|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
2.9.2010 9:57:35   
Nedi
Tako mi je žaouser posted image user posted image stalno pratim ovu temu i psihički se pripremam za vrtić. Čak smo i cijelo ljeto šetali pored vrtića i svaki put mu govorila da je to vrtić da ima mnogo djece, da ih mame i tate dovode kad krenu na posao i djeca se onda igraju, ručaju, pajke i onda mame i tate dođu po njih i svi idu kući. Haman ću teže ja podnijeti privikavanje na vrtić

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 326
2.9.2010 10:03:22   
Hanady RR
Teško jeste...često mamama teže nego bebama...
ali evi nije nisu nam ni bebe baš olakšale taj polazak u ''strašni'' vrtić....

Ali ja sam sigurn astrepljenjem i ''malim'' razgovorima za 10. -tak dana sve će biti ok.

pa vam sugerišem kada sve to vidite i osjetite da ipak sebi malo mira nađete samo svojom utjehom da će za nekoliko dana sve biti puno puno bolje.

Žao mi je...
ja vas tejšim a znam i sama takva bih bila...
ali eto mnoge mame su to poršle očito morate i Viuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 327
2.9.2010 10:06:15   
veeseelaa
nisam pametna, dal je bolje dijete upisati u obdaniste odmah nakon isteka porodiljskog ili malo sacekati?
da li se starija djeca brze navikavaju? kontam razumnija su pa im se moze lijepo objasniti al sta reci djetetu od jedne godine????? ili je mozda bolje dok su mali pa dobro ne kontaju?
jooooj

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 328
2.9.2010 10:10:47   
Hanady RR
vesela odgovor na tvoje pitanje...
sve zavisi od djeteta....

ja sam bila sigurna da bi starije dijete to bolje prihvatilo...međutim...
moja zaova je svoga dječaka sa 3 godine dala u vrtić...
od toga su 15 dana išli sa suzama svo iz kuće...a narednih petnest dana platila je duplo svaki dan koji dijete nišlo u vrtić...i to se plaća...
elem skontala je da ga sotavi kući...
smršao, plakao, nije ništa jeo....user posted image

zato nema pravila zaista....
ja kontam Hanadi bi to lijepo prihavtila...velika je...al ponekad vidim kad kažem oona meni odmah odgovori hoće li i nana sa mnom...pa šta da joj kažem hoće da je lažem ili neće pa da mi scene praviuser posted image
nisma pametna fakat

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 329
2.9.2010 10:16:47   
Nedi
Mi odgađamo vrtić punu godinu dana...uvijek nađemo razlog ili mm ili ja...
Eto meni je vrtić 5 min od posla i 8min od kuće a ja već 6 mjeseci nisam otišla da se raspitam šta i kako (nemam vremena-aha malo sutra). A i ne znamo hoćemo li uopće taj vrtić.
A energično sam i protiv toga da se daje u vrtić skroz malo dijete koje ne zna reći šta je radilo.
Jednostavno nisam pametna kad je N u pitanju

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 330
2.9.2010 15:25:53   
esmina i bebina mam
Ej drage moje srecica je dans bila VESELAkad sam dosla i teta mi se izvinula kaze da je bolje da ih odvoji tako!
Helem Esma je pomagala pri izradi cestitki za dobrodoslicu pa su je pohvalile pred svima te je i ona dobila svoju a misli da je to petica i da su je ocijenili pa je sva odusevljena.Pošto sam dosla za vrijeme ručka gledala sam je sa vrata trpezarije i super je bila kaze da ide opet sutra.
Drage hvala vam puno na rijecima utjehe a nadam se da cemo mi početnice to prebroditi sto bezbolnije.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 331
2.9.2010 15:28:16   
Nedi
Bravo za Esmicuuser posted image još da se mama adaptira na vrtić i sve 5 

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 332
2.9.2010 16:55:14   
Hannan
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

nisam pametna, dal je bolje dijete upisati u obdaniste odmah nakon isteka porodiljskog ili malo sacekati?
da li se starija djeca brze navikavaju? kontam razumnija su pa im se moze lijepo objasniti al sta reci djetetu od jedne godine????? ili je mozda bolje dok su mali pa dobro ne kontaju?
jooooj

E veeseelaa, sto rece Handy sve zavsi od djeteta...ja sma za svoje dijete (3,5g)bila sigruna 100% da ce tako lahko prihvatiti vrtic, ma ni posumnjala nisma u plac, ni jedne sekunde.Dijete je otvoreno, sa svakim mu je lahko stupit u kontakt, ko god bi ga i na ulici pitao hoces kod mene , bez ustrucavanja bi htio ici,ja dosla ili posla njemu svejedno. Kad sam nekako odlucila za vrtic, i mozda u 2-3  mj dok sam razmisljala o toj opciji spomenula bih vrtic, uvijek je bilo hoce, jedva ceka, kad gled ana Tv ujutro djecu iz vrtica hoce i on sa njima...kad smo isli da vidimo sta nam treba za vrtic, plakao je sto ga nisma ostavila...prvo jutro ode neni da je budi da ga vidi kako se sredio za vrtic, sve sa smijehom, slikanje sheme dileme ne moze da ceka da krenemo,pa i drugo je bilo ok, trece vec "tako-tako" cetvrto ni pod razno  itako jedno mjesec-mjesec i pol...ali evo pregurali smo masallah.

Drago mi je da su djecica danas bila veselija, dusice male, 

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

Neposredna veza do poruke: 333
2.9.2010 17:00:17   
acudesa
user posted image user posted image
Esmauser posted image , bas mi je drago da je pregurala

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Neposredna veza do poruke: 334
2.9.2010 22:14:28   
Anoniman
Želim svim mamama da se bebe/djeca što prije naviknu, sama sam prošla kroz to, mora se...potpuno vas razumijem.

Kad budu stariji, jako će voljeti vrtić a vi ćete uživati u njihovim raznim aktivnostima, priredbama i biti ponosni i sretni do neba što je to vaše dijete.
Sjećam se prve javne recitacije, niko nije mogao ni riječ razumijeti( nije imala ni 3 godine) a ja porasla do neba.
Malo me je strah što me taj period navikavanja čeka još jednom, ali mislim da ću ovaj put to bolje podnijeti.
Sretno svima!!!

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 335
3.9.2010 0:30:26   
iv@ncica
evo  mi  smo  odgodili  vrtic  za  ponedjeljak  , izgleda  da  smo  fasovali  trodnevni  virus...tura  pa  osip..pa  smo  taj  famozni  prvi  dan ostavili  za  ponedjeljak...sad  se  opet  spremamo  ,  a bas  smo  bili  spremni  fino  za    nas prvi  dan  u  vrticu  da  se  nije  razbolio..ja  vec  znam  da  ce  moj  A. biti  grozan,  jos  nakon  ove  bolesti ne   mice  se  od  meneuser posted image ...pregurali smo  mi  svasta  pa  ce  mo i  ovo  nadam  se..samo  nek  jew zdravuser posted image ,  kad  ga  ostavim  i  dođem  na  posao  nemam kad  misliti  sto  se  nemu  događa, jer  i  ja preuzimam  djecu  i  vodim  istu  bitku  ko  i  tete  s mojim  deckom  i  ostalima..sto  cu,  sto  bude  svima  bit ce  i  nama..javimo  kako  je  sve  proslo  kad  to  obavimouser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 336
3.9.2010 9:23:12   
R&T@
UH!
Prvo da udahnem...
Bas ste mi trebale proteklih dana...

Imam osjecaj da mi je zeludac u cvoru od srijede ujutro...
Izvjestaj:
Moja druga beba je krenula u vrtic Skenderija, tu joj je i sestra... super ostala sa tetom, ja ne znam kako sam dosla do posla... dosli smo po nju odmah nakon spavanja...
i... ja nikad u zivotu nisam vidjela tuznije dijete... potpuno se izgubila kad nas je vidjela... kazu tete da je plakala, samo pola sata spavala...
jucer potpuno isto...
jutros pocela plakati pred vrticem...

Zene drage, mi smo ovo vec prosli sa starijom... tad je imala 22 mjeseca i znala je pricati... i nije bilo scena i suza...

Ali ovo sad...
Kako mrvi od nepunu godinu i po objasniti da ce se mama i tata vratiti...

Ja sam vam potpuno izgubljena... mozda sto ih ostavljam obje a ipak nisu zajedno... mozda jer mi je ovaj mjesec i onako tezak...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 337
3.9.2010 9:47:30   
ziki
Moj Nemirko je imao 13 mjeseci kad je krenuo i vrtić pa te razumijem. Pričaj, kontaju oni još kako. Imaš i olkšavajuću okolnost starija seka već ide, i uvijek seku dovedete iz vrtića pa ćete i nju. Zamoli vaspitačice da starija po malo otrči do nje ili da nju po 5-10 min povedu do seke, biće joj običnije. Već sam pisala da je dobro da ponesu neku igračku koju vole mi smo odnijeli Mimija cuka da čuva obdanište i jedva je čeko da vidi mimija ujutru, mada je i on plakao. I sad po nekad plače. Sretno

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 338
3.9.2010 9:47:51   
esmina i bebina mam
ivančice nadam se da ce Andrej ozdraviti do ponedeljka.user posted image
tajra prosla si vec jednom sve to i znas kako to klapa al opet nije svako dijete isto.Nadam se da ce se adaptirati na sve to jako brzo.user posted image

Moja je jutros opet jedva krenula ponijela je i svoju igracku da joj je obicnije a putem me nagovarala da moze ona i sama kod kuce biti nece nikome otvarati vrata.
Kad smo usle nagovorila sam je da donese pape da joj obujem,taman je krenula kad teta izade a ona baci svoje stvari nasred hodnika pa meni pravo u krilo,kad sam je obula nece od mene i teta je opet odnese,ja malo sacekam da cujem kad ce se prestati derati i vjeruj cim je usla u sobu da je usutila.
jedna majka mi kaze da je juce sacekala da cuje kako ce reagovati i da je jako brzo zasutila bilo zeni zao mene kad me vidjela kakva sam izasla.
Danas sam joj produzila boravak za jos 1 sat pa cu po nju oko jedan,vidjet cemo kakav e danas dan biti.
Mene malo pece savjest zato sto sam ja na bolovanju kod kuce a ona je tamo,ali ja mislim da joj je bolje da prode taj proces adaptacije dok je ja mogu odvoditi i dovoditi jer bebica ce se roditi u novembru aBd pa onda ce je neko drugi preuzimati.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 339
3.9.2010 10:14:31   
acudesa
upravu si 100%..pametno, dok se mozes fokusirati-rijesi to
tajra, proci ce to..pa cemo imati socijaliziranu cvrstu djecicu
ivancice, i mi smo produzili prvi dan...al nema veze, bolje da se oporavi

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

Neposredna veza do poruke: 340
3.9.2010 10:24:26   
veeseelaa
ja svojoj malenoj obujem pokucnice koje nosi u vrticu jos dok je spremam kuci.... da na tome ne gubimo vrijeme kad stignemo, snesem je u auto, unesem u vrtic i odmah je "spremna" za ostajanje
Jutros joj je teta rekla "vidi Ajsa mace, sakrila se ispod stola" a ona radoznalica je odmah otrcala i ja sam zbrisala user posted image
obavezno nakon dorucka zovnem tetu da vidim jel plakala kad je shvatila da me nema i jel lijepo doruckovala, i uvijek sve bude ok, jutros mi kaze da je trazila sama tutu i da je u istu piskila user posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 3.9.2010 10:28:43 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 341
3.9.2010 13:25:07   
Anoniman
Uh ,drage moje, i ja bolujem s vama...budite jake!user posted image

Neposredna veza do poruke: 342
5.9.2010 23:36:25   
iv@ncica
hvala  svima  na  podrsci...krecemo sutra...tek  me sad  puca  nesto..uhzhhhh

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 343
5.9.2010 23:39:41   
acudesa
IZVORNA PORUKA: iv@ncica

hvala  svima  na  podrsci...krecemo sutra...tek  me sad  puca  nesto..uhzhhhh

blago tebi..mo jos ne mozemo..
drzimo figeuser posted image

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 344
5.9.2010 23:46:00   
iv@ncica
hvalaaa   cudesna  mojauser posted image ..ma  izgurat  ce mo i  ovo..sve  kontam  tesko  roditi...user posted image ,  sve  mi  je  drugo  teze..pogotovo  ga  ovako  ostaviti..no  ipak  HB  pa  imam  posao..sta  bi  i  bez  toga,  negdje  se  mora malo  patiti ...ali  eto,  nisam  nikad  mislila  na  to  da  bi  sve  ostavila  zbog  njega..a sada  mi  je  101  u  glavi...ma  cuvali  su  ga svi..ali  nikad  stranci  u stranom  okruzenju...ipak  je  to  moj  ljubimac   prvi, pa  mamam  mazi  i  pazi..a  i  mama  ima  godina  pa  zna  sto  pricauser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 345
5.9.2010 23:51:59   
acudesa

hvalaaa   cudesna  mojauser posted image ..ma  izgurat  ce mo i  ovo..sve  kontam  tesko  roditi...user posted image ,  sve  mi  je  drugo  teze..pogotovo  ga  ovako  ostaviti..no  ipak  HB  pa  imam  posao..sta  bi  i  bez  toga,  negdje  se  mora malo  patiti ...ali  eto,  nisam  nikad  mislila  na  to  da  bi  sve  ostavila  zbog  njega..a sada  mi  je  101  u  glavi...ma  cuvali  su  ga svi..ali  nikad  stranci  u stranom  okruzenju...ipak  je  to  moj  ljubimac   prvi, pa  mamam  mazi  i  pazi..a  i  mama  ima  godina  pa  zna  sto  pricauser posted image

razmišljaj pozitivno-bar ti znas kolika je prednost poslije..škola, kod rodbine...prijatelja..sva odvajanja idu lakse i tebi i njemu..neka se dijete igra i druzi sa vrsnjacima..
ja se uvijek sjetim sebe-trcala sam za rajom, mama mi nije padala na pamet, a mogu misliti da je ona kontala da ce mi nedostajati, a nije mi nedostajalauser posted image

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 346
5.9.2010 23:56:06   
iv@ncica
ma znam...ja  sam  inace  pozitivac  i  totalno  sam  za osamostaljenje  i  sve  to  sto  ti  rece...sve  to  stoji i  sve  znam..mrzim se  nekome  moljakati da  ga  cuva,  i  nekome  remetiti  ritam...odavno s am  spremna na  ovo..nego  me  sad malo  spuca ono  nesto..ide  moje  pile  na  svoju  stranu,  a  mama  na  svoju..i  sve  to  proleti  i  vec  je  vrijeme  za  izlaske  hehhehehe...ma  sve  je  ok...proci  ce  i  ovo..samo  nek  prođu  prve  krize  user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 347
6.9.2010 0:00:14   
acudesa

ma znam...ja  sam  inace  pozitivac  i  totalno  sam  za osamostaljenje  i  sve  to  sto  ti  rece...sve  to  stoji i  sve  znam..mrzim se  nekome  moljakati da  ga  cuva,  i  nekome  remetiti  ritam...odavno s am  spremna na  ovo..nego  me  sad malo  spuca ono  nesto..ide  moje  pile  na  svoju  stranu,  a  mama  na  svoju..i  sve  to  proleti  i  vec  je  vrijeme  za  izlaske  hehhehehe...ma  sve  je  ok...proci  ce  i  ovo..samo  nek  prođu  prve  krize  user posted image

ja jos nisam došla do izlazakauser posted image ...a ovo je bas emotivno..nemoj tako uzimati srcu...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 348
6.9.2010 10:02:41   
dinaa
I mi smo se odlucili za vrtic,doduse curica ce krenuti tek u iduci ponedeljak ali mi se polako pripremamo.Stalno pita kad cu u vrticuser posted image ona jedva ceka,e sad budemo vidjeli kako ce to funkcionisatiuser posted image nadam se dobro.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 349
6.9.2010 10:14:45   
esmina i bebina mam
Ja sam se bojala ponedeljka zato sto je peko vikenda stalno govorila da nece da ide opet u vrtic.Naupmadalo joj je i kad gleda crtani kad jede ma non stop.
Bez rijeci je jutros ustala cak se i smijala jer sam kao cesljala i nju i macu koju nosi sa sobom usla sam unutra ma sve super(nije imala osmijeh od uha do uha al kako je pocetak mama je presretna)
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ivancice obavezno da nam javis danas sta bi.Drzim ti fige.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *