Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
jutros krenem u Goražde, na Romaniji kijametski dan, naravno kod mene vozači nisu promijenili gume na autu a ja uzela auto da idem sama...kad mi je auto počelo plesati u onoj vukojebini a snijeg sipa....okrenem se i vratim i napravim lom u firmi.
mama2009, hvala za lik. iščitala sam ovo pa i meni se čini ok.
MALA1994, hvala i tebi na preporuci za med. naručit ću i ja jer više ne znam ni šta ću ni kako ću za njenim imunitetom i crijevnom florom.
cura je manje-više ok. pije antibiotik, malo kašlje, malo slini ali ništa pretjerano. stolica i dalje kritična. obimne i tečne više nego kašaste. nema ona proljeve klasične. to su 3 stolice ali ti trebaju civare a ne pelena da to pohvata. sad ću naručiti i ovaj med i sirup da i to pokušam. dajem Prolife, Lgg, Denivit plus...ma ne znam više ni ja šta joj ne dajem. valjda će i ova stolica doći na svoje kada prestane piti antibiotik.
a dje to pada snijeg mene kisa probudila u 5 i grmljevina ko u po proljeca sjeva grmi,pljusti kisa nema snijega danas dan prelijep suncan topao . A. je opet plakao danas al je bio dobar jeo igro se posle malo ranije ga deda pokupio bili vani skoro sat jeo i vec je zaspo.
ma i ja sam ostavila nekoliko ali baš one što su mi nešto posebno dragaa ostatak je tako po kutijama i stvarno više ne znam kud i gdje bi s tim? Nešto bi i prosaljedila ali nekad se sjeti nečeg pa to traži i ako mu kažem da sam dala ili bacila to jedreka samo takva u kući...
ja sam se neki dan sokirala kada sam cula da igracke koje dajete u dom za nezbrinutu djecu oni prodaju.
ne znam dali je istina ali znam da sam ostala sokirana.
ja sam zvecke i te takve igrackice dala na pedijatriju na odjel fizijatriji gdje djeca rade vjezbe za motoriku i dobro im dodje a imam jos jako mnogo toga cime se njih dvojica vise ne igraju a ocuvano je ali iskreno ne znam gdje bih s njima da mi je kakve porodice sa malom djecom i gdje ce se djeca stvarno obradovati tome ja bi ih odmah dala njima.
Ja sam sveki snijela cijelu korpu sa igrackama, kuci ostavila samo "velike" sa kojima se Lana igra, kocke, slikovnice, laptop, neku fisher price muzicku kutiju, tablu pisi-brisi i ove nove igracke sto je dobila, kuhinja, makret, dvorac i sl... A sva "sica" je otisla dole...meni ta korpa smeta a ona joj ne prilazi...ha ja...
ja sam se neki dan sokirala kada sam cula da igracke koje dajete u dom za nezbrinutu djecu oni prodaju.
Ja sam jutro bas bila u posjeti Djecijem Domu Bjelave, odnijeli im donaciju odjece, obuce i igracaka i bas sam .Cisto sumljam u ovu pricu sto si cula, ali eto samo bog dragi znam nista necu reci sigurna sam 100% Inace ja cesto posjecujem dom bjelave, sto poslovno sto privatno i svaki put budem pod utiskom dugo evo i sad bi plakala Znam da nije tema za ovaj pdf, ali nisam sigurna da li znate kako oni opstaju i kako se finansiraju.To sto njima Ministarstvo za soc.zastitu KS da. ma to je manje od 70% njihovih troskova, jer njima je budzet manji nego sto je bio ( naprimjer prije 2-3 godine) a sve je poskupilo.Oni samo za grijanje daju 12 000KM mjesecno i dnevno operu 15-20 masina vesa Djecica imaju sve , mislim na hranu, odjecu, obucu itd, ali 44 djece se skoluje, valja platiti skolu u prirodi, ekskurziju , uzinu itd. Eto oprostite na duzini pisanja, ali stvarno ako imate viska odjece, obuce i igracaka odnesite u dom bjelave ili u bilo koji drugi djeciji dom ( mislim na Zenicu, Gorazde) veli vam je sevap!!
Ja sam jutro bas bila u posjeti Djecijem Domu Bjelave, odnijeli im donaciju odjece, obuce i igracaka i bas sam .Cisto sumljam u ovu pricu sto si cula, ali eto samo bog dragi znam nista necu reci sigurna sam 100% Inace ja cesto posjecujem dom bjelave, sto poslovno sto privatno i svaki put budem pod utiskom dugo evo i sad bi plakala Znam da nije tema za ovaj pdf, ali nisam sigurna da li znate kako oni opstaju i kako se finansiraju.To sto njima Ministarstvo za soc.zastitu KS da. ma to je manje od 70% njihovih troskova, jer njima je budzet manji nego sto je bio ( naprimjer prije 2-3 godine) a sve je poskupilo.Oni samo za grijanje daju 12 000KM mjesecno i dnevno operu 15-20 masina vesa Djecica imaju sve , mislim na hranu, odjecu, obucu itd, ali 44 djece se skoluje, valja platiti skolu u prirodi, ekskurziju , uzinu itd. Eto oprostite na duzini pisanja, ali stvarno ako imate viska odjece, obuce i igracaka odnesite u dom bjelave ili u bilo koji drugi djeciji dom ( mislim na Zenicu, Gorazde) veli vam je sevap!!
Divan post
ja također igračke nosim u dom bjelave i nemalo puta i robu sma donijela i higijhenske potrepštine... šamponi, sapuni, pa i baby puder...pavlovićeve kreme...baš s etome obraduju
No nije RR mala maca...mi se njima odavno družimo i preko RR-a
sad sam zvala Mercator, pa je zena rekla da ce provjeriti ima li kod njih negdje na stanju, a ako ne zvace distributera da vidi s njima, pa ce javiti sutra u toku dana a ja sam vec zvala i egmont i tropik, oni je nemaju
kome mater nemam pojma o čemu pričaš, ali hajd, imala sam dobru volju da ti pomognem...da si rekla crvenkapica ili graditelj bob pa hajd...
hvala u svakom slucaju
sad sam zvala Mercator, pa je zena rekla da ce provjeriti ima li kod njih negdje na stanju, a ako ne zvace distributera da vidi s njima, pa ce javiti sutra u toku dana a ja sam vec zvala i egmont i tropik, oni je nemaju
pa zovi ih...ganjaj...neka braz pošta ovo-ono...fedex
ako je toliko bitno...rješavaj dok je ima na stanju u hrvatskoj...a ima
Emice, ista sam bila, sad lagano zaobidjem sve igracke i svojim putem ... Nema zaista svrhe skupljati igracke koje ce za 2 minute biti na istom mjestu... MM pokupi, Lana zadje i sve pobaca, kaze on : dosta 2 minute, trebao sam bar slikati dok je pospremljeno
No nije RR mala maca...mi se njima odavno družimo i preko RR-a
Naravno i hvala RR na tome Jutros u razgovu ra Amirom i uciteljicama, mislim da su najvise "zapostavljena " djecica do 5 god, a posebno 2-3 godine.Jer ovi stariji idu u skolu i izlaze iz doma, ali maleni su non-stop tu.Naravno izadju u dvoriste i nekada u neku igraonu ( ako neko donira uplatu), ali to je rijetko. Prosle godine je RR uradio dravu stvar za novu godinu i mislim da se mozemno organizovati i ove godine, sta mislite ? Da organizujemo podjelu paketica za ove malene do 3-4 godine, mislim da ih ima oko 40.Ja kad sam usla u sobu gdje su djeca od 2-3 godine, a oni su samo govorili teta uzmi me, da ih nosam, ma ja sam plakala ko kisna godina ljudi moji, u trenutku sam pomislla na svog Afana
eeehhhh mame što su u potrazi za autićima bujrum kod mene, vozni park šarolik. Nema marke i modela kojeg nema od kamiončića,kombija,kabrioleta, viljuškara,bagera,itd da ne nabrajam ... a model koji poželiš mene je djete izludilo sa tim autićima i ne može se desiti ni jedan ulazak u bilo koju radnju ili tržni centar a da mu se nešto ne kupi... stvarno sam počela šiziti, a stan k'o minsko polje.. hoće li to prestati ikad?
i kod nas isti slučaj,matej s njima ide i spavat ,baš me nekad izludi...ajde ako imate mazdu ili toyotu reci di ste kupili jer ja nikako da ih nađem a baš bi ga volila razveselit za Božić
i meni je tako prije mm govorio rondo nosi ove igracke skloni ih reko ako te smetaju slobodnu svaku noc ih sam redaj ja necu ..... i kad je vidio nema fajde odusto Marinci A. kad spava za sobom nosi, ozice-vozice kakoja-traktora i bobija cuku velikog plisanog da spava pored njega Tako me jednu noc pripalo, cujem tup nesto spade kad ja vozici kako se prevrto s guro ih.....
felix sad čitam da ide u vrtić.pa kako to ,kako se snašo ?duša draga jel puno plako?M ne voli nikakve plišane igračke čim ih ugleda krene plakati ,boji ih se
Naravno i hvala RR na tome Jutros u razgovu ra Amirom i uciteljicama, mislim da su najvise "zapostavljena " djecica do 5 god, a posebno 2-3 godine.Jer ovi stariji idu u skolu i izlaze iz doma, ali maleni su non-stop tu.Naravno izadju u dvoriste i nekada u neku igraonu ( ako neko donira uplatu), ali to je rijetko. Prosle godine je RR uradio dravu stvar za novu godinu i mislim da se mozemno organizovati i ove godine, sta mislite ? Da organizujemo podjelu paketica za ove malene do 3-4 godine, mislim da ih ima oko 40.Ja kad sam usla u sobu gdje su djeca od 2-3 godine, a oni su samo govorili teta uzmi me, da ih nosam, ma ja sam plakala ko kisna godina ljudi moji, u trenutku sam pomislla na svog Afana
selmice čitaš misli RR-u samo strpljenja...noćas, najdalje sutra sve će biti jasnije
nista ide sad-zasad na probno ...... Pa cu posle vidjet , dal cemo za stalno il da se dogovirmo da u sedm. odemo dva puta il tri ..... Jos uvjek se nije priviko ....place .. Maricni da vodim ga pomalo ....a anel voli plisane igracke ima jednu omiljenu bez njega ne spava
Felix duso samo strpljenja,bit ce to s vrticem sve super...
Helou zene Pricate od Djecijem domu Bjelave... Ja sam gore provela jako mnogo vremena... Tuga I zaista obraduju su svemu,ali najvise od svega zagrljaju i narucju. Ta djeca toliko vole da se grle,da se maze,da ih se ljubi... Ja sam najvise bila s djecicom do 2 godine,koje su to male maze kojima najvise treba Ljubavi.Tete koje rade su super,ali je malo teta a mnogo djece... Joj,bas osjetljivo i tuzno,uh...
Moj djecak pajki. U Ponedjeljak idemo na bocu,onu sa 6 mjeseci. Jos nismo sigurni da li cemo je uopce dobiti... A MRP pogotovo...
Lady sta je bilo s vama,je li Lana primila bocu? I jos jedno pitanje,je li istina da se bez uredne imunizacije djecica ne mogu upisati u vritc i skolu?