|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  297 298 [299] 300 301   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
18.8.2014 22:20:05   
edith
ja nisam na nekoj određenoj dijeti, jedem zdravije nego inače i to je to, pojedem pola obroka, slatko zamijenim voćem itd.
skupljala sam kile godinama, ne mogu otići preko noći, osim ako ne želim da se patim pa da il sve vratim il se još više udebljam, jer bila sam na dijetama i skinem par kg i željna slatkog sve vratim puno brže nego sam skinula. da bude 2 kg manje mjesečno, super. meni je bitno da se fino osjećam, nisam naduta. vidjet ćemo...

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 7451
19.8.2014 0:47:28   
Hannica

IZVORNA PORUKA: jasmin

Hannice, dobijem strujni udar kad teBE vidim na ovU temU user posted image .

Ja navijam i ako usput izgubim koju kaloriju neću se ljutiti.
user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 7452
19.8.2014 10:32:51   
Admiraaa
Evo meneee, 163 visoka, vagala se jos nisam :) nije mi vaga kod mene, a haman i bolje sto nije :) Drzim se jos uvijek, musli, zopbene pahuljice sa jogurtom bar jednom dnevno. skoro upolovila kolicinu hrane u tanjiru. voce, paradajz i tako. idemo nekako. user posted image user posted image user posted image a nadam se minusu pa makar malecnom :)

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 7453
19.8.2014 10:34:45   
Admiraaa
i zene vidim pravo ste se zadale, ma mora biti i rezultata. I ja vise volim voditi racuna o hrani nego dijetu. user posted image

(odgovor članu Admiraaa)
Neposredna veza do poruke: 7454
19.8.2014 14:30:34   
Daliyah92
Tabelu sam napravila ovog ponedjeljka samo da vas upisem sa pocetnim kilazama, a ne morate ove sedmice prijavljivati minuse, nego u ponedjeljak iduce sedmice, pa cu ja u utorak (ili srijedu) upisati minuse. Dakle, u ponedjeljak se vazete i prijavite tu kilazu, ili minus od ove sedmice. Jest da su neke ranije pocele ali racunacemo da smo poceli od ponedjeljka (od juce) user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Admiraaa)
Neposredna veza do poruke: 7455
19.8.2014 14:37:06   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: nudzejma

Evo da se i ja prijavim ovdje.
Imam nekih 5-6kg viska od trudnoce i volila bih to skinuti. Od subote primjenjujem nekakvu
smjesu za dorucak koju nadjoh na netu.Ide ovako:
300ml jogurta 0,5%
3 supene kasike zobenih pahuljica
1kafena kasika mljevenog lana
1 kafena kasika gorkog kakaa
5-6 isjeckanih suhih sljiva.Ovo se sve pomjesa i ostavi preko noci u frizideru i ujutro
dorucak spreman.Poslije ovog obroka 3-4 h nista drugo ne jesti.Ukus nije bas sjajan
ali ja se vec navikla.Ponesem na posao i sve pojedemuser posted image

Dobro nam dosla user posted image

Imam i ja jos oko 6-7kg do idealne kilaze, a kad bi 4-5kg izgubila bila bi na svojoj kilazi od prije trudnoce.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 7456
19.8.2014 14:37:18   
mimi_2in1
user posted image jee moze, onda mozda ima nade da prijavim mi us iduci ponedjeljak user posted image

Gledam sad tabelu, ja najteza...uzas! Al nema veze aBd da vude uspjesno mrsanje user posted image

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 7457
19.8.2014 16:38:29   
Admiraaa
Mimi hem si visocija od mene, hem si i mrsavija. Cek dok se ja izvagam, napisacu vala makar imala i 90 kg :)

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 7458
19.8.2014 16:46:12   
minie
Upisite i mene user posted image

167 cm, a za sada cu samo minuse prijavljivati. Izvagacu se naredni pon prvi put i od tada cu prijavljivati minuse, htjela sam i ovaj, ali bojim se da me srce ne drmne user posted image

Cilj 66 jer tada najbolje izgledam, a moze i 68 za pocetak.
7 mjeseci nakon poroda imala 67, bas se moram uozbiljiti.

Mada mi danas sveki kaze, ti ko da si smrsala, manji ti stomak.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu mimi_2in1)
Neposredna veza do poruke: 7459
19.8.2014 19:16:13   
maglaj_mum
Tri duge godine odugovlacim s ovim, sve u iduci ponedjeljak a taj dan nikad svanut...E kad mi je danas skolski drug prosao pored mene i rekao "Kako ste gospodjo" i otisao svojim putem stvarno sam shvatila koliko sam se ja ustvari promjenila (citaj:udebljala)..user posted image
Vesela sam osoba po prirodi, drustvena i aktivna ali me moj trenutni izgled baca u depru i sputava u svemu...Apsolutno svemu...So, nadam se vasoj podrsci i da sutrasnja srijeda bude ako Bog da taj prijelomni ponedjeljak u mom zivot i to ne iz zeze nego zarad mog psihickog zdravlja, uspjesnijeg braka i drustvenog zivota...
Poooooooooooooooozdrav za sve ¸mile djevojcice s RR-a user posted image

02.03.2011. (mamino sunce doslo na svijet)

Prije braka imao sam šest teorija o odgoju djece. Sada imam šestero djece i nijednu teoriju

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 7460
19.8.2014 20:34:28   
Edita1989
Maglaj_mum, razumijem te u potpunosti...ja sam imala 79 kg, nisam se nikad vgala ni pratila, vec jednom stadoh na vagu, ono79...zaklela sam se da cu smrsati I smrsala sam, na 61 kg...ne mogu ti opisati koji je to osjecaj, sama sebi sam lijepa bila...eh zatrudnim, opet nabacih kila, ali nije kao prije, sada imam oko 7 kg viska, skinut cu aBd...uspjet cemo miuser posted image

11.08.2009. - Ameen

23.02.2014. - Dima

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje placenih poslova,uzevsi u obzir da je placa- cista ljubav."

(odgovor članu maglaj_mum)
Neposredna veza do poruke: 7461
19.8.2014 21:44:40   
maglaj_mum
Ja sam prije trudnoce imala 56-57 kg...Otisla da se porodim sa 81 kg user posted image
Lijepo me bilo stid kad sam stala na vagu...
Otad se vise nikad nisam izvagala znaci tacno tri i po godine....user posted image
MM kaze da bi volio da poradimo na drugoj user posted image , ali ja se boJIM user posted image i novih kilograma...

02.03.2011. (mamino sunce doslo na svijet)

Prije braka imao sam šest teorija o odgoju djece. Sada imam šestero djece i nijednu teoriju

(odgovor članu Edita1989)
Neposredna veza do poruke: 7462
19.8.2014 22:06:51   
edith
ja sam danas fulala dijetu, pojela čak 2 sendvića, čašu senzacije, 3 nesa, 2 šalice zelenog čaja, malo čorbice, 3 kocke VELIKE MILKE, 1 tops. najgori su mi ovi sendvići, hoću mužu da spremim nešto novo, napravim prefine kiflice umjesto kruha i odmah "u letu" pojedem sendvić. nisam ja kriva što su kiflice ukusne i što je načeta salama poli u frižideru. da nije načeta, ne bih ja user posted image
i maloprije sam malo grožđa jela, za utjehu. ne osjećam se naduto niti tromo.

samo da naglasim, od čovjeka kome je pomoglo sam dobila savjet da pijenje 3 šalice zelenog čaja dnevno uveliko smanjuje salo, ne mišiće već salo, i to sa stomaka. eto ja 2 popila, ružno mi.
a da u tabelu upišemo i cm u struku?! ili mjestu gdje smo najdeblje, jer to je pravo mjerilo mršavljenja...
ja imam više cm u struku od muža. njegove majice me utegnu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maglaj_mum)
Neposredna veza do poruke: 7463
19.8.2014 22:33:57   
Edita1989
Maglaj_mum,meni je ova tem puno pomogla,tAko,neka te sa nama,podrzavamo jedna drugu..i tjesimo kad trebauser posted image

Edith,dobra si user posted image ,brljala sam i ja danas,ali necu vise,vracam se na dijetuuser posted image

11.08.2009. - Ameen

23.02.2014. - Dima

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje placenih poslova,uzevsi u obzir da je placa- cista ljubav."

(odgovor članu edith)
Neposredna veza do poruke: 7464
19.8.2014 22:43:46   
mimi_2in1
Ja sam danas ponovo na pravom putu user posted image
Pokusala sam cak i vjezbati, no zaboli me mjesto gdje je rez od slijepog crijeva..,nigdje veze, 9 mjeseci od tad proslo, pa sam odustala. Za dorucak kloapa musli, za uzinu mladi sir i susena puretina, rucak pecene paprike, sa malo ulja, i sad ananas. Od slatkog sam maznula jutros par welnes keksova. Jednostavno trebalo mi je nesto user posted image uglavnom bolja sam nego za vikend user posted image

Vidim i vi se bojite vage..i ja sam dugo. Prvi put se izvagam kad sam ustala u bolnici na noge od tromboze. Nakon 3 sedmice bolnice smrsala na 72, na porod otisla sa cca 85, no od tad se sve poljepilo, vidjela sam na sebi. Tek prosli mjesec ae izvagam kad 78, kad se roknula nisam. Fino mi doslo da placem u apoteci.

Apmislim da je ovo super, ponekad bas treba potpora i motivacija user posted image

(odgovor članu Edita1989)
Neposredna veza do poruke: 7465
19.8.2014 22:56:25   
minie
Moja druga tura sassy vode se hladi u frizideru, ja dva litra ove vode podijelim na dva dana, nadam se da je to OK user posted image

Od sutra aBd cu poceti vjezbati. Ovih dana me uhvatila neka viroza, pa nikako da popusti.

R 17.10.2011.

(odgovor članu edith)
Neposredna veza do poruke: 7466
20.8.2014 7:17:21   
edith
minie gdje kupiš listiće mente za tu vodu? i ja bih je pravila, bolje nego zeleni čaj, ali ne mogu naći te listiće. meni je super sve dok kile ne idu gore, hehe. ako usput i odu dole, još bolje. bitno je da se ne osjećam kao da ću puknuti

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 7467
20.8.2014 8:13:10   
senka27
Hajj
Citam vas,i ja sam na nekom svom.rezimu,bez slatkisa(bar se trudim) i smanjeni obroci,povrcasto-vockasti i takkooo
Pocela sam i trcati bar tri do cetiri puta sedmicno...ne vagam se
Potrosila se baterija i ne planiram je kupitiuser posted image
Mjerim se metrom...
Eto valjda se smanjimo...sretno namuser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu edith)
Neposredna veza do poruke: 7468
20.8.2014 8:39:11   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: edith

minie gdje kupiš listiće mente za tu vodu? i ja bih je pravila, bolje nego zeleni čaj, ali ne mogu naći te listiće. meni je super sve dok kile ne idu gore, hehe. ako usput i odu dole, još bolje. bitno je da se ne osjećam kao da ću puknuti

kod nas ima gdje povrce i voce ovako saksija sa mentom ima dosta ako zaljevas moze ti biti . a meni sega svugdje recept krastavce ogoliti a na slici krastavci ne oguljeni u zdjeli hahahahha , ja moram prvo kupiti mentu slabije kod nas ima menete u prodavnici sto mi ej blizu , a napravici ili ovaj sok ili od tico neki dan s narandjom a mogu kombinovat .

Koliko dugo se pije ova voda i koliko moram na dan popiti .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu edith)
Neposredna veza do poruke: 7469
20.8.2014 11:39:54   
jasmin
9 mjeseci sam skidala nakupljene kilograme i uspjela user posted image .
-Prvo pravilo: Ne misli da ćeš skupljene kilograme skinuti za kratko vrijeme, treba puuuuno volje, borbe i odricanja. Mjesecima se nakupljalo, mjesecima će se i skidati, ako želiš da efekat bude dugotrajan.
-Drugo pravilo: Počni sad, odmah !!! Bez onog da pojedem zvrk pite i sl. Odmah izbaci hljeb, pite, šećer i sve što ga sadrži.
-Treće pravilo: Nikada ne odustaj ! I ako ''zabrljaš'', nastavi dalje kao da ništa nije bilo.

Kod skidanja prvih par kilograma ne bi trebalo vježbati, ali bi trebalo hodati barem 30 minuta dnevno.

Ja sam vidjela da sam se ugojila u godini dana, ali se nisam vagala, do onog 21. novembra, na moj rođendan, kada sam stala na vagu i vidjela 75 kg. Istog trenutka sam rekla sebi ''e gospoja, dosta !!! '' I odmah krenula rigorozno, nije poželjno, i evo me kao ona s jutjuba, vama je to čudno, ali ja sam to morala da uradim user posted image . Nabavila gajbu cijeđenog soka od jabuke i približno praktikovala pravila medicinske dijete. S tim da, kad sam bila gladna, pojela bih bananu ili jabuku, umjesto krekera sam jela petit keks. Bilo je to 5 dana, pa 2 dana odmora, i tako 21 dan. Za tih 21 dan držanja, plus po 2 odmora, su otišle 4 kile. Poslije toga sam jela drugačije, dakle, ne po pravilima dijete. Uglavnom, u tih 9 mjeseci dam probala i kupus dijetu i UN 7 dana, i ishrana bez tjestolikih jela i slatkiša, i opet medicinsku, i skinula do sada 12 kg. Planiram još 2 da skinem aBd i da se smirim user posted image . Moja kilaža sada je 63, na visinu od 162. Htjela sam do 62 kg, ali volim nepar, pa sam odlučila da idem na 61. Upisujem se s vama da bodrimo jedni druge za tih mojih preostalih 2.
Ne želim biti mršava, samo želim da izgledam pristojno user posted image . Vježbam svaki dan po 10, 15 minuta, one osnovne vježbice samo da nisam bez neke aktivnosti. A sada kad djeca krenu u školu, ide i mama, po najmanje 2 puta dnevno do škole i nazad. Odličan način da održavam kilažu user posted image . Od danas pa narednih 6 dana sam izbacila slatkiše, hljeb i tjesteninu. Bumo vidli hoće li otići i ta jadna 2 kg user posted image .

< Poruku je uredio jasmin -- 20.8.2014 11:40:57 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 7470
20.8.2014 12:42:33   
Daliyah92
jasmin, nasmija me sa ta dva kg user posted image . A dobri su ti savjeti user posted image

edith, ako ti je ruzan zeleni caj napravi onaj napitak sa narandzom, mentom i zelenim cajem, meni je puno ukusnije od samog caja. Pijem ga ledenog pa mi bude kao ledeni caj hehe.
Nije problem ponekad pojesti sendvic sa salamom, ali da to ne bude cesto i da ne pretjeras s tim. I najblje ako ga vec zelis nekad pojesti da to bude ujutro, prije podne a ne u kasne sate.
Meni je pomagalo, kad mi dodje da pojedem sta iz frizidera a ne bih trebala, da popijem casu vode i smanji se ta zelja user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 7471
20.8.2014 13:13:12   
edith
ne brinem ja previše oko toga ako zabrljam, ako sam 5 dana jela samo svježe voće i povrće i upola ručka, pa mogu i 1 dan bez dijete, pa opet isto, bitno je da se ne pretrpavam i ako uzmem 2 kocke čokolade, da to nije odmah pola čokolade. neću se gristi zbog sitnih grijeha. najzad, imam problema sa niskim tlakom i niskim šećerom u krvi, pa ni neću da se izgladnjujem naglo.

ovaj način ishrane je odličan na dugoročne staze, ali ako neko želi nagli gubitak kg treba naći neku dijeu, jer kombinacije odgovarajućih namirnice nude puno bolje rezultate nego ovo ješću zdravije i smaniti obroke. ja sam prije bila na medicinskoj dijeti i ona mi je odlična jer nije rigorozna, a daje odlične rezultate, meni 3 kg sedmično uz vježbanje i malo brljanja user posted image

to mi je više zimska dijeta, zbog narandžica, tad mi se one i jedu, sad i nisu fine.

Dalijah92 znam za ovaj čaj, ali kad sam kupovala bio samo zeleni bez dodataka, moram u dm otići. hvala ti

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 7472
20.8.2014 13:17:26   
Edita1989
Jasminuser posted image ..hvala ti na savjetimauser posted image

11.08.2009. - Ameen

23.02.2014. - Dima

(odgovor članu edith)
Neposredna veza do poruke: 7473
20.8.2014 13:34:39   
minie

IZVORNA PORUKA: edith

Ma ja stavim ovu obicnu nasu "nanu", imamo posadjenu u cvijetnjaku. Valjda i ona moze user posted image U biti ja mislim da je ona samo da poboljsa okus ili ?

Uz mala odricanja i vjezbanje se moze puno postici, samo ne treba govoriti: E jos ovo cu pojesti i necu vise, jos samo danas i sl

R 17.10.2011.

(odgovor članu edith)
Neposredna veza do poruke: 7474
20.8.2014 17:11:52   
Admiraaa
Ja sam danas isto brljala, pojela pola puter kifle doduse ujutro ( kupila djeci i nisam mogla odoliti). i jos tri kocke crne cokolade Kupila sam razev hljeb jer ja stvarno ne znam bez hljeba jest. Mada mislim da je i ovo super u odnosu na moju ishranu od prije, gdje sam znala smazati pola cokolade uz kahvu. Kao sto Jasmin spomenu dugo su se kile nakupljale (kod mene godinama, tacnije skoro 4 godine od prve trudnoce, pa ne ocekujem neka cuda).

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 7475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  297 298 [299] 300 301   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  297 298 [299] 300 301   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *