RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (14.11.2015 11:15:11)

Ja sam juce bila bolesna, tako da i nisam Bog zna sta jela, de mi recite sta vi poslije 18h? Kasno za veceru, cini mi se da se voce ne proporucuje a Bgm ogladnim

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (14.11.2015 11:23:30)

Ja navalim na voće, to mi je najpovoljnije,bolje nego grickalice.

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (14.11.2015 11:25:42)

IZVORNA PORUKA: azra I ADI

Ja navalim na voće, to mi je najpovoljnije,bolje nego grickalice.

Ja sam sinoc par snita jabuke, moram usta zaposlit[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (14.11.2015 11:39:53)

Kod mene obrok na svaka 3h

Npr ako doruckujem u 10h, ide obrok u 13h, pa u 16h pa 19h.

Nakon toga jedino pred spavanje mozda caj popijem.

Ja si ne uskracujem nista, osim sto jedem slatko jednom do dva puta sedmicno i hljeb za dorucak ili eventualno ako je nesto corbasto pola kriske uz rucak.

2 obroka jedem tako sto podjelim jednu porciju rucka, pa dali to bilo u 16h i 19h ili 13h i 19h nebitno, kod mene dijeta fercera dok god su mali obroci sa odredjenim razmacima a cim ja jedem standardno samo dorucak i kasni rucak odmah idu kilice na gore.

Eh sad sve zavisi i koliko imas viska kg, nemoze onaj sa 2-3 kg viska jesti iste porcije kao onaj sto ima 15 kg viska npr. ali je opet bitno navici organizam na vise malih obroka, tako neces biti gladna a organizam ce se rjesiti zaliha hrane, da se razumijemo prvih mozda 10tak dana ces biti gladna sigurno dok se ne naviknes na takve obroke [sm=smiley36.gif]

Ako imas za rucak npr grasak i supu, pojedi grasak za rucak a za veceru supu ili slicno, s tim da nemoj nikad za veceru ostavljati tjesteninu.
Voce nije problem pogotovo voce bogato C vitaminom, jer C vitamin pomaze u razgradnji masnih naslaga a npr banane nemoj vecerati osim ako si vjezbala prije toga, jer banana je kaloricna i ona sama moze zamjeniti jedan obrok.

Nemoj zaboraviti min 2l vode ili 3l za dojilje dnevno.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (14.11.2015 11:45:02)

Ja nisam od onih koji imaju obicaj da jedu grickalice navece, jednostavno nemam tu naviku a vjerujem onom ko ima naviku da je teze to sve uskladiti.

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (14.11.2015 13:09:36)

Ja mogu da ne jedem cijeli dan,ali nesto najdraze navece popiti nes sa nekim keksima uz TV,eto toliko od mene[sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (14.11.2015 14:29:43)

Meni je problem sto ja zinut ne mogu ujutro a navecer bi vola pojela [sm=smiley36.gif]
Canim hvala na savjetima, dojim max 3x na dan, trudim se piti sto vise vode i to mi je problem,al tjeram se [sm=smiley36.gif]

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (14.11.2015 15:52:08)

Sretno drage moje [sm=smiley1.gif] Bas mi je drago da ste krenule, kad vec ja ne mogu [sm=smiley36.gif]
Canim, termin je 25.5. Nisam jos ni do pola [sm=smiley36.gif]
Trudit cu se i ja da ne dobijem puno. Do sad nisam nista dobila, a vec imam viska.

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (15.11.2015 14:30:47)

Šta je ovo, niko nedjeljom nije aktivan[sm=smiley36.gif] Kod mene do sad-2 kafe, banana, kriška prohe sa blitvom i krompirom.[sm=smiley31.gif] Pozz....

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (15.11.2015 19:00:08)

IZVORNA PORUKA: azra I ADI

Šta je ovo, niko nedjeljom nije aktivan[sm=smiley36.gif] Kod mene do sad-2 kafe, banana, kriška prohe sa blitvom i krompirom.[sm=smiley31.gif] Pozz....

Ja za dorucak snitu namazala s ajvarom popila caj, za rucak supu, popila kafu pojela mandarinu,pijem vodu pijem [sm=smiley36.gif]

boombar -> RE: Mršajmo zajedno ! (16.11.2015 10:40:59)

Ja stala na vagu i zgrozila se sama nad sobom! [sm=smiley13.gif] Prethodna tri dana su bila vise privikavanje, a od danas krece pravi rezim, ozbiljno! Jutros jela dvije kriske s ajvarom, uzinat cu krusku, rucku cu neku tunjevinu i salatu, i rucak/vecera kuci ce biti corbica. Vec sam si nasula flasu od litre vode, to planiram evo na poslu popiti i tako .. Nadam se minuscicu u petak.
Nesto sam kontala, bila bih zadovoljna i sa -2kg mjesecno. Tamam do proljeca da se upristojim [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (16.11.2015 11:39:04)

Jutric,

Vikend rezervisan za hodanje i brlj ali dobro je, jutros vaga pokazuje neki minijaturni minuscic.

Nemojte ajvara jesti svako jutro, ajvar je pun masnoce, tako da gledajte da ogranicite na 1-2 puta sedmicno ili jos bolje nikako, ali budimo realni jel [sm=smiley36.gif]

Kod mene jutros banana, i mozda 2 kasike muslija, moram kupiti jos, i uzela sam 2 hurme. Za rucak ne znam sta cu kuhati, vjerovatno neko varivo.

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (16.11.2015 13:51:02)

Kod mene za rucak riba,riza,paradajz,krastavac,supu ostavljam za veceru
Ja za dorucak hem ne jedem puno,hem nemam ni ideja, taj musli ne mogu, mogu cornfleks s jogurtom?

Na vagu nisam stajala samo mi stomak nije napuhan [sm=smiley36.gif]

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (16.11.2015 17:01:41)

Hi zenice...Ja sam se nahodala jucer i danas,nisam imala vremena da se javim...Jucer sam malo brljala,nisam puno,danas sam dobra..Za dorucak sam pojela bananu i zeleni caj,uzina 2 digestive keksa,rucala piletinu sa povrcem,bez hljeba...

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.11.2015 9:27:14)

Dobro jutro...Kod mene za dorucak sendvic( crni hljeb i turkey)

Jos malo pa cu zeleni caj,za rucak ne znam sta cu...

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.11.2015 10:31:52)

Palenta za dorucak
Za rucak imam ribu od jucer,nemam pojma sta uz nju,vjerovatno kropir brokula karfiol mrkva
Jucer za veceru opce nisam bila gladna,al sam jela jer kasno lijezem pa da ne ogladnim

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.11.2015 10:50:44)

d.jutro i od mene

Kod mene za dorucak pola zvrka tikvenice sa mladim sirom i casom jogurta.

Za rucak ni ja ne znam sta cu, ali ima vremena.

I ja se osjecam ispuhanijom, valjda od ove silne vode i voca sto jedem, inace voce bas rijetko jedem jedino ovako kad hocu smrsati [sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.11.2015 11:02:19)

Ja palentu jela okolo, sredina ostala,ne mogu,a ustala gladna [sm=smiley36.gif]
E danas cu kupit mandarine, nestalo mi a gode mi [sm=smiley1.gif]

boombar -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.11.2015 14:50:41)

Cao zene moje! Ja doruckovala dvije kriske sa sirom, uzinala krusku, upravo rucala cufte s rizom, vecerat cu corbu opet. Popila sam vec vise od litre vode. Nije mi problem piti toliko cak mi se i trazi. Osjecam se malo manje napuhana. Ali polako, samo nek smo krenuli

boombar -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.11.2015 11:05:08)

Jutro zene [sm=smiley1.gif] Nemojte da ja ovdje sama sa sobom pricam. Javljajte izvjestaje o pojedenim vrstama i kolicinama hrane [sm=smiley36.gif]
Kod mene dorucak bio dvije kriske s abc sirom, upravo uzinam saku sjemenki od bundeve, rucak na poslu ce biti banama danas..kasno ustala pa ne stigoh spremiti da ponesem, rucak/vecera kuci dvije-tro cufte bez icega.

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.11.2015 11:06:38)

Dancic,kako ide..Kod mene nikako,nema minusa i sva sam napuhana,osjecam se kao da imam 100 kg...Dorucak kafa i 2 keksa...Moram ja na svoj stari rezim,smanjiti unos hrane skroooz,samo tako mrsam,ovo ostalo ne pali nista...

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.11.2015 11:22:59)

Ja bananu doruckovala, za rucak zeljanica
Sinoc smo bili u gostima,jela sam jabuku[sm=smiley36.gif]
Kad smo dosli kuci pitam mm sta sam propustila,kaze Nista,onaj kolac nije nista posebno [sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.11.2015 11:23:50)

I da,jedva cekam vaganje[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.11.2015 11:34:02)

Jutros i kod mene palenta sa jogurtom i mladim sirom, sad cu kaficu, pa poslije uzina jedna jabuka i jedna banana, za rucak sam planirala pilecu musaku, nisam nikad pravila musaku s piletinom pa da vidimo kako ce ispasti, jednom sam je jela u gostima i bas je bila ukusna.

Edita draga nemozes keks doruckovati, moras jesti nesto da ti pokrene metabolizam, slobodno se najedi za dorucak a ostale obroke umanji max.

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.11.2015 15:22:35)

Zaboravite zeljanicu, pljeskavica paprike u vrhnju mladi sir i snita hljeba, uzina studentski miks dok sam 'jurila' gradom [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  326 327 [328] 329 330   Sljedeća stranica >   >>