|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
26.11.2012 20:53:42   
canim
Mamaalma moje skromno znanje o toj bolesti je da postoje osobe koje ne luce dovoljno inzulin a on je potreban za regulisanje glukoze u krvi i postoje one osobe koje luce inzulin međutim on nažalost ne regulise glukozu u krvi i kad stanje visoke glukoze nebude moguće regulisati ishranom i vjezbom onda se uvode inekcije inzulina da to regulisu user posted image
Uglavnom kako si smrsala prije trudnoće ja vjerujem da možeš opet, samo si napravi plan i program ako ti je lakše uzmi neki blokic ili svesku pa zapisuj sve sto jedes tako ćeš imati evidenciju sta bi trebala promijeniti.

Reallove ništa se ne sekiraj zbog tih slatkisa ja mislim da nisi nadmasila bebicu user posted image

Bebice ja sutliju Obavezno pospem cimetom pa eto ako će te to tjesiti da mrsa onda samo navali user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4126
26.11.2012 20:55:56   
canim

IZVORNA PORUKA: cosmo

user posted image user posted image user posted image
Ovo najbolje opisuje moje prezderavanje koje traje jos od petka! >Mislim da sam bar 2 kg nabila za ova 4 dana. ne mogu opisati kako sam bjesna na samu sebe!!!!

Ma hajde sta ima veze, sutra samo nastavi s rezimom kao da ništa nije ni bilo user posted image idemo dalje user posted image

(odgovor članu cosmo)
Neposredna veza do poruke: 4127
26.11.2012 21:11:34   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: cosmo

user posted image user posted image user posted image
Ovo najbolje opisuje moje prezderavanje koje traje jos od petka! >Mislim da sam bar 2 kg nabila za ova 4 dana. ne mogu opisati kako sam bjesna na samu sebe!!!!

i ja sam na sebeuser posted image

ovo neko kolektivno brljanjeuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu cosmo)
Neposredna veza do poruke: 4128
26.11.2012 21:15:47   
reallove

IZVORNA PORUKA: canim

Mamaalma moje skromno znanje o toj bolesti je da postoje osobe koje ne luce dovoljno inzulin a on je potreban za regulisanje glukoze u krvi i postoje one osobe koje luce inzulin međutim on nažalost ne regulise glukozu u krvi i kad stanje visoke glukoze nebude moguće regulisati ishranom i vjezbom onda se uvode inekcije inzulina da to regulisu user posted image
Uglavnom kako si smrsala prije trudnoće ja vjerujem da možeš opet, samo si napravi plan i program ako ti je lakše uzmi neki blokic ili svesku pa zapisuj sve sto jedes tako ćeš imati evidenciju sta bi trebala promijeniti.

Reallove ništa se ne sekiraj zbog tih slatkisa ja mislim da nisi nadmasila bebicu user posted image

Bebice ja sutliju Obavezno pospem cimetom pa eto ako će te to tjesiti da mrsa onda samo navali user posted image
ovo sam ja radila,svi mi se smijali,a meni pomoglo pravo..

ma ne sekiram se draga,necu,omarala sam glavu,ako nistauser posted image ..idemo daljeuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4129
26.11.2012 21:18:09   
reallove

IZVORNA PORUKA: Bebica11

sad me vuce sutlija al ne smijem poceti ako pocnem pojescu odmah cijelu serpu tako sam zadnja 2 putauser posted image

sutliju jedem u godini 3-4 puta al po serpu odmahuser posted image

ehhhh kupicu onaj caj jabuka cimet privlaci me, a cimet pomaze mrsanju uvescu ga svaki dan pomalouser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4130
26.11.2012 21:33:42   
canim
Samo da vas upozorim da se cimet smije konzumrati ali samo u malim količinama, čini mi se Max jedna ili 2 kascice dnevno, proguglajte malo o tome. Neke žene koriste med i cimet pomjesan za mrsanje.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4131
26.11.2012 21:43:01   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: reallove

sad me vuce sutlija al ne smijem poceti ako pocnem pojescu odmah cijelu serpu tako sam zadnja 2 putauser posted image

sutliju jedem u godini 3-4 puta al po serpu odmahuser posted image

ehhhh kupicu onaj caj jabuka cimet privlaci me, a cimet pomaze mrsanju uvescu ga svaki dan pomalouser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

u mene nema polovicno

cijela serpa il nista

ne znam ja ni kocku cokolade pojesti, odmah leti pola il cijela....

popasnauser posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4132
27.11.2012 7:58:21   
ajla86
bebice ista sam ti.....
uopste nemam kontrole ni u cemu,u jedenju,u pusenju......
pokusala sam fol un djetu sprovesti u djelo ali neide...nemam kad da pratim sta mi je ovo ili ono...onda kad curica zaspe uletim u kuhinju i nesto brzinski napravim a sad da kuham za mm pa sebi za dijetu ma nemam kad iskreno da kazem...
zanima me....
jel se vi same ograniocavate ili ste sve na dijetama nekim
ako neko negotivi vodu mozel je zamjeniti cajem
i kako ide mrsanje a da nisi na dijeti
meni treba da smrsam STO VISE TO BOLJE stim da sam sama od jutra navece do ponoci i trebam biti "normalna" da nisam izgladnila da mogu oko malene i oko sebe naravno....
dajte mi neke upute molim vas...ja se vise nemogu gledati na ogledalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4133
27.11.2012 9:08:34   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: ajla86

bebice ista sam ti.....
uopste nemam kontrole ni u cemu,u jedenju,u pusenju......
pokusala sam fol un djetu sprovesti u djelo ali neide...nemam kad da pratim sta mi je ovo ili ono...onda kad curica zaspe uletim u kuhinju i nesto brzinski napravim a sad da kuham za mm pa sebi za dijetu ma nemam kad iskreno da kazem...
zanima me....
jel se vi same ograniocavate ili ste sve na dijetama nekim
ako neko negotivi vodu mozel je zamjeniti cajem
i kako ide mrsanje a da nisi na dijeti
meni treba da smrsam STO VISE TO BOLJE stim da sam sama od jutra navece do ponoci i trebam biti "normalna" da nisam izgladnila da mogu oko malene i oko sebe naravno....
dajte mi neke upute molim vas...ja se vise nemogu gledati na ogledalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja nisam na nekoj "dijeti" jedem sve,

eh sta sam promijenila je sto ne jedem na vecer ( u pravilu) al zalomi se nekaduser posted image ili ako jedem navecer da to bude supa, kuhani krompir solo, il leso mesa malo, voce, salata, ili 2 case jogurta da popijes

i da kad osjetis sitost prestanes jesti, al zato nemoj jesti cokolade il sutlije ako znas da neces stati to je fol, izbjegavaj svo slatko koje volis, il ako jedes slatko zamisljaj masne naslage koje se lijepe za tebe(ubrzo ces stati) user posted image jer gledala sam dokumentarnu emisiju da je kod nas sve do percepcije hrane

za nas popasne je hrana izvor srece, lijepo nam kad jedemo, uzivamo, a kad nas napomenu da je svaki zalogaj dio masti koja se lijepi odmah dobijes drugu sliku o hrani :)

i jedi CESCE AL MANJE ako mozes to bi ti bilo najuser posted image pij cajeve ne moras vodu

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 4134
27.11.2012 9:33:42   
canim
ajla86 meni se cini da ovdje s liste samo jedna osoba je na pravoj medicinskoj dijeti a mi druge pokusavamo umanjiti obroke, umanjti slatko, UH, jesti na vrijeme, piti dovoljno vode, jest voce itd..

Pokusaj da jedes na svaka 3-4h manji obrok, nemas potrebe da kuhas odvojeno muzu i tebi, ja jedem sve sto i muz samo manje i u vremenu kad meni odgovara. Vrati se malo nazad pa vidi ko sta kako jede jer smo dosta toga pisale.

Sto se vode tice meni je moj nutricionista preporucio samo vodu i to oko 3L s obzirom da sam dojilja, bas sam ga pitala jeli mogu pod to 3L uracunati i kafu, sok ili caj ako popijem u toku dana, rekao je da nemoze, nema zamjene za vodu.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4135
27.11.2012 9:45:51   
cipelica
od danas počinjem da se strogo pridržavam novom režimu ishrane,vise obroka dnevno ali u manjim količinama.
jutros sam u 7h popila crnu kavu sa mlijeko sa malo šećera(ne mogu da je pijem gorku)
doručak u 9h proso sa carskim povrćem....

mamino i tatino sunce *NOA *
7.6.2011

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4136
27.11.2012 9:58:05   
canim
Ja isto kafu nemogu gorku, tako da jedino nju pijem sa secerom, 1-2 puta dnevno.

(odgovor članu cipelica)
Neposredna veza do poruke: 4137
27.11.2012 10:08:51   
cipelica
kojim danom se vagate?

7.6.2011

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4138
27.11.2012 10:32:38   
canim

IZVORNA PORUKA: cipelica

kojim danom se vagate?

Petkom

(odgovor članu cipelica)
Neposredna veza do poruke: 4139
27.11.2012 10:37:58   
cipelica
e hvala user posted image
kupit ću onda vagu do petka da mogu upisati težinu

7.6.2011

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4140
27.11.2012 12:23:33   
ajla86
ja moram smrsati malo da bi se izvagala
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
mene nepitajte za kg u petak....
ma ja bi isla na neku dijetu ali nekad prvi put jedem oko 13-14 h nemam kad...oko male pa kad ona zaspe ja letim ves,sudze,rucak, taman to zavrsim ona se budi ja nesto ako ubacim u kljun uspust ..znaci nemam ono neki raspored jedenja i nisam neki gurman...ali slatko i sokovi me ubise.ja tobejarabi vodu nevolim.....popit cu je ako nemam nikakvog soka u kuci....
ja sam bila isto kod nutricioniste u vrazovoj....od ponedeljka do petka sam smrsala 4 kg i 6 cm u butinama istomaku...ali ona mi kaze nije to amsna naslaga to je samo voda iz organizma....
ali nemam kad da odem opet kod nje...divne programe ima...
trenutno mi je stomacina ova najgora....fujjjjj sam,a se sebi gadim...
mada nisam neki akrakter da odolim slatkisama...stvarno nisam....meni cim prahne nema tiu sta dalje da se prica i konstantno je ona prica "od sutra nema slatka"

(odgovor članu cipelica)
Neposredna veza do poruke: 4141
27.11.2012 14:33:15   
lani
Ja ovih dana ludim, nista ne stizem! Mojoj bebi izbijaju 4 zuba gore, i ne zna se ko je iscrpljeniji, ona ili ja.

Danas sam bila kod nutricioniste, i sve ok! Da se i dalje pridrzavam dijete koje mi je dala endokrinologa i udelila mi jos koji savet.
Ono sto je primenljivo na sire narodne mase je - da se nikako ne gladuje! Recimo, moj problem je sto sam ja ponekada uvece gladna! Obavim veceru, pa se moja beba budi i ja je ljuljam i uspavljujem i kada konacno zaspi, to zna da bude i ponoc, ja umesto da legnem da spavam, razmisljam kako sam gladna. E pa u tom slucaju mi je nutricionistkinja rekla da slobodno popijem solju (2 dl) jogurta ili mleka.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 4142
27.11.2012 14:35:53   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: lani

Ja ovih dana ludim, nista ne stizem! Mojoj bebi izbijaju 4 zuba gore, i ne zna se ko je iscrpljeniji, ona ili ja.

Danas sam bila kod nutricioniste, i sve ok! Da se i dalje pridrzavam dijete koje mi je dala endokrinologa i udelila mi jos koji savet.
Ono sto je primenljivo na sire narodne mase je - da se nikako ne gladuje! Recimo, moj problem je sto sam ja ponekada uvece gladna! Obavim veceru, pa se moja beba budi i ja je ljuljam i uspavljujem i kada konacno zaspi, to zna da bude i ponoc, ja umesto da legnem da spavam, razmisljam kako sam gladna. E pa u tom slucaju mi je nutricionistkinja rekla da slobodno popijem solju (2 dl) jogurta ili mleka.

hvala na savjetu

ja od danas pocinjem manje a cesce obroke,

jutros: nes kafa, jedna mala strudlica, bile mi mama i seka (nisam jela tortu)
pa onda sam jela pola sardine s povrcem i okrajak hljeba

mogla sam svu pojesti al nisam, sad cu drugo pola,

a kontam nesto sa zeljem za rucak imam domaceg u ledu, ako ko ima ideju bujrum:)))

(odgovor članu lani)
Neposredna veza do poruke: 4143
27.11.2012 15:29:33   
Graziella
I ja sam danas pocela sa tim manje a češće,sinoć je canim meščini rekla da je tako dosta smrsala a cula sam i od jos nekih da tako rade,pa vrijedi barem pokusati.pa tako bijese jutros u 10 dorucak(tost),pa u 13 rucak(jaja sa sirom)pa uzina voće i evo sad cu oko 5 veceru spinat i mozda veceras opet malo voca,a i bokal vode sam stavila na sred stola u sred dnevnog boravka da me bode u oci,pola sam dosad popila...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4144
27.11.2012 15:44:04   
Bebica11
s ovim manjim obrocima ja za sahat gladna, jel to normalno???????user posted image i sta trebam tad jel gladovat dok ne prodju bar 3 il jestiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Graziella)
Neposredna veza do poruke: 4145
27.11.2012 16:21:32   
M kao Mama

s ovim manjim obrocima ja za sahat gladna, jel to normalno???????user posted image i sta trebam tad jel gladovat dok ne prodju bar 3 il jestiuser posted image user posted image user posted image

ovako se meni dešava kada jedem hranu koja nisu bogata ugljikohidratima, sad jela, za 10 minuta ko da mjesec nisam jela, ali ja kađem opet imam preveliko lućenje inzulina, oko 2000 hiljade mi je inuzin kad nisam pod terapijom, i dr, mi je rekao kad god sam u krizi, da pojedem jabuku sa korom, a dr. filipović na Jezeru kad mi je vidjela nalaze, rekla mi je dobro ti dijete i sto ne pojedeš, a ne sve na njemu,

tako da bi možda i ti mogla malo nalaze ove OGTT, IRI-a provjeriti

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4146
27.11.2012 16:31:38   
canim

Jeste, dok se ne naviknes na obroke, pa zeludac ti je navikao da ima obilne obroke, ne moze se odmah navici na male, treba vremena da se zeludac smanji

Ja sam maloprije napisala poveci post zasto mali obroci i zasto treba imati odredjeni razmak izmedju obroka ali mi se izbrisao user posted image pa mi mrsko bilo ponovo pisati uglavnom ukratko:

Kad gladujemo tj kad je razmak izmedju obroka velik onda organizam sam sebe nastima na save energy mode, i uzima polako iz zaliha ali sve ceka kad ces ponovo jesti eh onda nece tu hranu provariti regularnim putem vec ce je fino sacuvati u zalihe jer ocekuje da ces ti opet gladovati pa da se on ima od cega hraniti, i tako se samo debljamo plus jedan od razloga zasto i metabolizam slabo radi je upravo taj veliki razmak izmedju obroka, dalje ako jedemo redovno a manje obroke u razmaku od 3-4h organizam dobiva informaciju da ce kad zavrsi sa varanjem, dakle, nakon nekih 3h dobiti opet obrok i iz tog razloga nema potrebe da stvara zalihe vec se oslobadja visak hrane i ako nastavimo jesti konstantno male i redovne obroke organizam ce se sam rijesiti zaliha jer nece biti gladovanja i nece imati potrebe stvarati zalihe....eh eto valjda me skontate user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4147
27.11.2012 16:34:45   
Graziella
user posted image user posted image Bas si ti to fino opisala,a ja sve slikovito zamislila u glavi,zeludac koju vari hranu itduser posted image user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4148
27.11.2012 16:45:28   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

ovako se meni dešava kada jedem hranu koja nisu bogata ugljikohidratima, sad jela, za 10 minuta ko da mjesec nisam jela, ali ja kađem opet imam preveliko lućenje inzulina, oko 2000 hiljade mi je inuzin kad nisam pod terapijom, i dr, mi je rekao kad god sam u krizi, da pojedem jabuku sa korom, a dr. filipović na Jezeru kad mi je vidjela nalaze, rekla mi je dobro ti dijete i sto ne pojedeš, a ne sve na njemu,

tako da bi možda i ti mogla malo nalaze ove OGTT, IRI-a provjeriti

mogla bih mozda

ja imam nekakav cudan secer

u trudnoci mi dr zabranila slatko i hljeb, ja bas pocnem da se tresem i nesvjestica me hvata, i imala sam jaaako nizak secer u krvi u nalazima, hipoglikemiju (valjda nisam fulila) e onda mi je rekla da ipak jedem slatkouser posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 4149
27.11.2012 19:09:49   
Graziella
Jedva predevera danas,eto jela sam vise puta po malo(barem meni se cinilo da je malouser posted image ),spinat oko 16:30,kad sat vremena kasnije opet gladna ko vuk,eto morala praviti trahanu domaću,i evo sad opet gladna,valjda tako ide to u pocetku kriza dok se zeludac ne privikneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nesquik
Sonja

Da li vasoj djeci (2+) stavljate nesquik ili slicne proizvode u mlijeko?

Da (63%)

Ne (24%)

Ponekad (13%)

Broj svih glasova: 134

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *