hanabanana -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.9.2013 9:42:25)
|
Mišići pamte to je činjenica. Ja sam bivši sportista i vrlo malo mi treba da se vratim u formu. Zato su se mišići na rukama vrlo brzo i ukazali, godinama sam trenirala rukomet, a zna se da su kod rukometaša ramane i ruke vrlo jaki i razvijeni. IZVORNA PORUKA: Mirkica http://www.youtube.com/watch?v=wT2yeTFHeIQ za stomak radim ove i vratm mi se ukoci do kraja , sad ne znam da stanem kad me vrat zaboli ili da idem do kraja , ja idem do kraja valjda je to stvar navike , prije nisam mogla ni prvu zavrsiti sad sve uradim. Mirkice, nešto radiš pogrešno, povlaćiš rukama glavu i natežeš vratne mišiće. Poenta je da radiš iz stomaka, vrat mora bit opušten, ruke iza šije tu trebaju biti samo kao " ukras ", jer nemaš gdje s njima, nikako ne smiješ navlačiti glavu prema naprijed uz pomoć ruku. PRegledala sam ove vježbe za stomak, u osnovi to ti je pilates. Vrlo, vrlo. vrlo, vrlo.....presudno je kako dišeš. Dakle, priliko spuštanaj mora bit idubok izdisaj, prlikom dizanja udisaj i to tako da skupljaš stomačne mišiće.
|
|
|
|