u pupi mi neda da spavam, kad je njemu dovoljno odmah krene urnebes po stomaku!

Danas su nam pune 34 sedmice user posted image user posted image user posted image uh jesmo veliki masallah!

Bebice11
pripremaaj seee sutra aBd ce ti tvoja bebica biti u rukama user posted image

Miracle zeno draga cuvaj se...narocito u kupatila...ustvari svugdje...kako si jutros???

Drznicee jesi li ti malom fino objasnila sta su dukati user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4967
26.11.2011 8:05:59   
Silver
user posted image

Jedna kafica za razbudjivanje!

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 4968
26.11.2011 9:08:32   
palachinken

džaba ti finoca, tad jos gore prođes draga lejla vec to zavisi od njihovog raspolozenja..cast izuzetcima

gledam video zajedno od pocetka..rodiliste u hrvatskoj..rodiliste prijatelj djece..koja ljepota od usluga!đđbebice i mene je strah cr, anestezije zbog hipofize

Dobro ti je gerberka rekla, tamo dok ne zagalamiš, ništa. Ja sad s drugom "bagrom" deveram, onom u dječijem dispanzeru. UH!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4969
26.11.2011 9:15:17   
Nina_Lana
Silver user posted image user posted image user posted image user posted image cestitke na pune 34 hefte user posted image user posted image user posted image .. nama je danas punih 35, samo jednu bjezimo ispred vas...a ko zna mozda se porodimo i isti dan user posted image ...Ja sam proslu trudnocu uporedo pratila s jednom drugaricom, bjezala sam joj isto sedmicu dana,, i isti dan smo rodile, u istoj bolniciuser posted image ...
Jel se ono sa 35+4 ulazi u 9-ti po ovom tickeru?
Meni je selidba pred kraj hvala Bogu, nadamo se u srijedu da cemo biti u svom stanu, zavrsavaju se sitnice, u ponedjeljak dolazi namjestaj i pustaju grijanje...samo da se uselim i eto mene u 9-tom, pa onda moze i da krene abd...

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4970
26.11.2011 9:36:07   
Silver
Nina_Lana user posted image user posted image user posted image Cestitamooo! Jos malo i eto nas u 9-tom! Kod mene su se snaha i rodica porodile na isti dan...jedna prenijela 8 dana a druga rodila dan prije termina...ko zna mozda i mi proslavimo novu na porodilistu user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 4971
26.11.2011 9:44:54   
mamina princeza

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

najsigrnije na boku nesto podmenes i u bolnici da bude na bolu i radi bljuckanja i svega. Imas i one pozicionere za bebu da se kupe nisu skupi a meni je bio dobar. 

gdje ovo da nabavim

gerberko ... ti si ono iz zenice? joj sve sam pomjesala kad ne pise ispod grad napisi :)
ne znam ja znam gdje ima u sa, ona radnja na pofalicima djecija i adax sam vidjela da ima mada obicno ima u vecini djecijih radnji. Priej tri godine nije bilo skupo pa se nadam da nije ni sad. Ako treba mogu ti vidjeti pa poslati nekako. A to je ko spuzvica u platnu kod mene je bilo kod va trokuta koja su ispod spojena i bebu izmedju stavis... ima negdje i slika psotavicu nekad ako ne skontate. Moze se samos taviti i peskir i nesto drugo al meni je ovo prakticnije puno jer ne leta pa nemam brigu hihihih .. ima i nekih folova u adaxu da kuca kos rce par sekundi i nesto jos al nisam previse upucena. Ja cu ovaj mjesec ici malo vise da to pregledams ta mi treba koliko kosta pa eto ako treba kupim i saljnem ti nekako.. e sad ako si ono iz Sa pa sam sve polupala jos bolje hihihi:)

Bebice sretno akso edanas ne budem vise ukljucivala... nadams e da si nekom ostavila broj da nas fino obavjestava:) Da bude sve to hairli i uz Alalhovu pomoc sto prije zavrsi.

Koristitel one jastuke za trudnice i dojenje .. ja imam neki tvrdi a kontala sam da kupim bolji jer vec imm problema sa spvanjem. Spaval neko u trudnoci s tim?JA sam prosli put spavala na kraju al sad mi tvrd ovaj moj...

< Poruku je uredio mamina princeza -- 26.11.2011 9:47:17 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4972
26.11.2011 9:57:10   
Nina_Lana
Nina_Lana user posted image user posted image user posted image Cestitamooo! Jos malo i eto nas u 9-tom! Kod mene su se snaha i rodica porodile na isti dan...jedna prenijela 8 dana a druga rodila dan prije termina...ko zna mozda i mi proslavimo novu na porodilistu user posted image

Ajjjj Silver mila ne sluti :), ja se sve nesto nadam da ce ranije, i prvo mi je ranije da hoce i ovo hahahhaha...doduse sutra idem na kotrolu, pa cu znati valjda na cemu sam zbog ovih kontrakcija i bolova koje imam zdanje vrijeme...samo nek se djecica rode ziva i zdrava...

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 4973
26.11.2011 9:59:48   
Miracle*3
Evo i mene, poranila, nema sta.
Ja sam sinoc samo laptop zatvorila i osluskivala, e bas sam se uplasila. Sad je puno bolje

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 4974
26.11.2011 10:11:48   
animagical
ako mogu i jauser posted image jastuk za dojenje nemam pa i ne koristim...tako da ne znam da li bi mi bilo bolje s njim,a i ovako nemam na sta da se pozalim...iako mislim da je to za blizance narocito neophodno... a te pozicionere ja ne bih trosila pare, koliko se sjecam ti u adaxu su bili oko 80kmuser posted image srolaj dva peskirica i mirna Bosna...a i gdje bi beba otisla? A doduse od 15 dana spava na ledjima a sam sebi glavu okrece gdje mu odgovara...eh sad vec spava i na boku i na ledjima, nadjem ga svakako namjestenog...

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 4975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *