|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
10.11.2011 14:06:25   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5826
   RE: Bebe 1 - 2 godine [chat]
10.11.2011 14:07:56   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: dadada

Ma mene ne bi bilo strah da sam u onom sistemu kda je bio justandarduser posted image ...a ovo danas...ovi nasi tenderi...svi znamo kako to ide...farmacija je postala   najveca industrija...ogromna se lova vrti u tom...meni je sveuser posted image

rileks ženo user posted image pa nije im ni misija da nas sve istrijebe...mislim da se fakat nevolje lijepe na osobe koje vise strepe i brinu...
i ja čitam i brinem, ali ako je vise pro argumenata i slucajeva koji su prosli ok, ove lose niti ne citam tako detaljno..samo preletim evenutalne nus pojave da ih znam prepoznati...
tako moja drugarica uvijek kuka kako joj je hladno, kako ne moze bez strampli i bez podkosulje ni zimi, ni u jesen ni u proljece...a ja? meni bolest zvana propuh ne postoji, kod mene se prehladiti mozes samo od virusa i bakterije a ne od "golih ledja" i sl. ja sam cijelu trudnocu i tesku zimu provela "golih ledja i bubrega" i bez podkosulje i strampli i nisam ni kahnula ni kihnula, bila sam ovako user posted image kuc kuc.....a ove sto kukaju, u trudnoci zavrse na antibioticima i  šalom vunenim omotanim oko struka....user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5827
10.11.2011 14:09:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: koka i po

meni nije jasno sto se vi toliko bojite vakcina...
pa valjda zato sto svaka vakcina nosi rizik moguceg lakseg oboljenja djeteta do onih nedaj boze teskih oboljenja datih virusa...jer dijetetu ubrizgavas virus...a svi razlicito reaguju...svaki organizam za sebe...pa cak i ako se radi o jednojajacnim blizancima...nema garancije...ako je jedan bez problema primio vakcinu da na drugo dijete nece imati fatalne posljedice. Jesi li se ikad pitala zasto doktori ne vakcinisu svoju djecu

dadada znaš da ja tebe NAJvolim, ali ovo ti je vala niđe veze user posted image user posted image
ja sam dijete doktora i vakcinisana sam redovno i zagovornik sam vakcina...moj Rafi je sve redovno primao i nismo imali hB nikad nikakvu reakciju..sve proslo u najboljem redu...a i da jesmo, ako je "normalana" ta reakcija, onda bi i to podnijeli...sta je tu je...pored toga sto je zakonom regulisana obaveza vakcinisanja, ja je podrzavam i mislim da ima vise koristi nego stete...zasto danas djeca ili odsrasli ljudi od 25 i vise godina imaju zaušnjake? zato sto im u ratu nije niko rekao da se moraju vakcinisati..znam slucaj gdje je lik ostao neplodan zbog toga sto je sa 30 godina fasovao zaušnjake (razlog:mama mu je poginula u ratu ,a tata i nije vodio neku brigu sada o nekoj tamo vakciji koju mu je dijete trebalo primiti). mislim.....user posted image

imam i ja doktora hem u familiji em u komsilukuuser posted image koji su "slucajno" neke vakcine preskocili...nikad mi nisu rekli da su sa razlogom...al mi je sega ta slucajnostuser posted image
vakcine nisu nimalo bezazlene...i ja sam vagala...na kraju sam se odlucila za...al da sam bez razmisljanja vakcinisala dijete...lagala bih

i slazem se sa iman...od antibiotika bjezim ko od kuge...eno sam i tekst postavila neki dan...trebalo bi ga isprintati i dati nasim doktorima, jer se kod nas antibiotici dijele ko bombone...a tamo fino pise sta ce se desiti ako nastavimo ovako konzumirati antibiotike...kadas e mora...to je druga stvar...al se mora u 10% slucajeva...a 90% ne mora

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 5828
10.11.2011 14:10:35   
pocahontas
di ti je taj tekst o antibioticima user posted image user posted image tu se slažemo u potpunosti...ali muku mučim s muzem dok ga ubijedim da mozda i ne treba djetetu odmah dati antibiotik...on bi odmah sve dao jojjjjjjjjjjjuser posted image user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 10.11.2011 14:11:24 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5829
10.11.2011 14:12:36   
Anoniman
Mahanje i od nas... moja djeca zaspala pa da i ja malo dusom dahnemuser posted image . Polomise me nacisto.

Vidim pisete o vakcinama... Ana sam redovno vakcinisala i na apsolutno svaku vakcinu je imala reakciju, ali smo ipak sve isprimali. Luka kasni zbog mrse pa je samo primio onu sa mjesec i sledece sedmice cemo na sledecu.
Lady haljine su premedene user posted image . Marina sjeti se i snajke user posted image
Ladyblue. Iman nadam se da su princezice bolje i da ce brzo proci.

Ostale mame i bebice veliki user posted image od nas.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 5830
10.11.2011 14:14:23   
Anoniman
lady haljinice su medene aaa topim se na njih sto anel nije anelauser posted image user posted image user posted image preslatko mogu mislit l kad ju obuces 

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5831
10.11.2011 14:15:04   
Anoniman

Ma mene ne bi bilo strah da sam u onom sistemu kda je bio justandarduser posted image ...a ovo danas...ovi nasi tenderi...svi znamo kako to ide...farmacija je postala   najveca industrija...ogromna se lova vrti u tom...meni je sveuser posted image

rileks ženo user posted image pa nije im ni misija da nas sve istrijebe...mislim da se fakat nevolje lijepe na osobe koje vise strepe i brinu...
i ja čitam i brinem, ali ako je vise pro argumenata i slucajeva koji su prosli ok, ove lose niti ne citam tako detaljno..samo preletim evenutalne nus pojave da ih znam prepoznati...
tako moja drugarica uvijek kuka kako joj je hladno, kako ne moze bez strampli i bez podkosulje ni zimi, ni u jesen ni u proljece...a ja? meni bolest zvana propuh ne postoji, kod mene se prehladiti mozes samo od virusa i bakterije a ne od "golih ledja" i sl. ja sam cijelu trudnocu i tesku zimu provela "golih ledja i bubrega" i bez podkosulje i strampli i nisam ni kahnula ni kihnula, bila sam ovako user posted image kuc kuc.....a ove sto kukaju, u trudnoci zavrse na antibioticima i  šalom vunenim omotanim oko struka....user posted image

ma ne mislim da imaju misiju da nas potrujuuser posted image ...ali brate...neces mi reci da se ne pitas ko i kako odlucuje koje vakcine uvozimo...na moje pitanje da li iste vakcine primamo mi tj. naasa djeca...mi mali francuzi...rece mi pedijatrica...pa znate...oni primaju sad cu lupiti , 5 generaciju....a mi 3...pa ti vidiuser posted image lova...lova je uvijek na prvom mjestu...kako zavrnuti i uzeti

eFo teksta
http://www.ringeraja.ba/forum/m_1005354/mpage_1/tm.htm#1105699

Neposredna veza do poruke: 5832
10.11.2011 14:17:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26

NOA jesi mi mi vidjela haljinke user posted image user posted image user posted image

prekraŠnouser posted image user posted image user posted image user posted image balim nad slikama i bas poslah rodici poruku,nako pozelila je seuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 5833
10.11.2011 14:20:21   
Anoniman

pa valjda zato sto svaka vakcina nosi rizik moguceg lakseg oboljenja djeteta do onih nedaj boze teskih oboljenja datih virusa...jer dijetetu ubrizgavas virus...a svi razlicito reaguju...svaki organizam za sebe...pa cak i ako se radi o jednojajacnim blizancima...nema garancije...ako je jedan bez problema primio vakcinu da na drugo dijete nece imati fatalne posljedice. Jesi li se ikad pitala zasto doktori ne vakcinisu svoju djecu

dadada znaš da ja tebe NAJvolim, ali ovo ti je vala niđe veze user posted image user posted image
ja sam dijete doktora i vakcinisana sam redovno i zagovornik sam vakcina...moj Rafi je sve redovno primao i nismo imali hB nikad nikakvu reakciju..sve proslo u najboljem redu...a i da jesmo, ako je "normalana" ta reakcija, onda bi i to podnijeli...sta je tu je...pored toga sto je zakonom regulisana obaveza vakcinisanja, ja je podrzavam i mislim da ima vise koristi nego stete...zasto danas djeca ili odsrasli ljudi od 25 i vise godina imaju zaušnjake? zato sto im u ratu nije niko rekao da se moraju vakcinisati..znam slucaj gdje je lik ostao neplodan zbog toga sto je sa 30 godina fasovao zaušnjake (razlog:mama mu je poginula u ratu ,a tata i nije vodio neku brigu sada o nekoj tamo vakciji koju mu je dijete trebalo primiti). mislim.....user posted image

Vidis kod nas nema pola vakcina pa cak ni ona kad se  dijete rodi od koje ostaje oziljak na ramenu...Ja lad  se mali rodio se uspanicila zasto  niej dobio ,onda mi  je dr rekla da su oni to izbacili iz upotrebe ima i  decenija ako ne i vise ,jer su se pokazale vvise stetnom nego dobrim...Mi smo do sad primili 3 vakcine jedna od 5 mj,jedna  od godinu i treca 15 mjeseci i iduca je oko 5 godine...Provjerim kasnije tacno ...
Ali i sto se tice antibiotika ,obratite paznju na zivotinje,krave,ovce,svinje,sve bolesti u zadnjih godina  su efekti antibiotika,jer stocari koji uzgagaju  za klanja ako se desi da od 100 komada 20 bude bolesno  oni umjesto da tih 20 odstrane  u karantenu i lijece oni ih sve tuto kompletno kljukaju antibiotiicma da se i ostalih 80 ne razboli...Sto je sasvim pogresno.virus se mutira i postaje imun na lijek....A tek mi koji jedemo to  meso sta se u nasem organizmu desava...

Neposredna veza do poruke: 5834
10.11.2011 14:23:22   
Anoniman
Moj pokojni komsija je umro od vakcine protiv gripe,godinama ih dobijao i ta jedna mu prisjela....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5835
10.11.2011 14:25:04   
selebriti
Joj, joj, .. Što manje znam, manje me glava boli,.....

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5836
10.11.2011 14:27:15   
koka i po
noa potpis ti je user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 5837
10.11.2011 14:29:02   
Anoniman
Marina ta vakcina od koje ostaje oziljak to je BSG vakcina, protiv tuberkuloze, u zapadnim zemljama Evrope su je izbavcili iz upotrebe prije dosta godina iz razloga jer je mali postotak oboljelih od tuberkuloze pa smatraju da nije potrebno jer smatraju da se u njihovim zemljama tuberkuloza kao bolest iskorjenila.

Neposredna veza do poruke: 5838
10.11.2011 14:33:53   
Amani12
Iman i Dadad hvala na odgovoru.
Znaci mogu ja to i sama rijesiti user posted image
I ja volim da 'copam' user posted image

Uh vakcine... Mi jos nismo primili onu sa 6 mjeseci sto se daje.
Sve hocu da se nakanim da odem da se posavjetujem sa doktoricom,
a sve me strah.
Sad su njegove alergije dosta manje,vrlo rijetko bude reakcije
jer smo imunitet ojacali.
A opet me strah.
Jos mi je zadnji put doktorica rekla da ce oni dati ali na moju odgovorost.
Ja nisma htjela.
Ako mi opet isto kaze,opet necu pristati.
Jednostavno,previse me strah...user posted image

Mi smo uzivali u setnji sa dragim drustvom,deckic zaspao haman s vrata.
Ja rucam sa svojim bratomuser posted image
Da nam bolesna djecica cim prije ozdrave user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5839
10.11.2011 14:37:11   
selebriti
Ev komšinica mi kaže da u novembru treba jesti dosta crvenog mesa, da se organizam spremi za zimu. Danas na meniju ćevapi user posted image

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 5840
10.11.2011 14:39:21   
Amani12
Kod mene teleca koljenica i telece snicle... user posted image

Neposredna veza do poruke: 5841
10.11.2011 14:39:54   
selebriti
Za nas, Amani, nema zime...user posted image

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 5842
10.11.2011 14:40:44   
teacher75
IZVORNA PORUKA: felix

tiki ta revakcinacije je nista mi je dobili sa 18mjes nista kapi popili i malo ga bocnila nije imao ture od te boce ne moguce imat turu jer je revakcinacija i nema onda abd do 5ete godine vise 

ma znam da je to nista ali taman kad sam je mislila odvesti, kad smo trebali, dobila je upalu pluca tako da je sad zakasnila na jedan dio te vakcine jer je morala primiti prije 2. rodjendana, tak oda je jedan dio propao, ne vazi vise, ali ima drugi dio koji moze i posliej 2. gdoine

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5843
10.11.2011 14:43:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Marina ta vakcina od koje ostaje oziljak to je BSG vakcina, protiv tuberkuloze, u zapadnim zemljama Evrope su je izbavcili iz upotrebe prije dosta godina iz razloga jer je mali postotak oboljelih od tuberkuloze pa smatraju da nije potrebno jer smatraju da se u njihovim zemljama tuberkuloza kao bolest iskorjenila.

Bogo  mi meni nije tako rekla,mnoge bolesti evropom ne haraju ,ali boga mi kakos ekljukaju ljudi  antibioticima samo nove bolesti mogu da se naprave

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5844
10.11.2011 14:45:02   
ladyblue RR

ja se ne bojim. da se bojim, ne bih je ni vodila na vakcinu. do sada je sve uredno primila. samo ne znam je li ovaj proljev i tura reakcija na vakcinu ili je viroza?!

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5845
10.11.2011 14:45:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: selebriti

Za nas, Amani, nema zime...user posted image
kod mene teletina isto reso pecena user posted image user posted image nema zime ni kod mene

Neposredna veza do poruke: 5846
10.11.2011 14:48:06   
teacher75
hocu da izvedem lanu malo vani al dok bude gotov rucak za nekih pola sata, zaci ce sunce i eto mraka jos malouser posted image kud ne poceh praviti rucak ranije, do sad je mogao biti gotovuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5847
10.11.2011 14:49:11   
teacher75
a mi na piletini, recesija, sta cemouser posted image bude i teletina par puta mjesecno kad dodje platauser posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5848
10.11.2011 14:52:27   
pocahontas
a gdje vi to pijete kafu u nedjelju a mene niko ne zoveuser posted image user posted image i povodom zbogčega je touser posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5849
10.11.2011 14:55:19   
Amani12
Pocy u Nedjlelju je Regionalno RR druzenje u Zenici.
Hajd s rajom user posted image

Neposredna veza do poruke: 5850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *