RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

sweet insanity -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 9:47:41)

Jutrooo. I ja sam jucer malo zabrljala al trudit cu se da ispravim danas. Imam jaku upalu pojedinih misica od teretane ali idem i danas pakud puklo da puklo [sm=smiley36.gif]

Jucer sam jela:

kafa i bijelo grožđe
tanjih graha i dvije kriske crnog hljeba
Dvije kuhane konasice te sataraš
lubenica

Malo pretjerala al et[sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 9:53:41)

Sweet, po meni nisi uopšte pretjerala, čak štaviše.
Mani bezze da pišem svoj jelovnik, jer ja sad samo održavam kilažu, pa i nije neki primjer dijetalnog jelovnika.
Elem, jedem sve, ali kad stavim u tanjir, a uzmem manji, nema dosipanja[sm=smiley36.gif]. Vode pijem dosta, a to je za mene bilo stvarno teško za postići, jer prije bih jedva čašu dnevno poplila. Sad oko 2 l minimalno. Slatko jedem, ali prije podne. Voće nikad naveče.
I naravno, vježbam, bez toga, u mom slučaju, ne funkcioniše održavanje.

sweet insanity -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 9:55:14)

Mico Tico, reci mi nacin na koji si smrsala---meni fali malo da se ne nerviram kad se hocu obuc al nesto nikako ne ide. [sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 10:01:39)

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Mico Tico, reci mi nacin na koji si smrsala---meni fali malo da se ne nerviram kad se hocu obuc al nesto nikako ne ide. [sm=smiley36.gif]

Nisam ja sad pretjerano smršavila, svega 5-6 kg.
Primjenila sam našu popularnu "canim metodu". Mali česti obroci, dosta vode, izbjegavanje UH i slatkiša. Nisam jela poslije 18h, ali bih obavezno čašu mlijeka, jogurta ili kefira pred spavanje.
Ma ništa spektakularno.
I vježba - svaki dan sam na sobnom biciklu (izuzev taj dan kad dobijem mens. jer sam nikakva). Vježbam na leg magicu, radim trbušnjake i čučnjeve i tako.
Još prije mjesec-dva zaradim stomačni virus, pa mi on "pomogne" sa kojom kilicom dole[sm=jezicek.gif]

Tuzlanka_ -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 10:12:52)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Tuzlanka jesu li to i kod tebe sazrele kruske ii sljive?[sm=smiley36.gif]

Jesu Hannice[sm=smiley36.gif] Svekijevci nam stalno donose njihove šljive,kruške,kupine i paradajz.Ma milina.....[sm=smiley1.gif]

sweet insanity -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 10:23:27)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Primjenila sam našu popularnu "canim metodu". Mali česti obroci, dosta vode, izbjegavanje UH i slatkiša. Nisam jela poslije 18h, ali bih obavezno čašu mlijeka, jogurta ili kefira pred spavanje.
Ma ništa spektakularno.
I vježba - svaki dan sam na sobnom biciklu (izuzev taj dan kad dobijem mens. jer sam nikakva). Vježbam na leg magicu, radim trbušnjake i čučnjeve i tako.
Još prije mjesec-dva zaradim stomačni virus, pa mi on "pomogne" sa kojom kilicom dole[sm=jezicek.gif]

Meni i treba 5 kg dole [sm=smiley36.gif] Probam.....Ja danas opet idem u teretanu mada imam upalu da jauknem dok sjednem[sm=smiley36.gif]

mishkica -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 10:46:35)

Dancic: danas buranija s tikvom, 2-3 kafe, lubenice, koja smokva, i mislim da je to to, a sutra imamo djeciji rodjendan, mozda čpojedem nesto slatko tu, najkon 4 dana bez slatka, naravno nista previse, mali komadic nekog kolaca il tako nesto[sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 11:06:52)

žene jedite šljiva dok ih ima ...zasite a ne debljaju....
kad osjetite glad a vi smažite šljivu

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (18.8.2013 11:15:42)

[Sadržaj poruke je obrisan]

sweet insanity -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 11:24:13)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

žene jedite šljiva dok ih ima ...zasite a ne debljaju....
kad osjetite glad a vi smažite šljivu

Jedem ja sljive i to stalno, njih zaboravim i staviti u jelovnik jer smi se podrazumijevaju[sm=smiley36.gif] Joas nisam ni kafe ni jela okusila, sad cu. Konkursi me izludise.

Tuzlanka u kojem si dijelu ove Tuzle, i ja sam ti sugrađanka[sm=smiley36.gif]

sweet insanity -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 12:04:12)

I da, upravo sam isla na vaganje i prijavljujem 60.100, tj 900 grama u minusu [sm=bravo.gif] Mada sad kad doruckujem imam sjecaj opet ce biti 61 [sm=smiley36.gif]

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 12:47:17)

Jutro [sm=kava.gif] (podne je, a meni jos jutro [sm=smiley36.gif] )

Slatko jedem, ali prije podne. Voće nikad naveče.

Ja ne mogu slatko prije podne jer kasno ustajem pa oko podne doruckujem [sm=smiley36.gif] A zasto ne voce navece?

Sweety, [sm=bravo.gif] za minus. A to sto ce biti poslije dorucka, nemoj brojati, normalno je da kad uneses odredjenu kolicinu hrane budes u malom plusu [sm=smiley1.gif] Ja imam ujutro jednu kilazu, a pred spavanje 1kg vise, ali slijedeci dan ne budem u plusu.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 12:55:25)

MicoTico ja mislim da je tebe taj viruscic super pokrenuo [sm=smiley20.gif], u svemu losem ima nesto dobro [sm=smiley36.gif]

Evo Vijeko kaze suhe smokve i suhe kajsije potopiti, izmiksati u blender u sokic i to piti za probavu

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 13:41:42)

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Ja ne mogu slatko prije podne jer kasno ustajem pa oko podne doruckujem [sm=smiley36.gif] A zasto ne voce navece?

Ja ustajem u 6:30 svako jutro, a i vikendom me djeca tad probude, tako da mogu.
Elem, da ne dužim, bila sam na nekom predavanju o zdravoj ishrani prije koji mjesec. Prodavali su i neki proizvod, koji naravno nisam uzela, ali sam primjenila savjete i pokazalo se ispravnim.
Oni savjetuju voće prije podne, najkasnije do 14-15 sati , nikako uveče, jer voće sadrži UH i šećere, koji se u toku noći, kad je metabolizam najsporiji, pretvaraju u masti. takođe, nikad voće odmah poslije konkretnog obroka, nego samo kao međuobrok.

Ja imam 5 obroka dnevno. Ujutro mi je , čim ustanem, zobena kaša sa jogurtom ili kefirom. zatim ide doručak oko 10-10:30, pa oko 13-13:30 voće. Ručamo tek oko 17:30 jer tek tad se svi u kući okupimo. Realno, to dođe više ko večera. Tad nema UH. Najčešće povrće, meso i supice ili neko varivo. Oko 21 pojedem čvrsti jogurt ili popijem kefir ili mlijeko.
Kafe i čajeve ne ubrajam u jelovnik, jer ih volim skroz gorke, bez imalo šećera, tako da je to 0 kalorija.

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 13:44:16)

IZVORNA PORUKA: mishkica

Dancic: danas buranija s tikvom,

Joj, što ja to volim. Sutra ću nam za doručak.

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 13:49:54)

Sta je to [sm=zmeden.gif]

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 13:57:01)

IZVORNA PORUKA: Lady26

ma to ti je hercegovački (tačnije mostarski) recept. Ja dobila od sveki recept.
Slično ja pravim:
http://www.coolinarika.com/recept/buranija-mostarska-tikvice-i-jogurt/

jedino uzmem pravu tikvu, a ne tikvice.

sweet insanity -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 14:36:08)

Ja cu da pijem kafu pa teretana, imam pjesaciti do ist pola sata pa onda nakon treninga pola sata nazad pa onda vecera lagana. Sad sam lubenice[sm=smiley36.gif] Misici me bole ko sam vrag a kaze ti meni zenska sto radi u teretani i govori mi sta kako i koliko da trebam raditi bas kad su bolovi najveci da se tad postize puni efekat zatezanja.....hajd vidjet cemo, ako ne crknem[sm=smiley36.gif]

veki_aki -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.8.2013 8:49:15)

Jutric!Kakve ste danas[sm=smiley1.gif]Vidim da stepocele jelovnike pisati, ja nisam bas sigurna bi li trebala svoj, jer nekad toiko zabrljam....Znam da svi trube o tome kako treba poslijepode manje jest, ujutro vise i o zdravlju i mrsanju ali ja sam jednom citala neki vodic za dijetu gdje kazu da je samo vazno koliko kalorija uneses i koliko ih potrosis, a ne kad.Kod mene se to pokazalo tacno, jer sam ja pocela upravo mrsati kad sam smanjila unos kalorija prijepodne, a poslijepodne mozda cak ponekad i vese pojedem.Ja od kad ustanem pa sve do 17.30-18 pojedem samo svoj dorucak i kaficu i mozda koje voce i puno vode, to je dok sam na poslu.Kad se vratim sa posla rucam i bacam se na slatko...generalno sam smanjila unos kalorija, ali na racun prijepodnevnog menija i tako mrsam. Eto morala sam podjeliti sa vama...
Kile mi pisite iste 67, u pet sam se vagala, to je super jer sam ocekivala +[sm=smiley9.gif]
Dobro nam dosle nove clanice, zelim nam svima da sto prije predjemo u mrsave navijacice!

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.8.2013 9:03:11)

ma to ti je hercegovački (tačnije mostarski) recept. Ja dobila od sveki recept.
Slično ja pravim:
http://www.coolinarika.com/recept/buranija-mostarska-tikvice-i-jogurt/

jedino uzmem pravu tikvu, a ne tikvice.

[sm=smiley36.gif]
A sto se zove buranija [sm=zmeden.gif]
Cudim se jer je kod nas buranija-mahuna [sm=smiley1.gif] pa mi to dvoje ne ide nikako zajedno, tnx [sm=smiley1.gif]

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.8.2013 9:04:29)

Da mahnem i mojim mršavicama!
Veki, meni ne odgovara tak sistem koji se oslanja samo na kalorije, nekako mi uspori metabolizam, kad jedem rjeđe, a pogotovo kad cijeli dan ništa ne jedem konkretno, pa navalim.

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.8.2013 9:07:42)

A sto se zove buranija [sm=zmeden.gif]
Cudim se jer je kod nas buranija-mahuna [sm=smiley1.gif] pa mi to dvoje ne ide nikako zajedno, tnx [sm=smiley1.gif]

Kod nas je boranija - mahuna (u Krajini), ali u Hercegovini kažu "mohune".
Ali nemoj mene zdravo za gotovo uzimati, jer ja nisam Herka, nego samo hercegovačka nevista[sm=smiley36.gif]

Lulu_08 -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.8.2013 9:14:34)

Ma ništa spektakularno.

Meni i treba 5 kg dole [sm=smiley36.gif] Probam.....Ja danas opet idem u teretanu mada imam upalu da jauknem dok sjednem[sm=smiley36.gif]

Ne mogu da ne prokomentarišem al ženo si ti luuuuudaaaa? Pa ti imaš zavidnu liniju čovječe aaaaaaaaa [sm=zmeden.gif]

Lulu_08 -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.8.2013 9:16:07)

Ja sam se od juna opustila pravo, još bili roditelji mi pa uživala u hrani, uz to roštilji ovo ono. Elem stojim na istome, cca 68kg. Sada aBd od septembra kreće Zumba opet, tome se radujem i nadam se spadanju kilaže. Što se jelovnika tiče, u poslednje vrijeme grickam uvečer a to moram izbaciti opet, najbolja metoda-ne kupovati grickalice hehehehe...

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.8.2013 9:17:37)

zenska sto radi u teretani i govori mi sta kako i koliko da trebam raditi bas kad su bolovi najveci da se tad postize puni efekat zatezanja.....hajd vidjet cemo, ako ne crknem[sm=smiley36.gif]

Sportisti kad rade npr. trbušnjake, ne broje ih dok ne počnu da bole.
Najbolji su efekti kad već mišići lagano boluckaju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>