Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 19:29:28
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
veceeerr
ja dobih za svog sina divnih stvarcica da ih nosi u zdravlju i veselju..želim ih odmah proprati prvi put ( a jos koji do poroda ) pa cu to za sada na 30 stepeni
što se tiće ovih pomagala, postavljanja kako da doji isl - ja se osjecam totalno neupućena..bebice, kako da postavim i odakle čitaš te upute..hvaajjaa
ulazim ponekad na temu bebe 0-1 i problemi s dojenjem a i ukucavam dojenje u google pa citam clanke, pa sam skontala kako bebu postaviti, gledala sam i na youtoube video kako kupati bebu, mijenjati pelenu i sl, sve u ovom periodu mirovanja, pa pocni i ti laganini
da ti budu sretne i hairli stvari koje ste dobili i da u zdravlju iznosa a i bolje promijeni,amin
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 19:38:31
gerberka
hvala draga, i vama dvjema sve najbolje amin
poslusat cu te
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 19:40:41
mama21e
IZVORNA PORUKA: anđelo
IZVORNA PORUKA: mama21e
IZVORNA PORUKA: anđelo
Na vježbama su nas učili da bolovi menstrualni u krstima znače da je porod blizu.bez obzira što su ti rekli da dodješ u nedelju,ti budi oprezna i broji kontrakcije,odnosno vremenski razmak između kontrakcija.
Kad smo kod bolova u krstima, ja sinoc nisam mogla spavati od tih bolova Sto li mene boli a nisam pred porod?
Ti si vako negdje 20-ta sedmica (ako sam dobro upratila).Mene su isto bolila krsta kao pred menstruaciju ,u negdje 16 nedelji,i dr su otkrili kontrakcije,pa sam pila apaurine i sad je sve ok.Možeš provjeriti ako želiš da ne brineš,ali nekad trudnicu u ranoj trudnoći znaju bolit krsta iz čista mira,to su mi rekli dr.Drugo je Bebica koja se treba porodit pa je bole krsta,to je za očekivat,al eto ljepo je znat da je trudnicama to nagovještaj za spakovati torbu
U 15 sam sedmici A i ja evo popila apaurin i odmah mi bolje hvala Bogu. Koja si ti sedmica?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 19:42:55
Bebica11
Mama21e ako potraju bolovi konstantni duze od dan javi se dr, ja sam tako u 16. sedmici se javila dr pa sam primala injekcije progesteron depo i apaurine 7 dana dok se nije smirilo i lezala u bolnici, pogotovo te ledjne kontrakcije nisu za zanemariti
malo odmaraj na l.boku, pijes li Magnezij??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 19:49:19
mama21e
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Mama21e ako potraju bolovi konstantni duze od dan javi se dr, ja sam tako u 16. sedmici se javila dr pa sam primala injekcije progesteron depo i apaurine 7 dana dok se nije smirilo i lezala u bolnici, pogotovo te ledjne kontrakcije nisu za zanemariti
malo odmaraj na l.boku, pijes li Magnezij??
Vec primam te injekcije, svaka 4 dana. A jucer sam nesto radila pa mozda me zbog toga boli. Ne pijem Magnezij, jel to mogu na svoju ruku piti ili moram pitati doktora?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 19:53:18
Mrgica
Mama21 magnezij mozes sama ukljuciti cudi me da ti dr nije to odmah propisao jer se pije od samog pocetka trudnoce posto opusta misice, a samim tim i kontrakcije materice, kupi ti sebi pa piji imas onaj u kesicama sto ide direktno na jezik i onaj sumeci sto se u vodi otapa, ja pijem taj od dietpharma kosta 12.50km i dodju dvije kutije a pijem 2 na dan, pusa.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 19:56:18
gerberka
IZVORNA PORUKA: Mrgica
Mama21 magnezij mozes sama ukljuciti cudi me da ti dr nije to odmah propisao jer se pije od samog pocetka trudnoce posto opusta misice, a samim tim i kontrakcije materice, kupi ti sebi pa piji imas onaj u kesicama sto ide direktno na jezik i onaj sumeci sto se u vodi otapa, ja pijem taj od dietpharma kosta 12.50km i dodju dvije kutije a pijem 2 na dan, pusa.
magnezij 300 direkt tako se zove, pije se kesica na dan tj istrese na jezik ako pijes neke vitamine pogledaj ima li u njima Mg
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 19:57:54
mama21e
Nije mi nista za Mg govorio A kupit cu ga, nadam se da ce mi pomoci aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 19:59:57
mama21e
magnezij 300 direkt tako se zove, pije se kesica na dan tj istrese na jezik ako pijes neke vitamine pogledaj ima li u njima Mg
Pijem pregnital, mozda mi je to dao umjesto magnezija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 20:10:37
Mrgica
Ja pijem prenatal on Natural w, i Mg to jedino i pijem, a ta nervoza imala sam malo, ali mislim da Mg to i rjesava, takodje te grceve sto imas u listovima i misicima. I mene su noge boljele i sada ponekad, angazuj tm da ti izmasira listove,mm to redovno radi, a gooodi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 20:27:50
gerberka
i ja sam pila nw sad uzela dietfharm prenatal radi omege 3
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 20:32:49
mama21e
Ja pijem prenatal on Natural w, i Mg to jedino i pijem, a ta nervoza imala sam malo, ali mislim da Mg to i rjesava, takodje te grceve sto imas u listovima i misicima. I mene su noge boljele i sada ponekad, angazuj tm da ti izmasira listove,mm to redovno radi, a gooodi.
E super, veceras ima da je vecer masaze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 20:55:55
Bebica11
mama21e nije uredu da primas injekcije a ovamo radis po kuci, cim si dosla do injekcija ti si za mirovanja i to strogog!!! Ne igraj se, lezi i odmaraj dok se ne ucvrsti trudnoca, nemoj da kasnije moradnes po bolnicama ne daj Boze i slicno. A Mg kupi NEVEZANO imal ga u prenatalu kojeg pijes, i ja sam to pila u tvojim sedmicama i SVI DR su mi odobrili s GAK-a
a ti grcevi nogu upravo dokazuju da ti manjka Mg
i jos nesto za tebe je strogo zabranjeno: odnos, usisavanje(jer napreze trbusne misice), istezanje, dizanje teskog, nakli pokreti i sve aktivnosti koje su vezane za isparavanje, tj peglanje i kuhanje da para ide na tebe i sl.
< Poruku je uredio Bebica11 -- 25.11.2011 20:58:39 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 21:00:32
gerberka
a eni moj dr rekao da ne treba pretjerivati, da popijem kutiju kesica i to je to..mama21 ipak ti pitaj dr za duzu konzumaciju..ne smije se pretrherati ni sa vit i mineralima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 21:03:04
gerberka
sto para od pegle..uh ja peglam od kako znam za sebe u prevodu ne radi ništa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 21:06:19
Mrgica
i jos nesto za tebe je strogo zabranjeno: odnos, usisavanje(jer napreze trbusne misice), istezanje, dizanje teskog, nakli pokreti i sve aktivnosti koje su vezane za isparavanje, tj peglanje i kuhanje da para ide na tebe i sl. [/quote]
Kod mene je hB uredna trudnoca a dr mi napomenuo da ne pretjerujem sa svim ovim, osim ove pare.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 21:10:02
gerberka
jesu lijepi ovi video zapisi o pravilnom podizanju bebe...preko bok, što bi se reklo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 21:19:42
gerberka
IZVORNA PORUKA: Bebica11
sto para od pegle..uh ja peglam od kako znam za sebe u prevodu ne radi ništa
to za isparavanje je rekla meni zenica u bolnici koja se lijecila kod cuvenog dr.Mehmedbasica, i jos poneke savjete, koji su mi kasnije bas koristili
ma nece ona moci puno Mg piti poslije prve kutije i ja sam sarala s njim dojadi onaj ukus, a poslije 30 sedmica ga nisam vise ni koristila
ona meni malo pretjeruje..to joj rekao mehmedbasic? ja sjednem na stolicu i fino polako ispeglam sve, ne naprezem se ono preko stola, al ovo za paru prvi put cujem..i kad se kuha ima pare..dobro se cuvati, al ovo je haman previše a zasto je ta zena lezala, isto cuvala trudnocu?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 21:20:43
gerberka
ja i nocas bila u setnji, meni dr rekao da se pazim, mirujem ali da kratko mogu i izaci, kao vazno je za porod sacuvati kondiciju..da se puno ne ulijenim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 21:25:57
Bebica11
ja i nocas bila u setnji, meni dr rekao da se pazim, mirujem ali da kratko mogu i izaci, kao vazno je za porod sacuvati kondiciju..da se puno ne ulijenim.
ja sam gotova , al dobro je, nemam vode u sebi hB, pokretna sam i ne znam sporo nista, uvijek su me ruzili POLAHKO ustaj POLAHKO hodaj, jedino se brzo umorim ako hodam duze al sta cu
a ona zenica je nakon 3 godine lijecenja od sterilnosti uspjela zabebiti blizance nosila i cuvala trudnocu i rodila ih u 34. sedmici pukao joj vodenjak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 21:41:15
gerberka
uh i meni stalno govore polako, a ja polako samo dok mislim o tome
boli li te sta bebice..ej moja ti je sestra bila bila otvorena danima..smijes probati sa keksom? uh i meni savjeta, vidjet cemo mene u 9. mj
jesu oni tebi rekli u nedelju da dođeš...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 22:27:46
Bebica11
uh i meni stalno govore polako, a ja polako samo dok mislim o tome
boli li te sta bebice..ej moja ti je sestra bila bila otvorena danima..smijes probati sa keksom? uh i meni savjeta, vidjet cemo mene u 9. mj
jesu oni tebi rekli u nedelju da dođeš...
ne smijem keks
kod mene sve djeluje, cim setam-zaboli pravo, cim se malo s muzem mazim-zaboli mogu misliti sta bi bilo da smijem hodati i keks, al sve zabranili
boli me evo sad, bas krsta i onaj "nagon" kad hoces dobiti pa samo cekas da krene da te popusti, e to me hvata, i ostri bolovi naprijed....al izgleda nista prije nedjelje
jesu, u nedjelju u pola 8 biti gore aBd i da ne kasnim da mi sto prije stave, tako su mi rekli akoo ne krene prije