Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
vještice pokušaj dati čaja od šipurka za nju najbolji čepić je lupocet mada voltaren može preko godine...ali ako njoj pomaže paracetamol lupocet je ok... ja ne bih daval paracetamol ako temperatura sada nije u rastu tako otvoriš porstopr ako poraste uznad 39 da daš čepić...
virusno je vjerovtano... no ja nisma daleko do epdijatra ako s epo prvi put susrećete s aovim...porljev, povraćanje it ura lako do dehidracije mogu dovesti pa treba biti pažljiv... možda niste daleko do encefurila...
svakako na temi porljeva imaš preporuke koje je meni dala doktorica oko prehrane djeteta u ovim slučajevima i na koji način..
nadam s esve će proći brzo i bez pedijatra te ste nam sutra već zdrave
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Nekako se ne stižem javiti, ali mislim da sam u toku
Danas smo išle u Dom zdravlja, .. oko 12 sati gužva užas, ... ne bismo stigle ni za dva sata na red, te smo samo ljekarsko ja jaslice sredili, a trebala mi je dr. da pogleda E. mislim da ima blagu upalu ušiju. Trojke je slomiše. Loše spava. Prevrće se, ustaje, plače,.... Ne smijem ništa na svoju ruku da joj uvodim, a znam da su uši, .. u noći se čak i uhvati za uho dok plače. Kad su joj četvorke rasle nešto smo joj u nos kapali i u uši Otol H, ali je tad imala jaku upalu. Nadam se da se ova neće pogoršati. Žao mi je baš kako se pati.
Navikla sam se...prvi mjesec sam dolazila kuci i imala obaveznu turu placa... Sad me nista ne moze iznenaditi... samo da jos pocnem pusiti travu i bit cu u fazonu...
Gdje si ti?
draga moraš joj dati tečnost...o tome posebno vodi računa... molim te pokušaj sa čajem od majčine dušice ako imaš ili šipurak ( nemoj ni nanu ni kamilicu9 sika je dobra la njoj treba nadoknada jača... probaj skuhati rižinu sluz...molim te vidi temu porljev na bebama...
Doziranje se treba temeljiti na tjelesnoj masi djeteta. Približna dob u odnosu na tjelesnu masu navedena je samo kao smjernica. Preporučene doze ne smiju se uzimati u razmacima kraćim od 4 sata niti više od četiri doze tijekom 24 sata.
Polovicu ili cijeli čepić umetnite u debelo crijevo čistim rukama.
Novorođenčad i dojenčad do 3 mjeseca (tjelesna masa do 5 kg) Uobičajena doza: 10-15 mg/kg tjelesne mase, odnosno polovica čepića (60 mg) 3 do 4 puta na dan po potrebi. Novorođenačka žutica: 5 mg/kg tjelesne mase 3 do 4 puta na dan.
Dojenčad od 3 mjeseca do jedne godine (tjelesna masa od 5-10 kg) 1/2-1 čepić (60-120 mg) 3 do 4 puta na dan.
vještice, pošalji muža do mene da ti dam čepiće. stavi joj odmah čepić jer će temperatura vjerovatno rasti. navij sat oko pola 4 i provjeri temperaturu jer tada im obično počne skakati. imam i flašicu ORS-a da ti i to dam. daj joj to da pije, odlično je za proljev. ako ne povraća to je ok. ja sam se muka namučila sa tim proljevima i povraćanjima pa ako hoćeš pošalji mi broj na pp da te nazovem da ti objasnim sve. vjerovatno je viroza pa samo prati.
< Poruku je uredio ladyblue -- 26.12.2011 21:40:12 >