|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
29.9.2010 18:28:29   
Anoniman
mi bi trebali od sutra krenuti u vrtic al ipak cu ga ostavit do ponedjeljka jer glupo da odmah nakon prvog dana prekida.. uglavnom sve sam spremila,torbicu,pape,trenerke  i sve ostalo ali nisam pripremila sebe, odgadjala sam vrtic maksimalno i sad stvarno mora krenut jer mi uskoro pocinje faxuser posted image imam neki glupi osjecaj u sebi,ma neznam ga rijecima opisat ni objasnit al ko da izdajem svoje dijete,ono mali je a ja ga ostavljam ,kako ce se snac i svasta nesto mi se mota po glaviuser posted image jeste se vi ovako osjecale i dokad vas je držalo to? 

(odgovor članu emma.L)
  Neposredna veza do poruke: 551
29.9.2010 19:20:56   
sporty mamaa
Marijana ne brini, sve ti je to normalnouser posted image user posted image Maleni ce se naviknut i bit ce mu lijepo, druzit ce se i igrati sa svojim vrsnjacima. A ti kad ti zavrsi fax ranije uvijek ga mozes pokupiti i prije popodnevnog spavanja. U svakom slucaju sretno Nikoli u vrticuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 552
29.9.2010 21:29:27   
iv@ncica
marijana  draga  salji  ga  odmah,  pa  neka  i  sutra  ode  malo..pa  prekosutra,  pa  odmori  za  vikend  pa  onda u  ponedjeljak..ozbiljno  ti  kazem..traje  to  adaptirsnje  i  kod  tebe  i  njega,  pa  bolje  sad  pomalo  da  ga ostavljas  nego  kad  te  uhvate  predavanja.....svi  smo  muku  prosli  s  tim  i  prolazimo  jos..pa  procitaj  sto nas  je sve mucilo...poslusaj  me  i  vodi  po malo  odmah..a  blizu  ti  je  pa  ga  mozes  pokupiti  kad  god  hoces  ovih  prvih  dana,  a  ako  bude  puuunoo  plakao   zvat  ce  te teta  ne  brini...etouser posted image user posted image

esma-i  mi  smo  blago  smrcavi  i  saljem  ga  u vrtic, jer  je malo,  a  necu  da  mi  sad   prekine  taman  fino  navikavanje..inace  siu  sve  bebe  smrcave  tamo  bile  ovih  dana

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 553
29.9.2010 21:44:21   
acudesa
IZVORNA PORUKA: marijanna

mi bi trebali od sutra krenuti u vrtic al ipak cu ga ostavit do ponedjeljka jer glupo da odmah nakon prvog dana prekida.. uglavnom sve sam spremila,torbicu,pape,trenerke  i sve ostalo ali nisam pripremila sebe, odgadjala sam vrtic maksimalno i sad stvarno mora krenut jer mi uskoro pocinje faxuser posted image imam neki glupi osjecaj u sebi,ma neznam ga rijecima opisat ni objasnit al ko da izdajem svoje dijete,ono mali je a ja ga ostavljam ,kako ce se snac i svasta nesto mi se mota po glaviuser posted image jeste se vi ovako osjecale i dokad vas je držalo to? 

jesam, kao da ustvari ne moram da ga dajem, a ja ga dajem...
jutros mi je sa osmijehom otisao i sav vazan mase iz grupe, ko: Vidi, ne plačemuser posted image
a, koliko se promijenio u kontaktu sa djecom-100% prije je stidljivo krio glavicu, sad, sam prilazi djeci i peruzima inicijativu za igru..

ne budali, ne radi to sebi, moras biti svjesna da ce vrtic puno pomoci u sazrijevanju...
ljubac i sretno

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 554
29.9.2010 22:20:17   
emma.L
marijanna, ja se tako stalno osjećam, ali zaista mislim da je to bitna faza za razvoj djeteta i ne posustajem. A da mi se ne plače svako jutro, plače mi se i ne znam hoće li proći. Isto bih ti savjetovala da ga već sutra malo odvedeš na igranje, pa opet u petak malo.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 555
29.9.2010 22:22:05   
acudesa
kaze meni jutros pri ulasku u vrtic:
Nadam se da necu plakatiuser posted image  dusha moja

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 556
29.9.2010 22:23:51   
emma.L
hehe hrabrica mala, sam sebe kuraži user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 557
29.9.2010 22:25:36   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: acudesa

hahhaa...bas je fora komentar...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 558
30.9.2010 18:14:46   
Anoniman
hvala vam žene na podrsci,divne steuser posted image Jutros sam ga mislila odvesti al prehladio se,bas je jako prehladjen mislim da mu je na rodjendanu netko prenio virus,ipak je bilo mnogo ljudi,svi ga ljubili..nadam se samo da se nece razboliti,ako prodje za vikend onda u ponedjeljak polazimo u vrtic. nas dvoje smo bas povezani,ne može ni on bez mene ni ja bez njega,i sad se osjecam ko da mi ga vrtic 'otima'user posted image  

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 559
30.9.2010 21:36:29   
iv@ncica
vidjet  ces  uskoro..koliko  je  lakse  s  vrticem..nego  se  nekome  moljakati  da  ga cuva  i  vucati  ga  od kuce  do  kuce...a  fino  im  bude  bona,  puno  ih  je,   ovi  se  vec  navikli  pa  ce  on  upasti  u  malu ne  plackavu  raju...igraju  se....nabavili  su  i  tv i  crtice (  zahvali  meni, ja  malo  povlacila  to  pitanje..kad  za  par dana   se  sve  stvorilouser posted image )...i  cim  se  naviknete  malo,  i ti  ces  uspjeti  uciti, ici  na fax..a  i kavu  bomeuser posted image ,  bude  ti  tesko  i   1000000 puta  ga  se  sjetis, no  za  mjesec  dana  polako  prestanes  i  zivkati tete, vec  ih  pustis  da  rade  svoj  posao, a  oni  se navikavaju  na  drustvo,  igru,  prijateljstvo, suradnju, bontonuuser posted image  , trpeljivosti,druge  ljude,  a  kad dođes  po  njega  toliko  ti   se  obraduje da  ti  srce  puca....a  ja  curim  prije  nego  sto uđem  po  njega  i ne mogu da  vjerujem  da  moj bebac  tamo  nesto  izvodi  bez  mene, i  smatra  to  svojim  drugim  domom..sad  je  cak  postao  i veseo  i smije  se..samo  nece  da  se  maza i   voli  malo  on  o  svom  brasnu,  i  sam  on  nesto  mimo  sve djece..ali  im  je  kaze  naj bolji  sad  tamouser posted image ..i  sto  bude  svima  bit  ce  i  njemu..i teti  sto  puta  kazem da  ga  kao  i  svoje  djete opomene  i  ukori  kad nesto radi  sto  ne  smije, i  isto tako  i  pohvali i  nagradi  kad  je  sve  ok, jer  i oni  odgajaju  nasu  djecu. Evo  danas  ga  neka  curica  ogrebala  po  licu...malio  se  cura  voli  grebati i ganja  moga  sina...i teta  meni  to  tuzno  govori, a sto  sad  pa  desava se..to  su  djeca  i  trebaju  da se uce  i  tome..teti  bi  drago sto  je   nisam  napalauser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 560
30.9.2010 21:47:12   
Anoniman
ivancice bas,mi je drago da se A.naviknuo na vrticuser posted image drugu,djecu okolinu ,drustvo...
Sigurno mu nije lose.I sigurno je bolje od cuvanje tete kod kuce djete.

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 561
30.9.2010 22:01:27   
iv@ncica
joj  hvala  ti..i  ja  se  nadam  da  je  to  touser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 562
1.10.2010 0:04:26   
malenaa
neko je pitao za vrtic u nedzaricima, carolija??????? i imam vjerujte samo rijeci hvale, ja sam pre pre zadovoljna jer sam prezivila pakao sa tetom cuvalicom koja mi je maltretirala malog dok je imao 10 mjeseci, pa onda vrtic jaslice djeciji grad uzas,svu djecu dovode bolesnu ja ne znam sta je s ovim roditeljima cast izuzecima ali i ti izuzeci se svi na kraju razbole, tete katastrofa, da sam ih uhvatila kako tresu curicu od 9 mjeseci i psuju...kretenuse stare kebare. moj dino je isao par dana dole ali sve te dane je vristao i nije se smirivao dok e dodjem po njega,i odmah se razbolio.helem nejse...da ne duzim... sad je vec 4 dana u ovom vrticu koji se tek otvorio, od prvog zvanicno pocinju raditi, to su dva stana svojena , novo sve ,opremljeno za 10, tri tete koje su ko melem na ranu, bit ce jako malo dijece jer se zaista posvete svakom djetetu. mom malom je 16 mjeseci i on nikome nece u ruke osim bliznjima, a ove tete je zavolio da prosto nisam mogla da vjerujem, nije nikada jeo bez placa, a one mu supicu naprave i jede bez problema, valjaju se s njim po podu,pjevaju plesu... prave palacinke... ma vjerujte za takvo cuvanje nema cijene. placam 280 km to je cjelodnevni boravak a imate i pola radnog vremena sve se s njima dogovarate. jeste puno love...ali kad sam zaista istinski i od srca svima govorim sta se sve pruza ,prvenstveno ljubav majke, strpljenje ,paznja i igra to je neprocjenjivo. ljubim vas sve i sretno svima u pronalazenju vrtica....

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 563
1.10.2010 8:46:48   
veeseelaa
i ja sam za Vrtić Čarolija u Nedžarićima čula da je super, fino opremljen a da su tete za 10!
i nije uopće puno 280 KM za cjelodnevni boravak, ja plaćam 300 u drugom vrtiću, inače cijene su slične i u ostalim privatnim vrtićima

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 564
1.10.2010 8:48:35   
maja78 RR
sto ih ti vesela izreklamira, imas li provizije user posted image user posted image user posted image user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 565
1.10.2010 8:51:13   
veeseelaa
moja malena se skroooz navikla na vrtić, ma luda je za njim mašalla
Ostaje bez problema a kad dodjem po nju neće da ide kući, grli tetu i govori meni neće, neće
A meni drago, znam da joj je lijepo i da je lijepo paze čim ih toliko voli
Jede redovno pa kad me zeza preko vikenda kući odbijajući jelo rekoh hB pa ima vrtić user posted image  znam da će tamo lijepo jesti
Na meniju im je danas za ručak zeljanica, ja joj sinoć spomenula da je sutra pita u vrtiću a ona tokom vožnje jutro stalno ponavlja pita, pita user posted image
Eto drage moje i ja sam bila strašno zabrinuta jer je odbijala hranu, nije htjela ostati... do duše nije plakala kad me nema jer inače nije plačljiva... al eto sad se sve sredilo pa sa osmijeh ostaje, samo je spustim u hodnik, ona sama udjeuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 566
1.10.2010 8:54:02   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

sto ih ti vesela izreklamira, imas li provizije user posted image user posted image user posted image user posted image

ja ništa ne radim džaba user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 567
1.10.2010 9:34:28   
D_K
IZVORNA PORUKA: acudesa

e medeno malo.. cuj NADAM SE da necu plakati :))) med..

evo da i ja prijavim - danas sam ostavila stariju curicu (5 g. i 2 mj.) u vrticu.. bila sam bas cool, vesela i pribrana i prenijela sam joj taj osjecaj - ostala je sa tetom i mahnula mi kad sam krenula.. idem odmah poslije rucka po nju - kaze teta da je to bolje za prvi period - da se polako privikava na ostanak.. eto, malo mi je sad muka, imam ruzni osjecaj, plakala bi, zivkala bi svaki minut ali podsjecam se da je to nesto lijepo za nju i da ce joj biti zanimljivo i da ce nauciti mnogo, mnogo lijepih stvari.. zao mi je malene, ona je ostala kod kuce i kaze 'ocu obaniste' ali je premala. zao mi je i sto ih razdvajam ali bi gore bilo da starija ostaje kuci.. eto.. i ja se sve nadam da necu plakati..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 568
1.10.2010 10:02:42   
R&T@
Svejedno je da li imaju godinu ili pet...
Polazak je polazak...

Gledaj to pozitivno...
Tebi ce tvoja mrvica ispricati sve sto se desavalo i jasno ti reci sto joj se svidja a sto ne...user posted image

A suze cuvaj...
Plakat cemo, abd, kad se budu udavale user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 569
1.10.2010 10:10:16   
D_K
IZVORNA PORUKA: tajra

Svejedno je da li imaju godinu ili pet...
Polazak je polazak...

Gledaj to pozitivno...
Tebi ce tvoja mrvica ispricati sve sto se desavalo i jasno ti reci sto joj se svidja a sto ne...user posted image

A suze cuvaj...
Plakat cemo, abd, kad se budu udavale user posted image

hvala na podrsci.. ona je taman za vrtica - tacno tako, moze mi ispricati sve sta joj se desava..
ja sam prosle sedmice odlucila da necu ni suze pustiti i tako sam se i postavila - gledam na to kao na nesto pozitivno - ima je ko cuvati ali bolje je za nju da bude sa vrsnjacima.. a kad se budu udavale onda cu da placem i za vrtic i za upis u skolu, osnovnu, srednju a vala cu i fakultet da oplacem pa onda i za vjencanje jednu turu user posted image user posted image user posted image user posted image

Onaj pogled :))))

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 570
1.10.2010 10:49:09   
Blue rose RR
Sretno maloj ljepotici u novim pobjedama, nadam se da će biti sretna i zadovoljna sa novim drugarima. A mami mnogo sabura i manje suza.
A vala mene već guši knedla u grlu kada mi na um padne da će doći dan - odlaska u novi životuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 571
1.10.2010 12:32:45   
Nedi
Mi smo odgodili vrtić...mislili smo sad od 01. tj od danas po tri sata ali nismo. Valjda ćemo od 01.11.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 572
3.10.2010 18:40:34   
Anoniman
evo nema vise odgadjanja, ujutro idemo u vrtic..pa ujutro pisem kako je proslo,sad vise ne mogu,knedla mi je u grllu citav danuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 573
3.10.2010 21:27:17   
Crvena
Redovno citam sve vase komentare vezane za polazak u vrtic. Ponekad se smijem, nekada i placem citajuciuser posted image
Sa sinom nisam imala problema vezanih za vrtic, on rado odlazi. Sta ce biti sa kcerkom javicu na proljece kada krene.
Svim mamama ciji pacici krecu u vrtic drzim fige,od srca vam zelim sto manje suza.

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 574
3.10.2010 21:49:25   
iv@ncica
user posted image user posted image crvena-  hvala

marijana-  cekamo  nikolicu...ostavi  ga  malo  prvi  dan, sat-dva  ili  do  kad  te  teta  ne  zovne....drzimo  vamm  fige

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *