canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (14.11.2015 11:39:53)
|
Kod mene obrok na svaka 3h Npr ako doruckujem u 10h, ide obrok u 13h, pa u 16h pa 19h. Nakon toga jedino pred spavanje mozda caj popijem. Ja si ne uskracujem nista, osim sto jedem slatko jednom do dva puta sedmicno i hljeb za dorucak ili eventualno ako je nesto corbasto pola kriske uz rucak. 2 obroka jedem tako sto podjelim jednu porciju rucka, pa dali to bilo u 16h i 19h ili 13h i 19h nebitno, kod mene dijeta fercera dok god su mali obroci sa odredjenim razmacima a cim ja jedem standardno samo dorucak i kasni rucak odmah idu kilice na gore. Eh sad sve zavisi i koliko imas viska kg, nemoze onaj sa 2-3 kg viska jesti iste porcije kao onaj sto ima 15 kg viska npr. ali je opet bitno navici organizam na vise malih obroka, tako neces biti gladna a organizam ce se rjesiti zaliha hrane, da se razumijemo prvih mozda 10tak dana ces biti gladna sigurno dok se ne naviknes na takve obroke [sm=smiley36.gif] Ako imas za rucak npr grasak i supu, pojedi grasak za rucak a za veceru supu ili slicno, s tim da nemoj nikad za veceru ostavljati tjesteninu. Voce nije problem pogotovo voce bogato C vitaminom, jer C vitamin pomaze u razgradnji masnih naslaga a npr banane nemoj vecerati osim ako si vjezbala prije toga, jer banana je kaloricna i ona sama moze zamjeniti jedan obrok. Nemoj zaboraviti min 2l vode ili 3l za dojilje dnevno.
|
|
|
|