Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Teacher niposto ne grij, jer toplo u trudnoci izaziva kontrakcije, nadam se da ce brzo proci, rano je jos da beba pritisce zivac. Nadam se da ce nalazi biti dobri .
Dan i od nas... ja i dalje ljudim...la,la,la... definitivno sam jednom nogom u Jagomiru, a jednom na kori od banane , ali bice bolje jer gore ne moze biti . U iscekivanju sam briseva, mojih za bestiju da vidim sta dalje, a Aninih za vrtic. Ako joj budu dobri nalazi vec u ponedjeljak cura krece, tetka ce da je vodi i prvih par dana bice sa njom po par sati i ako bude sve ok onda ce ostajati na pun boravak.
Veliki poljubac od nas
dr mi rekla da vjerovatno beba pritisce zivac a i dobila sam malo vise kila (malo vise od 3 kg za ovih mjesec dana) pa moze biti i od toga. dala mi b komplex da pijem i apaurin da uzmem pred spavanje za opustanje
hvala na cestitkama,eh ja se citav dan samo zahvaljujem Nikola spava,danas je piskio svako pola sata,valjda se prehladio. Mm na treningu , meni se gleda neki film a nema nista na tv-u.. mislim da cu i ja u krevet kad nemam nista pametnije onda barem da se naspavam Laku noc !
dr mi rekla da vjerovatno beba pritisce zivac a i dobila sam malo vise kila (malo vise od 3 kg za ovih mjesec dana) pa moze biti i od toga. dala mi b komplex da pijem i apaurin da uzmem pred spavanje za opustanje
Upravo kako sam ja rekla da se meni desilo... a i ovo ta kile je tacno... Samo mene je bas puno boljelo, kako je tebi? Ja sam jedva 500m mogla hodati...
pa marijanna, cestitam i tebi!!!! super mi bili danas na UZ, sve hvala bogu super, dr opet potvrdila da je profil bebe skroz drugaciji nego lanin, bice da ce liciti na mene, posto je lana na mm
Upravo kako sam ja rekla da se meni desilo... a i ovo ta kile je tacno... Samo mene je bas puno boljelo, kako je tebi? Ja sam jedva 500m mogla hodati...
nije bas toliko kriticno, hodam ali polako i sepam ko her flik iz alo alo, ne mogu brzo, najgore je kad hocu da sjednem ili da ustanem ili da se sagnem citala sam malo i pricala sa kolegicama, jako je cesto u trudnoci, bas ovakva bol... s lanom nisam imala tih problema pa mi neobicno, al sam sada dobila vise kila...a i dizem lanu povremeno pa mozda i od toga
nije bas toliko kriticno, hodam ali polako i sepam ko her flik iz alo alo, ne mogu brzo, najgore je kad hocu da sjednem ili da ustanem ili da se sagnem citala sam malo i pricala sa kolegicama, jako je cesto u trudnoci, bas ovakva bol... s lanom nisam imala tih problema pa mi neobicno, al sam sada dobila vise kila...a i dizem lanu povremeno pa mozda i od toga
nema to veze sa dizanjem...to je ''normalna ''poijava pritiskanja živca do strane bebe u školskim trudnoćama čak. meni je sa prvom to bilo bolno za neizdržat..što kažeš ko her flik hodala...al sam imala urednu trunodću u petak sa posla došla u subotu na porod otišla... i dan danas me zna tako zaboliti niz nogu ili dole negdje na stopalu između pete i prstiju....na pormjene vremana ili ako sma u štikli duše vremena...
bolilo me o u drugoj al nisma sa njom mirovala zbog toga
a joj kad se sjetim druge trunoće...šta me sve ''bolilo''..da krenem nabrajt bilo bi ko onaj film domaći '' ja ću reći da si ti umro lakše mi zapamtit''
Teacher samo pazi od b complexa ces pogotovo da se udebljas. Ja u prvoj trudnoci prva cetiri mjeseca nisam dobila kilograma, cak sta vise izgubila sam tri, pa mi dali B complex i onda sam dobila 6 za mjesec. Cudi me sto ti nije dala Mg da te malo popusti ta bol, da se malo opuste i misici.
Moja djeca tek zaspala, veceras bili u shopingu curi kupili dvoje cipele i patike i jos nekih sitnica, a za Luku nista lijepo nismo nasli.
< Poruku je uredio jelenaT -- 20.10.2011 22:31:31 >
Teacher samo pazi od b complexa ces pogotovo da se udebljas. Ja u prvoj trudnoci prva cetiri mjeseca nisam dobila kilograma, cak sta vise izgubila sam tri, pa mi dali B complex i onda sam dobila 6 za mjesec. Cudi me sto ti nije dala Mg da te malo popusti ta bol, da se malo opuste i misici.
Moja djeca tek zaspala, veceras bili u shopingu curi kupili dvoje cipele i patike i jos nekih sitnica, a za Luku nista lijepo nismo nasli.
joj i mene je strah, rekla mi je to za b komplex, a za opustanje mi je dala apaurine
Poz dame. Cestitam trudnicama sve najbolje vam zelim . Tajra djaba ti plakat nije mi te zao kod vas pita na sve strane za kupiti a ovdje ni za lijeka ako ja ne napravim . A ima proljev pa je pu pu pipi kaka na sve strane danas, najbolje da se preselim u wc jedno 2 dana .. I mene nekad brine sto A slabo prica ali znam kad otcepi da ce nadoknaditi vjerovatno.
Caos Da i ovdje cestitam novim trudnicama, sretno cure tiki, znaci Lana ce dobiti brata aBd, superiska, a to za bol sto kazu i svi ostali uopce nije rijetka pojava, slusaj ljekara i polako, izdrazat ces
bljak kisa,ja ne voljem kisu (da li sam to ikada spomenula) evo me ko strumf mrgud
Igor je poceo intenzivno da prelazi preko ograde kreveticai baca se na bracni krevet.. ne znam sta da mu radim bas je blentav,on bi se tako bacio i da nema velikog kreveta ispod....
jutros je u pola 7 izasao i cuhinjao po sobi kao kakav duh po mraku
Luka jos spava a ja ga htjela voditi da izvadimo krv bice da nece biti nista od toga...
marijanna, chuci, sretno i sve najbolje , megi tebi sam vec prije cestitala
tiki cuvaj se i samo polako, a imam ja muskih stvrcica kad bude trebalo
Jutro zene! Obzirom da i ja spadam u ovu grupu jer imam djevojcicu od 20 mjeseci, redovno vas citam, cisto da potvrdim da su faze i fazice kroz koje prolazi moja L normalne za njen uzrast. Rijetko pisem, nekako mi se izvuce slobodno vrijeme dok procitam sve sto me interesuje.
Prvo da cestitam svim novim trudnicama! Opasno i mene dovodite u iskusenje.
Teacher, nisam bas najbolje upratila, ali koliko sam shvatila bole te ledja. Ja sam imala slicne probleme kada sam bila . Znalo mi se desiti da bukvalno jedva hodam, pogotovo ujutro kada krenem na posao. Meni je pomogao pojas za trudnice. Ja sam imala chico. I u pocetku nisam htjela da ga kupim jer kosta oko 80 KM, i nisam htjela da dajem pare za nesto sto cu nositi nekoliko mjeseci, a jos nisam ni sigurna da li ce mi pomoci. Nije mi bas izgledao kao nesto sto pomaze. Ali meni je bas pomogao, jer mi lijepo podigne stomak i malo smanji pritisak na ledja. Meni su najjaci bolovi bili oko 28. sedmice, a dr mi je to i najavila rekavsi da se tada bebe okrece i namjesta. Pa pokusaj i ti nabaviti ovaj pojas, mozda ti pomogne. Kako je Lana sada? Nadam se da se oporavlja.
Mala1994 ne brini moj A prelazi vec 2 mjeseca iz svog u moj i obrnuto,da nisu sigurni ne bi to radili....Ja sam svog krisom posmatrala,ma znas sta profesionalac....
teacher drago mi je sto je sve u redu, i to prtiskanje zivca je privremeno proci ce kad se porodis ne znam za tebe ali mene prosli put nista nije bolilo a sad sve elem prekjuce me uhvatio grc u nozi toliko jak da me je juce cijeli dan list od noge bolio jedva sam silazila niz stepenice, uzas
tajra operil sprej za nos, procepljava samo tako
dan kako ste nam vi,ja sam danas kao i ovo vrijeme samo bi plakala,sinoc mi prijateljica izgubila ,bila 5 mjesec ,bas me to potreslo i nemogu nikako doci sebi,dosla da se vama malo pozalim,veceras trebam kod nje a neznam kako cu,bojim se da je jos vise ne rastuzim
jutro iz kišnog Mostara Svim novim trudnicama čestitke od srca Mi se oporavljamo od bolnice ,Matej je dobar više nije ni nervozan dobro i jede to mi je najvažnije,ja i dalje u nekom strahu ,nikako da se opustim trebat će mi dugo vremena,al lako je za mene samo nek mi je M dobro pusice za svu dječicu
jutro joj zene sto se na sabahu ismija,ova moja cura dodje do mene i govori vidi mama,vidi mama a ja za kompj.ne obracam paznju kad ona mene za ruku vidi mama a cura uzela sestrin grudnjak i fino ga stavila samo preko pidjame i drzi kosarice da joj ne spadnu oj majko mila, kad gura ruku kroz pidjamu i govori seki ode buci(ovdje obuci) kao ispod pidjame