|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  279 280 [281] 282 283   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
7.4.2014 14:09:24   
MicoTico
Evo i kalulator kalorija koje je potrebno minimalno unijeti , a da se zdravo omršavi.
http://mojtanjir.com/zdravo-mrsavljenje

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 7001
7.4.2014 14:10:59   
Graziella
MT, a UN?

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 7002
7.4.2014 14:15:00   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: Graziella

MT, a UN?

Mm je bio na toj dijeti i omršavio je 18 kg.
Ne znam, nisam ti pametna. Gnerelano jeo je i voće i povrće i meso i mliječne proizvode, nije ničeg željan bio.
Opet takva vrsta dijete kod mene ne funcioniše jer su samo 3 obroka u toku dana, još rano ujutro voće. M;eni to nije dovoljno.
Ja sam za varijantu češćih, a manjih obroka. Voće i UH prijedpodne, doručak čim ustaneš, 2 sata pred spavanje ništa ne jesti ili popiti čašu mlijeka. Litra vode na svakih 25 kg težina ( Npr imaš 75 kg min 3L vode dnevno).

(odgovor članu Graziella)
Neposredna veza do poruke: 7003
7.4.2014 14:15:13   
Hannica

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Mislim da sam 100x napisala koliko mi se ne sviđa ova dijeta i koliko je smatram pogrešnom. Moja kolegica iz Gimnazije je u bolnici završila zbog ovoe dijete. Mlada, do tad zdrava djevojka od 18 godina. Da ne pričamo šta je još sve zeznula u svom organizmu, evo popčevši od gubitka menstruacije, problema sa želudcemitd.

Ne bi mi teško, pa sam začas, uz tablicu kalorija, izračunala koliko se otprilike kalorija unese u ovom prvom danu dijete. Rezultat je 971.  Preeeeemalo!

Pisala si na chat temi o tome.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 7004
7.4.2014 14:18:00   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: Hannica

Pisala si na chat temi o tome.user posted image

Ma znam, dosadna sam sama sebiuser posted image

Elem, svako sebi zna najbolje, ja sam vidjela posljedice te dijete i zato je nikom ne preporučujem.

Ima još jedna super dijeta, ništa ne jedeš, nikad i ni u kom slučaju, piješ samo vodu. Zagarantovan gubitak, samo je pitanje čega...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 7005
7.4.2014 14:21:25   
Graziella

Evo i kalulator kalorija koje je potrebno minimalno unijeti , a da se zdravo omršavi.

Meni ovaj kalkulator ne fercera.smanjivala broj kilograma i povecavala dane nekoliko puta.na kraju stavim da za 500 dana izgubim 10kg,kaze opet nije preporučljivouser posted image user posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 7006
7.4.2014 14:25:35   
MicoTico

Meni ovaj kalkulator ne fercera.smanjivala broj kilograma i povecavala dane nekoliko puta.na kraju stavim da za 500 dana izgubim 10kg,kaze opet nije preporučljivouser posted image user posted image

Kako?
Evo meni izbaci:
Da održite trenutnu kilažu od 57 kg, treba dnevno da unosite oko 1623 kalorija.

Da biste izgubili 2 kg treba dnevno da unosite 1483 kalorija,
što znači treba da unosite 140 kalorija manje.

Neposredna veza do poruke: 7007
7.4.2014 14:26:59   
Anelat
Ja zdrava prava ciklusi redovni, vadili svi krvnu sliku ( idealna je). Nikome nije naskodila kad sam bas glad osjetila pojela sam voćku. Ova dijeta da ne valja nebi se preporucivala osobama prije operacije srca. Znam desetak osoba koji su bili na ovoj dijeti i nikome nije naskodila.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 7008
7.4.2014 14:27:43   
MicoTico

Ajde probaj ovu
http://www.dijeta.net/BMR-TDEE.htm

Neposredna veza do poruke: 7009
7.4.2014 14:28:14   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: Anelat

Ja zdrava prava ciklusi redovni, vadili svi krvnu sliku ( idealna je). Nikome nije naskodila kad sam bas glad osjetila pojela sam voćku. Ova dijeta da ne valja nebi se preporucivala osobama prije operacije srca. Znam desetak osoba koji su bili na ovoj dijeti i nikome nije naskodila.

Super za tebe!

(odgovor članu Anelat)
Neposredna veza do poruke: 7010
7.4.2014 14:28:19   
Graziella
Ja sam htjela na UN,imala bih jaku volju sve potrebno sprovesti tih 90 dana,samo cekam da neko kaze"i ja sam,nije mi nista bilo".bojim se za zeljezo.ionako mi nisko stalno.

Neposredna veza do poruke: 7011
7.4.2014 14:30:53   
Lady26

Isto user posted image
Ja stavila 5kg za 60 dana, aman po njima bih trebala umrijeti od gladi da bih to postigla user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 7012
7.4.2014 14:31:41   
MicoTico

Ja sam htjela na UN,imala bih jaku volju sve potrebno sprovesti tih 90 dana,samo cekam da neko kaze"i ja sam,nije mi nista bilo".bojim se za zeljezo.ionako mi nisko stalno.

Mm-u nije bilo ništa,nije mu palo željezo, nije vratio kilograme, zdrav i je i prav.
Evo i Analet je bila na toj medicinskoj i zdrava je i prava, koju inače daju srčanim bolesnicima prije operacije, samo ne znam gdje to, jer mm-ov očuh je srce operisao u Zurichu, a tetka ovdje, imali su višak kila, niko im ovu dijetu nije preporučiouser posted image

Neposredna veza do poruke: 7013
7.4.2014 14:37:18   
Graziella

Mm-u nije bilo ništa,nije mu palo željezo, nije vratio kilograme, zdrav i je i prav.
Evo i Analet je bila na toj medicinskoj i zdrava je i prava, koju inače daju srčanim bolesnicima prije operacije, samo ne znam gdje to, jer mm-ov očuh je srce operisao u Zurichu, a tetka ovdje, imali su višak kila, niko im ovu dijetu nije preporučiouser posted image

Vidjela sam i ja to negdje na netu za tu med.dijetu fol prije operacija se preporucuje,pa neznam.kod mene komsinica doji bebu i pocela sa tom dijetom,ja joj nisam htjela pametovati,valjda zna sta radi.a za UN se informisem jos

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 7014
8.4.2014 0:49:52   
Hannica

MT, a UN?

Ne znam, nisam ti pametna. Gnerelano jeo je i voće i povrće i meso i mliječne proizvode, nije ničeg željan bio.
Opet takva vrsta dijete kod mene ne funcioniše jer su samo 3 obroka u toku dana, još rano ujutro voće. M;eni to nije dovoljno.
Ja sam za varijantu češćih, a manjih obroka. Voće i UH prijedpodne, doručak čim ustaneš, 2 sata pred spavanje ništa ne jesti ili popiti čašu mlijeka. Litra vode na svakih 25 kg težina ( Npr imaš 75 kg min 3L vode dnevno).

Joj Mici mislim da je ovaj omjer vode malo tu mac.user posted image Po ovoj logici bi npr.moja sveki trebala piti min.5 l vode dnevno,mozda i vise,pa nije kamila.user posted image Jedino da se konektuje na cesmu pa po vazdan cucla.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 7015
8.4.2014 7:10:50   
Anelat
Da se razumijemo svako zna sta mu godi :) moja mama kaze probusi kasiku :)) Ja sam jednom smrsala bez dijete ali sam izbacila hljeb i slatko ( hljeb ako sam i jela bio je crn tostiran i dvopek) i iza 6 nisam jela. Bila sam na fitnesu i upalilo je.
SLatko, sokovi gazirana pica izbacite... Ne jedite navečer.. Evo sad je sezona sa dosta povrca, voca kuhajte hranu nemojte prziti i upalit ce... Nema grickalica ispred TV-a i komp.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 7016
8.4.2014 9:15:37   
MicoTico

MT, a UN?

Joj Mici mislim da je ovaj omjer vode malo tu mac.user posted image Po ovoj logici bi npr.moja sveki trebala piti min.5 l vode dnevno,mozda i vise,pa nije kamila.user posted image Jedino da se konektuje na cesmu pa po vazdan cucla.user posted image

Tvoja sveki ima preko 125 kguser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 7017
8.4.2014 9:31:04   
MicoTico
I da, za ovaj omjer vode meni su rekli fitnes treneri i na nekakvoj prezentaciji zdrave hrane, moguće da je to za fizički aktivne osobe, koje se naravno više i zboje i potrebna im je veća količina vode.

E sad, našla sam na netu ovo:
  • Smatra se da je minimalna dnevna potreba vode odraslog čovjeka sa slabom fizičkom aktivnošću oko 20-25 g po kilogramu tjelesne težine, što znači da čovjek od 75 kg treba minimalno dnevno popiti 1500-1875 g (1,5 – 1,9 litre) vode.
  • Kod vee fizike aktivnosti te kod veih temperatura zraka potrebna za vodom je znatno vea!

Opet neko preko 120 kg treba preko 3 L dnevno.

< Poruku je uredio MicoTico -- 8.4.2014 9:34:29 >

(odgovor članu MicoTico)
  • Neposredna veza do poruke: 7018
    8.4.2014 9:40:39   
    MicoTico
    A evo i link u kojem takođe navedeno 1L/25 kg
    http://blog.dnevnik.hr/djus/2012/01/1629868105/prica-koja-drzi-vodu.html

(odgovor članu MicoTico)
    Neposredna veza do poruke: 7019
    8.4.2014 9:45:29   
    real mama
    UN dijetom se postize zeljeni cilj, moze se smrsati i po 5-7 kg mjesecno, zavisno od pocetne tezine. Moj utisak je da strada zucna kesa, tako da treba biti oprezan. Jos jedna stvar, ako se dugorocno ne promijeni nacin zivota (ishrana i kretanje) nakon UN dijete kilogrami se brzo vrate i tesko se natjerati na novi dijetalni rezim. Govorim iz vlastitog iskustva, nisam se vise nikad vratila UN dijeti.

(odgovor članu MicoTico)
    Neposredna veza do poruke: 7020
    8.4.2014 9:50:30   
    Emica_sa

A evo i link u kojem takođe navedeno 1L/25 kg
    http://blog.dnevnik.hr/djus/2012/01/1629868105/prica-koja-drzi-vodu.html

ma meni ovo ne pije vode,mislim na ovaj text,oko 2 litra tecnosti ukupno treba unijeti,a u to spadaju i voda i sokovi ko ih pije,caj i ostale tecnostiuser posted image

nema sanse jednostavno da neko od 100 KG popije 4 litre vode dnevno,jednostavno nema logike u ovomeuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu MicoTico)
    Neposredna veza do poruke: 7021
    8.4.2014 10:05:02   
    Hannica

MT, a UN?

Tvoja sveki ima preko 125 kguser posted image

Toliko priznaje, a možda ima i više. user posted image

(odgovor članu MicoTico)
    Neposredna veza do poruke: 7022
    8.4.2014 10:34:50   
    canim
    IZVORNA PORUKA: boombar

user posted image dobro nam dosla user posted image user posted image

A za medicinsku dijetu no comment zaista.

< Poruku je uredio canim -- 8.4.2014 10:35:54 >

(odgovor članu boombar)
    Neposredna veza do poruke: 7023
    8.4.2014 10:46:09   
    veki_aki
    ej mrsavice pocelo se opet ovdje pisatiuser posted image
    Bebo bas si me nasmijala sa svojom krajnickom djetomuser posted image
    Ova medicinska se ni meni ne svidja, ja sam laganini u godini skinula 10kg, al evo sad sve zivo jedem, par mjeseci i nista se ne vraca. Cini mi se tek sad ljudi stanu i pitaju kako sam toliko smrsalauser posted image Ali...vjezbam one svoje vjezbe skoro svaki dan, dopustim si 2 dana u sedmici da preskocim ako moram, inace gledam da ih svaki dan odradim, s tim da mi sad treba 15-ak min da zavrsim. Nego dolazi ljeto i vrijeme je i za onih jos 6 kg da skinem pa cu ipak morati smanjiti sa slatkom i ukinuti moje kasne vecere...pekara u 22h dovidjenjauser posted image
    Ajmo se sad malo zahuktati i bodriti jedna drugu pa da do ljeta sve budemo fituser posted image

(odgovor članu canim)
    Neposredna veza do poruke: 7024
    8.4.2014 12:23:23   
    reallove
    Dancic mrsavice...

Hannica,samo da znas koliko si me nasmijala za ovu voduuser posted image ...dobra ti je ta sa cesmomuser posted image

Kod mene ide nabolje,vaga pokazuje minuscic,ako ovako nastavi,za 2 mjeseca aBd,mogla bih smrsati fino i vratiti kilazu...

Sretno svima,punoo minuscica zelimuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu veki_aki)
    Neposredna veza do poruke: 7025
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  279 280 [281] 282 283   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  279 280 [281] 282 283   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:

Anketa

Za dojilje.
    пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *