|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  196 197 [198] 199 200   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
25.11.2011 19:29:28   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

veceeerr user posted image

ja dobih za svog sina divnih stvarcicauser posted image da ih nosi u zdravlju i veselju..želim ih odmah proprati prvi put ( a jos koji do poroda ) user posted image pa cu to za sada na 30 stepeni user posted image

što se tiće ovih pomagala, postavljanja user posted image kako da doji isl - ja se osjecam totalno neupućena..bebice, kako da postavim user posted image i odakle čitaš te upute..hvaajjaa user posted image

ulazim ponekad na temu bebe 0-1 i problemi s dojenjem a i ukucavam dojenje u google pa citam clanke, pa sam skontala kako bebu postaviti, gledala sam i na youtoube video kako kupati bebu, mijenjati pelenu i sl, sve u ovom periodu mirovanja, pa pocni i ti laganiniuser posted image

da ti budu sretne i hairli stvari koje ste dobili i da u zdravlju iznosa a i bolje promijeni,aminuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4926
25.11.2011 19:38:31   
gerberka
hvala draga, i vama dvjema sve najbolje user posted image
amin user posted image

poslusat cu te user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4927
25.11.2011 19:40:41   
mama21e

IZVORNA PORUKA: anđelo

IZVORNA PORUKA: mama21e

IZVORNA PORUKA: anđelo

Na vježbama su nas učili da bolovi menstrualni u krstima znače da je porod blizu.bez obzira što su ti rekli da dodješ u nedelju,ti budi oprezna i broji kontrakcije,odnosno vremenski razmak između kontrakcija.user posted image user posted image user posted image

Kad smo kod bolova u krstima, ja sinoc nisam mogla spavati od tih bolova user posted image Sto li mene boli a nisam pred porod? user posted image
Ti si vako negdje 20-ta sedmica (ako sam dobro upratila).Mene su isto bolila krsta kao pred menstruaciju ,u negdje 16 nedelji,i dr su otkrili kontrakcije,pa sam pila apaurine i sad je sve ok.Možeš provjeriti ako želiš da ne brineš,ali nekad trudnicu u ranoj trudnoći znaju bolit krsta iz čista mira,to su mi rekli dr.Drugo je Bebica koja se treba porodit pa je bole krsta,to je za očekivat,al eto ljepo je znat da je trudnicama to nagovještaj za spakovati torbuuser posted image user posted image user posted image user posted image

U 15 sam sedmici user posted image A i ja evo popila apaurin i odmah mi bolje hvala Bogu.
Koja si ti sedmica?

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4928
25.11.2011 19:42:55   
Bebica11
Mama21e ako potraju bolovi konstantni duze od dan javi se dr, ja sam tako u 16. sedmici se javila dr pa sam primala injekcije progesteron depo i apaurine 7 dana dok se nije smirilo i lezala u bolnici, pogotovo te ledjne kontrakcije nisu za zanemariti

malo odmaraj na l.boku, pijes li Magnezij??

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4929
25.11.2011 19:49:19   
mama21e

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Mama21e ako potraju bolovi konstantni duze od dan javi se dr, ja sam tako u 16. sedmici se javila dr pa sam primala injekcije progesteron depo i apaurine 7 dana dok se nije smirilo i lezala u bolnici, pogotovo te ledjne kontrakcije nisu za zanemariti

malo odmaraj na l.boku, pijes li Magnezij??

Vec primam te injekcije, svaka 4 dana. A jucer sam nesto radila pa mozda me zbog toga boli. Ne pijem Magnezij, jel to mogu na svoju ruku piti ili moram pitati doktora?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4930
25.11.2011 19:50:39   
mama21e
I visim na l. boku user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4931
25.11.2011 19:53:18   
Mrgica
Mama21 magnezij mozes sama ukljuciti cudi me da ti dr nije to odmah propisao jer se pije od samog pocetka trudnoce posto opusta misice, a samim tim i kontrakcije materice, kupi ti sebi pa piji imas onaj u kesicama sto ide direktno na jezik i onaj sumeci sto se u vodi otapa, ja pijem taj od dietpharma kosta 12.50km i dodju dvije kutije a pijem 2 na dan, pusa.

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4932
25.11.2011 19:56:18   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Mrgica

Mama21 magnezij mozes sama ukljuciti cudi me da ti dr nije to odmah propisao jer se pije od samog pocetka trudnoce posto opusta misice, a samim tim i kontrakcije materice, kupi ti sebi pa piji imas onaj u kesicama sto ide direktno na jezik i onaj sumeci sto se u vodi otapa, ja pijem taj od dietpharma kosta 12.50km i dodju dvije kutije a pijem 2 na dan, pusa.

magnezij 300 direkt tako se zove, pije se kesica na dan tj istrese na jezik
ako pijes neke vitamine pogledaj ima li u njima Mg

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4933
25.11.2011 19:57:54   
mama21e

Nije mi nista za Mg govorio user posted image A kupit cu ga, nadam se da ce mi pomoci aBd.
user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4934
25.11.2011 19:59:57   
mama21e

magnezij 300 direkt tako se zove, pije se kesica na dan tj istrese na jezik
ako pijes neke vitamine pogledaj ima li u njima Mg

Pijem pregnital, mozda mi je to dao umjesto magnezija user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4935
25.11.2011 20:01:56   
mama21e
Mrgice imas li ti nervozu nekakvu u nogama da ne mozes da spavas? Meni ta nervoza mira ne da, i onda pocnu bolovi u listovima user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4936
25.11.2011 20:10:37   
Mrgica
Ja pijem prenatal on Natural w, i Mg to jedino i pijem, a ta nervoza imala sam malo, ali mislim da Mg to i rjesava, takodje te grceve sto imas u listovima i misicima. I mene su noge boljele i sada ponekad, angazuj tm da ti izmasira listove,mm to redovno radi, a gooodi.user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4937
25.11.2011 20:27:50   
gerberka
i ja sam pila nw sad uzela dietfharm prenatal radi omege 3user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4938
25.11.2011 20:32:49   
mama21e

Ja pijem prenatal on Natural w, i Mg to jedino i pijem, a ta nervoza imala sam malo, ali mislim da Mg to i rjesava, takodje te grceve sto imas u listovima i misicima. I mene su noge boljele i sada ponekad, angazuj tm da ti izmasira listove,mm to redovno radi, a gooodi.user posted image

E super, veceras ima da je vecer masaze user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4939
25.11.2011 20:55:55   
Bebica11
mama21e nije uredu da primas injekcije a ovamo radis po kuci, cim si dosla do injekcija ti si za mirovanja i to strogog!!! Ne igraj se, lezi i odmaraj dok se ne ucvrsti trudnoca, nemoj da kasnije moradnes po bolnicama ne daj Boze i slicno. A Mg kupi NEVEZANO imal ga u prenatalu kojeg pijes, i ja sam to pila u tvojim sedmicama i SVI DR su mi odobrili s GAK-a

a ti grcevi nogu upravo dokazuju da ti manjka Mg

i jos nesto za tebe je strogo zabranjeno: odnos, usisavanje(jer napreze trbusne misice), istezanje, dizanje teskog, nakli pokreti i sve aktivnosti koje su vezane za isparavanje, tj peglanje i kuhanje da para ide na tebe i sl.

< Poruku je uredio Bebica11 -- 25.11.2011 20:58:39 >

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4940
25.11.2011 21:00:32   
gerberka
a eni moj dr rekao da ne treba pretjerivati, da popijem kutiju kesica i to je to..mama21 ipak ti pitaj dr za duzu konzumaciju..ne smije se pretrherati ni sa vit i mineralima

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4941
25.11.2011 21:03:04   
gerberka
sto para od pegle..uh ja peglam od kako znam za sebe user posted image
u prevodu ne radi ništa user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4942
25.11.2011 21:06:19   
Mrgica

i jos nesto za tebe je strogo zabranjeno: odnos, usisavanje(jer napreze trbusne misice), istezanje, dizanje teskog, nakli pokreti i sve aktivnosti koje su vezane za isparavanje, tj peglanje i kuhanje da para ide na tebe i sl.
[/quote]

Kod mene je hB uredna trudnoca a dr mi napomenuo da ne pretjerujem sa svim ovim, osim ove pare.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4943
25.11.2011 21:10:02   
gerberka
jesu lijepi ovi video zapisi o pravilnom podizanju bebe...preko bok, što bi se reklo user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4944
25.11.2011 21:15:10   
Bebica11

to za isparavanje je rekla meni zenica u bolnici koja se lijecila kod cuvenog dr.Mehmedbasica, i jos poneke savjete, koji su mi kasnije bas koristili

ma nece ona moci puno Mg piti poslije prve kutije i ja sam sarala s njimuser posted image dojadi onaj ukus, a poslije 30 sedmica ga nisam vise ni koristila

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4945
25.11.2011 21:19:42   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Bebica11

to za isparavanje je rekla meni zenica u bolnici koja se lijecila kod cuvenog dr.Mehmedbasica, i jos poneke savjete, koji su mi kasnije bas koristili

ma nece ona moci puno Mg piti poslije prve kutije i ja sam sarala s njimuser posted image dojadi onaj ukus, a poslije 30 sedmica ga nisam vise ni koristila

ona meni malo pretjeruje..to joj rekao mehmedbasic?
ja sjednem na stolicu i fino polako ispeglam sve, ne naprezem se ono preko stola, al ovo za paru prvi put cujem..i kad se kuha ima pare..dobro se cuvati, al ovo je haman previše user posted image
a zasto je ta zena lezala, isto cuvala trudnocu?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4946
25.11.2011 21:20:43   
gerberka
ja i nocas bila u setnji, meni dr rekao da se pazim, mirujem ali da kratko mogu i izaci, kao vazno je za porod sacuvati kondiciju..da se puno ne ulijenim.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4947
25.11.2011 21:25:57   
Bebica11

ja i nocas bila u setnji, meni dr rekao da se pazim, mirujem ali da kratko mogu i izaci, kao vazno je za porod sacuvati kondiciju..da se puno ne ulijenim.

ja sam gotovauser posted image , al dobro je, nemam vode u sebi hB, pokretna sam i ne znam sporo nista, uvijek su me ruzili POLAHKO ustaj POLAHKO hodaj, jedino se brzo umorim ako hodam duze al sta cu user posted image

a ona zenica je nakon 3 godine lijecenja od sterilnosti uspjela zabebiti blizance nosila i cuvala trudnocu i rodila ih u 34. sedmici pukao joj vodenjakuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4948
25.11.2011 21:41:15   
gerberka
uh i meni stalno govore polako, a ja polako samo dok mislim o tome user posted image

boli li te sta bebice..ej moja ti je sestra bila bila otvorena danima..smijes probati sa keksom? uh i meni savjeta, vidjet cemo mene u 9. mjuser posted image

jesu oni tebi rekli u nedelju da dođeš...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4949
25.11.2011 22:27:46   
Bebica11

uh i meni stalno govore polako, a ja polako samo dok mislim o tome user posted image

boli li te sta bebice..ej moja ti je sestra bila bila otvorena danima..smijes probati sa keksom? uh i meni savjeta, vidjet cemo mene u 9. mjuser posted image

jesu oni tebi rekli u nedelju da dođeš...

ne smijem keksuser posted image

kod mene sve djeluje, cim setam-zaboli pravo, cim se malo s muzem mazim-zaboli mogu misliti sta bi bilo da smijem hodati i keks, al sve zabraniliuser posted image

boli me evo sad, bas krsta i onaj "nagon" kad hoces dobiti pa samo cekas da krene da te popusti, e to me hvata, i ostri bolovi naprijed....al izgleda nista prije nedjelje

jesu, u nedjelju u pola 8 biti gore aBd i da ne kasnim da mi sto prije stave, tako su mi rekli akoo ne krene prije

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  196 197 [198] 199 200   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  196 197 [198] 199 200   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *