|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
22.10.2010 1:46:41   
Ella_H
ja sam danas posjetila jedan vrtic, stranica na netu je haos
medjutim cim sam usla 3 debela prsta prasine na printeru u kancelariji,
direktorica vrtica kod nas nebi mogla raditi ni u sumadiji , ono loooodnicaaaaaaaaaaaaaa
malo sam razgledala razgovarala s nekom tetom vidi se iskusna, medjutim apsolutno
mi se nije svidjelo jedini plus je sto je odmah preko puta sveki i blizu je i univerzitet
Sutra idemo pogledati drugi vrtic koji sam vidjela prije 2 god koji je stvarno super,
cist, tete su jako obrazovane,dostojno izgledaju i direktorica je tad bila zena koja
je imala 20 godina iskustva s tim poslom.
Hranu nose roditelji u taj vrtic sto je slucaj s vecinom vrtica ovdje,
o cjenama necu jer mi muka dodje hehehe.

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 651
22.10.2010 8:23:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ziki

pingpong toplo ti preporučijem da malenoj daš turu natura mix preparata. Moguser posted image je spasila kad smo krenuli sa prehladama i virusima iz obdaništa.
Mama alma ja nikako da prelomim jezik i kažem vrtić, dijete je na kraju skontalo da baba, mama i ostali ne pričaju istim jezikom.user posted image

Hvala, Ziki! TEk sam sad vidjela poruku a sirup sam uzela neki dan.  Uzela sam Propolisan, po preporuci apotekarke.
Esmić je zasad dobro.  Ovu sedmicu je bila dobra u vrtiću, nije plakala : ))  Učiteljice su je pohvalile kako je dobra i kako DOBRO jede-- poguzija mamina : ))
Da li ste primijetile da djeca više jedu kad dođu iz vrtića, nego što bi inače.  Moja je malena uvijek bila poguzija, ali mi šega čim otvori oči ujutro, traži da jede i čim se vrati iz vrtića, traži da jede.  A tamo, navodno, sve pojede.
Jedan kolega mi je pričao da je i njegova kćerka takva bila dok je išla u vrtić.  Je li moguće da se oni u vrtiću toliko isrtče i izigraju, pa potroše energiju?

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 652
22.10.2010 8:30:41   
ziki
IZVORNA PORUKA: pingpong

pingpong toplo ti preporučijem da malenoj daš turu natura mix preparata. Moguser posted image je spasila kad smo krenuli sa prehladama i virusima iz obdaništa.
Mama alma ja nikako da prelomim jezik i kažem vrtić, dijete je na kraju skontalo da baba, mama i ostali ne pričaju istim jezikom.user posted image

Hvala, Ziki! TEk sam sad vidjela poruku a sirup sam uzela neki dan.  Uzela sam Propolisan, po preporuci apotekarke.
Esmić je zasad dobro.  Ovu sedmicu je bila dobra u vrtiću, nije plakala : ))  Učiteljice su je pohvalile kako je dobra i kako DOBRO jede-- poguzija mamina : ))
Da li ste primijetile da djeca više jedu kad dođu iz vrtića, nego što bi inače.  Moja je malena uvijek bila poguzija, ali mi šega čim otvori oči ujutro, traži da jede i čim se vrati iz vrtića, traži da jede.  A tamo, navodno, sve pojede.
Jedan kolega mi je pričao da je i njegova kćerka takva bila dok je išla u vrtić.  Je li moguće da se oni u vrtiću toliko isrtče i izigraju, pa potroše energiju?

Propolisan sirup je super jer štiti disajne puteve koji su na udaru najviše, tako mi je objasnila seka farmaceut, kad nam je taj donijela. A naturu mix toplo preporučujem u sledećoj turi.
Za jelo u obdaništu moj jede duple porcijeuser posted image Sretno

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 653
22.10.2010 14:04:02   
bebac2
IZVORNA PORUKA: new mama

IZVORNA PORUKA: bebac2

ide li slucajno necija beba u jaslice Djeciji grad na MOjmilu, interesuje me kolike su im grupe i koliko teta ih cuva. moj bebac bi trebao nakon 1. rodjendana u jaslice i bas se bojim kako ce se snaci, jer se nikako ne odvaja od mene

Bebac moja malena je isla u jaslicku grupu u vrticu Djeciji grad,pa ta grupa je je 20-25 djece,a imaju tri tete,jedna dolazi ujutro od 7h,druga oko 10h i treca mislim oko 12-13h,s tim da rjetko budu sva djecauser posted image moja malena doduse nije vise u toj grupi,presla je u vecu.Ako te jos nesto interesuje, pitajuser posted image

hvala ti puno, ja sam se bojala da nije samo jedna zena na toliko djece. koliko je tvoja bebica bila stara kada je krenula u jaslice

dva djecaka,.2006. i 2009.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 654
22.10.2010 14:22:15   
Medić*
drage moje, namjeravam svog dvogodisnjeg djecaka dati u obdaniste narednog mjeseca aBg, znam da ce biti frke jer se mnogo vezao kao i svako dijete koje se od mame ne odvaja duze od sat vremena, planiram da to bude neko privatno obdanista ali jos nismo odlicili koje jer imamo par opcija, medjutim ono sto me zanima jeste jel djecica tog uzrasta sama jedu npr, supice i corbice user posted image  posto moj to jos ne radi jer nezna sam kasikom jesti, kako je sa vasim malisanima bilo, znam da ce nauciti ali me zanima taj odnos teta prema onima koji jos ne jedu sami kasikom, da li ih oni hrane dok se ne naviknu i nauce, nadam se da da user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu bebac2)
Neposredna veza do poruke: 655
24.10.2010 1:52:53   
Ella_H
medic slatki nadam se da ce sve dobro proci,
ja nisam u Bih ali se ipak nadam da tete nahrane djecicu,
mom maleckom je 14 mjeseci i on je u fazi vec neko vrijeme da uglavnom
sam hoce da jede komadice sira,hljeba, integralne plocice one itd itd,
veceras sam ga tek nahranila s makaroncicima i saftom napokon hehe.
Uf i ja se brinem radi toga jer mi je teta kao objasnila ovdje djeca sjede u hranilicama
da donesem plasticni pribor i kao tu se uce jesti pa se i ja nadam da ce ga nahraniti
ali vjeruj mi oni kad ogladne pojest ce i hranu i tete ako trebauser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 656
24.10.2010 2:35:20   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: medic slatki

drage moje, namjeravam svog dvogodisnjeg djecaka dati u obdaniste narednog mjeseca aBg, znam da ce biti frke jer se mnogo vezao kao i svako dijete koje se od mame ne odvaja duze od sat vremena, planiram da to bude neko privatno obdanista ali jos nismo odlicili koje jer imamo par opcija, medjutim ono sto me zanima jeste jel djecica tog uzrasta sama jedu npr, supice i corbice user posted image  posto moj to jos ne radi jer nezna sam kasikom jesti, kako je sa vasim malisanima bilo, znam da ce nauciti ali me zanima taj odnos teta prema onima koji jos ne jedu sami kasikom, da li ih oni hrane dok se ne naviknu i nauce, nadam se da da user posted image

mila ovisi od vrtića, moja malena ide u privatni tako da ih tamo oni hrane ukoliko dijte nezna, moja malena jede već dugo sama, nabada viljuškom i koristi kašiku, malo se i prospe al eto voli sama jesti, mada je nekad i tete nahrane (nekako je prevare) kad ona melja
Tako nemoj da brigaš, samo naglasi tetama da dijete ne jede samo
Moj ti je savjet da malenog upišeš u privatni vrtić jer mi se čini da se oko djece bas i ne trude tete iz drzavnih vrtica a i ima previse djece pa i ne stižu
Sretno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 657
24.10.2010 2:37:39   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: new mama

ide li slucajno necija beba u jaslice Djeciji grad na MOjmilu, interesuje me kolike su im grupe i koliko teta ih cuva. moj bebac bi trebao nakon 1. rodjendana u jaslice i bas se bojim kako ce se snaci, jer se nikako ne odvaja od mene

Bebac moja malena je isla u jaslicku grupu u vrticu Djeciji grad,pa ta grupa je je 20-25 djece,a imaju tri tete,jedna dolazi ujutro od 7h,druga oko 10h i treca mislim oko 12-13h,s tim da rjetko budu sva djecauser posted image moja malena doduse nije vise u toj grupi,presla je u vecu.Ako te jos nesto interesuje, pitajuser posted image

hvala ti puno, ja sam se bojala da nije samo jedna zena na toliko djece. koliko je tvoja bebica bila stara kada je krenula u jaslice

pa vala i tri tete je malo na 20-25 djece, kako ih uopće stižu nahraniti i presvući na vakat user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebac2)
Neposredna veza do poruke: 658
24.10.2010 2:40:00   
veeseelaa
cist, tete su jako obrazovane,dostojno izgledaju i direktorica je tad bila zena koja
je imala 20 godina iskustva s tim poslom.

meni ovo uopće nije presudno do treće godine djeteta, teta moje kćerke nije uopće školovana ali ju je svemu naučila lijepom, drži je suhom i sitom a to je najbitnije do 3 godine pored učenja nekog osnovnog reda a zato ti i ne treba neka škola

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 659
24.10.2010 10:43:34   
Medić*
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mila ovisi od vrtića, moja malena ide u privatni tako da ih tamo oni hrane ukoliko dijte nezna, moja malena jede već dugo sama, nabada viljuškom i koristi kašiku, malo se i prospe al eto voli sama jesti, mada je nekad i tete nahrane (nekako je prevare) kad ona melja
Tako nemoj da brigaš, samo naglasi tetama da dijete ne jede samo
Moj ti je savjet da malenog upišeš u privatni vrtić jer mi se čini da se oko djece bas i ne trude tete iz drzavnih vrtica a i ima previse djece pa i ne stižu
Sretno

Hvala veselice prava user posted image  Bit ce privatni naravno, upravo iz tih razloga, i on zna fino filjuskom a kasikom lom napravi, ali naucit ce kao i sva druga djecica, malo se plasim da mi ne ostane gladan, eto drago mi je da cujem da ih tete nekad hrane

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 660
24.10.2010 12:35:56   
Medić*
Ella hvala na odgovoru, i moj je nekad u to vrijeme poceo sam jesti cvrsu hranu, rano je pokazao interesovanje da sam jede kasikom ali to je bila patnja i haos od prosipanja po sebi preko tepiha itd pa mu nisam dopustila, bolje da jesam ali jos je on mali pa ce nauciti, bitno da u vrticu ima ko da ih poduci, a kad ogladni i ja se nadam da ce i tetama dopustiti da ga hrane user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 661
24.10.2010 13:13:56   
ziki
Uh, pa ni tete iz dzavnih vrtica ne pustaju djecu da su gladna i kvasna.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 662
24.10.2010 20:08:07   
Anoniman

Madic slatki, i moja djevojčica ide u privatni vrtić u Lužanima.  Oni maloj djeci prvo daju kašike u ruke i djeca sama meljaju i pokušavaju jesti, čisto da se nauče, a nakon nekoliko minuta ih tete nahrane.  I meni je to bila velika briga, jer Esma se ne zna služiti kašikom (viljuškom zna) i baš mi je drago da ih tete puste da sami pokušavaju jesti, tako će se brže osamostaliti.  U svakom slučaju, djeca ne ostanu gladna i nije sramota ako ne znaju sama jesti... naučit će vremenom.
Sretno i ne brini...

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 663
24.10.2010 20:13:32   
marny
moj dječak ima godinu ipo i sam jede u vrtiću, teta mu hoće ponekad pomoći, al on se odmah ljuti i ne da.
prošli tjedan sam ga dovela u vrtić, ja kontam sada opet malo negodovanje, a on kao da je jedva dočekao da dođe, otrčao među dječicu i meni maše pa-pa, baš sam bila sretna.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 664
24.10.2010 20:18:54   
Anoniman
nama sutra 4-ti tjedan u vrticu i prvi put cu ga ostaviti na spavanju ,dosad je ostajao do 12,javim kako je proslouser posted image

(odgovor članu Ella_H)
  Neposredna veza do poruke: 665
24.10.2010 20:39:32   
Ella_H
marijanna superiska bas nam javi nadam se da ce sve proci super,
veseelice meni je sve presudno u odabiru vrtica sto vise obrazovanja to je bolje
jer ipak ce moje djete tu provesti 8 sati manje ili vise manje vazno, mislim i da nisu
toliko obrazovane ja bi opet izabrala bas taj vrtic jer ima dosta drugih stvari koje
mi se svidjaju trudim se uvijek izmedju dva zla izabrati manje hehe,
ma da sva su djecica isto izgledala sretna, za hranjenje se malo brinem
ali nadam se da ce biti ok.
moram priznati da citajuci vasa iskustva puno sam nekako spremnija
za sve ovo pusa za sve :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 666
24.10.2010 21:48:20   
mamabb

jest, vala...smiješno koliko blate državne vrtiće.

04.12.2008.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 667
24.10.2010 22:05:40   
shejla
evo i nas, dosli do vrtica user posted image
Zapravo mi cemo u jaslice....bas sam pisala na temi "jaslice" o tome, pa evo da vidim i vasa iskustva. Mi cemo najvjreovatnije u vrtic Skenderija, ide li necije dijete tamo? negdje iza Nove Godine... Lamiji ce biti 21 mjesec aBd user posted image
Trebam li vec sada otici u vrtic i poceti "pripreme" za upis?

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 668
24.10.2010 22:07:31   
marny
IZVORNA PORUKA: mamabb

moje starije dijete je išlo kratko u privatni zato jer je bio blizu, totalno razočarenje, vrlo brzo sam je upisala u državni, nemjerljiva kvaliteta. drugo dijete isto ide u državni.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 669
25.10.2010 0:02:00   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: shejla

Zapravo mi cemo u jaslice....bas sam pisala na temi "jaslice" o tome, pa evo da vidim i vasa iskustva. Mi cemo najvjreovatnije u vrtic Skenderija, ide li necije dijete tamo? negdje iza Nove Godine... Lamiji ce biti 21 mjesec aBd user posted image

mi  smo  se  upisali  u  vrtic  1.6  a krenuli  1.9..provjeri  kad su  upisi..ili  oni  stalno  primaju..trebas  sve to  prije  sređivati  i  provejravati..moj  ti  je  savjet  da  sto  prije  provjeris  stanje..i  u  vrticu  to  ide  slicno  kao skolska godina ;)))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 670
25.10.2010 0:04:18   
iv@ncica
nam  je  vrtic  super  isao  do  neki dan, kad  je tata  stradao  i  mama  ga pocela  opet  voditi..izgledalo  je kao  da  sam ga  prvi  put  ostavila...i tete  kazu  da  je  bio  nevozan  skoro  cijele  dane..samo  sto  je  jeo  i spavao..iako su ga tesko  uspavljivale..in  evo  se  sad   razbolio  pa  ce  biti  sve nanovouser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 671
25.10.2010 0:24:08   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: pingpong

Madic slatki, i moja djevojčica ide u privatni vrtić u Lužanima.  Oni maloj djeci prvo daju kašike u ruke i djeca sama meljaju i pokušavaju jesti, čisto da se nauče, a nakon nekoliko minuta ih tete nahrane.  I meni je to bila velika briga, jer Esma se ne zna služiti kašikom (viljuškom zna) i baš mi je drago da ih tete puste da sami pokušavaju jesti, tako će se brže osamostaliti.  U svakom slučaju, djeca ne ostanu gladna i nije sramota ako ne znaju sama jesti... naučit će vremenom.
Sretno i ne brini...

Vrtić Vragolan Denis????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 672
25.10.2010 0:28:23   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: marny

moje starije dijete je išlo kratko u privatni zato jer je bio blizu, totalno razočarenje, vrlo brzo sam je upisala u državni, nemjerljiva kvaliteta. drugo dijete isto ide u državni.

lično nemam iskustvo sa državnim vrtićem al od mojih prijateljica ono što sam čula frapirana sam, od toga da su im djecu predavali mokru do same činjenice da su djeca stalno bila nahladjena itd

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu marny)
Neposredna veza do poruke: 673
25.10.2010 7:32:30   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: shejla

shejla jedino ako želiš da nađeš mjesto na vrijeme.user posted image
Postoji opcija plaćanja rezervacije vrtića do polaska u isti da kasnije nebi glavu gubila jel ima mjesta u tom vrtiću u toj grupi koji ste izabrali.
Nalazi koji su potrebni ne smiju biti stariji od mjesec dana čini mi se pa u tom smislu rano je ali ovaj prvi dio možeš provjeriti kakvo je stanje.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 674
25.10.2010 9:14:03   
mamabb
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: marny

lično nemam iskustvo sa državnim vrtićem al od mojih prijateljica ono što sam čula frapirana sam, od toga da su im djecu predavali mokru do same činjenice da su djeca stalno bila nahladjena itd

Eto ja imam lično iskustvo i imam samo riječi hvale od samog ophođenja s djecom, njihove školovanosti i ljubavi prema poslu. Prema svima isti tretman. Djeca u mogu se razboliti u bilo kom vrtiću i s početka je to dosta često, prvi mjesec dva, naš pedijatar nam je rekao da očekujemo raznorazne prehlade. Mi smo ih hB zaobišli osim jedne upale grla koja je prošla za 2-3 dana.
Teta djecu dočekuje svirajući harmoniku  ma nema djeteta koje ne pohrli u krug a ona pjeva ringeraja hahah to kad sam vidjela ja se frapirala :)
Ja sam po pitanju svoje curice picajzla ni svojoj mami je nisam mnogo ostavljala do sad možda 10tak puta a tete sam ''''provjeravala'''' tako što bahnem u bilo koje doba dana.
Ova disertacija nije sad da izazovem raspravu nego dođe da djeca u državnim se pate, baš bezveze, pa haloo ni jedan roditelj to ne bi dozvolio. Razočarenja ima  bilo gdje od tete koja dolazi kući kao i u državni a tako i u privatnim.

< Poruku je uredio mamabb -- 25.10.2010 9:15:22 >

04.12.2008.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *