teacher75
|
IZVORNA PORUKA: Mirkica Kako nam je LAna ???? za sve koji pitaju za lanicu, nazalost, situacija se bitno nije popravila ja sam maloprije dosla kuci, veceras je sa mojom mamom. vikend je bio za poludjeti jer juce nikog od dr nije bilo, dezurni se na brzinu pojavio noc ranije i ujutro na viziti i odbio da joj da infuziju s objasnjenjenm: sta ce joj to, samo secer i voda! lana je juce bila ista, nije jela, temperatura se dizala i spustala nakon ljekova pa opet dizala nakon nekoliko sati, dijete se malo trzne i progovori koju ali to kratko traje i onda opet jadna ne progovara i lezi...niko nam nista ne govori,. jutros dosla nova dezurna dr i izvadila joj krv da vide ima li pormjena na krvnoj slici i rekla da ce brzo biti gotovi rezultati. cekali smo satima!!! ja poludjela visse, dijete i dalje isto, beez promjena na kraju pitam sestricu sta je sa rezultatima i ona mi smrknuto i ozbiljno kaze da su dosli rezultati ali da nam ona to ne moze saopciti jer je dan ranije saopcila nani od nekog djecaka i nana je napala i da ce nam dr saopciti. ja se pravo naskeriala ocekujuci bogzna sta. pa vidjela je da sam trudna, mogla je bar reci da se ne sekiram, nagovjestiti nekako da nista nije strasno, uz sve to, lani se unazad par dana pocele javljati neke fleke- lice na ujede komarca pa sam prvo mislila da je komarac ujeo, da bi juce i prekjuce dobila nekoliko novaih po rukama i nogama!!! strasno sam se prepala misleci i na mrsu i na bogznasta. nakon te sestricine izjave pocela sam plakati i tresti se, srecom mama je bila sa mnom pa je izasla i digla frku, trazila da dr odmah dodje i da nam neku informaciju jer vec 2 dana niko nam nista ne govori a dijete kopni a ja se trudna sekiram, dozivljavam stresove i svaka minuta mi ko godina. dr se nacrtala za par minuta i rekla da se krvna slika nije birniej promijnenila, crp je samo malo pao (sa 211 na 197), da ce joj opet slikati pluca da vide da se nije sta pogorsalo, da je moguce da je u pitanju i ruinarna infekcija, ali da je svakako i ona pokrivena za 2 antibiotika koja joj daju. za osip je rekla da ne zna sta je, da bio moglo biti od upale da organizam izbacuje ali da ce svakako pozvati i infektiologa da pogleda. onda smo je vodili na rentgen koji je pokazao pogorsanje u odnosu na utorak, sto me ne cudi jer je od utorka do cetvrtka (kad smo dosli u bolnicu) crp povecan sa 101 na 211, pa joj je ukljucila jos jedan antibiotika i stavila infuziju. infektiolog je bio maloprije i rekao da ne zna sta je i da je netipicno kad je bio skok temperature radili su joj hemo- kulturu, ne bi li uhvatili "baju", al taj nalaz ce biti gotov tek sutra navecer. uglavnom ja sam izasla odozgo na apaurinu i s upitnikom iznad glave. sinoc nisam skoro nikako spavala, mjerila stalno temperaturu