MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.8.2013 13:41:42)
|
IZVORNA PORUKA: Daliyah92 Ja ne mogu slatko prije podne jer kasno ustajem pa oko podne doruckujem [sm=smiley36.gif] A zasto ne voce navece? Ja ustajem u 6:30 svako jutro, a i vikendom me djeca tad probude, tako da mogu. Elem, da ne dužim, bila sam na nekom predavanju o zdravoj ishrani prije koji mjesec. Prodavali su i neki proizvod, koji naravno nisam uzela, ali sam primjenila savjete i pokazalo se ispravnim. Oni savjetuju voće prije podne, najkasnije do 14-15 sati , nikako uveče, jer voće sadrži UH i šećere, koji se u toku noći, kad je metabolizam najsporiji, pretvaraju u masti. takođe, nikad voće odmah poslije konkretnog obroka, nego samo kao međuobrok. Ja imam 5 obroka dnevno. Ujutro mi je , čim ustanem, zobena kaša sa jogurtom ili kefirom. zatim ide doručak oko 10-10:30, pa oko 13-13:30 voće. Ručamo tek oko 17:30 jer tek tad se svi u kući okupimo. Realno, to dođe više ko večera. Tad nema UH. Najčešće povrće, meso i supice ili neko varivo. Oko 21 pojedem čvrsti jogurt ili popijem kefir ili mlijeko. Kafe i čajeve ne ubrajam u jelovnik, jer ih volim skroz gorke, bez imalo šećera, tako da je to 0 kalorija.
|
|
|
|